"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.492
|
čitano: 6.512.904
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
acmilan2 kaže...

UMI X3

Molio bih misljenje neko, imaju ga na akciji za 65€ nizu cijenu (promocija). Za 220€ iz Njemacke (210€ + 10€ ako zelim iz Njemacke u roku 72h) pa me sad zanima dal ima neko nekakvih iskustava s tim :)

Mozda jos napomenuti da je u pretprodaji, salju se mobiteli 15.5. (tako barem pise)

HVALA

Pa bolje uzmi Zopo 998 za istu cijenu imas na toj stranici,on je sa 270 spusten na 210€. 

Liverpool is not just a football club,its way of a life.
13 godina
Bash kaže...
acmilan2 kaže...

UMI X3

Molio bih misljenje neko, imaju ga na akciji za 65€ nizu cijenu (promocija). Za 220€ iz Njemacke (210€ + 10€ ako zelim iz Njemacke u roku 72h) pa me sad zanima dal ima neko nekakvih iskustava s tim :)

Mozda jos napomenuti da je u pretprodaji, salju se mobiteli 15.5. (tako barem pise)

HVALA

Pa bolje uzmi Zopo 998 za istu cijenu imas na toj stranici,on je sa 270 spusten na 210€.

Koliko vidim, iz Njemačke idu samo ovi artikli: KLIK

Ispravite me ako griješim. Ne jerujem da bi isticali "Versand aus DE" da sve ide iz Njemačke.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
14 godina
Ovako dali se isplati kupiti Cubot GT99 za 700kn star 3mj kao nov.Isto tako dali če 3G pravilno raditi pošto podržava samo 2100Mhz?
AMD FX8320@4.5 Ghz,MSI 990FXA GD80 v2.2
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ne isplati se bolje uzmi ovo Newman n2 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
Hvala vidim da ljudi s cubotom gt99 imaju dosta problema.
AMD FX8320@4.5 Ghz,MSI 990FXA GD80 v2.2
14 godina

Znate li kakav shop unutar Eu za ove jeftinije kineze? Gledao sam ebay i tamo ima svega i svaćega

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo nabrzinu 

http://www.efox-shop.com/versand-aus-deutschland-c-5591

http://www.zopomobilestore.lv/

http://xiaomishop.it/

Prolistaj malo stranice u temi pa češ naći. Ima još neka koja šalje iz Španjolske.
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako želiš mirno spavati, onda definitivno Lenovo .... imam A850 quad i sve radi bez problema

a vidim da je ovdje drastično pojeftinio

dak
17 godina

Sao pazi jer ne znam kupuješ li baš takve ili si ih slučajno odabrao budući da navedeni imaju ekrane veličine 5.5" i 5.7" koji se već približavaju tabletima.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina

Bok!

Evo, samo da obavijestim cijenjeno pučanstvo da mobiteli stigoše, nakon dobrih mjesec dana.

Sebi uzeh ZP998, a suprugi ZP780.

Naravno, nakon par sati bili su odmah "blagoslovljeni", naime, suprugi ispao u kuhinji, baška tijelo mobitela, baška baterija, baška poklopac, i naravno, niti ogrebotine, sve pet, se radi, ništa nije puklo, baterija traje skoro 3 dana uz svakodnevno slušanje radija po 1 sat.

Meni je ispao u dvorištu, "veselo" odskakutao pogađajući betonske ploče, uz suzu radosnicu u mom oku {#}.

Na svu sreću, ista stvar kao i kod supruge, a kod mene baterija traje malo manje, skoro 2 dana, te još imam "sreću" što je s ovim zadnjim firmwareom, kojega sam stavio i malo "okljaštrio", root uredno proradio, što s ovim koji je bio u mobitelu, nije bio slučaj.

Osim toga, mobitel je pri prvom paljenju, odmah ponudio OTA nadogradnju!

Dakle, za sada, ja oduševljen, a bome i supruga mi {#}!

Eto, dakle, što se tiče mobitela, više nego dobro, problem je samo dug proces čekanja i naša carina na pošti!

P.S.

Inače, kvaliteta izrade je ravna htc-ovoj, bar što se tiče ZOPO branda. Naime, imam na ormaru htc one x star par mjeseci s razbijenim LCD-om i niti malo ne zaostaju po kvaliteti izrade, kada se napravi neka objektivna komparacija. To se vidi odmah! Povrh svega, na ovom ZP998 je noceći okvir od neke metalne legure, dakle nije plastika kao što možete pročitati na nekim testovima! I da, GPS radi!!! Uredno! Bez ikakovih dodatnih podešavanje u inžinjerskom modu (ja sam jedino malo podigao razinu glasnoće tijekom razgovora i pojačao niže frekvencije) Također i na ZP780 postoji dvije uzdužne metalne trake i mobitel je prilično elegantan (malo podsjeća na experije). To bi bilo to!

7 0 hvala 3
11 godina
neaktivan

Pratim ovu temu i već tjednima proučavam kineske mobitele. Prisutna je mala količina skepse, jasna stvar, ali kako moja Xperia U pokazuje znakove umiranja, očito će se trebati okrenuti alternativnim izvorima. :D

Dakle, dosad sam koristila rečenu Xperiu, čija je najveća mana nedostatak memorije (kako RAMa tako i nepostojanje utora za SD karticu). Sukladno tome, mob koji će ju naslijediti trebao bi:

a) imati utor za memorijsku karticu

b) biti maksimalno 4,7 inčne dijagonale (apsolutno me ne zanimaju mrge od 5" jer imam ručicu kao osnovnoškolka :D)

c) dobra kamera je plus, ne po broju megapiksela

d) kako sam SXU rootala i rerootala dobrih dvadesetak puta, jako želim da novi mob ne moram, tj. da radi normalno :D

Nije mi bitno:

a) dual sim utor

b) izgled (postoje maske koje zamaskiraju koješta)

c) dodatni pribor u vidu kablova i slušalica, toga imam po kući na bacanje

d) gejmanje, snimanje i gledanje videa

Važno, ali ne presudno:

a) baterija

b) kvaliteta zvuka (za slušanje glazbe imam posebni uređaj)

c) ppi

Uređaji koji su mi se dosad dopali su Lenovo S820, Xiaomi Hongmi Red Rice i Dakele Mini Cola. Budžet - oko 1100-1200 kn. Primarno korištenje - SMS, društvene mreže, fotkanje. Cijenim svaki savjet i sugestiju. :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
lumy kaže...

Pratim ovu temu i već tjednima proučavam kineske mobitele. Prisutna je mala količina skepse, jasna stvar, ali kako moja Xperia U pokazuje znakove umiranja, očito će se trebati okrenuti alternativnim izvorima. :D

Dakle, dosad sam koristila rečenu Xperiu, čija je najveća mana nedostatak memorije (kako RAMa tako i nepostojanje utora za SD karticu). Sukladno tome, mob koji će ju naslijediti trebao bi:

b) biti maksimalno 4,7 inčne dijagonale (apsolutno me ne zanimaju mrge od 5" jer imam ručicu kao osnovnoškolka :D)

d) kako sam SXU rootala i rerootala dobrih dvadesetak puta, jako želim da novi mob ne moram, tj. da radi normalno :D

Nije mi bitno:

a) dual sim utor

b) izgled (postoje maske koje zamaskiraju koješta)

c) dodatni pribor u vidu kablova i slušalica, toga imam po kući na bacanje

d) gejmanje, snimanje i gledanje videa

Važno, ali ne presudno:

a) baterija

c) ppi

Uređaji koji su mi se dosad dopali su Lenovo S820, Xiaomi Hongmi Red Rice i Dakele Mini Cola. Budžet - oko 1100-1200 kn. Primarno korištenje - SMS, društvene mreže, fotkanje. Cijenim svaki savjet i sugestiju. :)

Svi navedeni su dobri mobiteli za tu cijenu, ja bi još uz njih uvrstio i najkorištenije mobitele u kini uz xiaomi hongmi, huawei honor 3c i coolpad f1 (WCDMA verzija). Moja preporuka ti ide za ovaj posljednji coolpad f1, tehničke karakteristike kao i sam mob odlični. 

17 godina
@lumy. Xiaomi Hongmi ti je odlican uredjaj. Sve radi po spagi tak da tu nemres fulat, Dakele Small Cola treba pricekati ali neke recenzije na kineskim forumima kazu da se radi o iznimnom uredjaju + sto ima odlicnu kameru (ko ajfon i jos neki modeli). Jos bi spomenul neke Zopo i Coolpad modele. Uglavnom, ja bi se mrvicu strpil da Xiaomi izbaci nasljednika Hongmi modela i onda uzel jer je Xiaomi sinonim za kvalitetu medju kinezima.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
17 godina
Zopo 988 je dobar mob ali zopo zp780 me živcira sa punjenjem baterije koje traje satima ,ajde dobro pa dođe sa 2 baterije pa treba kupiti još vanjski punjač pa onda sam na miru.
Nadogradio na najnoviju verziju 20140414-152444 ( prvo se napravi update na ZP780 20140310-194809 ) i onda ima u samom mobu wireless update na najnoviju verziju i na toj verziji ima problem sa neispravnim pokazivanjem baterije, na nekih 10-15 % baterije mob se sam ugasi, isto tako nedostatak je šta nema gorilla glass. Ostalo radi sve kako spada. Gps brzo locira i na ruti od 200km nije bilo nikakvih problema sa gubljenjem signala.
11 godina
neaktivan
U cemu je problem?

0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
JolaRF kaže...
U cemu je problem?

Ja mislim da moraš imat 10 dolara viška (dakle ako kupuješ nešto npr od 200 dolara, moraš imati 210 dolara na računu), tako je bar kod mene

*Sony Xperia Z1 Compact*
12 godina
neaktivan
JolaRF kaže...
U cemu je problem?

Mozda nema dovoljno novca na kartici ili je nisi verificirao pa mozes preko Paypal-a potrositi do cini mi se 500kn.

11 godina
neaktivan
JolaRF kaže...
U cemu je problem?

Pa jel vidis da ti je kartica istekla, expiration date 01/2014

12 godina
neaktivan
JolaRF kaže...
U cemu je problem?

Kao sto i @seadriver kaze, kartica ti je istekla, moraces u Banci za novu i povrzes sa Paypal-om.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2014 22:48 (Trickydi).
15 godina

Evo ovako narucio sam cubota preko banggoda no vec je proslo 35 dana a mobitel i dalje u malaziji.. kontaktiro preko maila banggod al nisam dobio odgovor vec 2 dana.. sto napraviti?

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

1. maj se međunarno slavi, ne samo u Hrvatskoj. Ljudi su na i brojni shopovi rade tek od ponedjeljka.

Ako želiš, 42 dan otvori case na Paypalu.

A imaš i opciju da pošalješ požurnici talijanskoj pošti gdje su zaglaviti paketi kako je objašnjeno na pce forumu.

13 godina
neaktivan

Ima li tko iskustva sa Yusun W808? Vidim da je neka rasprodaja na pandi a čini se ok.

0 0 hvala 0
13 godina
lumy kaže...

Važno, ali ne presudno:

a) baterija

c) ppi

S baterijom def neces fulati sto se tice Hongmia, mislim da ce ti OVAJ post reci i vise nego dovoljno, lagano koristenje bez forsanja, sync dva maila, whatsapp i tu i tamo net, wifi upaljen stalno, 3 dana trajanje bat, i SOT od 5h..

A u OVOM postu imas rezultate klasicnog dana Hongmija, obje kartice aktivne, poslovna minimalno 60 poziva dnevno, cak i vise, privatna je u 3g slotu, whatsapp cijeli dan, facebook, net cackanje, 40-tak sms-ova, sync dva maila, dvije igrice, itd, rezultat od punog dana trajanja bat i 7 sati SOT-a je tu.. Mislim da to govori i vise nego dovoljno..

Opcenito u toj temi mozes naci sve vezano za Hongmi.. Plus uveden je hrvatski u novi MIUI V5, tako da je u zadnjoj stable verziji za Hongmija dostupan i hrv jezik za izabrati za koristenje, naravno za onoga kome je to presudno, ako mu je engleski problem..

Znanstvenici kazu: "Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Zanima me Elephone P9 Water mobitel (http://www.to2c.com/elephone-p9-water-basic-3014.html). Vidim da su neki već raspitivali o tome modelu, ali nema baš nekih informacija o njemu u temi pa ako je u međuvremenu netko imao priliku koristit ga da kaže koju riječ.

Isto tako ako netko ima bolji prijedlog u tom cijenovnom rangu(cca 200$ +/-). Ovaj mi je zanimljiv prvenstveno zbog 2GB RAMA.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...

Pozdrav,

Zanima me Elephone P9 Water mobitel (http://www.to2c.com/elephone-p9-water-basic-3014.html). Vidim da su neki već raspitivali o tome modelu, ali nema baš nekih informacija o njemu u temi pa ako je u međuvremenu netko imao priliku koristit ga da kaže koju riječ.

Isto tako ako netko ima bolji prijedlog u tom cijenovnom rangu(cca 200$ +/-). Ovaj mi je zanimljiv prvenstveno zbog 2GB RAMA.

Coolpad f1 (WCDMA verzija), spada u klasu najboljih kineskih mobitela, jedan od najzastupljenijih na kineskom tržištu.

14 godina
Mene zanima da li još netko više ne dobiva automatsku poruku od carine dok pošalje račun na njihov email?
17 godina

Zavisi s kojeg emaila šalješ tj. domene. Na net.hr se ne dobivaju odgovoru dok na gmailu uvijek dobijem automatski odgovor

11 godina
neaktivan
majdo kaže...

S baterijom def neces fulati sto se tice Hongmia, mislim da ce ti OVAJ post reci i vise nego dovoljno, lagano koristenje bez forsanja, sync dva maila, whatsapp i tu i tamo net, wifi upaljen stalno, 3 dana trajanje bat, i SOT od 5h..

A u OVOM postu imas rezultate klasicnog dana Hongmija, obje kartice aktivne, poslovna minimalno 60 poziva dnevno, cak i vise, privatna je u 3g slotu, whatsapp cijeli dan, facebook, net cackanje, 40-tak sms-ova, sync dva maila, dvije igrice, itd, rezultat od punog dana trajanja bat i 7 sati SOT-a je tu.. Mislim da to govori i vise nego dovoljno..

Opcenito u toj temi mozes naci sve vezano za Hongmi.. Plus uveden je hrvatski u novi MIUI V5, tako da je u zadnjoj stable verziji za Hongmija dostupan i hrv jezik za izabrati za koristenje, naravno za onoga kome je to presudno, ako mu je engleski problem..

Hvala svima! Engleski mi nije problem, dapače, bolje se u tehnici snalazim s njime. MIUI sam koristila, jedino nije baš bio optimiziran za SXU pa je drainao, ali mi je drago da postoji kao opcija jer imam dojam da će se i dalje ažurirati. Sad mi još preostaje naći EU skladište. :)

14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Zavisi s kojeg emaila šalješ tj. domene. Na net.hr se ne dobivaju odgovoru dok na gmailu uvijek dobijem automatski odgovor

Nema to veze s domenom - ja šaljem uvijek s istog gmaila i samo u 20% slucajeva sam dobio automatski odgovor...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice