"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.861
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
razorinc kaže...

dajte mi molim vas preporuku gdje naručit xiaomi note 2 a da dođe čim prije i da prođem bez carine... riskirat ću s ovim uređajem bez obzira na na keran i kameru...

Izvoliš:

http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32436852859.html?spm=2114.01020208.3.2.aNu052&ws_ab_test=201407_2,201444_6,201409_1

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

http://shop.gizchina.com/xiaomi/

Imaju EU Warehouse. 

Stigao mi je Mi4 za strica u 3 dana. 

Liverpool is not just a football club,its way of a life.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 13:26 (Bash).

0 0 hvala 0
14 godina

Shipping ispada 42 $, to je previše.

Jeftinije je na aliexpressu.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zahvaljujem... znači naručujem fdd verziju, ona radi na našoj mreži jel tako? samo se nadam da neću požalit zbog ekrana...

0 0 hvala 0
16 godina
razorinc kaže...

zahvaljujem... znači naručujem fdd verziju, ona radi na našoj mreži jel tako? samo se nadam da neću požalit zbog ekrana...

Da FDD radi na našoj mreži. Pročitaj malo po ovoj temi, još se nitko nije žalio na ekran.

15 godina

jel znate jel BuyinCoins stranica salje iz kine ili negdje iz EU? Posto mi stvari od tamo dolaze relativno brzo (cca 10-ak radnih dana za gluposti od 1-2 dolara) pa me zanima kako salju. Htio bi uzeti Redmi 1S pa me zanima. Link

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Novi sam s kineskim mobitelima i odlučio sam naručiti meizu m2.

Zanima me trebam li što napraviti na mobitelu nakon što stigne da bi mi radio na domaćoj mreži i na engleskom?

Znam da se spominje rootanje i bootanje pa da budem siguran.

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Zanima me koji bi bio best-buy do 220 dolara.

I kako radi to ako bude DOA (sa aliexpress-chigon/top-one npr), jer mi se ne placa bas 500 KN da im vratim mobitel.

0 0 hvala 0
12 godina
rellyrd kaže...

Zanima me koji bi bio best-buy do 220 dolara.

I kako radi to ako bude DOA (sa aliexpress-chigon/top-one npr), jer mi se ne placa bas 500 KN da im vratim mobitel.

Kakvih crnih 500kn brate? Slao paket od 2.5kg u englesku preko HP, jedini moguci nacin bio je premium. Uzeli 110kn za PREMIUM PAKET od 2.5KG. I to ne kutija šibica nego cca kutija od laptopa!!! Znaci economy u kinu uz tracking i 0.5KG nema logike da je preko 100kn. 

Što se DOA tiče, imaš lijepo buyer protection, slikaš snimiš i otvoriš dispute na aliexpressu i nadaš se da seller nije konjina ko zadnji s kojim sam imal dispute. Ako i zapne, možeš eskalirati dispute pa se javlja mediator aliexpressa koji da dva tri prijedloga od kojih izabereš koji ti je najpovoljniji. Ako se odlučiš na vraćanje uređaja u kinu, ak je seller konjina, reći će da nije stiglo a vidjet ćeš da je preuzeto. Nije se dogodilo meni ali priča se o takvih kosookim "poštenjačinama". Tak da oprezno sa vraćanjem :) 

PS. Uzeo dva telefona od chigona, sve 5 zasad.

16 godina

Uzevši sve u obzir, pa i cijenu šta odabrati:

24 XIAOMI REDMI NOTE 2
6 MEIZU M2 NOTE

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vidim da postoje storeovi koji rješavaju carinu, ali zanima me da li postoji nekakva garancija u EU?Baš mi se i ne nateže sa slanjem u Kinu.

0 0 hvala 0
16 godina
Hrvoje001 kaže...

Vidim da postoje storeovi koji rješavaju carinu, ali zanima me da li postoji nekakva garancija u EU?Baš mi se i ne nateže sa slanjem u Kinu.

Ima al takvi shopovi su ti dosta skuplji..

10 godina
neaktivan

Trebao bih preporuku gdje je najjeftinije kupiti lenovo k3 note iz europe, hvala.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
pozdrav,da li ima dobra duša iz zg da mi sredi zte v5 max..
došao je s nekim romom gdje mi stalno hoće nešto učitati,nema led notifikaciju,itd..
nemam znanja potrebnog za rotanje i stavljanje novog roma,pa ako netko od forumaša može pomoći,može i uz naknadu...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel tko pokušavao naručit kaj s gearbest-a? na toj stranici postoji još yugoslavia al hrvatske nema

0 0 hvala 0
14 godina
Rodach kaže...

jel tko pokušavao naručit kaj s gearbest-a? na toj stranici postoji još yugoslavia al hrvatske nema

Mnogo puta! Ni jednom problema.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/gearbestcom/220639.aspx

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina

Gearbest iskustvo - ne baš dobro.

Naručena dva mobitela na adresu u južnom dijelu Njemačke. Poslije pet dana na trackingu se pojavilo da DPD (dostava) nije mogla isporučiti paket. Prijatelji bili kući cijeli dan, niko nije dolazio niti je ostavljena kakva obavijest niti ih je netko nazvao. Drugi dan, po trackingu, mobiteli su uspješno isporučeni nekome u Hamburgu?! 700 kilometara od prave adrese. E tu počinje zaplet. Gearbest kaže da je mobitel isporučen i da to više nije njihov problem. U DPD-u su ludi i zbunjeni, normalnih nema. Ne znaju koji je dostavljač radio dostavu, niti mi može reći kome je dostavljeno. Opet sam kontaktirao Gearbest za povrat novca, jer nisam dobio paket. Prvo me mole da čekam par dana dok vide sa DPD-om. Četiri dana poslije nejavljanja, ja tražim full refund. Gear best mi ljubazno objašnjava da nije njihova greška, jer, eto paket je nestao, i da bih trebao suosjećati s njima i podijeliti trošak. Nude mi 50% povrat na gearbest wallet, tj. za kupnju kod njih. Kad sam i napomenuo da sam platio i 6$ osiguranje pošiljke, javili su mi da će napraviti povrat na Paypal. To je bilo prije četiri dana i još čekam uplatu. Ne bude li sutra refund, dižem dispute na Paypalu.

4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

jel tko naručivao ovdje: http://merimobiles.com/xiaomi-redmi-note-2-prime-16gb-tle.htm , jesu li pouzdani?

vidim da imaju euroline opciju slanja...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 9:15 (razorinc).

0 0 hvala 0
11 godina

Upravo namjeravam naručiti redmi 2 od njih. Koliko sam našao na forumima, eu opcija dolazi bez PDV-a, ali košta 20$.

0 0 hvala 0
13 godina
fora2 kaže...

Naručena dva mobitela na adresu u južnom dijelu Njemačke. Poslije pet dana na trackingu se pojavilo da DPD (dostava) nije mogla isporučiti paket. Prijatelji bili kući cijeli dan, niko nije dolazio niti je ostavljena kakva obavijest niti ih je netko nazvao. Drugi dan, po trackingu, mobiteli su uspješno isporučeni nekome u Hamburgu?! 700 kilometara od prave adrese. E tu počinje zaplet. Gearbest kaže da je mobitel isporučen i da to više nije njihov problem. U DPD-u su ludi i zbunjeni, normalnih nema. Ne znaju koji je dostavljač radio dostavu, niti mi može reći kome je dostavljeno. Opet sam kontaktirao Gearbest za povrat novca, jer nisam dobio paket. Prvo me mole da čekam par dana dok vide sa DPD-om. Četiri dana poslije nejavljanja, ja tražim full refund. Gear best mi ljubazno objašnjava da nije njihova greška, jer, eto paket je nestao, i da bih trebao suosjećati s njima i podijeliti trošak. Nude mi 50% povrat na gearbest wallet, tj. za kupnju kod njih. Kad sam i napomenuo da sam platio i 6$ osiguranje pošiljke, javili su mi da će napraviti povrat na Paypal. To je bilo prije četiri dana i još čekam uplatu. Ne bude li sutra refund, dižem dispute na Paypalu.

Pa ako cemo realno tu nije problem u Gearbestu, nego u dostavljackoj sluzbi odnosno u ovome slucaju DPD-u. Realno paket nije dostavljao zaposlenik Gearbesta nego dostavljac kurirske sluzbe, i ovdje cak i razumjem cemu svo to silno otezanje dok se ne proba nesto rijesiti. 

Do sada sam poslovao s njima nebrojno puta, od mobitela, kamera i svega drugoga jer cesto cijenom budu ohoh povoljniji, sve i jedna dostava u roku, najveci problem je naša carina koju sam znao cekati i po 50 dana da ocarini jedan obican paket.

Rodach kaže...

Hrvatistan je također na spisku, ne znam kako tražiš.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 9:45 (majdo).
17 godina
fora2 kaže...

Kolega, u tvom slučaju nije problem u Gearbestu.

Problem je baš u DPD-u.

I ja živim u Njemačkoj i, nažalost, nekad se moram poslužiti uslugama te dostavljačke službe. Nažalost, još uvijek čekam jedan paket koji mi još nisu isporučili i za koji ne mogu sa sigurnošću kazati gdje je.

Riječ je o najneprofesionalnijoj i najneozbiljnijoj dostavljačkoj službi u Njemačkoj.

Pogledaj samo komentare na "njihovoj" Facebook stranici pa će ti biti jasno o čemu je riječ.

Ljudi se često žale da im se paketi jednostavno izgube (baš poput tvog) a dostava s jedne njemačke adrese na drugu traje i po deset dana (dok npr. DHL ili Hermes to riješe u roku od 48 sati).

Na tvom mjestu, išao bih odmah na dispute na Paypalu pa što bude. U svakom slučaju, sretno.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 10:12 (cro_blue).
14 godina

koliko još do dostave treba

kupljeno geekbuying poslano singapur post

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 11:16 (valisaurea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dvoumim se između Xiaomi Mi 4 (3GB RAM) i Xiaomi Mi 4i, koji od ta dva modela se isplati više uzeti ako se gleda overall performance?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U svakom slucaju bi isao na Mi4. Puno bolja izrada,luksuzniji dizajn (od tih "plasticnih" mobitela mi se iskreno se*e,), zvucnik je bolji,baterija je istotako mrvicu bolja,a po meni je i Mi4 u svakom pogledu bolji od mi4i. 

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 1
16 godina

Jel imate neku preporuku za tempered glass, tražim za svoj meizu mx5 pa me zanima da li imate nekog proizvođača za preporučit. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
valisaurea kaže...

koliko još do dostave treba

kupljeno geekbuying poslano singapur post

To nitko ne zna, moze sutra, moze za tjedan a i za dva...

Blade18 kaže...

Jel imate neku preporuku za tempered glass, tražim za svoj meizu mx5 pa me zanima da li imate nekog proizvođača za preporučit. Hvala

Nillkin

16 godina

Huawei P8 i Xiaomi Note po 9,90 USD: kako da ne

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dado314 kaže...

Huawei P8 i Xiaomi Note po 9,90 USD: kako da ne

Zasto da ne ?? Prije neki dan kad im je bio isto ovako snap deal, da sam bio samo malkicu brzi i da mi net nije zastopao uzeo bi ga ja .Doslo do placanja i dok sam ja ukucao sifru samo mi izbaci gotovo neko drugi ga uzeo .

15 godina
neaktivan

pozdrav, imam problem sa xiaomi redmi 2 advanced, ne radi mi 3g. forcao sam 3g u postavkama i ukljucio wcdma ali ne radi svejedno. zna itko sta bi moglo biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da li je bio radio? Ako nije ni radio, ona je o do tvog operatera, to mi prvo pada na pamet posto advanced nema 3G na 900mHz

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice