"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.534
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Miki_16 kaže...
Jimmy kaže...

Da li se plaća poštarina na efox? (Španjolski lager) 

Na stranici piše 0€ ali ne želim iznenađenja.

Da li je netko naručivao sa te stranice?

piše da 25eura za hrv...

Gdje to piše? 

Možda na njemačkoj stranici, ne na http://www.myefox.es/ 

Mene zanima Španjolska stranica.

13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Mislim da ti je Redmi 1S i dalje bolja opcija što se tiče custom romova, dosta je aktivna MIUI i XDA zajednica tako da imaš na raspolaganju custom kernele i bezbroj romova.

Vidim da još drže cijene na njušci, ali imaš jedan oglas za 650 kn i drugi za 850 kn, pitaj da malo spusti cijenu i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Jimmy kaže...
Miki_16 kaže...
Jimmy kaže...

piše da 25eura za hrv...

Gdje to piše? 

Možda na njemačkoj stranici, ne na http://www.myefox.es/ 

Mene zanima Španjolska stranica.

mislim da ti nije nikakva razlika, mozda se i varam.. ako se varam onda sorry.. a da ih jednostavno pitas :D

13 godina
Jimmy kaže...

shop.gizchina.com ti ima EU direct ali neznam jel ima tvoj uređaj 

11 godina

$42.00 shipping gizchina EU. Najskuplje od svih.

13 godina

to je..

0 0 hvala 0
17 godina
Jimmy kaže...
frulex kaže...

Zašto na dispute nemaš šanse, ne razumijem? 

Zato što se radi o kinezima koji te ne razumiju ili se prave da te ne razumiju. Nemaš paypal kao dodatno osiguranje i nemaš iste šanse dobit povrat novaca ko na ebayu. Da ne duljim, ima dosta negativnih iskustava na netu. 

...

Bojim se da si izgubio novce, aliexpress (i naravno trgovci koji tamo "prodaju") su tamo isključivo da te zeznu i da ostaneš bez svojih novaca, a nikakvog osiguranja kod kupovine nemaš, nadam se samo da nisi platio preko "tekućeg računa" jer ako na njemi imaš još novaca i bez toga ćeš ostati...

Pa tko još kupuje nešto na aliexpress-u, svašta...

13 godina
Eyekool kaže...
Jimmy kaže...
frulex kaže...

Zato što se radi o kinezima koji te ne razumiju ili se prave da te ne razumiju. Nemaš paypal kao dodatno osiguranje i nemaš iste šanse dobit povrat novaca ko na ebayu. Da ne duljim, ima dosta negativnih iskustava na netu.  

Bojim se da si izgubio novce, aliexpress (i naravno trgovci koji tamo "prodaju") su tamo isključivo da te zeznu i da ostaneš bez svojih novaca, a nikakvog osiguranja kod kupovine nemaš, nadam se samo da nisi platio preko "tekućeg računa" jer ako na njemi imaš još novaca i bez toga ćeš ostati...

Aliexpress je trgovina pouzdana jednako kao i ebay, ako se pri kupnji koristi zdrav razum te ne posluje s "nepoznatim" sellerima. Osiguranje je napravljeno kao na ebayu, s tim da ovdje sve dok ne potvrdiš da si primio item seller ne dobije ništa na račun, a taj rok iznosi 60 dana. To što ne podržavaju paypal nego plaćanje vlatitom kopijom alipay ili nekom karticom nema nikakve veze.

Također, ovdje se jasno vidi da je Jimmy prevaren, a ja te njihove molbe da izabereš opciju da si se predomislio koja njemu odgovara bih ignorirao. Jasno je zašto aliexpress ima pravila da ako seller stavi item koji nema na lageru i onda to ne može poslati, u tom slučaju ima nekakvu kaznu. To služi da se uvede red među prevarantima kojih u Kini ne nedostaje. Isto tako, postoji veliki broj pouzdanih sellera, koji znaju engleski i s kojima je zadovoljstvo trgovati.

Osobno imam oko 100 narudžbi s aliexpressa, bez ikakvih problema. Jednom sam dobio oštećenu robu i preko disputea sam dobio puni povrat novca. Stranica ima nekoliko prednosti u odnosu na ebay, a jedna od njih je da se roba može "kupiti", ali ne platiti. Onda imaš 20 dana da platiš i u tom vremenu lijepo preko poruka provjeriš ima li seller proizvod na lageru i što god te još zanima, možeš čak pregovarati da ti spusti cijenu :)

Ovo boldano je hrpa gluposti, puno više šanse imaš da budeš prevaren ako imaš posla s kineskim web shopovima, bez obzira plaćao paypalom ili ne..

17 godina
assassin.st kaže...
Eyekool kaže...
Jimmy kaže...
frulex kaže...

Aliexpress je trgovina pouzdana jednako kao i ebay, ako se pri kupnji koristi zdrav razum te ne posluje s "nepoznatim" sellerima. Osiguranje je napravljeno kao na ebayu, s tim da ovdje sve dok ne potvrdiš da si primio item seller ne dobije ništa na račun, a taj rok iznosi 60 dana. To što ne podržavaju paypal nego plaćanje vlatitom kopijom alipay ili nekom karticom nema nikakve veze.

Također, ovdje se jasno vidi da je Jimmy prevaren, a ja te njihove molbe da izabereš opciju da si se predomislio koja njemu odgovara bih ignorirao. Jasno je zašto aliexpress ima pravila da ako seller stavi item koji nema na lageru i onda to ne može poslati, u tom slučaju ima nekakvu kaznu. To služi da se uvede red među prevarantima kojih u Kini ne nedostaje. Isto tako, postoji veliki broj pouzdanih sellera, koji znaju engleski i s kojima je zadovoljstvo trgovati.

Osobno imam oko 100 narudžbi s aliexpressa, bez ikakvih problema. Jednom sam dobio oštećenu robu i preko disputea sam dobio puni povrat novca. Stranica ima nekoliko prednosti u odnosu na ebay, a jedna od njih je da se roba može "kupiti", ali ne platiti. Onda imaš 20 dana da platiš i u tom vremenu lijepo preko poruka provjeriš ima li seller proizvod na lageru i što god te još zanima, možeš čak pregovarati da ti spusti cijenu :)

Ovo boldano je hrpa gluposti, puno više šanse imaš da budeš prevaren ako imaš posla s kineskim web shopovima, bez obzira plaćao paypalom ili ne..

Naravno da je hrpa gluposti, ti očito nisi shvatio moj post.

14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Također, ovdje se jasno vidi da je Jimmy prevaren, a ja te njihove molbe da izabereš opciju da si se predomislio koja njemu odgovara bih ignorirao. Jasno je zašto aliexpress ima pravila da ako seller stavi item koji nema na lageru i onda to ne može poslati, u tom slučaju ima nekakvu kaznu. 

Gdje se to jasno vidi da je prevaren? Po onome što je napisao, jedino što je vidljivo je da je uletio taman s narudžbom kad su imali vjerojatno zadnji crni uređaj na lageru, ispričali su mu se i napisali da imaju još dva komada bijelih ako želi promijeniti što nije htio (njegovo pravo) te su mu onda ponudili drugi brend i odmah maknuli s weba iz ponude navedene uređaje čim su se prodala i ta dva komada. Po meni je to sve korektno i ako mu vrate pare ubrzo, zbilja ne vidim gdje je problem...

13 godina

Ja sam sada konačno kupila Meizu M2 Note preko merimobiles.com za 184$ Euroline dostavom... :)

3 0 hvala 0
13 godina
frulex kaže...
assassin.st kaže...

Također, ovdje se jasno vidi da je Jimmy prevaren, a ja te njihove molbe da izabereš opciju da si se predomislio koja njemu odgovara bih ignorirao. Jasno je zašto aliexpress ima pravila da ako seller stavi item koji nema na lageru i onda to ne može poslati, u tom slučaju ima nekakvu kaznu. 

Gdje se to jasno vidi da je prevaren? Po onome što je napisao, jedino što je vidljivo je da je uletio taman s narudžbom kad su imali vjerojatno zadnji crni uređaj na lageru, ispričali su mu se i napisali da imaju još dva komada bijelih ako želi promijeniti što nije htio (njegovo pravo) te su mu onda ponudili drugi brend i odmah maknuli s weba iz ponude navedene uređaje čim su se prodala i ta dva komada. Po meni je to sve korektno i ako mu vrate pare ubrzo, zbilja ne vidim gdje je problem...

Novce će dobiti natrag tako da je ovo moj zadnji post vezan za ovu temu, ali ako je čovjek platio i nema uređaja na lageru, to spada pod prevaru, možda ne neki teži oblik, ali dijelom jest. Ako je postojala određena količina crnih uređaja u trenutku kad je kupio, s obzirom da je platio, trebao je i on dobiti jednog, a ne dobijati ponude da mijenja boju itd. Uvijek kad se kupuje na aliju jasno stoji koliko je komada ostalo, ne mogu se čudotvorno svi rasprodati, osobno sam alergičan na to kad nakon kupnje dobijem poruku da nešto nema na lageru.

17 godina
Miki_16 kaže...

Ja sam sada konačno kupila Meizu M2 Note preko merimobiles.com za 184$ Euroline dostavom... :)

Super. Javi kad dođe. Možeš i par rečenica o mobitelu napisat.

assassin.st kaže...
frulex kaže...
assassin.st kaže...

Novce će dobiti natrag tako da je ovo moj zadnji post vezan za ovu temu, ali ako je čovjek platio i nema uređaja na lageru, to spada pod prevaru, možda ne neki teži oblik, ali dijelom jest. Ako je postojala određena količina crnih uređaja u trenutku kad je kupio, s obzirom da je platio, trebao je i on dobiti jednog, a ne dobijati ponude da mijenja boju itd. Uvijek kad se kupuje na aliju jasno stoji koliko je komada ostalo, ne mogu se čudotvorno svi rasprodati, osobno sam alergičan na to kad nakon kupnje dobijem poruku da nešto nema na lageru.

Ne volim ići off topic, ali.. 

Ne znam da li to spada pod prijevaru pošto još postoji šansa da dobijem novce. U svakom slućaju, totalno je neprofesionalno što za broj komada na skladištu stave neki proizvoljan broj i jave ti da nema tog proizvoda tek kad platiš. Oni čekaju da platim i tek onda idu nabavljat proizvod. Imali smo i mi takve web-shopove koji su propali.

Zamisli da naručiš pizzu, čekaš sat i pol, i onda te zove tip iz pizzerije i kaže da nema pizze ali ti može donjet pržene lignje.

Ono što me više muči od njihovog modela poslovanja je činjenica sa mi prvo kaže da nema uopće mobitela jer se više ne proizvode, a nakon toga nađe 2 komada, ali bijela. Za to vrijeme dok smo se mi dopisivali, svi drugi su rasprodali mobitele. Da sam znao da mi ga neće poslat, mogao sam kupit negdje drugdje za 200€ a ne sad za 300€.

BTW; Coolicool je imao rasprodaju i zbog toga su se tako brzo rasprodali. Možda je netko negdje na forumu ili na youtubu spomenuo ovaj mobitel jer je nerealno da se tako brzo rasproda na svim shopovima.

15 godina

Pozdrav,

odlucia sam uzet Noa x81, malo dublje progugla i vidia svakakvih izjava sta o mobitelu, sta o hangaru ko tvrtci pa sam posta skeptican. Uz to ne postoji nikakva normalna maskica cak ni na internetu, a mobitel mi izgleda ranjivo, haha.

Sta se nudi u protuvrijednosti, a da me sa carinom i postarinom izadje nekih 250$ , 10$ vise manje nebitno.

Nemam nekih posebnih zahtjeva sto se tice mobitela, osim da bude najbolje za tu cijenu, kvaliteta primarna.

Hvala.

EDIT: Skuzih sad da Xiaomi štanca MIUI ROM sa svojim uredjajima, veliki plus, taj ROM mi je osta u dobrom sjećanju.

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 20:04 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Vapor kaže...

Pozdrav,

odlucia sam uzet Noa x81, malo dublje progugla i vidia svakakvih izjava sta o mobitelu, sta o hangaru ko tvrtci pa sam posta skeptican. Uz to ne postoji nikakva normalna maskica cak ni na internetu, a mobitel mi izgleda ranjivo, haha.

Sta se nudi u protuvrijednosti, a da me sa carinom i postarinom izadje nekih HRK1,765.85 (250$) , HRK70.63 (10$) vise manje nebitno.

Nemam nekih posebnih zahtjeva sto se tice mobitela, osim da bude najbolje za tu cijenu, kvaliteta primarna.

Hvala.

To ti je rebrandirani Doogee Turbo 2 DG900

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan

@Vapor

Noa uredaji su uglavnom rebrandirani odroni poput Doogee,Kingzone

Xiaomi Redmi Note 2

Na Aliju iz EU se vec nađe za oko 210$,mislim da bi u stock trebao doci pocetkom ovog tjedna

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 20:15 (Darkensync).
15 godina

Da, znam, ali i surfajući za Dooge od maskica sam pronasa samo one koje se lijepe  na poleđinu telefona. Ne postoji niti jedna silikonska, plasticna ili plasticni okvir za umetnit mobitel u tim preklopnim maskama.

offtopic na stranu, kakva je procedura sa garancijom s ovim mobitelima?

EDIT

@darkensync  Zahvaljujem, istrazit cu malo po internetu

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 20:21 (Vapor).
13 godina
neaktivan
Za li netko koji je to kinez NOA H43, NOA H4 je npr INEW v7, a ovaj H43 nikako da nade koji je kinez.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina

Xiaomi Redmi Note 2 je strojka, necu uopce razmisljat.

Samo me zanima jedno, kako da na Aliju pronadjem EU zalihe. Vidim na geekbuyingu je vec preorder, gdje se nalaze njihova skladišta?

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 21:13 (Vapor).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Vapor kaže...

Samo me zanima jedno, kako da na Aliju pronadjem EU zalihe. Vidim na geekbuyingu je vec preorder, gdje se nalaze njihova skladišta?

LINK

15 godina

Zahvaljujem, naručim kroz dan, dva čim se proknjiže sredstva na deviznu karticu.

Ako budem prvi bit ce review za bug ekipu .

Skoro sam zavrsia sa srotom Noa X81   , ovako 500kn u djepu + bolji mobitel.

Pingu ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

samo pazi da odaberes DHL shpping i ne bih trebao imati problema. Nabaci review definitivno!

10 godina
neaktivan

Uzeo Meizu M2 (tzv. Mini) na Pandi, s popustom, 120 USD, tj. 851,61 Kn (Paypal), s PDVom i papirologijom treba ispasti malo ispod 1100 Kn.

Nisam nadoplacivao 13 Dolara za PDV osiguranje, uz sto bih morao uzeti postarinu 21,20 USD - ne bih nista profitirao (osm sto bi doslo malo brze, a ne da mi se ni dodatno zezati s refundacijom za PDV).

Na BGu sam naletio i uzeo mu 32 GB karticu za 78 Kn, nek' se nadje.

Nakon nekih drugih Kineza, bas me zanima kakav ce biti taj Meizu.

Ne svidja mi se sto je bijeli (plavi jos nisu imalii) a ionako izgleda kao plagijat na iPhone, no vidjet cemo, cijena je dobra

0 0 hvala 0
17 godina

Kakav je taj Xiaomi redmi note 2 u usporedbi sa Jiayu S3? 

Malo jači proc, manje memorije (od advanced modela), a ostalo je isto ili slično. Note 2 ima IR a S3 NFC.

0 0 hvala 0
15 godina

Čitam o mobitelu cijelu večer, stvarno je stroj ali ima jednu manu ovaj model od 16GB. Nema utor za microSD karticu.

Tako da cu pricekat malo da postanu dostupni 32gb Prime modeli koji navodno imaju utor za microSD unatoc vecoj kolicini memorije haha, nema logike. I prime model ima nesto jaci procesor koliko vidim, tj clockan je 0.2 gigaherca više

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne vjerujem da su to napravili.Pa nisu oni Samsung! Nema logike+ to bi bio veliki scumbag move

GSMarena navodi da uopce ne podrzava microSD sto nije istina

Siguran sam 1000% da oba modela imaju microSD

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 2:25 (Darkensync).

1 0 hvala 0
15 godina

http://www.gizchina.com/2015/08/14/yes-the-xiaomi-redmi-note-2-does-support-micro-sd/

Evo izgleda da ima.

Ma bježi pročita sam 30 stranica foruma sa njihovog glavnog weba i 50/50 su bili ima/nema. Poludia sam.

Pingu ;)
14 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...
Vapor kaže...

LINK

slab sam sa engleskim da li je ovaj link sigurno bez pdv-a

16 godina

Jel netko kupio Meizu MX5 i koji dućan bi preporučili a da se dobije dobar omjer cijene i sigurnosti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jiayu S3 ili One plus one?

One plus one je ~200 kn skuplji, stariji i ima manje senzora, ako se ne varam.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice