"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.130
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Po 348. puta - nema carine, samo PDV. A opce poznavanje vlastite drzave kaze 25%.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

A što je sa ovim cakama 850 mhz i 900 mhz? Svejedno je ako mobitel ima 3G sa 850/2100 ili 900/2100 ili, pak, sam u krivo pa burazer neće biti sretan?

magistar prava

0 0 hvala 0
13 godina
Korny1603987 kaže...

A što je sa ovim cakama 850 mhz i 900 mhz? Svejedno je ako mobitel ima 3G sa 850/2100 ili 900/2100 ili, pak, sam u krivo pa burazer neće biti sretan?

Vrlo jednostavno, 850 /= 900..

Dakle nije svejedno, ta frekvencija od 850/2100MHz je za naše područje isto kao da ima samo 2100MHz..

11 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

probaj slušati svoj omiljenu radio stanicu na 50megaherca niže :D  neče ići :D  uglavnom 850mhz nema kod nas, a na mobu nemozes nikako dodati tih 50mhz pa neče to nikako raditi kod nas, nego samo ona 2100. 

ako odaberes takvog sa samo 2100 ne znači da ga nečes imati, ali nadam se da si u tom području di je stalno ta frekvencija, ali ako si u području recimo neka zabit, a tamo je najčesce 900mhz.  I dalje budes imao internet uglavnom 2g, no neče biti toliko brz kao 3g ali će raditi. 

U biti ako vam brzina nije bitna, onda je 2g pristojan. 

Probaj na postoječem mobu koji imas, ugasiti 3g, tj upaliti samo 2g imas u postavkama da to omogučis pa da isprobas kolika će biti brzina. U postavkama je opcija da odaberes 2g navedena kao opcija da uštedis bateriju. 

17 godina
assassin.st kaže...

Vrlo jednostavno, 850 /= 900..

Dakle nije svejedno, ta frekvencija od 850/2100MHz je za naše područje isto kao da ima samo 2100MHz..

Ovo nisam znao. Dakle opcije sa 850 mhz ne dolaze u obzir.

magistar prava
11 godina
neaktivan

evo za svi koji tu pitate koji je najbolji best buy mobitel koji ima najbolje specifikacije evo ja cu vam stavit nakon svih pregleda stranica i mnogo vremena provedenog na internetu ovi su najbolji mobiteli vidim pisete svakakve gluposti da su najbolji mobiteli po 190 180 dolara a nemaju cak ni full hd rezoluciju pa cu ja malo bolje to objasnit : 

top 1 :http://vifocal.com/mobile-phones/android-phones/octa-core-phone/tengda-s5-smartphone-5-1-inch-fhd-mtk6592-2gb-16gb-android-4-2-os.html evo ovaj mobitel ima sve i full hd rezoluciju 1920x1080 ima 2 gb rama ima octa core procesor ima 13mp kameru i kosta samo 169 dolara da dobro cujete ajmo dalje 

2:http://www.pandawill.com/umi-x2-smartphone-50-inch-fhd-screen-gorilla-glass-mtk6589-quad-core-android-42-32gb-grey-p79741.html

nevjerovatna ponuda za samo 124 dolara dobijete vrhunski mobitel sa full hd rezolucijom 1920x1080 1gb rama i quad core procesorom i 13mp kamerom

3:http://vifocal.com/mobile-phones/android-phones/octa-core-phone/ulefone-g9000-smartphone-mtk6592-1gb-16gb-android-4-2-5-1-inch-gesture-sensing.html za sve one koji se zale da su baterije slabe od mobitela evo jeftinog rjesenja za sve a vrhunskih preformasi koje mobitel svrstavaju medju top listu ima kapacitet baterije 3800mah 1gb rama octa core i hd rezoluciju od 1280x720

4:http://www.1949deal.com/dakele-small-cola-xkl01t-mtk6582-quad-core-1-3ghz-android-4-2-smartphone-1gb-ram-4gb-rom-5-0-inch-hd-ips-screen-white-td-scdma.html za one koji zele vrhunsku kameru tu je definitivno broj jedan ovaj mobitel a kosta samo 145 dolara 

0 7 hvala 0
11 godina
protjeran

Sve je to ok ali kad su vjerovatno nekvalitetni, a to je najbitnije..

Najjeftiniji su piratski programi

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pa svi su oni kinezi vise manje ljudi traze najbolje za najmanje love ja sam im napisao. netko kupi i ove brendirane pa im se kvare sve je tu stvar srece sta ce te zapast :) ljudi eto vam lista pa navalite dok zalihe traju :)

17 godina
nevermore2014 kaže...

evo za svi koji tu pitate koji je najbolji best buy mobitel koji ima najbolje specifikacije evo ja cu vam stavit nakon svih pregleda stranica i mnogo vremena provedenog na internetu ovi su najbolji mobiteli vidim pisete svakakve gluposti da su najbolji mobiteli po 190 180 dolara a nemaju cak ni full hd rezoluciju pa cu ja malo bolje to objasnit : 

top 1 :http://vifocal.com/mobile-phones/android-phones/octa-core-phone/tengda-s5-smartphone-5-1-inch-fhd-mtk6592-2gb-16gb-android-4-2-os.html evo ovaj mobitel ima sve i full hd rezoluciju 1920x1080 ima 2 gb rama ima octa core procesor ima 13mp kameru i kosta samo 169 dolara da dobro cujete ajmo dalje 

2:http://www.pandawill.com/umi-x2-smartphone-50-inch-fhd-screen-gorilla-glass-mtk6589-quad-core-android-42-32gb-grey-p79741.html

nevjerovatna ponuda za samo 124 dolara dobijete vrhunski mobitel sa full hd rezolucijom 1920x1080 1gb rama i quad core procesorom i 13mp kamerom

3:http://vifocal.com/mobile-phones/android-phones/octa-core-phone/ulefone-g9000-smartphone-mtk6592-1gb-16gb-android-4-2-5-1-inch-gesture-sensing.html za sve one koji se zale da su baterije slabe od mobitela evo jeftinog rjesenja za sve a vrhunskih preformasi koje mobitel svrstavaju medju top listu ima kapacitet baterije 3800mah 1gb rama octa core i hd rezoluciju od 1280x720

4:http://www.1949deal.com/dakele-small-cola-xkl01t-mtk6582-quad-core-1-3ghz-android-4-2-smartphone-1gb-ram-4gb-rom-5-0-inch-hd-ips-screen-white-td-scdma.html za one koji zele vrhunsku kameru tu je definitivno broj jedan ovaj mobitel a kosta samo 145 dolara 

Od svega što si naveo bi se složio jedino da je UMI X2 dobra kupnja. Dakele nije loš (iako, ako je vjerovati raznim recenzijama kamera je daleko od vrhunske), ali ovdje li linkao TD-SCDMA verziju, na to svakako pripazi.

11 godina
neaktivan

a prijatelju kamera je ta koja je i nema tu je vrhunska ili nije ona je sigurno ista kao u iphona 5 jer je u mobitelu ugradjena potpuno ista kamera sa navedenim senzorom. a zasto se nebi slozio sa brojem 1 koji to mobitel ima za 169 dolara da ima full hd 2gb rama i octa core prolista sam cijeli web nema nijedan za ovako nisku cijenu nepricam sad o kvaliteti samo govorim da ljudi traze najbolje specifikacije a za najmanje love vidit cemo kad ja ubodem sebi postat cu par slika sa daleke njega planiram uzet samo radi kamere definitivno :)

13 godina
nevermore2014 kaže...

a prijatelju kamera je ta koja je i nema tu je vrhunska ili nije ona je sigurno ista kao u iphona 5 jer je u mobitelu ugradjena potpuno ista kamera sa navedenim senzorom. a zasto se nebi slozio sa brojem 1 koji to mobitel ima za 169 dolara da ima full hd 2gb rama i octa core prolista sam cijeli web nema nijedan za ovako nisku cijenu nepricam sad o kvaliteti samo govorim da ljudi traze najbolje specifikacije a za najmanje love vidit cemo kad ja ubodem sebi postat cu par slika sa daleke njega planiram uzet samo radi kamere definitivno :)

Prijatelju, nije sve u specifikacijama. Šta ćeš sa specifikacijama ako nemaš dobru softversku podršku, pola funkcija ti ne radi i mob ti se raspadne nakon mjesec dana. Pazi, dobar mobitel, a nema ni FHD?! :) Takav je bio početni hype sa Kinezima, ono - gle koje specke za 120 dolara! Daj odma dva! Ali s vremenom se iskristaliziralo šta je potencijalno dobra kupnja, a što treba izbjegavat

13 godina
neaktivan

Čim kod kupnje kineskog mobitela vidiš iskešenog kineza ili kineskinju i imaju prefiks turbomoćan uber cool i slično to treba izbjegavat... Ima marka koje i valjaju ali jednom kinez nikad više kinez jedan je jednostavan razlog a to je ako ti nešto crkne a da je bitno bolje ti je kupi novi mobitel nego popravljat stari. Iako su neke marke  počele imati i servise po europi iako konkretno da se mene pita nakon 3 puta što sam kupi kineza i kineske rebrandirane proizvode  nikad više(u to ne ubrajan xiaomi huawei zopo zte jer su oni ok)

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

stara poslovica veli: " kad djeca imaju novaca - kramari trže"

mnogi bi se ovdje mogli naći u toj priči, makar odavno nisu "djeca"

ja sam više od 6 mjeseci pratio sve moguće forume o kineskim mobaćima,

prije nego sam ih počeo kupovati, što za sebe, što familiju i svi uredno rade

Lenovo A850 2 kom, Mlais MX28, ZTE V965 i Jiayu F1

dak
14 godina
Markić7 kaže...

16 je naručen, 20 su poslali i odtada ne mrda evo vidi tracking http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RE956747045SE izgleda da se budem načekao 

Ja sam svog zena narucio sa mobicitya - uskoro putujem, pa mi se zuri sa nabavom. Zenovi su 1.7 trebali doci u mobicitjevo skladiste pa dostava unutar dva tjedna (tako rece suport). Dvoumio sam se izmedju zena i xiaomija nekog, ali je prevladala brza dostava zena.

... i naravno, jos nisu dosli na skladiste.

15 godina
[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi Doogee-a . ima li netko dg500? Zanima me je li baterija isto (velicina debljina itd) kao za dg800. Posto dg500 ima vise mah-a

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

8 ..... odmah planiraj i jaču bateriju + poklopac, oni koji ga imaju vele da ga treba puniti svaku večer

dak
16 godina
INKOGNITO3 kaže...

Imam pitanje u vezi Doogee-a . ima li netko dg500? Zanima me je li baterija isto (velicina debljina itd) kao za dg800. Posto dg500 ima vise mah-a

sve te mah fore uzmi sa kilom soli. Većina ih laže o kapacitetu baterije. ako ti je bitna autonomija, u obzir uzimaj najpoznatije kineske brendove. Xiaomi, ZOPO, 0ppo itd.

Ovi kuboti starovi dugiji ti jednostavno imaju preslabe baterije

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan
red_bull kaže...
INKOGNITO3 kaže...

sve te mah fore uzmi sa kilom soli. Većina ih laže o kapacitetu baterije. ako ti je bitna autonomija, u obzir uzimaj najpoznatije kineske brendove. Xiaomi, ZOPO, 0ppo itd.

Ovi kuboti starovi dugiji ti jednostavno imaju preslabe baterije

Pitam zato kaj jedan ima 2000 a drugi 2800 mah. A nije skupa bat 6$ mislim od 2800

17 godina
neaktivan
andr0 kaže...

Evo gps isproban na putu s posla. Koristio sam aplikaciju GPS Test i Google Maps. Satelit je pronasao za nekih 2-3 minute. Mogu rec da je dosta precizan sto se tice lociranja i radi bez nekih problema. 

Ne znam dal je to malo presporo. Možda ti ovaj link pomogne da ubrzaš gps? 

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima {#},

Treba mi preporuka mobitela do nekih 130-140 $ uz provjerenu kvalitetu ili vase osobno iskustvo sa njim. Zanima me koje su kineske marke sigurnije? oppo, xiaomi, zte, zopo, iOcean?

Nasao sam par mobitela koji su solidni, ali se ne mogu odlucit, pa bi volio da mi pomognete ili preporucite neki boji od ovih mojih {#}

Zanima me jos sa koje stranice da narucim a da podrzaju PayPal i imaju kvalitetnu uslugu? t02c.com ili neka druga?

Evo par mojih prijedloga.. glasajte, ako mozete i obrazlozite ili preporucite neki bolji?

Hvala {#}

5 iOcean X7 HD
0 Doogee Valenica
1 Elephone P10c
6 Zopo ZP780
1 Doogee turbo dg2014
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mcf kaže...
Markić7 kaže...

16 je naručen, 20 su poslali i odtada ne mrda evo vidi tracking http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RE956747045SE izgleda da se budem načekao 

Ja sam svog zena narucio sa mobicitya - uskoro putujem, pa mi se zuri sa nabavom. Zenovi su 1.7 trebali doci u mobicitjevo skladiste pa dostava unutar dva tjedna (tako rece suport). Dvoumio sam se izmedju zena i xiaomija nekog, ali je prevladala brza dostava zena.

... i naravno, jos nisu dosli na skladiste.

aha, javi dojmove i ako mozes reći koju verziju si naručio onaj sa 1,6ghz 1gb ili 2.0ghz 2gb.

11 godina
neaktivan

Mob.hr je napravio recenziju za

Doogee DG350 Pixels – Recenzija

http://mob.hr/doogee-dg350-pixels-recenzija/

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 0:52 (Markić7).
11 godina
neaktivan

pozz

trebao bih malu pomoć

dvoumim se između xiaomija mi3 i lenova k910

na strani xiaomi-ja su performanse (neznatno po meni), a lenova veći ekran

trenutno koristim note, no on je na izdahu nakon 2 godine učestalog korištenja

0 0 hvala 0
13 godina

Xiaomi je ipak Xiaomi, moj glas ide njemu radi same softverske podrske.. 

Na papiru Lenovo nije ni malo los uređaj, da nisam kupio MI3, njega bih uzeo bio definitivno jer ga nema nitko, ali ne zalim ni sekunde na izboru Xiaomia..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 10:40 (majdo).
13 godina

potpis za Xiaomi

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
majdo kaže...

Xiaomi je ipak Xiaomi, moj glas ide njemu radi same softverske podrske..

Na papiru Lenovo nije ni malo los uređaj, da nisam kupio MI3, njega bih uzeo bio definitivno jer ga nema nitko, ali ne zalim ni sekunde na izboru Xiaomia..

Ako može pojašnjenje za ovo?!?!?   Ne kužim o kakvoj se softwerskoj  podršci radi obzirom da su i jedan i drugi na android platformi?!?!?!

13 godina

Nije rijec o platformi, nego o ažurnosti developer tima.. Kod Xiaomia je to svakog petka nesto novo, nekad vece nekad manje promjene, ali su uvijek promjene krpanje grešaka i sve.. Koliko cesto se to događa kod Lenova? Ne znam odg na to pitanje, pa je pitanje zapravo samo retoričko, jer ako je tromjesecno dobro je, al vjerujem da nije.. Ista stvar je i sa Samsungom i ostalim velikanima mobilne industrije, update ti je jednom u 2-3-4-5 mjeseci.. A kod MIUI-a nemas tih briga.. Opcenito Xiaomi kao Xiaomi su developer mobiteli, i zapravo njima je u krvi da ti svako malo nesto flashas, updejtas, kako god.. Sad netko moze biti zadovoljan oni sto ima, recimo software od 30.5 i ne zeli updejtati, dok netko svakog petka radi update i ne moze docekati novi i koju novu promjenu donosi.. A tu su i stable release-ovi, cca jednom mjesecno bude update i ubace sve ono sto su tokom mjeseca implementirali u developer ROM.. Eto ukratko..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
12 godina
neaktivan

Napkon stigao Zopo C2 platinum (2 +32gb) s Tmart-a. Nakon 21 dan putovanja i isto toliko dana provedenih u pošti carinjenja. Cijena moba je bila 170$ i platio sam 255kn pdv-a.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Amoi a928w dali netko ima navedeni mob

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice