"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.999
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

uspia sam sebe nagovorit na 5,5" mobitel pa bi najrađe odabra lenovo k3 note , u igri su još bili meizu m2 note i jiayu s3..

kupovinu bi obavia na gearbest stranici, najjeftinija cijena šta sam moga nać za jedan od ova tri mobitela, al to je samo jedan od razloga zašto sam odabra k3 (dizajn, procesor, promjenjiva baterija ..)

da li ima neko neke kupone možda, ili neki dodatni razlog da odaberem nešto drugo između ove trojice??

edit* pri registraciji na gear best se dobiju kuponi od 5 $, ali kad njih upotrijebite, cijena bude još veća jer kupon ne vrijedi za ovo promo razdoblje od 5 dana..

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 20:01 (xDISORDERx).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
makimakimaki kaže...

Pozdrav!

Već godinu dana pratim i gledam hoće li neka firma izbaciti mobitel dimenzija koje mi odgovaraju a da mob nije potpuni škart i nikako..

Sve što valja je minimalno 5'' a ja bi htio manje. Ovakvo nešto, samo da je hardware 2015. godina: http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_ii_dual_p715-5372.php (dimenzije: 122.2 x 66.6 x 9.7 mm, može za nijansu i manje ali veće ne)

Postoji li nešto takvo aktualno ili su ovakvi mobiteli izumrli?

Sony Xperia Z1/Z3 compact ako trazis high end.

6mm veci od LG-a...

15 godina
protjeran
Gam3r kaže...

rekoh da ovdje pitam posto vidim da dosta ekipe ima Meizu mobitele, a ja planiram nabaviti jedan pa eto cisto informativno. 
Zanima me OS, tocnije Yun OS (negdje se spoiminje i Aliyun OS). Znaci to je kakti fork androida ali google je dematirao to rekavsi da to nije fork nego jednostavno OS koji koristi slicne stvari. Zanima me da li VI, vlasnici Meizu uredaja imate Android OS ili Yun OS verziju i koja je uopce razlika? Znaci da li ima razlike ako ja imam Yun i na njemu Play Store, da li mi se to po cemu razlikuje od toga da imam KitKat na njemu? Nadam se da ste shvatili pitanje te eto da mi malo pomognete u ovoj situaciji. Hvala vam unaprijed :)

Meizu mobovi imaju flyme os. 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
15 godina
protjeran

@Gam3r, ovaj LG Optimus L7 mi je ok s dimenzijama, ali ima loš CPU, manje od gige RAMa i stari Android JB.

Ta 2 koja si stavio imaju dosta lošu bateriju, a opet su mi i dimenzijama preveliki.. netko će reći pa što je 0.5cm razlike ali meni je već i 12cm na granici za mobitel a 13cm mi je definitivno van onoga što tražim..

@Darkensync, Z1 Compact je ipak prevelik za 4.3'' ekran (jako loš screen to body ratio). Z3 Compact je odličan, iste dimenzije kao Z1 a ekran 0.3'' veći.

Ali nažalost definitivno mi je preskup.. Ništa, pratim i dalje hoće li netko od proizvođača izbaciti 4.3'' mob od cca 12cm.

0 0 hvala 0
15 godina
EZY-E kaže...
Gam3r kaže...

rekoh da ovdje pitam posto vidim da dosta ekipe ima Meizu mobitele, a ja planiram nabaviti jedan pa eto cisto informativno. 
Zanima me OS, tocnije Yun OS (negdje se spoiminje i Aliyun OS). Znaci to je kakti fork androida ali google je dematirao to rekavsi da to nije fork nego jednostavno OS koji koristi slicne stvari. Zanima me da li VI, vlasnici Meizu uredaja imate Android OS ili Yun OS verziju i koja je uopce razlika? Znaci da li ima razlike ako ja imam Yun i na njemu Play Store, da li mi se to po cemu razlikuje od toga da imam KitKat na njemu? Nadam se da ste shvatili pitanje te eto da mi malo pomognete u ovoj situaciji. Hvala vam unaprijed :)

Meizu mobovi imaju flyme os. 

znam da imaju Flyme OS, ali to je sucelje, ja govorim o OS-u kao podlozi na cemu se bazira taj Flyme. Koliko ih dolazi sa androidom toliko ih i dolazi za Yun OS-om, samo sto dosta vlasnika ni ne zna to, pa stoga pitam ove koji sad imaju meizu telefone kaj imaju na njima tj znaju li razliku neku bitniju. Zanima me prvenstveno jer mob koji bi uzimao kazu da ima Yun OS, a na njemu je Flyme sa Play Storom predinstaliranim. Zato me to malo buni tj brine.

@makimakimaki

probao sam :P

mozda neko drugi ima neki bolji mob za preporuciti :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 22:13 (Gam3r).
14 godina
Ma svi ti kao custom OS-ovi od raznih proizvođača su samo customizirani Android.

robimarko@gmail.com
10 godina
makimakimaki kaže...

@Gam3r, ovaj LG Optimus L7 mi je ok s dimenzijama, ali ima loš CPU, manje od gige RAMa i stari Android JB.

Ta 2 koja si stavio imaju dosta lošu bateriju, a opet su mi i dimenzijama preveliki.. netko će reći pa što je 0.5cm razlike ali meni je već i 12cm na granici za mobitel a 13cm mi je definitivno van onoga što tražim..

@Darkensync, Z1 Compact je ipak prevelik za 4.3'' ekran (jako loš screen to body ratio). Z3 Compact je odličan, iste dimenzije kao Z1 a ekran 0.3'' veći.

Ali nažalost definitivno mi je preskup.. Ništa, pratim i dalje hoće li netko od proizvođača izbaciti 4.3'' mob od cca 12cm.

Budes docekao nikad

13 godina

Z1 compact radi odlicno i to sto je ekran malo manji od z3c nije u stvarnosti toliko osjetno. Moja preporuka za taj mob u svakom slucaju. Par milimetara tamo ili vamo stvarno je nebitno a o brzini spram lg l7 je suvisno govoriti kao u usporedbi s mnogim drugim mobitelima... Trenutno jedan od bestbuy mobitela

Pucaaaajjjj :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2015 8:36 (bNeo).
12 godina
neaktivan

prodao bih svoga Xiaomi-a MI3 i kupio nekog drugog kineza jer mi je ovaj dosadio.

Može neki prijedlog do 2000kn, gledao sam jiaju s3 i meizu m2 note ali je xiaomi bolji od oba

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da li lenovo k3 note ima lampicu za notifikacije??

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2015 11:26 (xDISORDERx).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xDISORDERx kaže...

da li lenovo k3 note ima lampicu za notifikacije??

Da,ali nisam siguran ako radi na stock romu.ja sam stavil limonchelo rom i tu radi.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina
halflife kaže...

moj drugi jiayu s3 adv stigao nakon 4 dana iz španjolske sa ebay-a. kako sam i pisao oko 1640kn po sadašnjem tečaju $. sve 5! lik je stvarno top rated seller

http://www.ebay.com/itm/371291017209?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Pozdrav, 

znači na cijenu od 199 € + 15 € shipping se ne plaća više ništa (carina, PDV) ?

11 godina
neaktivan

da li tko posjeduje lenovo s60? gledam bratu kupiti za rodjendan nekakav jer mu je stari mob crkao

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne plaća se jer je iz EU 1000000000 puta već rečeno. Za jiayu s3 sad postoji posebna tema pa tamo pitajte sve u vezi telefona

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...

Pozdrav!

Već godinu dana pratim i gledam hoće li neka firma izbaciti mobitel dimenzija koje mi odgovaraju a da mob nije potpuni škart i nikako..

Sve što valja je minimalno 5'' a ja bi htio manje. Ovakvo nešto, samo da je hardware 2015. godina: http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_ii_dual_p715-5372.php (dimenzije: 122.2 x 66.6 x 9.7 mm, može za nijansu i manje ali veće ne)

Postoji li nešto takvo aktualno ili su ovakvi mobiteli izumrl

Predlozicu ti da pogledas IUNI U2, u kuciste od 4.7'' spakovan odlian hardver i ekran, a za fer cijenu od cca 200$.

11 godina
neaktivan
csgoplayer kaže...

da li tko posjeduje lenovo s60? gledam bratu kupiti za rodjendan nekakav jer mu je stari mob crkao

itko?

Clueless gamers shouldn't judge
15 godina
protjeran

@Wolf79, hvala ali dimenzije su prilično van onoga što tražim + loša baterija na FullHD, a i dizajn mi se ne sviđa..

0 0 hvala 0
13 godina

To što tražiš nećeš naći. U malim dimenzijama da je spakovan top uređaj. Toga više nema, nažalost. Ssve što valja je vec na 4.7" pa na više.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
13 godina

poZz jel mi mozete rec koji bi mi kinez bio najbolji to cca 1700kn a da se na njega mogu stavljat romovi i da ima pristojnu bazu romova..

gledam ovog meizua m2 note ili tak nes ali me jedino brine taj njegov os a koliko sam trazio romova za njega nema..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako ja dobro vidim to sto tebe brine nema logike, YUN OS koji si spomeno je baziran na AOSP-u, tako da ti je to onda android isto kao i MIUI, CM, i slicne prerade androida.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
PC - stručnjak kaže...
Ako ja dobro vidim to sto tebe brine nema logike, YUN OS koji si spomeno je baziran na AOSP-u, tako da ti je to onda android isto kao i MIUI, CM, i slicne prerade androida.

hvala ti. Taj odgovor sam cekao.

15 godina
protjeran
majdo kaže...

To što tražiš nećeš naći. U malim dimenzijama da je spakovan top uređaj. Toga više nema, nažalost. Ssve što valja je vec na 4.7" pa na više.

Neki su jako blizu onome što tražim, kao npr. Jiayu G2F.

Možda na kraju baš uzmem taj, iako bi volio da ima HD ekran i jaču bateriju al i ovako mi se čini ok.

Do sada sam imao samo 1 smartphone, LG L3 II. Siguran sam da bi mi nakon tog smeća bilo koji bio dobar haha.

Ali mi smeta što je kod većine mobitela backspace desno. Ja sam navikao da mi je backspace lijevo i to mi se čini puno prirodnije nego lomiti palac svaki put + su velike šanse za ispadanje mobitela iz ruke. Ovoga bi odmah uzeo samo da mu je backspace lijevo, a ovako sam još neodlučan..

14 godina
neaktivan

Huawei mobiteli ti imaju Back s lijeve strane, pogledaj si onda njihove modele...

10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

iz USA je. Em ti je postarina velika em ce ti jos ocarinit 25% na carini. Prolistaj stranicu dvje unatrag i vidi malo odkud ekipa narucuje. Boze zar je to tako tesko?

10 godina
neaktivan

Može li neko dati opis baterije jer zainteresiran san za kupnju Jiayu s3 i vidio sam da ga ljudi kupuju sa ebaya..koliko je to sigurnije i bolje? Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gam3r kaže...

iz USA je. Em ti je postarina velika em ce ti jos ocarinit 25% na carini. Prolistaj stranicu dvje unatrag i vidi malo odkud ekipa narucuje. Boze zar je to tako tesko?

Hvala, nije teško... Zapeo sam na ovaj mob i osim honorbuya nema na eu skladištu koji naplačuje 39$ dostavu. 

14 godina
neaktivan

Pa shvati da niti nećeš naći jer to nije samo shipping fee već ukupni troškovi s davanjima u EU jer je na taj uređaj već plaćen PDV (od 20% ili 21%). Dakle, svejedno ti je jel cijena 230$+Free shipping ili 201$+29$ Shipping ispod toga nećeš naći...

12 godina
neaktivan

ako ko želi k3 note iz europe, evo dobre cijene, ponuda vrijedi još danas

http://www.coolicool.com/stock-in-europe-lenovo-lemo-k3-note-k50-t5-mtk6752-17ghz-octa-core-55-inch-fhd-screen-android-50-g-40982

edit*

kupon za popust od 5 dolara  GOOGLE5

ja sam uzea, na poklon se još dobije micro sdhc od 16 gb, sve skupa 192$

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2015 19:53 (xDISORDERx).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koliko su kvalitetni Huawei mobiteli? Preciznije huawei ascend p8, po preformansama je u rangu galaxy a5 ali je puno jeftiniji. 

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice