"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.600
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

U svezi 3G kod naših provajdera.

Naručio sam telefon koji radi na GSM 850/900/1800/1900 MHz i WCDMA 850/2100 MHz, koliko sam shvatio kod nas se najčešće koristi 3G na 900/2100.
Zanima me kako će taj mobitel raditi na 3G?
Koji provajderi kod nas koriste 2100Mhz i kakva je pokrivenost?

Može li mi itko reći malo više o ovome?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 15:16 (brixy).

0 0 hvala 0
17 godina
Because We Can
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 15:29 (Miha LA).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
tnx @ Miha LA

Ima li tko iskustva s 3G na 850/2100 Mhz tj. kakva je pokrivenost signalom 2100 Mhz - recimo bonbon?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
FiCoO kaže...

Dobar dan, zanima me samo vase misljenje u vezi ova dva modela (znam da su klonovi iphonea ali trazim bas takav) i oba su relativno slicna. Mobitel trebam za viber,whatsapp, facebook, surfanje internetom i tu i tamo igranje igrica, te opcenito za sms poruke i zvanje pa me zanima da li s tim mobitelom to sve moze raditi normalno bez zastekavanja i sl? Hvala

http://www.focalprice.com/MH0832G/Z5C_4.0_Capacitive_IPS_Touch_854x480_Android_4.2_Dual_Core_MTK6572_1.2GHz.html

http://www.focalprice.com/MK0153S/4.0_Capacitive_TFT_Touch_Screen_854x480_Android_4.2_Dual_Core_MTK6572W.html

ja bi isao na 5c verziju samo zbog Ips ekrana, tft mi je naporan već, a ips ima bolje kutove gledanja

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: CRO_Thunder
14 godina
neaktivan
brixy kaže...
tnx @ Miha LA

Ima li tko iskustva s 3G na 850/2100 Mhz tj. kakva je pokrivenost signalom 2100 Mhz - recimo bonbon?

Kod svih operatera 3G pokrivenost je većinom na 2100 u većim mjestima i gradovima - ponegdje izvan gradova samo 2G internet ćeš imati, ali teško da ti itko može reći točno u kojem selu je kakva pokrivenost određenog operatera. Negdje još jednostavno fali i 3G pokrivenost općenito - primjer, često sam u jednom manjem istarskom mjestu gdje Vip i Tmobile imaju 3G pokrivenost, Tele2 samo 2G (bez obzira koji uređaj je u pitanju), ukratko, nema baš nekih pravila...

17 godina
neaktivan

Nije cijena malo preniska? Drugi modeli s Tegrom koštaju od 160-170$ naviše

15 godina
Remzi kaže...
FiCoO kaže...

Dobar dan, zanima me samo vase misljenje u vezi ova dva modela (znam da su klonovi iphonea ali trazim bas takav) i oba su relativno slicna. Mobitel trebam za viber,whatsapp, facebook, surfanje internetom i tu i tamo igranje igrica, te opcenito za sms poruke i zvanje pa me zanima da li s tim mobitelom to sve moze raditi normalno bez zastekavanja i sl? Hvala

http://www.focalprice.com/MH0832G/Z5C_4.0_Capacitive_IPS_Touch_854x480_Android_4.2_Dual_Core_MTK6572_1.2GHz.html

http://www.focalprice.com/MK0153S/4.0_Capacitive_TFT_Touch_Screen_854x480_Android_4.2_Dual_Core_MTK6572W.html

ja bi isao na 5c verziju samo zbog Ips ekrana, tft mi je naporan već, a ips ima bolje kutove gledanja

ali mi je problem sto on nema 3G to sam sad tek skuzio, a i nekako mi je kapacitet baterije cudan?

Izradujem web stranice i web shopove, privatna poruka za detalje
14 godina

probat cu ti negdje drugdje naci ako uspijem

EDIT: po meni su ovo bolje ponude: 1

2

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: CRO_Thunder
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 19:27 (Remzi).
15 godina
Remzi kaže...

probat cu ti negdje drugdje naci ako uspijem

EDIT: po meni su ovo bolje ponude: 1

2

al bi mi i cijenom trebali biti slicni, do nekih 85$...a ova dva koja si mi stavio su nazalost preko te granice puno :/

11 godina
neaktivan

Preko koje stranice si narućio?

ds
11 godina
neaktivan

Zdravo! Samo me zanima kolka je razlika u cijeni i kvaliteti ovih kineza u usporedbi sa ovim jacim brendovima? 

edit: I jel iko imao iskustva sa onim Dubai replikama?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 20:18 (LuoKey).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kojim "Dubai" replikama.

Razlika u cijeni između "brendova" koji su u HR dućanima i kinezima je očigledna.

Kod Kineza za 1000kn (oko 150$) dobiješ četverojezgreni procesor s 1,3Ghz, 1Gb rama, 5" ekran, dual sim...

Dok kod nas za istu cijenu se eventualno nađe dvojezgreni, 512Mb rama itd.

Do prije malo su neki kineski mobiteli imali probleme s GPS-om, ali sada s novim MTK 6582 procesorima to je riješeno.

Pogledaj malo o kojim mobitelima se govori ovdje i oni stvarno nude dosta.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Kojim "Dubai" replikama.

Razlika u cijeni između "brendova" koji su u HR dućanima i kinezima je očigledna.

Kod Kineza za 1000kn (oko 150$) dobiješ četverojezgreni procesor s 1,3Ghz, 1Gb rama, 5" ekran, dual sim...

Dok kod nas za istu cijenu se eventualno nađe dvojezgreni, 512Mb rama itd.

Do prije malo su neki kineski mobiteli imali probleme s GPS-om, ali sada s novim MTK 6582 procesorima to je riješeno.

Pogledaj malo o kojim mobitelima se govori ovdje i oni stvarno nude dosta.

Evo cuo sam za xiaomi red rice i cini mi se izvrstan :D I kakav je ovaj novi t1 "najjeftiniji okta core" mobitel? Jer cini mi se da nakon ovih mobitela vise necu ni pogledat Samsung, Sony....

I zbog cega su tako jeftiniji od ostalih "americkih" brendova?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 22:30 (LuoKey).
13 godina

0 0 hvala 0
15 godina

Moze mi netko samo reci, po specifikacijama ovog mobitela, moze li se na njemu normalno koristiti bez lagova aplikacije za dopisivanje (viber, whatsapp, facebook) i zvanje, te tu i tamo neke igrice, ne prezahtjevne. Dakle mobitel prvenstveno za dopisivanje i zvanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Because We Can
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 11:20 (Miha LA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Moze mi netko samo reci, po specifikacijama ovog mobitela, moze li se na njemu normalno koristiti bez lagova aplikacije za dopisivanje (viber, whatsapp, facebook) i zvanje, te tu i tamo neke igrice, ne prezahtjevne. Dakle mobitel prvenstveno za dopisivanje i zvanje

Ima dosta boljih opcija od toga, pogotovo zbog toga sto kopira izlged iPhone-a a mislim da nitko nebi htio da ima "laznjak" nekog mobitela.  Posto ciljas na jeftine, http://www.banggood.com/KingSing-K3-4_7-inch-MTK6572-1_3GHz-Dual-core-Smartphone-p-919812.html. Jel ti se svidja ovaj? 

15 godina
LuoKey kaže...
FiCoO kaže...

Ima dosta boljih opcija od toga, pogotovo zbog toga sto kopira izlged iPhone-a a mislim da nitko nebi htio da ima "laznjak" nekog mobitela.  Posto ciljas na jeftine, http://www.banggood.com/KingSing-K3-4_7-inch-MTK6572-1_3GHz-Dual-core-Smartphone-p-919812.html. Jel ti se svidja ovaj? 

nekako sam naviknuo na ios i svida mi se vise od androida, znam da su ovo mobiteli s androidom i da imaju ios temu ali i dalje mi je to bolje nego cisti android...i zbog te jedne tipke....navika heh

15 godina
FiCoO kaže...

Moze odgovor?

13 godina
FiCoO kaže...

Moze odgovor?

Naravno, imam mobitel sličnih specifikacija i sve ide super !

Majke mi
15 godina
Cromaki kaže...
FiCoO kaže...

Moze odgovor?

Naravno, imam mobitel sličnih specifikacija i sve ide super !

Hvala ti, napokon odgovor koji mi je najvise trebao. Znaci vise manje sve ide glatko?

13 godina

Da, ako te zanima mogu i isprobati određene igre koje te zanimaju, od zahtjevnijih sam isprobao samo San Andreas i nije štekao.

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Dvoumim se izmedju ova dva modela:

iOcean G7

ConCorde SmartPhone 6500 Dual SIM 32GB mobitel

Prvog bi uzeo odavde  topresellerstore.it,da li netko ima iskustva s tom stranicom i sto je najvaznije da li dostavljaju u hr.S obzirom da je sve na talijanskom nisam skuzio da li imaju dostavu za hr.Ili ako netko zna gdje bih ga mogao uzeti u EU(iz kine ne bih uzimao)

Ako ne bih mogao uzeti prvoga negdje iz EU uzeo bih drugoga iz edigitala.Kod drugoga se bojim malo starijeg chipseta.Koliko to moze biti kocnica za neke zahtjevne igre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kamera mu u kutevima vuće na rozo (

). A po specifikacijama za te slavuje djeluje prihvatljivo.

15 godina

Planiram si uzeti Xiaomi M2S, tocnije ovog: http://xiaomishop.it/xiaomi-shop/10-xiaomi-m2s-16gb-ram-2gb-cpu-17-mi2s-android-4-miui-5-in-italiano-quad-core-snapdragon-600.html

Recite mi, je li to dobra kupnja? Tu mislim na sve: od brzine, fluidnosti, interneta, igranje igara, multimedije itd.

0 0 hvala 0
13 godina
Tanto123 kaže...

Pozdrav.

Dvoumim se izmedju ova dva modela:

iOcean G7

ConCorde SmartPhone 6500 Dual SIM 32GB mobitel

Prvog bi uzeo odavde  topresellerstore.it,da li netko ima iskustva s tom stranicom i sto je najvaznije da li dostavljaju u hr.S obzirom da je sve na talijanskom nisam skuzio da li imaju dostavu za hr.Ili ako netko zna gdje bih ga mogao uzeti u EU(iz kine ne bih uzimao)

Ako ne bih mogao uzeti prvoga negdje iz EU uzeo bih drugoga iz edigitala.Kod drugoga se bojim malo starijeg chipseta.Koliko to moze biti kocnica za neke zahtjevne igre?

Koristi translate od chroma i sve ces skuziti.. Sto se tice dostave direktno im se javi i pitaj ih jel postoji mogucnost slanja u HR, posto im druga stranica u njihovom vlasnistvu salje u HRV, ne vidim zas i oni nebi uz naravno nesto visu cijenu..

jurica_m kaže...

Planiram si uzeti Xiaomi M2S, tocnije ovog: http://xiaomishop.it/xiaomi-shop/10-xiaomi-m2s-16gb-ram-2gb-cpu-17-mi2s-android-4-miui-5-in-italiano-quad-core-snapdragon-600.html

Recite mi, je li to dobra kupnja? Tu mislim na sve: od brzine, fluidnosti, interneta, igranje igara, multimedije itd.

Proc isti kao onaj u SGS4, antutu vrti 27k, nema bloatwarea i bespotrebnih glupih apliacija, optimiziran sustav, update svakog petka, treba li ti ista vise?

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 20:44 (majdo).
15 godina
majdo kaže...
jurica_m kaže...

Proc isti kao onaj u SGS4, antutu vrti 27k, nema bloatwarea i bespotrebnih glupih apliacija, optimiziran sustav, update svakog petka, treba li ti ista vise?

Samo pitam. Hvala na odgovoru. Zanima me hoće li mi telefon doći s onim ROMom da mogu svaki petak primati update ili ću morati nešto posebno flešati?

13 godina
jurica_m kaže...

Samo pitam. Hvala na odgovoru. Zanima me hoće li mi telefon doći s onim ROMom da mogu svaki petak primati update ili ću morati nešto posebno flešati?

Ako ga narucis s Xiaomishop.it, doci ce ti s multilanguage verzijom jer ga oni testiraju prije nego ga posalju, i ona naravno nema root ovlasti.. Najbolje je flashati developer full rom, i miran si, imas pristup apsolutno svemu.. Naravno ukoliko je potrebno i zelis imati root ovlasti..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
neaktivan
Kineski mobiteli - tema za odabir i rasprave

Dobra je kupnja, nećeš pogriješiti ali uzmi u obzir da je taj snapdragon 600 i ekran 4,3 incha a da ćeš za 100 eura više dobiti 5incha, snapdragon 800 mi3, jedan od najbržih mobitela na svijetu, antutu mu je 35000, isplati se dati još tih 100 eura

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 22:41 (seadriver).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice