"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.680
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Što mislite o mobitelu elephone p10c? Tražim nešto do 130$, ovo je novo i nema baš reviewa  pa ne znam koliko je sigurno uzimat ga, a lijepo mi izgleda. i ova frekvencija od 850 MHz, neznam hoće to it problem na lokaciji Zagreb/Slavonski Brod?
Pa eto, preporuke za tako malo jeftinije kineze  molim :)

Ili da stisnem malo i naručim xiaomi hongmi 1s što svi hvale?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
andr0 kaže...

Imam ja g4s nekih 10-ak dana. Verziju od 1gb. Zasad sam prezadovoljan. Brz, lijep, baterija traje dugo, kamera dobra. Nisam mu jos nasao neku manu koja je dealbreaker. Nema hrvatski jezik. To je eto ocita mana nekome kome je to vazno. 

kakav je gps? radi normalno? I jel se moze kako stavit hrvatski jezik

11 godina
odjavljen
ever14 kaže...
andr0 kaže...

Imam ja g4s nekih 10-ak dana. Verziju od 1gb. Zasad sam prezadovoljan. Brz, lijep, baterija traje dugo, kamera dobra. Nisam mu jos nasao neku manu koja je dealbreaker. Nema hrvatski jezik. To je eto ocita mana nekome kome je to vazno. 

Ne znam. Nisam isprobavao

12 godina
neaktivan

da, malo sam gledao i shvatio da je coolpad ponajbolji izbor...i planiram njega naručit...samo zanima me, imaju za kinesko i europsko tržište...da li je ovaj sa linka za europsko, i jesu li ove spec sve točne...a za moje potrebe mi je dovoljan i 3G...samo nek funkcionira na obje kartice, jer ja sam u pograničnom području...treba mi i bih i hr kartica, i to je jedan od razloga zašto želim kupit ovako kineski mob..:)

16 godina
neaktivan

Evo i ja namjeravam svoju xperiu sp,jer mi je dosadila pomalo mada je kao nova i besprijekorno radi zamjeniti za coolpad f1,w pa me zanima koliko dobijete upotrebe ekrana? Koristio bih samo jedan sim,i recite mi da li je glasan zvučnik jer često sam u buci pa volim da se dosta čuje zvono.Ako ga netko prodaje slobodno neka se javi da ne čekam mj dana. A također ako netko ima zopo 980+ s 2 gb rama zanima me isto kao za coolpad,koliko vremena upaljenog ekrana i glasnoća,hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
josip199 kaže...

da, malo sam gledao i shvatio da je coolpad ponajbolji izbor...i planiram njega naručit...samo zanima me, imaju za kinesko i europsko tržište...da li je ovaj sa linka za europsko, i jesu li ove spec sve točne...a za moje potrebe mi je dovoljan i 3G...samo nek funkcionira na obje kartice, jer ja sam u pograničnom području...treba mi i bih i hr kartica, i to je jedan od razloga zašto želim kupit ovako kineski mob..:)

Zapravo ne postoji model za europsko tržište, nego kinezi imaju jednog operatera koji jedini radi preko 3G mreže(WCDMA) kao i u nas pa ga i mi možemo koristiti...
Zahvaljujući tom operateru(Unicom) većina kineskih mobitela ima i verziju s 3G-om pa ih i mi u europi možemo koristiti.

Kad ti piše WCDMA odnosno 3G onda znaš da je to onaj kojeg tražiš.

Što se tiče specifikacija, pa ja mislim da je sve točno, ne posjedujem uređaj al trebalo bi biti ok.

Ako te zanima detaljnije nešto, pitaj Davora na telekinezi ispod recenzije što sam ti linkao...

11 godina
neaktivan

chriss zaboravio si navesti, da taj jedan ima samo frekvenciju 2100mhz, oni ne koriste 900mhz, pa i tu malo pripazite ako kupujete kineze. Mislim ono ako ste stalno izvan gradova ili u nekoj zabiti onda sigurno nije podrzano 2100mhz nego večinom 900mhz. 

1 0 hvala 0
13 godina

Da, pardon, htio sam napisati al sam istovremeno sa strane nešto čačkao i zaboravio na kraju... {#}

Naravno, ima kineza i sa 900 MHz-a, da nebi netko pomislio da ne postoje.

Za primjer, od onih predloženih, Coolpad F1 i Jiayu G4s rade i na 900 i 2100 MHz-a, za Huawei Honor 3c nisam siguran(negdje piše da ima a negdje da nema 900MHz)...

btw. Markić, oće više taj Zen ? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 0:41 (Chriss).
11 godina
neaktivan
Chriss kaže...

16 je naručen, 20 su poslali i odtada ne mrda evo vidi tracking http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RE956747045SE izgleda da se budem načekao 

17 godina
Markić7 kaže...
Chriss kaže...

16 je naručen, 20 su poslali i odtada ne mrda evo vidi tracking http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RE956747045SE izgleda da se budem načekao 

Markiću i ja sam u identičnoj situaciji. Isti datum i još je "u vreći" u overseas modu prema Zagrebu.

magistar prava
17 godina
neaktivan
ever14 kaže...
andr0 kaže...

i mene zanima kako radi gps. može neki mini test? {#}

11 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Markiću i ja sam u identičnoj situaciji. Isti datum i još je "u vreći" u overseas modu prema Zagrebu.

gledam sada, i napokon se promjenio status u "Insert item into bag" i konačno se prijamni broj pojavio na ips.posta.hr http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RE956747045SE&Submit=Submit pogledaj ti i za svoj, možda su nam paketi skupa putovali.

Samo nisam još siguran jel to znači da je još u švedskoj ili je stigao u hrvatsku ? Nekako imam dojam da su samo ubacili u veliku torbu za avion. 

13 godina

Niti je stigao u Švedsku, niti u Hrvatsku. Tek je zaprimljen u Kini i krenuo je put EU.

Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
odjavljen
reefreemind kaže...
ever14 kaže...
andr0 kaže...

Budem danas malo isprobao pa vam napišem koji redak

14 godina
neaktivan

koji bi vi izabrali od ova 3:

iOcean X8

ThL T100S

ZOPO ZP998

ili neki 4.

malo naginjem prema Zopo jer imaju EU skladište

0 iOcean X8
7 ThL T100S
5 ZOPO ZP998
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kupi THL pusti Zopo, nabit će ti 50$ poštarine iz EU skladišta, a RMA im praktički ne postoji.
THL bar nekoga vraga valja od gomile tih kineskih odrona.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
2 5 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj savjet Zopo, imam ZP1000 i preporučio bi svakome

11 godina
odjavljen
andr0 kaže...
reefreemind kaže...
ever14 kaže...
andr0 kaže...

Imam jGoogles nekih 10-ak dana. Verziju od 1gb. Zasadminute  prezadovoljan. Brz, lijep, baterija traje dugo, kamera dobra. Nisam mu jos nasao neku manu koja je dealbreaker. Nema hrvatski jezik. To je eto ocita mana nekome kome je to vazno. 

Budem danas malo isprobao pa vam napišem koji redak

Evo gps isproban na putu s posla. Koristio sam aplikaciju GPS Test i Google Maps. Satelit je pronasao za nekih 2-3 minute. Mogu rec da je dosta precizan sto se tice lociranja i radi bez nekih problema. 

17 godina
neaktivan
Ajd okini i par fotki tek toliko da vidimo kakve su kvalitete :-)
11 godina
odjavljen
reefreemind kaže...
Ajd okini i par fotki tek toliko da vidimo kakve su kvalitete :-)

Evo par od neki dan

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 20:16 (andr0).
15 godina

Xiaomi Mi3

ili

OnePlus One?

Zadnja provjera prije narudžbe... ako moze i neko obrazlozenje :)

13 Xiaomi Mi3
3 OnePlus One

0 0 hvala 0
13 godina
msimu666 kaže...

Xiaomi Mi3

ili

OnePlus One?

Zadnja provjera prije narudžbe... ako moze i neko obrazlozenje :)

MI3 100$ jeftiniji, 

OnePlus One OpenSSL bug i svi ostali bugovi 

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
16 godina

imaš slatke brige! {#}

mislim da ni s jednim nećeš pogriješiti

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zelim naruciti Oppo Find 7 ali nemogu nikakav sajt di ga imaju. Takodjer, kako da prodjem najjeftinije, i ima li ikoja alternativa za taj mob ukoliko se ne uspije nac ovaj. Hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dolazi mi Hongmi 1s. Čekam poziv da dostavim račun.

Brat zainteresiran za kineza također. Za sada je prvi pick:

Doogee DG800 Valencia

Alternative:

a) Umi X1 Pro

b) Doogee Pixels DG350

c) Zopo Z-700

Dakle da li odabrati Valenciju i završiti potragu za mobom do 120 USD ili se okrenuti ovim ili drugim alternativama?

Vaše mišljenje, cjenjeni forumaši, molim.

magistar prava
17 godina
LuoKey kaže...
Zelim naruciti Oppo Find 7 ali nemogu nikakav sajt di ga imaju. Takodjer, kako da prodjem najjeftinije, i ima li ikoja alternativa za taj mob ukoliko se ne uspije nac ovaj. Hvala!

http://europe.oppostyle.com/8-devices

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Korny1603987 kaže...

Dolazi mi Hongmi 1s. Čekam poziv da dostavim račun.

Brat zainteresiran za kineza također. Za sada je prvi pick:

Doogee DG800 Valencia

Alternative:

a) Umi X1 Pro

b) Doogee Pixels DG350

c) Zopo Z-700

Dakle da li odabrati Valenciju i završiti potragu za mobom do 120 USD ili se okrenuti ovim ili drugim alternativama?

Vaše mišljenje, cjenjeni forumaši, molim.

ja bi išao ovako.. ne znam kako Umi ali Doogee i Zopo imaš u hrvatskim shopovima i samim time nemaš brige sa carinom ni eventualnim RMA natrag u kinu ;)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan

ja si mislim UMI možda naručit čisto radi 900MHz :/

Inače bi i ja valenciu možda

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
EleanorRigbyI kaže...

ja si mislim UMI možda naručit čisto radi 900MHz :/

Inače bi i ja valenciu možda

Evo valencia mi na carini pa ako ces pricekati da vidim kakva je ;)

11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,{#}

vidim da imate puno iskustva sa uvozom kineza. Zainteresirao sam se za kupovinu Jiayu G4S preko Jiayu web shopa.

Cijena uređaja je 189,90$, e sad zanimaju me iskustva s ovim mobitelom i koliko bi mogla biti carina +PDV za uvoz.

Kakva je procedura s plaćanjem carine, koliko se čeka?

Hvala na odgovoru {#}

0 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice