"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.517.352
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Markus Dignus kaže...
Femilano kaže...

koji THL ov?

Upravo sam namjeravao kupiti THL 5000

Uzeo sam ga prije tjedan dana.

Mobitel je super, ali dođe s  njim bloatware, crapware, i čini mi se malware.

Probat ću se natjerat ovaj vikend da napravim neki review.

edit: da se rootat; maknuo sam sve sranie i sad radi ko vurica. Baterija je prezakon.

Možeš li malo pojasnit o čemu se radi?

14 godina
neaktivan
a neke gluposti koje imaju sve moguće permissione, a nedaju se uninstallat niti disableat.
(naravno, nisu integralni dio OS-a, iako hoće da misliš da jesu)
Sve se lako riješi rootom.

Više info sutra / prekosutra.
13 godina
odjavljen
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Stigao mi je Cubot S208. Sutra ću nabaciti review, te će oni koji su pljuvali vidjeti da za to doista nema razloga.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
Pranja kaže...

Stigao mi je Cubot S208. Sutra ću nabaciti review, te će oni koji su pljuvali vidjeti da za to doista nema razloga.

radije ga testiraj nekoliko dana, tjedan ako treba pa onda pisi review...

17 godina

Pa prvo sta vidim na tom mobu je nema 3g na 900 to mu je odmah minus. Drugo cijena koja dok platis pdv se penje na 840kn. Tak da i nije neka kupnja kad pogledas da imas za 100kn vise Hongmi 1s sa 3g na 900 i gorilla glassom 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Grom kaže...
Pranja kaže...

Doista nema potrebe jer sam već danas prošao sve funkcije.

Patrick_cro kaže...

Pa prvo sta vidim na tom mobu je nema 3g na 900 to mu je odmah minus. Drugo cijena koja dok platis pdv se penje na 840kn. Tak da i nije neka kupnja kad pogledas da imas za 100kn vise Hongmi 1s sa 3g na 900 i gorilla glassom 

Meni to apsolutno ništa ne predstavlja jel ima ili nema 3g na 900 MHz. Ako tebi treba, nabavi si mob s time. 840 kn sam ga i ja platio s dostavom iz UK, stigao je za 5 dana. Super, meni je Hongmi preskup i ne sviđa mi se.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 0:56 (Pranja).
14 godina
Pranja kaže...

Nisam bas pratio pljuvanje po tom modelu, ali znam da je puno ljudi imalo problema sa cubotom opcenito nakon nakon nekog vremena, od toucha do kamere. Valjda ces imati vise srece. Inace slazem se sa Patricom, za nekih 15$ vise si mogao dobiti 1s, koji ako nista drugo ima 3g 900. Ja osobno nebi ni gledao modele bez 900 :)

edit - ti si onaj koji modificira kucista, zaboravio sam kako si tvrdoglav i ne podnosis ni argumentiranu kritiku, zanemari gornji post, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 0:57 (mcf).
17 godina
Pranja kaže...
Grom kaže...
Pranja kaže...

Doista nema potrobe jer sam već danas prošao sve funkcije.

Patrick_cro kaže...

Meni to apsolutno ništa ne predstavlja jel ima ili nema 3g na 900 MHz. Ako tebi treba, nabavi si mob s time. 840 kn sma ga i ja platio s dostavom iz UK, stigao je za 5 dana. Super, meni je Hongmi preskup i ružan.

Ok tebi ništa ne znači ali ako češ več raditi review napiši mu i mane, a ja mislim da su te mane važne drugim ljudima koji če možda kupovati taj uređaj. 

13 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Ok tebi ništa ne znači ali ako češ več raditi review napiši mu i mane, a ja mislim da su te mane važne drugim ljudima koji če možda kupovati taj uređaj. 

900 MHz se koristi u manje naseljenim područjima. Kako da to uopće uzmem kao manu uređaju ako tu manu osobno ne mogu iskusiti-što bih trebao? Sjesti u vlak i otići 150 km od grada i utvrditi da negdje nema 3G-a.

17 godina

forumski prijatelji da ne trazim po stranicama kratko pitanje: koji je trenutno best buy kineski mobitel do 1000kn?

Hvala{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 1:27 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pranja kaže...
Patrick_cro kaže...

900 MHz se koristi u manje naseljenim područjima. Kako da to uopće uzmem kao manu uređaju ako tu manu osobno ne mogu iskusiti-što bih trebao? Sjesti u vlak i otići 150 km od grada i utvrditi da negdje nema 3G-a.

Ok ti mozda nikad ne putujes pa ti je to ok. Mislim ako je tebi ok dok ides na put nekamo dalje iz velikog grada i onda surfas na 2g brzini kojom ti otvara stranicu po par minutu svaka ti čast imas zivaca {#}. Druga stvar kod tog moba je da nema gorilla glass, ajde 100kn skuplje dode mob sa gorilla glassom ( nedaj boze neka ti padne na pod sa 30 cm visine pa ces vidjeti o cemu pricam) , nije tu samo hongmi 1s ) koji usput ima i bolji ekran), evo imas i lg l70 ali manji ekran 4.5 " i opet ima 3g na 900. 

Dali te 2 stvari vrijede dodatnih 100kn?? Ja apsolutno mislim da vrijede a mislim da ce se i vecina sloziti sa mnom.

Ako je tebi mobitel ok drago mi je ali ako cemo objektivno ja bih radije riskirao jos 100kn pa da dobim uredaj koji je cvrsci i koji cu moci koristiti i izvan grada

13 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Ok ti mozda nikad ne putujes pa ti je to ok. Mislim ako je tebi ok dok ides na put nekamo dalje iz velikog grada i onda surfas na 2g brzini kojom ti otvara stranicu po par minutu svaka ti čast imas zivaca {#}. Druga stvar kod tog moba je da nema gorilla glass, ajde 100kn skuplje dode mob sa gorilla glassom ( nedaj boze neka ti padne na pod sa 30 cm visine pa ces vidjeti o cemu pricam) , nije tu samo hongmi 1s ) koji usput ima i bolji ekran), evo imas i lg l70 ali manji ekran 4.5 " i opet ima 3g na 900. 

Dali te 2 stvari vrijede dodatnih 100kn?? Ja apsolutno mislim da vrijede a mislim da ce se i vecina sloziti sa mnom.

Ako je tebi mobitel ok drago mi je ali ako cemo objektivno ja bih radije riskirao jos 100kn pa da dobim uredaj koji je cvrsci i koji cu moci koristiti i izvan grada

Putujem više manje svaki dan iz Siska u Zagreb radi faxa. Vlak doista prolazi kroz svakakva mjesta, ali nisam primjetio da je 3G nestao igdje gdje ima civilizacije-nestane na mjestu gdje nema apsolutno nikakvog signala(šumetina), bilo 2G, bilo 3G.

Što se gorilla glassa tiče, sve 5, ako nekome stalno padaju mobiteli, onda mu treba-meni je prošli u dvije i pol godine pao samo 3 puta, i to svaki put u kući, tako da imao ne imao GG, meni opet ništa ne predstavlja.

17 godina

Evo ti samo primjer https://www.hrvatskitelekom.hr/karta-pokrivenosti, a sada gledaj da su manja mjesta pokrivena samo 3g na 900 jer ima puno bolju pokrivenost nego 2100mhz 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 1:29 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Evo ti samo primjer https://www.hrvatskitelekom.hr/karta-pokrivenosti, a sada gledaj da su manja mjesta pokrivena samo 3g na 900 jer ima puno bolju pokrivenost nego 2100mhz 

Nešto je link zeznut. Ali sve u svemu dobra pokrivenost.

S obzirom da ovakva rasprava uopće nema smisla-ja nikoga ne obavezujem niti tjeram da kupi taj mob. TO je moj osobni izbor, i imam svoje razloge zašto sam odabarao baš taj mob. Tko voli, i tko želi, slobodno si uzme nešto drugo.

Da sam želio uzeti nešto drugo, uzeo bih, ali na to zasigurno ne bi utjecali ovakvi komentari. Ja znam da vas tu neke peče što sam uzeo baš taj mob, i da bi bili presretni da mi grune baterija ili se mobitel zapali sam od sebe, ali eto, slobodno to zadržite za sebe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 1:37 (Pranja).
17 godina
Pranja kaže...
Patrick_cro kaže...

Nešto je link zeznut. Ali sve u svemu dobra pokrivenost.

S obzirom da ovakva rasprava uopće nema smisla-ja nikoga ne obavezujem niti tjeram da kupi taj mob. TO je moj osobni izbor, i imam svoje razloge zašto sam odabarao baš taj mob. Tko voli, i tko želi, slobodno si uzme nešto drugo.

Da sam želio uzeti nešto drugo, uzeo bih, ali na to zasigurno ne bi utjecali ovakvi komentari. Ja znam da vas tu neke peče što sam uzeo baš taj mob, i da bi bili presretni da mi grune baterija ili se mobitel zapali sam od sebe, ali eto, slobodno to zadržite za sebe.

Ma neka on tebi radi 100god, nije nikome krivo sta si ti to uzeo, niti mu ima zasto, samo kazem da mobitel nije savrsen kako se cini. Daj boze da na njemu sve radi kako se spada i da te dugo sluzi. Ne govorim ti ja u nikakvoj zlonamjeri nego zato sta sam do sada ima 6 kineza, od toga 3 cubota i na svakom neki problem( Nisam ja jedini koji je imao problem sa cubot markom, imas ih ovdje na forumu koliko zelis) , zopo zp780 isto da ne kazem koliko mu dijelovi dodju( pao sa kojim 30cm na pod i ekran pukao) zamjena vise od pola moba, pa Iocean x7 Elite kojem je wireles bio za goli kur... a dosao je malo manje od 2k kuna, odlicne specifikacije. Ja sam se opekao na njima pa sada 3put razmislim prije nego kupim nesto drugo. 

12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 11:05 (Clueso).
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina
milkiway kaže...

Na 5" mi se ta rezolucija ekrana koju ima čini slaba. Bit će ti zrnata slika. BAterija piše da je 2800mah, što sam malo skeptičan. Ako je zbilja toliko, trebao bi ti držati 2-3 dana bez problema.

Kako radi u praksi (baterija, kamera, touch screen, stabilnost, aplikacije), to ti može reći samo onaj tko ga je kupio i koristi.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 14:03 (DeniZg).
12 godina
neaktivan
Pozdrav!
Tražim novi mob (do 800kn) za nezahtjevnog korisnika.
Preferiram android, ali i WP dolazi u obzir: 4'' ili 4.3'', kamera min. 5 MP, ne mora bit dual sim.
Jel ima netko iskustva s ovim modelima: Meanit MG481, Gigabayte GSmart T4, H18 Noa c24/23?
Je li to sve ista (ne)kvaliteta i bolje uzet nokiu 530 DS za 800kn?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mandalore kaže...
Pozdrav!
Tražim novi mob (do 800kn) za nezahtjevnog korisnika.
Preferiram android, ali i WP dolazi u obzir: 4'' ili 4.3'', kamera min. 5 MP, ne mora bit dual sim.
Jel ima netko iskustva s ovim modelima: Meanit MG481, Gigabayte GSmart T4, H18 Noa c24/23?
Je li to sve ista (ne)kvaliteta i bolje uzet nokiu 530 DS za 800kn?

http://www.to2c.com/jiayu-g2f-basic.html

Jiayu je ipak nekakav brend dok navedeni nisu, ali ako ti opale PDV izace ti 900kn.

Mislim da nemas bolje opcije za ovu velicinu ekrana. Mozda ga i ja sebi kupim jer mi je 

sve preko 125mm preveliko. 

10 godina
neaktivan

ljudi,dal je netko već naručivao sa to2c eu skladište,jel funkcionira sa ili bez tih 29e dodatnog troška koje navode ? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovo super izgleda ali nažalost budžet je još manji nego što sam napisao. Što kupiti za 600 kn sa uključenim PDV-om?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 10:04 (Mandalore).
12 godina
neaktivan
Mandalore kaže...

Ovo super izgleda ali nažalost budžet je još manji nego što sam napisao. Što kupiti za 600 kn sa uključenim PDV-om?

A onda jiayu F1 koji sam ja narucio za prijatelja. Oko 550kn sa PDV-om. Mobitel je za te novce stvarno dobar.

Pojavio se problem sa zamucenom kamerom nakon mjesec dana, ali se ispostavilo da je to bilo zbog necistoce na leci kamere.

12 godina
Mandalore kaže...

Kakva su iskustva s ovim ? dvoumim se izmedju nejga i valencie, sto vi kazete ?

15 godina

Ja sam curi uzeo Valenciu i preporučio bih ga jer ima kitkat, a nedostatak je malo slabiji wifi signal. Jiayu nisam imao priliku isprobati.

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
12 godina
neaktivan

Pozdrav, i ja zelim kupiti neki mobitel. Za sada se dvoumim izmedu UMI C1 ili Coolpada F1? 

Ima li neko kakva iskustva s tim mobitelima, ili ako imate za preporuciti neki? Ne treba biti neki ekstra mobitel, do 130 € Ne bi sa njim radio neke prezahtjevne stvari, i da ima solidnu kameru. 

Ja nisam neki strucnjak za to pa kad bi mi malo pomogli bio bih vam jako zahvalan :) 

0 0 hvala 0
17 godina

S time da ćeš vjerojatno ako kupiš Coolpada morati mijenjati ROM na njemu. Pa i to uzmi u obzir ako nisi iskusan.

Umi C1 je jeftiniji, malo veći ali i slabiji (quad core, 1Gb rama).

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan

Ako uzmeš coolpad vjerojatno nećeš trebati mijenjati softver.

Coolpad F1 je već debelo provjeren uređaj. Rom ćeš možda mijenjati ako poželiš bolji jer

je izbor popriličan. Ono što trgovci stave na mobitel je djelomično izmjenjena originalna 

verzija (multilanguage, root) pa ima par sitnijih bugova (FC kod provjere verzije softvera, npr).

TeleKineza

3 2 hvala 4
12 godina
neaktivan

A ne bi se zezao sa tim mjenjanjem ako nije potrebno. A sta se tice Umi c1, mislim da mi ne bi toliko igralo sta je slabiji, osim ako nije primjetno jer ne bi Bog zna sta radio na njemu..Tako da mi je on okej, samo trebam jos vidit necija iskustva s tim mobitelom

1 0 hvala 0
16 godina

imam Umi X1 Pro. kamera je loša. sad bi ga se riješio...

ne znam kakva je kod C1, ali s obzirom da je dosta jeftin vjerovatno je i kod njega lošija kamera

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice