"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.462
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

al nije meni vise do updatea, romova i toga, vec da mi je vratit pocetne postavke, da ga mogu upalit xD

Factory reset urađen i ono mi javlja kod paljenja: "com.android.phone stopped working" i nece da se upali...

11 godina
neaktivan
Pezer kaže...

al nije meni vise do updatea, romova i toga, vec da mi je vratit pocetne postavke, da ga mogu upalit xD

Factory reset urađen i ono mi javlja kod paljenja: "com.android.phone stopped working" i nece da se upali...

neznam ako sa kinezima, ali ja kad sam to imao na svojem lg-ju, tj kad nisam mogao upaliti pa sam ga flashao ili stock rom ili custom rom preko kabla sa kompom. Tj na komop se stavi neka aplikacija, odabere putanja do roma i basebanda nakon toga ukopcas mob, izvadis bateriju i sim karticu (tako pise da treba uraditi) i drzi se odredena tipka dok je spojen tj mora se pojaviti nesto na ekranu i nakon toga kliknem na kompu da flasha, a flashanje traje 10, 15 minutra.

Neznam kako je sa takvim kinezima, ali morala bi biti i ta mogučnost za njih. 

15 godina

mozes li mi tocnije reci naziv toga, da probam nac za svoj mob, pa isprobam??

EDIT: Nasao sam neke tutoriale, al brate za svaki mi je potrebno i da imam upaljen mob..

jer kad ga povezem usbom treba na njemu prihvatiti povezivanje sa PC-em

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 18:25 (Pezer).
17 godina
Gle, ak ne znas kak se to radi i slabije baratas takvim stvarima - nist ni ne diraj. Daj nekome ko zna (ako znas takvog) da ti flesha stock ili neki custom rom. Nek zaebes nekaj u proceduri (ili ti se nebu dalo jer, eto, meni se to nebu desilo) i ode mob u ciglanu.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
11 godina
neaktivan
Pezer kaže...

mozes li mi tocnije reci naziv toga, da probam nac za svoj mob, pa isprobam??

EDIT: Nasao sam neke tutoriale, al brate za svaki mi je potrebno i da imam upaljen mob..

jer kad ga povezem usbom treba na njemu prihvatiti povezivanje sa PC-em

mozes li mi dati link, tj hocu vidjeti dali jeupaljen, jer kad ja izvadim bateriju, i spojim i drzm tipku na mobu, pojavi se na ekranu SW UPGRADE, i nakon toga mogu flashati. to je unešeno u ROM memoriju koja je neizbrisiva, to jest tvornički je unešena da bi se moglo flashati ako se tako pokvari OS ili se obriše nesto sto je inače klučno kod dizanja roma. 

ukay - pa ako zna nekog nek da da to napravi, ako nezna nikog, a zna raditi sa računalima, onda nek nauči sam to raditi. Jedino sto vidim jest, da nemože biti gore nego što jest. 

Netko je spominjao da je nakon flashanja kineza imao obrisan IMEI, pa je i to morao naknadno unešavati, ja nemam iskustvo s time jer nisam imao takve probleme. 

Ja neznam kako kinezi stoje kod flashanja, ali treba postojati mogučnost da se mob može ponovno flashati ako se sve sjebe. jer imao sam ja takve probleme na svojem LG. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 19:27 (Markić7).
15 godina

ma s kompovima sam na ti, to sto se god dogodi popravljam sam ;), al sa smartphoneovima nisam imao previse iskustva, a muci me sto je kinez, puno bi lakse da je neka normalna marka, ovako je sve sjebano na njemu...
markic nisam isao po YT tutorialima, nego tekstualnim, a problem je sto ga je tesko povezati sad sa kompom, kad ga ukopcam pise da driveri nisu instalirani, probat cu opet nac, jer sam to vec radio kad sam ga tek kupio, ne kuzim kako ga sad ne prepoznaje -.-'

15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Evo ti jedan link: http://playfuldroid.com/how-to-root-gigabyte-gsmart-aku-a1-tutorial/

I evo sad sam kao nasao sve da se aku a1 poveze sa PCem, ne javlja gresku sa driverom, nema ga tamo u "computer managment" da je bez drivera, al opet mi ga ne povezuje, ne mogu kopirat taj .apk fajl da bi ga rootao..

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pezer kaže...

Evo ti jedan link: http://playfuldroid.com/how-to-root-gigabyte-gsmart-aku-a1-tutorial/

I evo sad sam kao nasao sve da se aku a1 poveze sa PCem, ne javlja gresku sa driverom, nema ga tamo u "computer managment" da je bez drivera, al opet mi ga ne povezuje, ne mogu kopirat taj .apk fajl da bi ga rootao..

kakve veze ima rootanje, ti mroas flashati mob, kada flashas sa sluzbenim romom ili nekim, onda ces rootati. 

Roootanje je kao na windowsu administrator ili bolje rec na linuxu / unixoidu root ovlasti, reicmo ako nekoj aplikaciji das ovlasti da moze raspolagati sa sistemskim djelovima.

Ti trebas naci tutorial za flashanje, kako da kazem, reko si da nemozes mob upaliti. znaci da ti rom ne valja. 

11 godina
neaktivan

meni nije jasno u cemu je problem pa dirate te stock postavke nadogradjivate  po mobu pa unistite sve ? mislin nekuzim sta imas dirat dobijes mob sa androidom mozes instalirat aplikacije ove fejs viber whats up i tako dalje a vi nekakve gluposti radite sa tim mopbitelima pa pokvarite sve hahah XD LOL zasto jednostavno neostavite pocetne postavke i koristite mobitel ?

11 godina
neaktivan

samo vi flashujte i dirajte po mobitelu neka vam se pokvari kad dirate tko vam je kriv :=)

11 godina
neaktivan
nevermore2014 kaže...

samo vi flashujte i dirajte po mobitelu neka vam se pokvari kad dirate tko vam je kriv :=)

a ti ga šalji na servis iskusnoj osobi. Ja sam sam radio ono sto oni rade u servisu i pošalju nazad vlasniku. 

14 godina
neaktivan

pozz,jel netko mozda kupio   http://www.chipoteka.hr/artikl/113236/smartphone-doogee-dg130-moon-crni#tab-info-tab  "Doogee DG130" ako je kakvi su dojmovi,hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Pezer kaže...

nezz zakaj tu zeza taj soft, al na mojem bivšem aku a1 je update softwarea uredno prošo, prek wifia skinuo novi i mob ga je sam instaliro i sve je super, dan danas radi taj mob kod frenda kojem sam ga prodo, prejednostavno je instalirat drugi soft gore, ugl sa tim apdejtom češ dobit malo više slobodne RAM memorije i omogučen ti je 3G na obe sim kartice, dok tvornički samo prva je 3g druga je 2g.

15 godina

ne znam, nisam htio nikakve custom ROMove i sl. dirat jer sam imao dovoljno mogucnosti, al reko idem ga updateat kad je vec to "tvornicko" i eto nije proslo -.-'

15 godina

sta c ebit?? nista suti's i je+es govna kao ja.. eto uzeo 3mb iz kine..thl,iocean, xiaomi..

Od sva 3 jedino je xiaomi oso u qurac (crkla ) vibra i jos na to sve ja ga svojim drkanjem po romovima sjebo jos vise (nema sanse install google play i youube) i sad ocu se jebat sa zutima i slat sve nazda il progutat Govno i ajmo dalje..

ajmo dalje..

p.s: hongmi ima jedini normalnu kameru..

R33mba#2892
15 godina

ma kod mene je kinez, al sam ga kupio kod nas haha, u Linksa :D

Nisam bio pri lovi, crkao tadasnji mob i citao po netu da mob uopce nije los, da kamera ne valja ni ovom mom, al me to ni najmanje ne briga...

Uostalom mob je radio dobro, nisam imao primjedbe do evo ovog, al sta sad, za tisucu kuna i ove specifikacije nisam ni mogao ocekivati nesto bolje, al racunam valjda se opet moze vratiti na staro i gotovo..

11 godina
neaktivan

Pozdrav,
Zanima me ako netko zna dali je ovo tvornički update androida na 4.4 za Zopo ZP780 odnosno dali je stranica sigurna za skidanje (traži mail)?

http://www.zopomobileshop.com/content/9-download-zopo-mobile-latest-rom

http://www.4shared.com/rar/T5j1Mjmqce/ZP780_zopomobileshop_20140709-.html

Ako je sigurno će biti još zainteresiranih za nadogradnju

Hvala i LP

0 0 hvala 0
17 godina
tomo19 kaže...

Pozdrav,
Zanima me ako netko zna dali je ovo tvornički update androida na 4.4 za Zopo ZP780 odnosno dali je stranica sigurna za skidanje (traži mail)?

http://www.zopomobileshop.com/content/9-download-zopo-mobile-latest-rom

http://www.4shared.com/rar/T5j1Mjmqce/ZP780_zopomobileshop_20140709-.html

Ako je sigurno će biti još zainteresiranih za nadogradnju

Hvala i LP

imam ja ZP780, no dok ne dođe OTA update neću ništa prčkati..

a i da budem iskren, ne želim nikakav .zip stavljat na mob i riskirat..

i da, stranica jest legit. pratit ćemo forume..

EDIT:

pitam se, kako će wowshop.hr reagirati ako im se slučajno pošalje pokvaren uređaj sa službenim 4.4 sustavom..?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 17:17 (nixass).
15 godina
neaktivan

Da se i ja ubacim sa svojim dojmovima.U utorak ujutro sam narucio Xiaomi hongmi note sa xiaomishop.com.Stigao mob u petak.Izasao me 278 dolara sa dostavom.Lijepo zapakiran.Na prvi dojam malo pre velik mobitel ,ali nakon dva dana koristenja sam se navikao na velicinu.Ekran odlican,kamera takodjer.Sve radi fluidno.Malo sam se gubio oko miui-a,ali sada kuzim osnovne stvari.Za sada sve radi vrlo dobro

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

može li preporuka za mob u cjenovnom rangu 100-130 usd, od mobitela očekujem stabilnost i koliko je moguće solidnu kameru. Koje modele mobitela mogu uzeti u razmatranje? Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Imam jedan Cubot GT99 al ima jedan problem a to je da se sam restarta nakon nekog vremena.. mislim zna nakon 2min - 5-10min- 1h i tako dali je netko imao slican problem? kako ga rijesiti? probo sam mjenjat bateriju ali i dalje isto.

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Imam jedan Cubot GT99 al ima jedan problem a to je da se sam restarta nakon nekog vremena.. mislim zna nakon 2min - 5-10min- 1h i tako dali je netko imao slican problem? kako ga rijesiti? probo sam mjenjat bateriju ali i dalje isto.

Promjeni si ROM, meni je prestao se resetirat kad sam stavio onaj Samsungov ROM za njega.

Necu zvaku ocu kusur
15 godina
slish480 kaže...
Encyanix kaže...

Promjeni si ROM, meni je prestao se resetirat kad sam stavio onaj Samsungov ROM za njega.

Od kad se to pocelo dogadjat pustio sam ga sa strane.. sad sam ga opet iso upalit i nece.. i kad ga uspijem upalit samo stane na bjeloj pazadini i pise cubot bez ikakvih drugih animacija.. tako da ga nemogu flashat u tom stanju?

Edit: I da kad ga uspijem upalit to je samo ako je prikljucen na usb... inace nemoze 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 13:40 (Encyanix).
17 godina

Stavi si ovaj rom na GT99 http://www.needrom.com/mobile/gt99-s4-ui-final-gestures/ ili neki update službenog.

Ionako se flasha dok je isključen.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 14:09 (Ag008).
15 godina
Ag008 kaže...

Stavi si ovaj rom na GT99 http://www.needrom.com/mobile/gt99-s4-ui-final-gestures/ ili neki update službenog.

Ionako se flasha dok je isključen.

Kada upalim flash tool, stisnem download i spojim mobitel bez baterije na komp nista se ne desi.

17 godina
neaktivan
robit kaže...

Pozdrav,

može li preporuka za mob u cjenovnom rangu 100-130 usd, od mobitela očekujem stabilnost i koliko je moguće solidnu kameru. Koje modele mobitela mogu uzeti u razmatranje? Hvala!

Doogee DG2014 definitivno najbolja kamera kod kineza, no on je oko 140 USD.

Preporučio bih u tom rangu cjenovnom:

Elephone P6i

Elephone P10c

Doogee Valencia DG800

Cubot S208

16 godina
neaktivan

Znam da baš i nije poželjno pisat u ovoj temi o pošiljkama i njihovom slanju al moram priznat da je to2c stvarno dobar... 7.07 naručen uređaj, 09.07. poslan i danas je već u Zagrebu

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 16:37 (razorinc).

3 0 hvala 0
17 godina
Domaccc kaže...
robit kaže...

Pozdrav,

Doogee DG2014 definitivno najbolja kamera kod kineza, no on je oko 140 USD.

Preporučio bih u tom rangu cjenovnom:

Elephone P6i

Elephone P10c

Doogee Valencia DG800

Cubot S208

Probaj malo rastegnuti i uzmi redmi 1s

Definitino vrhunski telefon. Probao sam i kjubote i ajnju-e ali daleko je to do kvalitete xiaomi-a.

[M|C] jokaCRO ingame
16 godina
neaktivan
razorinc kaže...

Znam da baš i nije poželjno pisat u ovoj temi o pošiljkama i njihovom slanju al moram priznat da je to2c stvarno dobar... 7.07 naručen uređaj, 09.07. poslan i danas je već u Zagrebu

isto tako i meni al sa drugog web shopa...valda smo potrefli vrijeme za avion.

12 godina
neaktivan
razorinc kaže...

Pazi da se ne urekneš{#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice