"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.479
|
čitano: 6.467.008
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Iwan7SeVeN kaže...

Može pitanje koji od ova  4 moba da kupim?

THL W200

ZOPO ZP700

IOCEAN X7HD

XIAOMI HONGMI.

Mislim da sam odlučio uzimam IOCEAN X7 HD.

ovaj XIAOMI mi je malčice preskup a treba mi hitno mobitel (naručio bi ga sutra) dvoumio sam se između ZOPA ZP700 i ZP780 ili ovaj IOCEAN X7 HD odlučio sam se za IOCEAN zbog toga jer ima 5 inčni ekran (0,3 inča veći nego zopi zp700 ili isti kao zopo zp780), ali IOCEAN model ima  1280x720p rezu a ZOPO-evi imaju qhd 960x520 ostalo je sve isto šta se tiče hardvera.

Nadam se da nisam pogriješio što sam odabrao IOCEAN X7 HD?

HVALA!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 22:23 (Iwan7SeVeN).
16 godina
Arena kaže...

Kontaktirao sam ih putem email-a,evo ss:

http://pokit.org/get/?fa78bb2fee5b933e4b0d38eca0894870.jpg

Edit: 

Evo bas sam pogledao ovaj video:  

Po svemu sudeci thl t100s je dosta bolji ,evo ss iz klipa: http://pokit.org/get/?9ed8c59db89dfc42937ec00fd76e27b1.jpg jedino sto mi se vise svidja na cubotu jeste sam dizajn.

Takodje sta mislite o jaike v8 ? ( http://www.geekbuying.com/item/JIAKE-V8-MTK6592-8-Core-Smartphone-1-7GHz-2GB-16GB-6-0-Inch-Android-4-2-3G-With-GPS-NFC-Gesture-Sensing-Function-White-322374.html )

Dosta je bolji al je skuplji za cca 100$..

Ja razmisljam o x6 i thl w200s, x6 je lijepsi al nekako mi u oci upada ova razlika sto w200s ima gorilla glass III a x6 nema gorillu .. Sta mislite o tome? 

Remember that guy that gave up? Neither does anybody else!
17 godina
neaktivan
Arena kaže...

Kontaktirao sam ih putem email-a,evo ss:

http://pokit.org/get/?fa78bb2fee5b933e4b0d38eca0894870.jpg

Koga si to kontaktirao, tko su to oni?

Gle stari, ne znam gdje gledaš, ali malo pripazi, t100s je svugdje ~300 dolara i dalje koliko vidim, tako da ako si naletio na "too good to be true" ponudu od 170$, vjerojatno to i je predobro da bi bilo istina.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
13 godina
neaktivan

Da,da u pravu si,temu sam prerano postavio bez ikakvog informisanja...

Sada sam okolo razgledao i vidim da stanje sa ovim kineskim telefonima nije bas bajno,bilo je slucajeva da telefon nije funkcionisao kako treba.

Mada opet u drugu ruku ovaj cubot x6 se mi se cini kao dobar telefon,sada  trazim neki sajt preko koga bi narucio telefon, pandawii mi se cini kao najveci sajt mada ima dosta slicnih sajtova tipa: http://www.coolicool.com/cubot-x6-mtk6592-17ghz-octa-core-50-inch-hd-screen-android-42-3g-smartphone-g-33039

Dali neko moze preporuciti neki sajt preko koga bi mogao da kupim kineski telefon a da mi ne dodje balvan u kutiji ? {#}

Takodje sam gledao okolo,mnogi kupci su imali problema sa carinom ,dali je neko od vas imao iskustva sa carinom ? ( Bosna i Hercegovina ).

MarioVk Evo bas gledam w200s i upravo mi je i on postao jedna od opcija,mada opet sa druge strane x6 ima nesto jacu kameru. Sta mislis o Jaike v8 ? , izgleda da imamo slicne zahtjeve od telefona i slican budzet, pa ako se odlucis kupovati neki od ovih kineskih telefona ako ti ne predstavlja problem da mi javis sta si odlucio ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 1:01 (Arena).
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Neugodno iskustvo s carinom u BiH je jedino to što te ogule izađe npr. na mobitel od 150KM više od 20KM skuplje nego u Hrvatskoj.

Ovako računaj cijena*1,1*1,01*1,17+18KM

Nema nikakvih drugih problema, ako si blizu Mostara odeš osobno na carinu a ako si dalje trebaš im slati fax, uzimaju bezobraznu lovu ali su brzi, nema čekanja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 8:45 (zrimo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Arena kaže...

Sada sam okolo razgledao i vidim da stanje sa ovim kineskim telefonima nije bas bajno,bilo je slucajeva da telefon nije funkcionisao kako treba.

Mada opet u drugu ruku ovaj cubot x6 se mi se cini kao dobar telefon,sada  trazim neki sajt preko koga bi narucio telefon, pandawii mi se cini kao najveci sajt mada ima dosta slicnih sajtova tipa: http://www.coolicool.com/cubot-x6-mtk6592-17ghz-octa-core-50-inch-hd-screen-android-42-3g-smartphone-g-33039

Dali neko moze preporuciti neki sajt preko koga bi mogao da kupim kineski telefon a da mi ne dodje balvan u kutiji ? {#}

Takodje sam gledao okolo,mnogi kupci su imali problema sa carinom ,dali je neko od vas imao iskustva sa carinom ? ( Bosna i Hercegovina ).

MarioVk Evo bas gledam w200s i upravo mi je i on postao jedna od opcija,mada opet sa druge strane x6 ima nesto jacu kameru. Sta mislis o Jaike v8 ? , izgleda da imamo slicne zahtjeve od telefona i slican budzet, pa ako se odlucis kupovati neki od ovih kineskih telefona ako ti ne predstavlja problem da mi javis sta si odlucio ?

a imas banggood, 1949, minideals, to2c .. itd itd..
jiake v8 je mob od 6" tak da nista od toga, jer 6 mi je pretjerano {#}

thl pise da ima kameru od 8m , al kad se obavi antutu benchmark on pokazuje da ima 13mp, tako da je sve to isti kalup na kraju barem sto se kamere tice :D ..

Jedina razlika po meni je sto je x6 lijepši (moj ukus) , a w200s ima gorilla glass, a sad ne znam koliko to može bit bitno, zato pitam jer zna netko za iskustva sa i bez gorille ? 

13 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Neugodno iskustvo s carinom u BiH je jedino to što te ogule izađe npr. na mobitel od 150KM više od 20KM skuplje nego u Hrvatskoj.

Nema nikakvih drugih problema, ako si blizu Mostara odeš osobno na carinu a ako si dalje trebaš im slati fax, uzimaju bezobraznu lovu ali su brzi, nema čekanja.

Hmmm,dali ima neki nacin da se izbjegne carina ? ,da ih pitam da mi prilikom slanja oznace da salju poklon ili slicno ?

13 godina
neaktivan
Arena kaže...
zrimo kaže...

Hmmm,dali ima neki nacin da se izbjegne carina ? ,da ih pitam da mi prilikom slanja oznace da salju poklon ili slicno ?

Možeš, ali da ti šalje kao fižička osoba i opet moraš možda ispunjavati obrazac tko ti šalje, a ovo s poklonima ili sl. hm u BiH ne znam kako prolazi.

"Just A Dream ".
12 godina
neaktivan

da li je netko u zadnje vrijeme s bangooda naručivao.

naručio dva moba i oba daju nekakav čudan trancking, nije preko švedske, završava sa MY, nije ni SG ni SW.
PRIJE 14 DANA NARUČIO JEDNOG, UOPĆE NE VIDIM GDJE JE...

slao im  3 maila, ne odgovaraju već 5 dana, bio sam naručivao s njih, i sve bilo oke

neznam šta da radim...

0 0 hvala 0
15 godina

Pozz pitam radi frenda dali bi mogli preporuciti nekog kineza u rangu sa s3-s4

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Kolko si novca spreman izdvojiti ?

15 godina
Arena kaže...
Encyanix kaže...

2000kn 200+-

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
12 godina
Encyanix kaže...
Arena kaže...
Encyanix kaže...

2000kn 200+-

Neki od Zopo modela bi spadali u tu kategoriju: ZP 980 (quad core) - umjesto SGS3 ili ZP998/ZP980+ (Octa core) umjesto SGS4.

16 godina
neaktivan
skytep27 kaže...

da li je netko u zadnje vrijeme s bangooda naručivao.

naručio dva moba i oba daju nekakav čudan trancking, nije preko švedske, završava sa MY, nije ni SG ni SW.
PRIJE 14 DANA NARUČIO JEDNOG, UOPĆE NE VIDIM GDJE JE...

slao im  3 maila, ne odgovaraju već 5 dana, bio sam naručivao s njih, i sve bilo oke

neznam šta da radim...

isti problem...moj tracking number isto ima MY...10dana od kad su poslali je proslo i tracking number ne daje nikakve informacije...takoder ne odgovaraju na mail...

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
17 godina

Lol, paket vam je poslan preko Malezijske pošte. Novi način slanja od Benga, Pande i još nekih. Odabrali su tu poštu vjerojatno jer je najjeftinija.

Što će vam odgovoriti na mail osim da se strpite. SE i DE pošta je bila nešto brža a MY ili Malezijska pošta je jedna od najsporijih te su sporiji i od China Posta pa je nekakav prosjek oko 4-5 tjedana.

Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan

MY = malezijska pošta

14 godina
neaktivan

Kad smo vec kod China posta - izgleda da to sad fino ide: SS

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobio sam refund sa banggooda, i zanima me odakle je najisplativije ponovno naručit? Razmišljao sam o geekbuyingu ili pandawillu. Panda je počela slati preko malezijske pošte, koja je naime spora, a treba mi mobitel do 27.4(što je i razlog zašto sam naručio krajem sječnja)

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ukoliko ne odgovore unutar 24 h meni vezano uz ovaj malezijski način,prijava paypalu, i povrat novca, jbt,

pa onda je geek po tome najbolji, on imaju singapur post, i dosta su okej.

12 godina
neaktivan
Arena kaže...

U BiH se carina neizbježno plaća tako da računaj na još 30% vrijednosti mobitela

13 godina
neaktivan

Ja sam nešto narućio s Tmart.com i ide preko Švedske pošte.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
monitor22 kaže...
U BiH se carina neizbježno plaća tako da računaj na još 30% vrijednosti mobitela
Evo upravo sam na ovo naletio na jednom forumu,koje je vase misljenje u vezi ovoga:
Ukoliko kupujete preko eBay-a, svakako posaljite prodavacu mail da stavi gift ili service ( ukoliko kupujete sat ili nesto od tehnike, pitajte da vam stavi kao da je u pitanju popravka u garanciji pa samim tim nema ni carine ni poreza).
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 16:40 (Arena).
12 godina
neaktivan

Ne moraš dalje tražiti po forumim. Vjeruj mi iz iskustva :) Paket će ti se otvorit i naplatiti pdv carina i poštanski troškovi 5km = 30%. Šta god da ti stave na paket!!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo pošto sam odlučio danas kupiti ovaj IOCEAN X7 HD imam 2 pitanja jeli neko kupovao preko WOWSHOPA (jesu li pouzdani) i drugo pitanje u vezi moba dal bi na njega mogao staviti 3000mAH on ima 2000mAH ali ovaj od 3000mAH je za skuplji model ali piše da paše i na ovaj mob?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kolega džaba ti nisu oni na carini ludi da vjeruju da ti netko iz Kine šalje poklon, uz to po zakonu imaju pravo cariniti i poklon, carinu ne zanima je li privatna ili pravna osoba ako je preko 50KM carini se pa bilo da je paket čokolada ili mobitel.

Ako se nešto vraća sa popravka treba ti dokaz da si to poslao na popravak.

Jedino da ti mobitel pošalju u koverti što je neizvodivo, onda imaš male šanse, jer sve pakete pregledavaju.

Nema nikakve šanse da mobitel kroz carinu Mostar prođe bez carinskih dadžbina, jedino ako je u pitanju roba do 70KM ona te mogu pustiti na lijepe oči ali ako je mobitel preko toga nema šanse.

Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 17:41 (zrimo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ivan_hacker kaže...

Dobio sam refund sa banggooda, i zanima me odakle je najisplativije ponovno naručit? Razmišljao sam o geekbuyingu ili pandawillu. Panda je počela slati preko malezijske pošte, koja je naime spora, a treba mi mobitel do 27.4(što je i razlog zašto sam naručio krajem sječnja)

1949
antelife
coolicool
minideals
to2c
Za te sam cuo da valjaju, iako ne znam preko koje pošte se salje .. 

Btw koji mobitel uzimas? mozda imam neki kupon  

Jako zanimljiv i jeftin MOBITEL , sta mislite?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 21:12 (MarioVk).
12 godina

Pozdrav!

Molio bih vas, ako netko ima malo vise vremena, htio bih mobitel sa minimalno 2GB RAM-a, a ROM nije toliko bitan. Po mogucnosti octa-core, ima ih dosta po razlicitim trgovinama te cijena do 260$ bez PDV-a. Posto sam jos maloljetan, a htio bih kupiti novi mobitel, po mogucnosti neka preporuka za placanje, tek kad odaberem mobitel za sebe :)

Molim za pomoc, HVALA!

Laku noc, Lovro 

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
acmilan2 kaže...

Pozdrav!

Molio bih vas, ako netko ima malo vise vremena, htio bih mobitel sa minimalno 2GB RAM-a, a ROM nije toliko bitan. Po mogucnosti octa-core, ima ih dosta po razlicitim trgovinama te cijena do 260$ bez PDV-a. Posto sam jos maloljetan, a htio bih kupiti novi mobitel, po mogucnosti neka preporuka za placanje, tek kad odaberem mobitel za sebe :)

Molim za pomoc, HVALA!

Laku noc, Lovro 

Preporucio bi ti cubot x6 i ako ima 1 gb rama mislim da je to sasvim ok rjesenje

16 godina
neaktivan

Nekako mislim da je pametnije ici na 2GB RAM nego na octa core. Prije ces iskoristiti RAM nego svih 8 jezgri procesora, koji su u svakom slucaju overkill za danasnje potrebe.

0 0 hvala 0
12 godina

Dajte onda neki quad core sa 2 gb RAM-a... Probajte sa nekom boljom kamerom... :)

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice