"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.999
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pa zato i kažem, iako vidim da nisi iz Zagreba, da probaš doći do Hanagar 18 i osobno provjeriš mob, a možda ti se i javi netko s foruma iz tvoje okolice tko ima takav ili sličan mob.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Evo da se tebe pita, bi li rađe uzeo S2 ili ZP700?
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
tonchy kaže...

S2 radi xda zajednice i tone softvera.. ne znam dal je ikad ikoji smarphone imao veću bazu 3rd party developera.. samo teško se nađe po ok cijeni novi S2

ZP700 - sve ostalo (treba isprobat kameru {#} pa onda odlučit) 

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan
tonchy kaže...

Ja bi dao prednost ZP700 zato jer ima noviji android, ispoliraniji. puno nego ti stari androidi. 

Druga prednost, novi procesori su rađeni u manjoj nanometarskoj tehnologiji i štedliviji su

ljepši je :D - nekima to nije bitan kriterij al eto meni je to dodatan bod :D 

mana kod zp700 je to sto je kupovanje moba iz kine rizik, sto ako ti posalju neispravni ili se pokvari e onda je malo zajebano slati to nazad u kinu, dok sa S2 nečes imati tih problema.

I moram napomenuti taj zp700 nema 900mhz frekvenciju za 3g, neznam koliko ti je to bitno ? koristis li mobilni internet ?? ne znači da nečes imati internet, ako nečes imati 3g bar ces imati sporji 2g.

17 godina

Zopo (i još par kineza) se može kod nas uzet (wowshop, hangar18) i ima se garancija kao i kupnja na rate ;)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
sve mi je jasno što se tiče 3G-a, i sam živim na selu gdje niti nema 3G pokrivenosti, prema tome nikad doma ne koristim 3G, nego samo WiFi.. a ako idem do grada, tamo nema beda za to.
sve mi se više sviđa taj ZP700, i ja mislim da mi je on dobar izbor
11 godina
neaktivan

Taj ZP700 košta oko 120 USD a u tom cjenovnom rangu možeš kupiti i Doogee DG800 ako ćeš naručivati iz Kine. Prednost mu je što dolazi sa KitKat-om ;)

15 godina
sad vidim da na wowshopu niti nemaju ZP700 na skladištu, no tu je Doogee DG350 ( a ne DG800).. Kakav je on u usporedbi sa ZP700? vidim da je cijena tu negdje
11 godina
neaktivan
tonchy kaže...
sad vidim da na wowshopu niti nemaju ZP700 na skladištu, no tu je Doogee DG350 ( a ne DG800).. Kakav je on u usporedbi sa ZP700? vidim da je cijena tu negdje

Procesor, ram i veličina displaya isti. Display kod Doogee-a HD dok je kod ZP700 QHD tako da je tu u prednosti Doogee. Kamere su bolje kod ZP700 jer je kod DG350 prednja kamera 0.3 MPX a zadnja 5 MPX

15 godina
zar nije kamera na doogee 2MP, a stražnja 8?
Također, preporuka između ta 2? Meni nije bitna toliko kamera
11 godina
neaktivan
tonchy kaže...
zar nije kamera na doogee 2MP, a stražnja 8?
Također, preporuka između ta 2? Meni nije bitna toliko kamera

Tako prikazuje kamere DG350, te rezolucije su dobijene softverskom interpolacijom. Stvarni senzori su 0.3 i 5

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 18:36 (SONY_91).
15 godina
aha, a znači ZP700 ima bolje kamere?
11 godina
neaktivan
tonchy kaže...
aha, a znači ZP700 ima bolje kamere?

da

11 godina

Ovako ljudi imam nekoliko pitanja. Vec neko vrijeme gledam te smartfone i kod nas ili narucivati iz kine. Znaci trazim nesto do nekih 1200-1300 kn max. Kod nas si razmisljam mozda nebi bilo lose uzet h18 noa h42 ( uz noa dobije se 1god garancije + 1 god ako se registrira na njihovoj sluzebonj stranici, a ima za uzet i u ktc-u) ili mozda i ocean x7 hd, ili jedan od zopo uređaja. Sad usporedbe nekeave sta bi se najvise isplatilo uzeti, bitno mi je da nemam nekih problema s njim, nekakva solida podrska za taj smartfon, ukljucujuci 3g mrezu na 900mhz. Vidim da ovi npr zopo zp700+ i zp780 nemaju nekakve velike razlike osim u dimenzijama ekrana i kameri... Sto se tice kine ovaj coolpad f1 mi se ne cini los, sad koliko je to sigurno narucivati, a da nemam nekih poteskoca sa samim uređajem? 

Jel ima tko kakvih prijedloga sta najbolje uzeti tu sa nekakvom sigurnoscu da se nece smrdat nakon ne znam 4-5 mjeseci. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Markić7 kaže...

gle isto je bilčo i sa mojim flagshipom Lg optimus 2x, nisam bio zadovoljan sa nijednom slikom koju sam stavio na komp, jednostavno imam oko za to. Zato sam kupio dslr da  mogu uzivati u fotografijama tj volim lijepe fotografije ali ti mozes za 400kn kupiti dobar kompakt i imnati samo za slikanje mislim ono prije se isplati dati za neki jeftiniji kompakt nego dati previše love za mob sa boljom kamerom. 

Nisam opterecen pro fotografijom na mobitelu, ali kako je Nixass rekao - kopka te ako nisi zadovoljan. Posto vec godinama ne nosim kompakte sa sobom za potrebe casual ili putnih fotkanja (nego samo mob), dosta mi je bitna kamera na mobu. Ne mora biti vrhunska, ali covjek je sretniji ako su dobre fotke.

Trenutno koristim desire X i fotke su koma nasuprot originalnog "starog" desirea. 

12 godina
dak0001 kaže...
majdo kaže...
nevermore2014 kaže...

jos me zanima koji mobitel kineski ima najbolju kameru a da kosta do 180 dolara jeli to huawei honor 3c , inew v3, dakele small cola ili doogee dagger dg550, ili neki drugi. i sta je bolje kupit octa core sa 720p rezolucijom i 1gb rama ili quad core sa 2gb rama i 1080p rezolucijom?

Xiaomi Hogmi 1S, i neces pogrijesiti ni u kojem segmentu..

Za dotični Hongmi 1S na jednom drugom forumu pišu ovo:

"Trenutno mobitel ima mnogo mana... 

Ja ga imam već dva, tri tjedna i 80% razgovora završava gubitkom signala, a i moguće je da mobitel sam od sebe zapne u bootloop, ali lako se popravi flashanjem novog rom-a. Na ekranu boje su isprane, također i kamera ne obiluje bojama."

i nije jedini i ne na samo tom forumu

1s sa novim romom-čisto savršenstvo,glupost je pisati ovakve stvari ako mobitel sam nisi isprobao...

17 godina
herkulcro kaže...

Ovako ljudi imam nekoliko pitanja. Vec neko vrijeme gledam te smartfone i kod nas ili narucivati iz kine. Znaci trazim nesto do nekih 1200-1300 kn max. Kod nas si razmisljam mozda nebi bilo lose uzet h18 noa h42 ( uz noa dobije se 1god garancije + 1 god ako se registrira na njihovoj sluzebonj stranici, a ima za uzet i u ktc-u) ili mozda i ocean x7 hd, ili jedan od zopo uređaja. Sad usporedbe nekeave sta bi se najvise isplatilo uzeti, bitno mi je da nemam nekih problema s njim, nekakva solida podrska za taj smartfon, ukljucujuci 3g mrezu na 900mhz. Vidim da ovi npr zopo zp700+ i zp780 nemaju nekakve velike razlike osim u dimenzijama ekrana i kameri... Sto se tice kine ovaj coolpad f1 mi se ne cini los, sad koliko je to sigurno narucivati, a da nemam nekih poteskoca sa samim uređajem? 

Jel ima tko kakvih prijedloga sta najbolje uzeti tu sa nekakvom sigurnoscu da se nece smrdat nakon ne znam 4-5 mjeseci. 

Pa nitko ti ne može reći hoće li imati problema s mobitelom tj. hoće li se nešto "smrdat" nakon 4 - 5 mjeseci, bez obzira o kojem mobitelu se radilo, ako te to previše brine onda bi ti bilo bolje da kupiš uređaj s kojim ćeš imati najmanje problema ako dođe do kvara, a to bi bio neki kupljen u nekom od domaćih trgovina (web shop-ova).

(Ja osobno bi išao na CoolPad F1 - bez obzira na eventualne probleme sa samim uređajem, ali to ne znači da i tebi savjetujem isto).

13 godina
nixass kaže...

razmišljam si možda zamijeniti Zopo ZP780 za Lenovo S650.

kamera na zopo će me ubit u pojam.. ok je kad se slike pregledavaju na mobu al kad ih stavim na monitor to je opća katastrofa..

ima tko pametan sa savjetom?

Šta kažeš na ovo? {#}

http://www.mobicity.co.uk/lg-l90-dual-sim.html

Ispod 1000kn, kitkat 4.4.2., snapdragon proc, garancija u EU(vjerojatno i tamo gdje ti putuješ) i dođe ti brzo iz engleske,...

Izgleda kao pravi ubojica kineza... kao Motorola Moto G al s boljom kamerom, većim ekranom i dosta boljom cijenom.

17 godina

Ali, to nije "kinez"... {#}

Neloše za te novce.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

nixass koliko ti se dugo puni baterija? 

Mogu ja sutra slikati par fotka sa njim pa da vidimo kakve su.Rekao bih da je veliki nedostatak zopo 780 je jako dugo punjenje baterije  bez obzira koji punjac se koristi i nema gorilla glass, tak da bas i nije za preporuku, rezervni dijelovi dodu skuplje nego kod jačih mobitela. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

taj snapdragon 400 je los procesor bolji rezultat na antutu testu ima mtk 6582 ili 6589t. nadji usporedbe pa ces vidit a mtk 6592 je neusporedivo bolji procesor od toga u cak je malo jaci od snapdragona 600 pogledaj imas ovdje pa pogledaj  http://www.chinasmartphonereview.com/mt6592-vs-snapdragon-800-duel/ znaci kupovina snapdragona 400 i nije neki dobar izbor radje idi na octa core 6592 puno je bolji a imas jeftinih mobitela. da ima verzija xiaomi hongmi sa mtk 6592 odma bi ga uzeo

13 godina
Eyekool kaže...

Ali, to nije "kinez"... {#}

Neloše za te novce.

Pardon na OFF-u, znam da nije kinez, al cijena je stvarno dobra... {#}

nevermore2014 kaže...

taj snapdragon 400 je los procesor bolji rezultat na antutu testu ima mtk 6582 ili 6589t. nadji usporedbe pa ces vidit a mtk 6592 je neusporedivo bolji procesor od toga u cak je malo jaci od snapdragona 600 pogledaj imas ovdje pa pogledaj  http://www.chinasmartphonereview.com/mt6592-vs-snapdragon-800-duel/ znaci kupovina snapdragona 400 i nije neki dobar izbor radje idi na octa core 6592 puno je bolji a imas jeftinih mobitela. da ima verzija xiaomi hongmi sa mtk 6592 odma bi ga uzeo

Čuj, loš procesor {#}
A ovu usporedbu Snapdragon-a 600 s mtk 6592 neću ni komentirat, daleko od toga da je 6592 loš proc, ali...

Malo previše gledaš čiste specke i antutu score-ove nevermore2014, nije to baš tako(crno na bijelo).
Nitko ti ne brani da uzimaš razne Cubote, Starove, Tengde i ostale odrone(šta bi se reklo na drugom forumu) s "najjačim" procesorima, najvećim rezolucijama ekrana,... koje stalno spominješ, al ne nagovaraj druge da uzimaju iste, ili još gore da odgovaraš ljude od npr. Nibiru-a, ZTE-a, Huawei-a,... jer ovi tvoji odroni imaju imaju "jači" proc, više rama, više megapiksela,... i zbog toga su "odlična prilika"...

btw. Evo ZTE Red Bull za 160 baksa, samo šta je verzija od 1GB rama, al za one koji nisu power useri odlično:

http://www.minideal.net/zte-red-bull-v5-5-snapdragon-400-msm8926-quad-core-dual-sim-wcdma-13mp.html

17 godina

@Chriss taman kad sam se sam sa sobom dogovorio da mi je trenutni mob dovoljno dobar ti iskopaš ovaj LG, a iako sam odlučio da neću uzimati mobitele brand proizvođača ovo je ponuda kojoj ću teško odolit.

Još sam sad vidio da na mobicity-ju još ne naplaćuju PDV, a i dobio sam £5 popusta tako da bi me L90 koštao 910 kn, još ću ga malo detaljnije "istražiti" prije narudžbe.

Jedino me brine taj niski rezultat na Antutu-u u odnosu na MTK6582 i/ili MTK6589T, možda bi mi Tengda S5 ipak bio bolji izbor? {#}

Ispričavam se za {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

hahah cuj odroni LOL

13 godina
Eyekool kaže...

@Chriss taman kad sam se sam sa sobom dogovorio da mi je trenutni mob dovoljno dobar ti iskopaš ovaj LG, a iako sam odlučio da neću uzimati mobitele brand proizvođača ovo je ponuda kojoj ću teško odolit.

Još sam sad vidio da na mobicity-ju još ne naplaćuju PDV, a i dobio sam £5 popusta tako da bi me L90 koštao 910 kn, još ću ga malo detaljnije "istražiti" prije narudžbe.

Jedino me brine taj niski rezultat na Antutu-u u odnosu na MTK6582 i/ili MTK6589T, možda bi mi Tengda S5 ipak bio bolji izbor? {#}

Ispričavam se za {#}

Da budem pošten(drugim riječima, da svalim krivnju na drugoga pošto ti je teško odoliti iako si se dogovorio sam sa sobom {#}), netko je drugi s drugog foruma iskopao ovaj LG, nisam ga ni ja skužio...

A vezano za tvoju brigu i dvojbu, naravno, Tengda S5, kakav LG {#}

Što se tiče LG odrona {#}, kažu da kamera nije ništa posebno al po ovim primjerima mi uopće nije loša, pogotovo što je u usporedbi s Nokia Lumia-om 1020, Iphone-om 5, Samsung Galaxy-em S4 i Sony Alpha-om :

http://www.notebookcheck.net/Review-LG-L90-Smartphone.115487.0.html

Evo ti i domaća recenzija našeg Tonija sa smartphonehrvatske(s laganom dizajnerskom razlikom ispod ekrana i bez dual sim-a ja mislim)

http://www.smartphonehrvatska.com/2014/04/10/lg-l90-recenzija/

Također, isprika i s moje strane za {#}

12 godina
neaktivan

Trebam mob od 5.5-6" (čak bolje bliže 6"). Koristim face, youtube, surfanje. Igrice ne igram.

Dobro bi bilo kad bi imao barem 1GB RAM, Quad Core. Također je relativno dobra rezolucija bitna.

Surfam po stranicama već danima i kako nemam iskustva ne usudim se naručiti neki model bez preporuke.

Molim ako netko zna dobar mob ovih performansi, da napiše.

Naravno da bi narudžba bila bolje iz EU skladišta.

Zahvaljujem....

0 0 hvala 0
15 godina
tanja123 kaže...

Trebam mob od 5.5-6" (čak bolje bliže 6"). Koristim face, youtube, surfanje. Igrice ne igram.

Dobro bi bilo kad bi imao barem 1GB RAM, Quad Core. Također je relativno dobra rezolucija bitna.

Surfam po stranicama već danima i kako nemam iskustva ne usudim se naručiti neki model bez preporuke.

Molim ako netko zna dobar mob ovih performansi, da napiše.

Naravno da bi narudžba bila bolje iz EU skladišta.

Zahvaljujem....

http://www.minideal.net/coolpad-7320-smartphone-mtk6592-qcta-core-1-7ghz-wcdma-with-5-5inch-ogs-ips-screen-13-0mp.html

Nije sa EU skladišta, ali je siguran Shop...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 10:48 (bodija).
13 godina

A jednostavno kupis tablet koji podrzava sim kartice..

UMI X3

UMI Cross C1

Xiaomi Note

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
protjeran

Jesu dobri ti coolpad-ovi? :)

Najjeftiniji su piratski programi

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice