"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.999
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja bih svakako isao na Xiaomi 4g izmedu ta 2

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ima li itko iskustava sa xiaomishop.com i slanjem iz europske unije? Zanima me opcija Express from Germany, kosta tridesetak dolara i pise da nema "customs fee". Ako iz njemacke salju u hrvatsku, onda nema ni pdv ni carine?
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
17 godina
Ivan_hacker kaže...
Ima li itko iskustava sa xiaomishop.com i slanjem iz europske unije? Zanima me opcija Express from Germany, kosta tridesetak dolara i pise da nema "customs fee". Ako iz njemacke salju u hrvatsku, onda nema ni pdv ni carine?

Ako salje iz Eu nema nikakvih dodatnih troskova. Narucivao vec od tamo

16 godina

Može preporuka nekog kineza koji se može kupiti u Hrvatskoj danas, sutra. Jedini uvjet je da ima malo bolju bateriju i malo veći ekran tak do 4.5 max 5 incha. Hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Johnny4286 kaže...

...

Prvo da se ispričam, kada sam napisao "ako biste dali prijedlog" mislio sam na množinu (nemam naviku govoriti ljudima sa foruma vi, ipak zbog nekakvih dobrih odnosa sa ekipom sa foruma) Citirao sam post ponajvise zbog truda. Ocjenjivanje mobitela se nekako u zadnje vrijeme počelo svoditi na brojke (veličinu memorije, antutu...) stoga sam napisao "a ne da pise da ima dobru konfiguraciju", nisam te mislio okriviti da si to napisao, nego sam pisao opčenito. Nemoj zamjeriti :)

A sad na posao haha

Gionee Elife E7 mi je nažalost izvan budžeta, tako da ga moram otpisati. I meni je ta kamera zapravo bitna.

Naravno, nisam tip osobe koji pati na najnoviji OS, ali nekako sam naviknuo na 4.4 (imam ga na bladeu 3)

Inew znaci otpisujemo

Što se tiće Cubot-a, Star-a, Elephone-a, Doogee-a, nisu mi se svidjeli niti na prvu, tako da nisam niti razmišljao o njima 

Trenutno sam najviše uz Redmi, razmišljao i o Asus ZenFone-u 5, ali me nekako u oči bode ova "non-removable" baterija, jer mi je upravo to vađenje baterije više puta pomoglo nakon "random crasha"

A i sam sam naslučivao, možda je opet bolje pronači nešto sa garancijom, jer ako se dogodi veća šteta, bit će mi teško "zaboraviti bačeni novac" jer sam i ovo jedva skupio...

Baš gledam Acer Liquid Z500, mogao bi i on doći u obzir.

I btw. hvala na podužem odgovoru 

Ma ne zamjeram ja ništa ;)

Pretpostavio sam da se odnosilo na množinu al sam ti svejedno to napisao da nebi mislio da eto, samo tako bez veze preporučujem...

Što se tiče tvojih dvojbi, ako bi ipak išao na nešto s KitKat-om, onda uzmi Asus-a ili Motorolu.

Ako ti je kod "non-removable" baterije jedini problem što je ne možeš izvući radi random crash-a, ne brini, nema potrebe za tim...

Tako da slobodno možeš ići na Asus-a ako ti je to jedina briga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 17:24 (Chriss).
17 godina

Je li tko dobio ili da mu tracking radi za Ulefone Be X? Meni je poslan i očekujem ga uskoro. Dosta je povoljan octa core za 90$.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina

Evo samo da se malo ubacim da vam pokazem jedan jako dobar mobitel koji izlazi trenutno 25.2 sa 3GB rama,Octa Core 64-bit procesorom i 4G-om.Mobitel je jako jeftin za ovu cijenu pa ako se nekome svida slobodno pogledajte...

http://www.efox-shop.com/iocean-m6752-3g-ram-mtk6752-17ghz-octa-core-55-zoll-ips-ogs-fhd-bildschirm-android-44-4g-lte-smar-g-297440?_xc_ls=de

akcija:http://www.efox-shop.com/Promotions/iocean-m6752.html

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

196€ i nije bas jako jeftino s obzirom da ide iz Kine. Baterija 2300mAh? Konkurencija (Meizu/Jiayu/Ecoo Aurora) dolaze sa dosta jacom deklariranom baterijom a cijene su tu negdje.

Plus je 3GB RAM-a svakako. Nego, gledam ove YT videe i cini mi se da ima tipke na ekranu, a ne na ovom dijelu ispod ekrana, je li to stvarno tako? 

16 godina

Koji god mobitel da mi se sviđa nema SD slot i ne može mijenjati bateriju...krasna politika 16Gb malo pa te natjeraju da daš 50 i više dolara za 64 Gb. Ovaj iOcean je stvarno dobar i nije tako skup ali baterija od 2300 mAh će držati jedno 2 sata....xd Meizu Note mi se čini jako dobar ali opet 16 i 32, Xiaomi je postao ono što sam najavio prije par mjeseci....postaje sve skuplji i skuplji, a stari modeli drže cijenu ko da su od zlata...200-300 bi još i dao ali izbace Mi Note za 480, Pro 550$ ma da nebi slučajn0:), jedino neznam planiraju li nešto novo da je jeftinije, ali mislim da će sljedeći koštati 600-700$

Ništa vadim Nokiu 3310.

Edit: jeli netko naručivao sa ove stranice, jeli pouzdana- https://www.fastcardtech.com/

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 13:13 (stručnjak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo koristim Lenovo A806 i mogu reći da me zna iznervirati. Nekad se stvarno zblesira. Recimo, nekada ga uhvati lag, pa kada hoću vidjeti otvorene aplikacije, treba dugo vremena da se otvori ono dolje kad se drži srednja tipka itd.

Pa onaj security živcira, a ne može se izbrisati bez kemijanja.

A ni baterija nije nešto extra.

Mogu reći da sam sa iNew V3 bio zadovoljniji. Nekako se činio fluidniji, bolja kamera..

Sad nisam pratio ROMove za A806, updateove i ta čuda. Možda bi trebalo nešto kemijati.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav ljudi,

kupujem ovaj tjedan mobitel pa bih zamolio za malu pomoć, na banggood sam našao na uk skladištu ovaj mobitel
pa me zanima da li imate kakav bolji mobitel u tom cjenovnom rangu, možda neki jeftiniji sa quad core procesorom, a da je fluidan i da se ne grije previše?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 14:05 (matekws).
16 godina
matekws kaže...

Pozdrav ljudi,

kupujem ovaj tjedan mobitel pa bih zamolio za malu pomoć, na banggood sam našao na uk skladištu ovaj mobitel
pa me zanima da li imate kakav bolji mobitel u tom cjenovnom rangu, možda neki jeftiniji sa quad core procesorom, a da je fluidan i da se ne grije previše?

Hvala!

Hm, pa ja ga baš i nebi odabrao, procesor i grafa su odlični, baterija 2200 je po meni loša opcija ali ovisi koliko ga koristiš, također ne podržava 3g na 900 Mhz što nije problem ako si u gradu.

Po meni ti je bolja opcija Xiaomi note 4G kojeg možeš kupiti za 1500 kn sa 2 godine garancije i po meni je dosta bolji od ovoga i otklanja sve mane cubot-a x6 i ima 2Gb rama. Ako ti nije problem još 400 kn svakako bi se isplatilo.

Frka85
16 godina

Hvala na odgovoru, ali nebi išao ništa skuplje, maximalno gledano do 1200 kn mislim izdvojit za mob. 

Ima još netko koji savjet? 

14 godina
matekws kaže...

Hvala na odgovoru, ali nebi išao ništa skuplje, maximalno gledano do 1200 kn mislim izdvojit za mob. 

Ima još netko koji savjet? 

A svaki dan spominjani ZenFone 5?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan

Ova tema više nije originalna što je nekad bila, 
javljam se kao stari korisnik koji ima 3 kineza

dakle svi vi očekujete mobitel od 100-200 eura
da radi sve savršeno i da ima sve najbolje
ako to tražite kupite si iphone5 ili 6, samsung s4,5 ili lg g3

šta kinezi stvaraju jeftine smartphone koji se mogu koristit za prosječnog korisnika

dakle prvi kinez kopija iphone3 bacio nakon 2 dana(takvo šta nemojte ni gledat)- malo sam kopo po njuškalu ljudi traže po 1000 kn za to nisam vjerovo
ja kupio na crno od nekog frenda iz srednje booo

drugi Cubot gt99 4.2.2
svi poznajemo skoro taj model bio je popularan prvi jeftini quad-core
problem pretanka plastika kucista(poklopac skripio)
gps nije baš precizan bio
al za cijenu od 1100 kn 2013 godine
bio je sasvim oke mobitel
nije me izdao i prodo sam ga dalje za 400 kn
stavljo sve žive roomove i radili su fluidno
osim kad je bio na niskoj temp se znao nekad resetirat po zimi -10C

sad imam Cubot X6 noviji model sa 4.4.2
mobitel je veći od svih do sada
plaćen 1060kn u 11mj 2014
mobitel je pristojan 8-core 1gb rama(bilo bi idealno da ima 2gb rama)

pokretao sam real racing 3 bez problema
baterija traje do 2 dana(da ne chatam na FB cijeli dan normalno ako da onda 1 dan)
tanak lagan
podrška custom romova za sad još mala
probao neke bili oke al se držim officail roma 4.4.2 nema nikakvih problema

u suštini zašto kupujete 8-core 16-core
želite imat što više za što manje 
sad neradi ovo neradi ono
nije od sebe ošlo ispo vam mobitel sjeli na njega nešto je uvjek uzrok
isto odljepljivanje stakla sa mobitel mislim da je iNew imo taj prob jer su korisnici pretjerali sa uporabom
procesor se zagrijavai to veoma brzo i to dovodi uvjek do nečeg

na ovoj temi me jedino smeta što dodem svaki dan i vidim iste upite 
di je tracking zašto ga još nevidim
carina pdv
i mobitel do 100 e do 200 e
ljudi imate sto kineskih dućana i sad i EU skladiste
jednostavno malo potrazite stavite raspon cijene i sto trazite
i provjerite onda na forumima jel dobar malo youtube

sretno svima u kupovini i da vam traje sto duze
sljedeći hit od kineza će bit od Xiaomi-a i ASUS-a budite spremni :)

Moj PC  
13 1 hvala 1
16 godina

MaherDP u potpunosti se slažem sa tobom i sa svim navedenim osim u jednom....mislim da bi  potencijalni-zainteresirani kupci trebali ovdje na forumu pitati za preporuke i mišljenja jer ipak je svrha foruma da se mišljenja i iskustva podijele. Stvarno čitam ovaj forum kada god stignem i mene smeta spamanje o pdv-u i trackingu ali pitanja i preporuke što kupiti nikako.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
maherDP kaže...

sljedeći hit od kineza će bit od Xiaomi-a i ASUS-a budite spremni :)

Sa svime se napisanim slažem, ali što si mislio s ovim? 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
13 godina
neaktivan

Možda je mali off-topic, ali nadam se da mi neće biti zamjereno.

Ima li možda itko iskustva sa power bankovima? Točnije sa:

http://www.wowshop.hr/power-bank-5200mah.html

Jer planiram nabaviti takav jedan. Još jednom isprika na off topicu

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Izbjegavaj.

Za malo više kupiš original Xiaomi power bank sa banggooda koji je puno bolji.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
Johnny4286 kaže...

Možda je mali off-topic, ali nadam se da mi neće biti zamjereno.

Ima li možda itko iskustva sa power bankovima? Točnije sa:

http://www.wowshop.hr/power-bank-5200mah.html

Jer planiram nabaviti takav jedan. Još jednom isprika na off topicu

Kao sto je kolega iznad reko, ostavi se toga.

10400mAh - ~140kn

5200mAh - ~108kn

5000mAh ultra-thin -~115kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 21:59 (MarioVk).
16 godina
moderator
MarioVk kaže...

10400mAh - ~140kn

5200mAh - ~108kn

Tamo su provjereno originalni?

Pitam jer ima lažnih svud po shopovima...

Banggood ima originalne, provjereno.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
XXX-Man kaže...
MarioVk kaže...

10400mAh - ~140kn

5200mAh - ~108kn

Tamo su provjereno originalni?

Pitam jer ima lažnih svud po shopovima...

Banggood ima originalne, provjereno.

Provjereno.
Osobno sam uzeo 2 komada sebi i djevojci, oba orginala. Merimobiles ima odlicnu reputaciju sto se tice orginalnosti njihovih prozivoda.

17 godina

Ja uzeo isto od tamo 2 od 10400Mah, jedino sad gledao onaj od 16000Mah i slika im je kriva, trebalo bi to pitati jer original ima 2 usb izlaza. 

http://www.xiaomishop.com/171-original-xiaomi-16000mah-power-bank.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kad smo već kod powerbank-ova, OnePlus-ov će biti dobra prilika ako se cijena bude držala u granicama normale, naravno.

http://www.telekineza.com/oneplus-od-10000mah-za-90-kn/

http://oneplus.eu/accessories/buy-original-oneplus-power-bank-10000-mah-capacity-in-onepluseu-85-.html

https://m.youtube.com/watch?v=atYoFvMDipc

Ali za sada je Xiaomi kralj i najpametnija kupovina.

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozz nedavno kupio noa h18 h40 i imam pitanje ako mi moze tko odgovorit,ovaku u procesima je stalno pokrenuta ova aplikacija(tak se zove) galaxy s5 to je bilo na mobu kad sam ga kupio novog e sad me zanima za sto to sluzi?

EDIT: koliko sam skuzio taj proces mi cesto instalira neku aplikaciju pod imenom mopo play

EUNE LOL: frenkySTYLE
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 11:59 (Ryder007).
15 godina

http://www.ebay.de/itm/NINETEC-PowerDrive-2in1-16GB-Flash-Speicher-13-400mAh-Power-Bank-Akku-Black-WOW-/231471159831?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item35e4c19a17#shpCntId

Eto jedan power bank vrlo jeftin ajmo rec jer ima 16GB u njemu te 13.400mAh samo sto je postarina 9 eura za hrvatsku :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me koji web shopovi salju iz europe, vidio sam banggood uk, jel ima jos tako sta slicno?

Eto moj potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav,

Je l' tko imao iskustva sa slanjem mobitela Mobicity-u u trajanju garantnog roka?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ryder007 kaže...

pozz nedavno kupio noa h18 h40 i imam pitanje ako mi moze tko odgovorit,ovaku u procesima je stalno pokrenuta ova aplikacija(tak se zove) galaxy s5 to je bilo na mobu kad sam ga kupio novog e sad me zanima za sto to sluzi?

EDIT: koliko sam skuzio taj proces mi cesto instalira neku aplikaciju pod imenom mopo play

Ista stvar u mene. Koliko kontam to je lockscreen. Btw stavio nova launcher i mob leti.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice