"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.517.262
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Sad obojica cepidlačimo, ali po mom mišljenju je Bash ispravno rekao. PDV se računa eksterno, pa ako je stopa 20%, to znači da krajnji kupac plaća 120% cene bez poreza, a ukoliko se stopa promeni na 25%, onda se plaća 125% osnovne cene. Dakle razlika tačno odgovara razlici između dve stope PDV-a, a to je 5% osnovne cene. Efektivno poskupljenje za krajnjeg kupca je nešto manje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ivan(4) kaže...

Sad obojica cepidlačimo, ali po mom mišljenju je Bash ispravno rekao. PDV se računa eksterno, pa ako je stopa 20%, to znači da krajnji kupac plaća 120% cene bez poreza, a ukoliko se stopa promeni na 25%, onda se plaća 125% osnovne cene. Dakle razlika tačno odgovara razlici između dve stope PDV-a, a to je 5% osnovne cene. Efektivno poskupljenje za krajnjeg kupca je nešto manje.

Ono što po stranicama piše je uglavnom cijena s PDV-om. Ako je tako, onda se računa kako sam ja napisao.

Kada je izražena cijena bez PDV-a, onda se samo nadoda razlika.

13 godina
DeniZg kaže...

Pa jedna od temeljnih principa EU je slobodno kretanje roba i usluga, najbolje da će sad krenuti obračunavati PDV dvaput. {#}

A zasto ista od toga bilo koga iznenađuje? EU tu nije radi nas, da nama bude bolje i lakse zivjeti, mi smo tu radi EU..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
12 godina
neaktivan

Trebam pomoć. Kupio sam Kingelon g9000, kao kopija s5 ice.

Sve radi savršeno osim toga što ne mogu spojiti niti jedne 3.5mm slušalice u njega.

Naravno piše da je 3.5 mm ali ovi pametni kinezi su odlučili utor malo dublje spustiti u mobitel i onda je svaki premali.

Uz mob sam dobio i vidi se razlika da je produljen kojih pola mm kako bi stale. e sad jel to imaju neke slusalice bas za kupiti ili da rezem konektor i lemim na neki prosirivac pa da imam normalni 3.5?

HVala na odgovoru i nadam se da nisam fulao temu

0 0 hvala 0
16 godina
pavko13 kaže...

Trebam pomoć. Kupio sam Kingelon g9000, kao kopija s5 ice.

Sve radi savršeno osim toga što ne mogu spojiti niti jedne 3.5mm slušalice u njega.

Naravno piše da je 3.5 mm ali ovi pametni kinezi su odlučili utor malo dublje spustiti u mobitel i onda je svaki premali.

Uz mob sam dobio i vidi se razlika da je produljen kojih pola mm kako bi stale. e sad jel to imaju neke slusalice bas za kupiti ili da rezem konektor i lemim na neki prosirivac pa da imam normalni 3.5?

HVala na odgovoru i nadam se da nisam fulao temu

3.5 mm ti je naziv za promjer utora. Nema ti to veze sa dubinom. Ali naravno trebale bi svake odogovarati..

[M|C] jokaCRO ingame
12 godina
neaktivan

Zanima me da li ima netko iskustva sa Kingsing S2 (clone G2,G3)? Navodno je omjer cijene i kvalitete jako dobar, cca 120$.

Ima li neki pouzdani shop u EU da ga prodaje i mogu li se recimo nadati EU jamstvu?

Hvala!

- HTC 8S -

0 0 hvala 0
17 godina
Ne postoji EU jamstvo, samo proizvodjaca (i eventualno ako ducan da neko svoje). S kinezima nisi siguran i da kupis u hrvatskoj bez obzira kaj je u EU. Ni likovi s mobicitya nemaju nikakvo bolje jamstvo od nekoga tko je narucio iz kine jer ce te muljati dokle god stignu. Jedino kaj ti preostaje je uzeti nekog manje kvarljivog kineza ili riskirati "ma nece mene". Ja cu tak isto uskoro pa kaj bu bu, cisto iz nekakvog omjera ulozeno/dobiveno (naravno, ak ne potrefi bas mene, ali ni jedan kinez dosad nije bil jako losa kupnja).
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
12 godina
ukay1000 kaže...
. Jedino kaj ti preostaje je uzeti nekog manje kvarljivog kineza ili riskirati "ma nece mene". Ja cu tak isto uskoro pa kaj bu bu, cisto iz nekakvog omjera ulozeno/dobiveno (naravno, ak ne potrefi bas mene, ali ni jedan kinez dosad nije bil jako losa kupnja).

Slažem se.

Kod odabira "Kineza" ti je otprilike ovakva situacija: pogledaš specifikacije i na temelju toga procijeniš kako bi uređaj mogao raditi. Nakon toga pogledaš XDA stranice i druge forume da vidiš kako je stanje sa ROM-ovima i kako ti uređaji zbilja rade. Treći korak je da naručiš uređaj i kad ti stigne, nadaš se da nije odmah u startu hardverski neispravan, te da ga nećeš odmah morati vratiti (i trošiti novce na povratnu poštarinu).

Nažalost, ovakva situacija nije samo kod "Kineza", al' eto, kad netko iskrca 5000 HRK za mobitel, malo će teže priznati sam sebi a i drugima da mu mob ne radi baš kako bi trebao.

Ja isto koristim kineski mob, Elephone P8 i jako sam zadovoljan (prije njega sam imao Samsung Galaxy S3 kojeg sam platio 500€ preko oglasa kad je izašao), da ne misli netko da sad tu "hejtam" kineske mobitele.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 11:31 (DeniZg).
14 godina

Da, ta garancija kod Mobicity-a nije nešto bolja od kineske. I oni pokušavaju muljati.

14 godina

Gdje kupiti najpovoljnije oneplus one bijeli od 16 ili 64gb sa garancijom da se šalje najduže 10 dana...

http://adf.ly/YW58m
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Stari si je kupio bas taj model... Izvrsno sve ! Prvo sam bio skeptičan da mu neće doći neko smetje kinesko, ali kad je doso shvatio sam sve kaj sam citao po netu o toj marki mobitela. Mob nije onako plastican ko 90% njihovih proizvoda nego fino lezi u ruci. Sve u svemu za te pare mob je odlican jer ne znam kakav bi mobitel kupio ovdje u hrv za te novce

11 godina
neaktivan
YouWBNThis kaže...

Stari si je kupio bas taj model...

Mislim na Xiaomi 2S Red rice

17 godina
neaktivan

Na coolicool Doogee DG310 Voyager2 je 82$ uz kôd DMDG310 što je ukupno s PDV oko 630kn, dobih na mail jutros. Inace sam ga narucio s banggooda za 90$, prije par dana stigao.

Jedan od boljih low-budžetnih mobitela. Kamera u skladu s cijenom, rezolucija 5" IPS ekrana isto. Giga RAM na procesoru MTK6582 uz 2x3G SIM osigurava korištenje mobitela bez trzanja, kočenja, blokiranja... Viber, Whatsapp, pozivi, poruke, tu i tamo surfanje netom... GPS niti ne testiran. Idealan mob za malo novaca. Kvaliteta izrade odlicna. Za "nezahtjevne" korisnike idealan mobitel do 650kn s PDV-om... Ima li još takvih mobitela oko 600kn s PDV, da su dobri (testirani vašim rukama, ne gledane Youtube recenzije)?

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

gdje mogu nabaviti preko interneta i naručiti Displej za Archos 50 platinum, našao sam neku stranicu aliekspres tamo je najpovoljnije, imam paypal i visa karticu, kakva su vasa iskustva koliko dugo se čeka narudzba i ostalo

Nasao sam ovo

http://www.aliexpress.com/item/5-0-Original-digitizer-touch-Screen-For-ARCHOS-50-Platinum-for-K-touch-S5t-front-lens/1932714679.html

znaci displej nije skroz pukao vec staklo, jel se ovo staklo lijepi ili da narucim sve komplet

http://www.aliexpress.com/item/White-Original-complete-lcd-display-Digitizer-Touch-Screen-FOR-ARCHOS-50-For-K-touch-S5-E88/1762079936.html

Na ebayu sam pronasao ali su dosta skuplji.

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima.Na Coolpad f1 mi ne otvara aplikaciju Potrošnja podataka i Video,kako da to riješim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
keepdot kaže...

Pozdrav,

gdje mogu nabaviti preko interneta i naručiti Displej za Archos 50 platinum, našao sam neku stranicu aliekspres tamo je najpovoljnije, imam paypal i visa karticu, kakva su vasa iskustva koliko dugo se čeka narudzba i ostalo

Nasao sam ovo

http://www.aliexpress.com/item/5-0-Original-digitizer-touch-Screen-For-ARCHOS-50-Platinum-for-K-touch-S5t-front-lens/1932714679.html

znaci displej nije skroz pukao vec staklo, jel se ovo staklo lijepi ili da narucim sve komplet

http://www.aliexpress.com/item/White-Original-complete-lcd-display-Digitizer-Touch-Screen-FOR-ARCHOS-50-For-K-touch-S5-E88/1762079936.html

Na ebayu sam pronasao ali su dosta skuplji.

Hvala

Probaj odvojiti staklo od displaya, ako uspiješ onda kupi samo staklo, makar u pravilu se sve mijenja jer je puno lakše, jednom sam mijenjao takav ekran i nisam mogao odvojiti, tak da sam narucio komplet. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan

Kako je ovo moguce, ZOPO ZP980 sa 2 GB RAM i FHD za 120$.. Istina vec je sold out.

http://www.antelife.com/september-clearance-50off.html

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nakon update-a Viber aplikacije, kamera na Lenovo A820 nije vise radila. Siguran sam da se jos nekome dogodilo pa deinstalirajte Viber i izbrisite sve njegove foldere (na kartici i unutarnjoj memoriji), ugasite mobitel pa ponovo upalite. Ja sam ponovno instalirao novu verziju Vibera i opet se isto dogodilo tako da je sigurno do aplikacije. Skinite stariju verziju sa neta i instalirajte.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Coolpad problem sa romom, dakle ima ili za coolpad f1 provjereno dobar rom. instaliram jedan custom rom, sve radi super ali velik je battery drain, instaliram drugi, mob se ugasi ponekad sam od sebe...ili ne radi mikrofon i snimanje zvuka kako treba... uvijek neki problemi.

Dakle trebam preporuku za coolpad rom koji zbilja radi normalno... ako uopće ima takav ?

14 godina
neaktivan

ljudi hitno pomoć molim vas! do sada sam imao huawei y300 i on mi se nažalost natopio vodom...pošto sam izraziti poklonik kineskih telefona ( osim huaweia došao sam u dodir s nekoliko fantastičnih zopo modela) opet bi kupio kineza...međutim trenutno nisam pri parama pa sam spreman na investiciju do 1000 kn ili malo više ....razmišljao sam o cubotu x6 al što više čitam iskustva s njime ne čini mi se tako dobar koliko specifikacije govore....imate li vi koju preporuku ,otvoren sam za sve prijedloge?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobio sam tracking number  "RX????????CH" na bangood. Je li moguće da šalju iz Švicarske(evropsko) skladište? I onda bi to trebalo puno brže stići?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam problem sa zvukom na mobu, zvučnik mi je jako tih i ne mogu ga pojačati. Probao sam resetirati na početne postavke ali opet sve isto. Jel ima neko riješenje za ovo ?

12 godina
ave01 kaže...

Imam problem sa zvukom na mobu, zvučnik mi je jako tih i ne mogu ga pojačati. Probao sam resetirati na početne postavke ali opet sve isto. Jel ima neko riješenje za ovo ?

Probaj skinuti Android Control Panel aplikaciju pa vidi jel pomaže.

PSN - DeniZg80
13 godina
desarun kaže...

Dobio sam tracking number   "RX????????CH" na bangood. Je li moguće da šalju iz Švicarske(evropsko) skladište? I onda bi to trebalo puno brže stići?

Ne, nego šalju Švicarskom poštom. Ide to iz Kine.

14 godina
neaktivan

Ma nista ne reagira, bem ti kineza glupog... Bacio sam 1000 kN na taj coolpad...

17 godina
perfectassasin kaže...

ljudi hitno pomoć molim vas! do sada sam imao huawei y300 i on mi se nažalost natopio vodom...pošto sam izraziti poklonik kineskih telefona ( osim huaweia došao sam u dodir s nekoliko fantastičnih zopo modela) opet bi kupio kineza...međutim trenutno nisam pri parama pa sam spreman na investiciju do 1000 kn ili malo više ....razmišljao sam o cubotu x6 al što više čitam iskustva s njime ne čini mi se tako dobar koliko specifikacije govore....imate li vi koju preporuku ,otvoren sam za sve prijedloge?

Xiaomi 1s sa mobicity.co.uk

14 godina
neaktivan

imaš li iskustva s ovim mobitelom ? i koja je razlika ako naručim preko efox stranice ? oni mi se čine jeftiniji

16 godina

Gleadam malo huawei p7. Moguće ga je kupiti za 2000 kn sa garancijom kod nas novog..

Ima li ga tko? Kakav je?

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Perecta to sta si gledao je iz kine i onda nemas ni garanciju, na pocetku je imao par softwerskih bugova ali to je rijeseno. Imas i lg l70 sa mobicitya
14 godina
neaktivan

znači problemi sa softwerom su riješeni ? čitao sam da su neke aplikacije bolje radile na dvojezgrenim procesorima i da je često dolazili do laga zbog specifičnog os-a..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice