"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.743
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
XXX-Man kaže...

Valja li taj THL T6 Pro?

Razmišljam da ga uzmem...

Ili ima nešto bolje do 1000kn kod nas?

Redmi 1S?

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
13 godina
jeote kaže...

Čini mi se da je na Aliexpressu najpovoljniji..

Napisao si da je Moto G 2 jeftiniji, na kojoj stranici si to našao?

Mislio sam na mobicity...

A što se aliexpress-a tiče, ništa na taj način nisi napravio jer će ti mob vjerojatno zaustaviti na carini i naplatiti PDV, a garanciju da ne spominjem...

Gledaj po Europi...

Nemam baš iskustva sa specijaliziranim trgovinama osim s mobicity-em koji više nije isplativ...

Ne znam, vidi na njemačkom amazon-u,...

Možda ovdje netko zna i nekakav webshop s dobrom cijenom.

Al što se tiče mobicity-a, tamo više nemaš za ispod 1500kn i to je već previše, za 100kn više ti ja dam S4 Mini kojeg sam dobio na pretplatu i koji nikad nije upaljen...

13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Itko odgovor na pitanje na prošloj stranici? Ponavljam, može li mi netko objasnit razliku između xiaomi note 3g i 4g, vidio sam da je razlika između dva 10 000 u antutu benchmarku. Mene zanima da li 4g model ima drukčije performanse u igricama, surfanju itd. Hvala!

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
moderator
sudy_freak kaže...

Puno bolja opcija ti je Elephone P6000.

Rekao sam kod nas :)

Remzi kaže...

Redmi 1S?

Misliš da vrijedi 400kn više?

Po čemu je bolji?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 11:02 (XXX-Man).
15 godina
molnyi kaže...

Itko odgovor na pitanje na prošloj stranici? Ponavljam, može li mi netko objasnit razliku između xiaomi note 3g i 4g, vidio sam da je razlika između dva 10 000 u antutu benchmarku. Mene zanima da li 4g model ima drukčije performanse u igricama, surfanju itd. Hvala!

usporedba

razlika:

povezivost; note dvi sim kartice 3G, note 4G jedna sim kartica 4G,

težina; note 199g,note 4G 155g,

lcd zaštita; note Corning Gorila Glass3, note 4G ništa,

OS; note 4,2 Jelly Bean, note 4G 4,4 KitKat,

Čipset; note MTK6592 osam jezgri na 1.7Ghz- mali 450MP4 grafika, note 4G Qualcomm MSM8928-snapdragon400 Četiri jezgre na 1,6Ghz - Grafika Adreno 305,

XXX-Man kaže...
sudy_freak kaže...

Puno bolja opcija ti je Elephone P6000.

Rekao sam kod nas :)

Remzi kaže...

Redmi 1S?

Po čemu je bolji?

Mislim da je kod nas najpovoljni THL T6pro, jedine mane: kapacitivne tipke nisu osvjetljene i baterija 1900mAh.

13 godina
neaktivan

Meni je izrazito bitno da je mobitel na najnovijem androidu, znači 3g model neće ići dalje od 4.2 ? 

13 godina

Hoce samo tek u krajem 1 kvartala, i dobit ce Lolipop, tako je barem bilo pisalo na forumu en.miui.com

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
neaktivan

bok ljudi 

dakle, cura bi kupila novi mobitel, imala dosad S3 mini, katastrofa.

izbor je pao na xiaomi mi3 i oneplus one....znam, 1+1 je skuplji 500-njak kuna al dobro.

ono što mi prvo nije jasno je da li će, ako se mobitel kupi na oneplusone.eu, netko na to opalit carinu ili će koštat onoliko koliko piše na checkoutu? jer sam vidio negdje crvenim slovima ako naručiš sa eu warehousea da piše NO taxes NO ovo NO ono itd.

jel, koliko sam ja shvatio, poanta je s EU da ne plaćamo jelte carinu na sve to :) i da li ima bilo koji način da se izbjegne ikakvo plaćanje carine ili smo na to i dalje osuđeni?

nadalje, ja se ne kužim previše u neke kernele, ove i one cyanoged modove i sve ostalo kaj ekipa piše oko ovog 1+1 telefona, a vidim da je bilo i problema s nekom žutom linijom na dnu ekrana i nekakvim uzemljenjem s home buttonom (???). pa me zanima jel taj telefon na kraju priče pouzdan ili nikad ne znaš kaj ćeš s njim dobit?

xiaomi mi3 ima frend, malo sam ga neki dan koristio i čini mi se super telefon pa ne znam koliko se isplati za tu razliku kupovat 1+1. jer cura nije HC user, koji će sad ne znam kaj s tim telefonom radit nego je najbitnije da stabilno radi, da je ekran dobar, surfanje, fejs, fotkanje i to je to. a koliko sam skužio oba su jako dobra, a xiaomi je ipak možda duže na tržištu pa se ispostavio pouzdaniji? ili nije? il se varam? :)

uglavnom, zanima me koji bi preporučili, a ne bi loše bilo ako ne tko moooožda imao oba da napiše dojmove i usporedbu. ako je bilo negdje već na ovom topicu, ispirčavam se na ponovnom pitanju, al 250 stranica trenutačno nemam vremena čitat :)

ajd puno fala i sretna nova ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ma bolje uzmi 1+1 preko službenog sitea za 270 eura+10 eura za dostavu Njemačku,pa onda preko mailbox.de za 15 ti pošalju UPS-om u Hrvatsku.

Uglavnom imaš sve ovdje:
https://forums.oneplus.net/threads/members-from-croatia-serbia-bih-montenegro-and-macedonia.9557/
robimarko@gmail.com
16 godina
moderator
bodija kaže...

Mislim da je kod nas najpovoljni THL T6pro, jedine mane: kapacitivne tipke nisu osvjetljene i baterija 1900mAh.

Tu je meni jedino baterija neka mana. Ali valjda može izdržati jedan dan umjerenog korištenja...

Ako i ne, tu je Xiaomi 10400mAh power bank :)

Osvjetljenje tipki mi je nebitno, ionako sam ga na trenutnom mobitelu isključio :)

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Ma bolje uzmi 1+1 preko službenog sitea za 270 eura+10 eura za dostavu Njemačku,pa onda preko mailbox.de za 15 ti pošalju UPS-om u Hrvatsku.

Uglavnom imaš sve ovdje:
https://forums.oneplus.net/threads/members-from-croatia-serbia-bih-montenegro-and-macedonia.9557/

i u tom slučaju ne plaćam carinu sigurno? 

14 godina
Po svemu što sam do sada pročitao ne jer šalju iz UK,samo moraš kada otvoriš one plus one site odabrati njemačku kao državu.

I treba ti pozivnica,no njih lagano dobiješ tu na bugu
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

poz svim

Mislim uzeti od xiaom hongmi s1 8giga pa mirecite dali je dobar mobitel ili mogu za te novce bolji?(1150kn)

preko mobileshop.uk dali je ta str provjerljiva?

11 godina
neaktivan

Kao sto linkah par postova prije, samo treba čitati ;) , na merimobiles EU, dakle EU, OnePlus One 360$ plus dostava, bez ikakve pozivnice!

Evo opet link http://www.merimobiles.com/oneplus-one-5-5-inch-CyanogenMod11S-3gb-ram-16gb-rom-smartphone_p/meri10161.htm

12 godina
neaktivan
8krojex kaže...

Kao sto linkah par postova prije, samo treba čitati ;) , na merimobiles EU, dakle EU, OnePlus One 360$ plus dostava, bez ikakve pozivnice!

Evo opet link http://www.merimobiles.com/oneplus-one-5-5-inch-CyanogenMod11S-3gb-ram-16gb-rom-smartphone_p/meri10161.htm 

Ja sam pitao za s1 i stranicu jer mislim uzeti ga..i granica potrosnjee mi je 1200,1300kn

14 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

UMI je dosta nova firma koliko vidim, na daily basis se očito u kini otvaraju novi proizvođači mobilnih uređaja - Zato i pitam dal je tko možda uzel ga i ima li još kojih mana osim te LED notifikacije, da ti nisi to spomenuo nebi ja to ni znao, ali fakat, nekim ljudima to nije problem... Kao i na većini kineza pretpostavljam da ni GPS ne radi 

Hehe, u kineskim pojmovima Umi i nije baš nova firma, stara čak 2 godine :)  http://www.gizchina.com/2014/12/16/interview-ceo-umis-heaven/

Inače, koliko sam skuzio, njihov prvi telefon je bio upravo Umi X1 koji sam negdje sredinom 2013. kupio starom (MTK6577 čip) te i dalje bez ikakvih problema radi (i GPS radi, ofkors) 

17 godina
moderator
frulex kaže...
Hehe, u kineskim pojmovima Umi i nije baš nova firma, stara čak 2 godine :)

Hm...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 18:30 (mbaksa).
14 godina
Remzi kaže...

Redmi 1S?

Po čemu je bolji?

Trenbutno i sam koristim Redmi 1S, samo sam gore stavio Mooke rom jer mi se MIUI nije sviđao. Mob je jako kvalitetno napravljen, šteta mi ga prodati jer sam sklon mjenjanju mobitela.

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
11 godina
neaktivan

Zec 94, to je bio odgovor za stef_zg :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 19:58 (krojex).
14 godina
neaktivan

Evo za sve koji su zainteresirani nešto jeftino sa kineskog tržišta sa solidnim karakteristikama

THL 4000 Dual SIM 4.7 inch, Android 4.4.2, 4000mAh ...
Kupon: 4000CN

Cijena: $100 oko 640 kn

Više informacija

If you want to win the lottery, you have to make the money to buy a ticket.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 21:09 (Stux).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

iko ?? to2c koliko su pouzdani ??? vidim par telefona ovih sto sam gledo svi jeftiniji za po 20-30 eura nego na drugim stranicama pa se pitam u cemu je kvaka :D ima li iko solidan info

hvala unaprijed :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa kaj kažete na ovaj mob? http://www.amazon.in/b?node=5606984031 (rebrandiran coolpad f2)
Konkurent Xiaomi Note-u , jeftiniji, ima cyanogen mod koji je potvrdio 2 godine updejta.  Po dosta reviewa ovaj je mobitel bolj od xiaomi-a, jeftiniji, sa snapdragonom 615 itd... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 22:18 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
flonkica kaže...

iko ?? to2c koliko su pouzdani ??? vidim par telefona ovih sto sam gledo svi jeftiniji za po 20-30 eura nego na drugim stranicama pa se pitam u cemu je kvaka :D ima li iko solidan info

hvala unaprijed :D

Osobno sam kupio s to2c pred kojih 10 mjeseci i 100% pouzdani. Komunikacija tekla uredno, liveChat radi uredno.
Standardno čekanje 20-25 radnih dana.

Također prouči njihovo TAX Insecurance ukoliko budeš kupovao tamo.

molnyi kaže...

Ekipa kaj kažete na ovaj mob? http://www.amazon.in/b?node=5606984031 (rebrandiran coolpad f2)
Konkurent Xiaomi Note-u , jeftiniji, ima cyanogen mod koji je potvrdio 2 godine updejta.  Po dosta reviewa ovaj je mobitel bolj od xiaomi-a, jeftiniji, sa snapdragonom 615 itd... 

Čini se jako dobar. Fino uklopljen i složen.
Malo mi se ne sviđa što (barem prema slikama) izgleda jako jeftino (plastika).
Također mi se ne sviđa taj iPhone smještaj kamere u jedan od kutova, no dobro.

Što se tiče Xiaomija, kao vlasnik Mi3 i donedavni obožavatelj svega što je Xiaomi napravio, preporučam da se udaljiš od njih.
Politika u zadnje vrijeme je odvratna, član sam na en.miui.com (službenom) forumu i ne mogu vjerovati što se tamo događa.

Ok, mobiteli su kvalitetni, sve stoji. No činjenica da su bezobzirni i da krše većinu Android Open Source pravila ih svrstava jako loše na vodećoj Android community stranici, xda.

Znam iz priloženog, MIUI radi ok neko vrijeme, no onda krenu problemi. Pola onogo što su pisali i vikali da je super u V6 (novoj verziji) radi jednako loše.
A da ne pričam o tome da im je trebalo 10ak i kusur tjedana da dodaju ikonu za alarm u statusnu traku.
Trenutno vrtim AOSP 4.4.4 i uživam u onome što MIUI ne može pružiti.

***************************************************************************************

E sada, jedna preporuka koju sam dobio ravno iz Čajne.

Leagoo Lead 7, 5.0" 3G Phablet

Performansama i specifikacijama sličan uređajima Cubot S168 i Landvo L200, no uz jednu bitnu razliku.

Bateriju! 

Riječ je o MTK 6582, Quad-core 1.3 GHz procesoru.
1 GB RAM-a, 8 GB ROM-a uz podršku microSD kartica.
5.0 ekran HD rezolucije (1280x720).

Mobitel dolazi uz nevjerojatnu bateriju od 4.500 mAh.

Jedna od zanimljivosti je ta da ima mogućnost punjenja drugih mobitela.
Potrebno je jedino spojiti drugi mobitel s Leagoo Lead 7 putem OTG kabela i voila.
Drugi, prazni mobitel se puni.

Leagoo Lead 7 zamjenjuje popularne power bank uređaje.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 0:20 (sudy_freak).
13 godina
neaktivan

sto se plastike tice vezano uz yu yureka, gledao sam dosta recenzija i mnogi ju usporeduju sa onom na oneplus one uredaju, cak ima i slican zavrsni sloj, kazu da je malcice glade od OPO. Sudeci prema specifikacijama i garancijom cyanogenmoda da ce 2 godine mobitel dobivat updateove ne cini mi se nimalo kao losa kupnja. hvala ti na komentarima za ziaomi, jos uvijem sam dosta neodlucan oko kupnje xiaomi note-a te mi svaki komentar pomaze.

i da sto se tice ovog mobitela sa ogromnom baterijom, pogledaj si elephone p5000, baterija 5300mah te takoder upotrebljiva kao power bank za druge uredaje

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 0:38 (molnyi).
16 godina
neaktivan
molnyi kaže...

coolpad f2 sa snapdragon 615?

zvuči dobro, samo hoće li možda zbog praktički istog HW-a ići taj CM na coolpad? I kako doći do njega, prodaje se samo na indijskom amazonu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 0:48 (cyclone).
13 godina
neaktivan

Da - http://www.telekineza.com/coolpad-f2-5-5-inca-na-64-bitnom-8-jezgrenom-snapdragonu/ 
Za to bi trebali sklopit ugovor sa CM-om,tako da mislim da se to neće ostvarit. On će ostati na svojem CoolUI itd. Da na početku će biti samo na indijskom amazonu a kao i inaće nači će se ponešto i na merimobiles itd... Cijena je 142 $!

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 9:55 (molnyi).
12 godina
neaktivan

Citam vase komenatre i sad nemam pojma koji mob da uzmem..limit mi je 1300kn

razmisljao sam uzeti od xiaomi s1 ali sada nakraju nemam pojma koji bi i od kuda bi narucio..pa molim vasu pomoc

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 10:10 (Zec_94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zec_94 kaže...

razmisljao sam uzeti od xiaomi s1 ali sada nakraju nemam pojma koji bi i od kuda bi narucio..pa molim pomoc vasu

xiaomi s1 možeš naručiti sa mobicity-a, 152 eura je tamo ako se ne varam ( sa poštarinom) ili pak sa xiaomishop.com gdje te ispadne sa postarinom 157 eura (sa xioamishopa ce ti doc u roko od 4-8 dana sa DHL-om(njemačko skladište), ili ako izabereš eu warehous express za 2-5 dana ali to je još 7-8 eura više. I imaš merimobiles - 152 eura (piše 1-2 radna dana (dhl europe))

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 10:20 (molnyi).
12 godina
neaktivan
molnyi kaže...
Zec_94 kaže...

razmisljao sam uzeti od xiaomi s1 ali sada nakraju nemam pojma koji bi i od kuda bi narucio..pa molim pomoc vasu

xiaomi s1 možeš naručiti sa mobicity-a, 152 eura je tamo ako se ne varam ( sa poštarinom) ili pak sa xiaomishop.com gdje te ispadne sa postarinom 157 eura (sa xioamishopa ce ti doc u roko od 4-8 dana sa DHL-om(njemačko skladište), ili ako izabereš eu warehous express za 2-5 dana ali to je još 7-8 eura više. 

Dali ima bolji mob za 1300kn??? jer bih volio kada mi je dosadno igrat neku igricu bez da mi se crasha ili šteka....

13 godina
neaktivan

Tu ti nemogu pomoć, nemam taj mobitel,  nemogu ocijenit neke druge jer neznam kako se ponašaju. Pričekaj kolege sa foruma da dođu pa daju neki prijedlog. LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 10:22 (molnyi).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice