"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.517.049
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
peacock kaže...
svi koji gledate ZTE Geeka V975 s Intel procesorom trebali bi prvo pricekati recenzije.

naime, sumnjiva je kompatibilnost Intel procesora sa Android aplikacijama.

guglajuci intel procesore, naisao sam na ovo

"Android on Intel isn't exactly the same as Android on ARM, it should be noted. Depending on how they’ve been written, some Android apps need to converted, or “ported”, over to the Intel platform, and as a consequence there are fewer apps in the Android app store when you have an Intel device compared to when you have an ARM device. I can’t find definitive information on how many Intel Android apps there are, compared to how many ARM Android apps there are, but Intel said last year that around 95 per cent of all Android apps should run on devices with Intel inside."

http://www.afr.com/f/free/technology/digitallife/intel_pain_your_cheap_android_tablet_xgjVCagJtbJ90grwSmSL9J

zatim i ovo:

http://mobilex86.com/android-app-compatibility-on-x86-devices/

na kraju ovo:

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2182314/intel-claims-atom-chip-run-cent-android-applications

"Last week Intel told The INQUIRER that Android smartphones with Intel Atom chips could run only 70 per cent of Android apps. However the firm has revised its statement, now claiming that 95 per cent of Android apps will run on Intel x86 chipped Android smartphones."

s obzirom na cijene i servis/garanciju u hrvatskoj, mislim da ce za mene najvjerovatnije biti kakav Zopo ili ZTE preko njuskala.

Dali onda postoji šansa da gore idu windows phone?

[M|C] jokaCRO ingame
15 godina
Patrick_cro kaže...

Napisao sam. To su 3 cubot gt99 pa Iocean x7 Elite i Htm h9001. Očekivao sam da če na Ioceanu raditi kako spada kada ono šipak i sa gps fixom ne radi kako se spada a mob nije baš malo došao 2000kn sa carinom, za Cubote da ne govorim niti na jednom nije radio kako se spada. Htm sam isprobavao prekjučer i satelite nikako nije lovio, navigaciju sam koristio Copilot live na svim mobovima, najbolje je šta sam navigaciju stavio i na samsung galaxy camera i tamo locka gps dok si rekao keks. Na Htm 9001 dok sam jučer išao natrag iz grada i imao upaljen internet gps je proradio ali nisam ga još testirao u autu tako da ču to danas ili sutra vidjeti. Ipak je to mob od 6" i ako i tamo ne valja antena onda zbilja u kur....

Inače Iocean je imao 6589t mediatek, Ovaj Htm h9001 ima 6582 čipset koji je novi tako da bi taj valjda trebao raditi. šta ču provjeriti danas ili sutra najkasnije.

Iocean x7 elite isto nebih preporučio kupovati zbog par stvari koje sam i ranije naveo, gps ne radi kako trebai Wifi signal je katastrofa, nema 900Mhz mrežu na 3g to su nedostaci, nekome preporučiti da kupuje kineza a koji nije provjeren da gps radi kako se spada je neodgovorno. 

Ja ču i dalje iznositi negativne strane mobitela  koje sam kupio, a ne kao večina da svoga konja hvali jer nema od nepotpunih informacija nikakvih koristi. Ja sam zato da se iznesu sve i pozitivne i negativne stvari mobitela pa neka onda kupac odluči sam šta mu je važnije.

Da ne kažem da je Cubot gt99 bio promašaj kod večine jer su svi očekivali funkcionalan Gps ali nepotpune i netočne informacije su kasnije dovele dosta ljudi do razočaranja u tom mobu.

Sada trenutno imam samo taj Htm h9001 i ako treba još šta testirati na njemu slobodno javite, do sada nemam nekih prigovora na njega osim tog Gps kojeg moram do kraja istestirati, Wifi signal je odličan za razliku od Ioceana. 

Mislio sam imao je sreće sa Mediatekom da radi kako spada jer kod večine kineza moraš fixeve itd da proradi, kada nigdje na stranicama nije navedeno da gps nije funkcionalan, šta je malo glupo po meni ako ima gps onda očekujem da radi kako spada, a ne da ja moram drk... po njemu pa da možda proradi i onda je još neprecizan.

Svi mobiteli koje si naveo nisu nikakvi brendovi, pa tako ni iocean. Jesili probao koji Zte, Huawei, Lenovo, xiaomi, Zopo, Oppo, Amoi, Thl, Tcl... Ima još dobrih marki koje treba kupovati, a ne neki noname kao Cubot, Htm..hm

Ne kažem da i na provjerenim brendovima nema fusharenja, ali je puno manja mogućnost.

Stigao prekjučer Amoi A862w...za koji dan ću napisati par riči...

17 godina
bodija kaže...

A prvi dojmovi su?

14 godina
neaktivan
bodija kaže..

Svi mobiteli koje si naveo nisu nikakvi brendovi, pa tako ni iocean. Jesili probao koji Zte, Huawei, Lenovo, xiaomi, Zopo, Oppo, Amoi, Thl, Tcl... Ima još dobrih marki koje treba kupovati, a ne neki noname kao Cubot, Htm..hm

Ne kažem da i na provjerenim brendovima nema fusharenja, ali je puno manja mogućnost.

"Brendovi" ja imam sad vec mjesec dana Xiaomi Hongmiem i takodjer mob nije ni blizu idealnog.Za lockanje GPS-a mu treba kojih 45sec, a preciznost je oko 15metara.Druga stvar, signal je dosta slab, tamo gdje sam sa LG L9 imao odlican signal i mob je bio na 3G, na Xiaomiu je na jednoj crtici i svako malo se prebacuje 3G-EDGE.Vjerovatno je sa tim slabim signalom povezano i prekidanje u razgovoru, malo ja ne cujem sugovornika, malo on ne cuje mene.Na mobu je jos na sve to i dosta cesto prisutan lag, a imam instaliranih mozda 12-13 aplikacija.Uglavnom razocaran sam sa mobom, i mislim da ce na bubanj. 

14 godina
Insomia kaže...

"Brendovi" ja imam sad vec mjesec dana Xiaomi Hongmiem i takodjer mob nije ni blizu idealnog.Za lockanje GPS-a mu treba kojih 45sec, a preciznost je oko 15metara.Druga stvar, signal je dosta slab, tamo gdje sam sa LG L9 imao odlican signal i mob je bio na 3G, na Xiaomiu je na jednoj crtici i svako malo se prebacuje 3G-EDGE.Vjerovatno je sa tim slabim signalom povezano i prekidanje u razgovoru, malo ja ne cujem sugovornika, malo on ne cuje mene.Na mobu je jos na sve to i dosta cesto prisutan lag, a imam instaliranih mozda 12-13 aplikacija.Uglavnom razocaran sam sa mobom, i mislim da ce na bubanj. 

Pa normalno kad ti je 3G mreža podržana na 1900/2100MHZ, ubuduće gledaj da ima i 850 a najbolje bi bilo 900MHZ za našu sredinu, jer ti je mob uglavnom na toj frekvi spojen preko 3G/H+.

A što se tiče laga, rootaj i skini Lag free fix, pa ćeš vidjeti kako leti. ;)

iclock2much
13 godina
zoharbizo kaže...
Insomia kaže...

Pa normalno kad ti je 3G mreža podržana na 1900/2100MHZ, ubuduće gledaj da ima i 850 a najbolje bi bilo 900MHZ za našu sredinu, jer ti je mob uglavnom na toj frekvi spojen preko 3G/H+.

@Insomnia Jesi dobio baš originalnog Hongmija? Jesi provjerio kod koji zagrebeš s kutije na: chaxun.xiaomi.com ?

Hongmi je model koji podržava 3G na 900/2100MHz, ne 1900/2100MHz..krivo je navedeno na GSM areni..

A 850MHz ne znači ništa, to nije naša frekvencija i neće raditi 3G na 900MHz ako imaš 850 podržan..

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 11:58 (assassin.st).
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Red Rice model ima 900/2100 podršku, idealan za našu sredinu.

To očito nije onaj sa GSM Arene nego poseban model.

A vi što imate problema sa laggom na 6589/T chipsetima, rootajte mob, lagano je pa skinite lag fix, to je aplikacija koja mijenja jednu aplikaciju koja dolazi sa 4.3 OS-om, Trimm aplikaciju.

Tele2 3G H+ radi na 900, mislim da VIP ili Tcom ima i na 850, zato kažem.

Najpoželjnije je 900MHZ.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 12:00 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako da promijnim valutu u australske dolare na geekbuying? Svaki put nakon što odaberem mobitel i odem u shopping cart,stranica mi sama vrati valutu u američke dolare.

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dundalo kaže...

Kako da promijnim valutu u australske dolare na geekbuying? Svaki put nakon što odaberem mobitel i odem u shopping cart,stranica mi sama vrati valutu u američke dolare.

Mislim da viš ne da  u AUD, to su oni tako napravili.

"Just A Dream ".
15 godina
zoharbizo kaže...
Insomia kaže...

A što se tiče laga, rootaj i skini Lag free fix, pa ćeš vidjeti kako leti. 

Čovjek ti je dobro reko, osim ovih 850 MHz-a što ništa ne znači. Daj ga meni da ga sredim malo pa ćeš vidjeti kako leti. Za njega sigurno možeš naći na netu sve što je  potrebno.

A što se tiče Amoia, nisam ostao PAF. Ali mobitel je na svom mjestu i vrijedi svake lipe. Kvalitet se vidi i sve šljaka. Mana je što nema 900MHz-a i nema led notifikaciju. Za mene već mali jer koristim od 5" pa sam se navikao. Inače mobitel je namjenjen sinu..

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 12:29 (bodija).
14 godina
bodija kaže...

Čovjek ti je dobro reko, osim ovih 850 MHz-a što ništa ne znači. Daj ga meni da ga sredim malo pa ćeš vidjeti kako leti. Za njega sigurno možeš naći na netu sve što je  potrebno.

A što se tiče Amoia, nisam ostao PAF. Ali mobitel je na svom mjestu i vrijedi svake lipe. Kvalitet se vidi i sve šljaka. Mana je što nema 900MHz-a i nema led notifikaciju. Za mene već mali jer koristim od 5" pa sam se navikao. Inače mobitel je namjenjen sinu..

Normalno, root je jednostavan, skine lag fix premium sa black marketa i sam mu svako 24 sata radi trimm.

Ukloni bloatware i gluposti i mob leti, ZP 910 sa 6589 chipsetom(A7 Quad i SGX 544) jede sve za doručak, nema laga i radi odlično, trenutno je u sestre.

Tako da, sve je do usera. ;)

iclock2much
15 godina
neaktivan
Chriss kaže...
peacock kaže...

trazim mobitel 5" s dobrim ekranom, 1 ili bolje cak 2gb rama i dobrim gpsom.

gledam najvise preko njuskala, mozda bih kupio i u domacim shopovima.

Neken N6, Zopo, Iocean ili neki treci?

Ja mislim da ti je najmanji rizik ZTE Geek V975, koji preko intela nebi trebao imati problema s GPS-om a ima 2GB rama i radi na 900MHz u 3G-u...

http://www.pandawill.com/zte-geek-v975-smartphone-intel-powered-20ghz-2gm-ram-50-inch-ogs-screen-android-42-p78003.html

Cijena je do nedavno bila 186$, sad su vratili na 200$.

Ili, da se strpiš za ovog, ako ti nije hitno:

http://www.etotalk.com/huawei-h3u00-2gb_p4875.html

Znam da je Mediatek, al ova zadnja serija MT6582 izgleda nema problema s GPS-om.

Ako ti kamera išta znači, straga ima 8.0MP(Sony f/2.0), sprijeda 5.0MP(Samsung
f/2.2)

Ovaj Huawei 3C H3 sa 2gb rama mi izgleda kao fantastična prilika, mislio sam iNew V3 uzimati ali ovaj mi se čini puno bolji a i ipak Huawei je jaka marka.

17 godina

@zoharbizo

Da, najbolje bi bilo da aplikaciju skine s black market-a, a ne recimo da kupi aplikaciju i na taj način podrži developer-a (trenutno je na 50% popusta i košta $0,99).

Sorry za {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 13:40 (Eyekool).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
zoharbizo kaže...

@Insomnia Jesi dobio baš originalnog Hongmija? Jesi provjerio kod koji zagrebeš s kutije na: chaxun.xiaomi.com ?

Hongmi je model koji podržava 3G na 900/2100MHz, ne 1900/2100MHz..krivo je navedeno na GSM areni..

A 850MHz ne znači ništa, to nije naša frekvencija i neće raditi 3G na 900MHz ako imaš 850 podržan..

Hongmi je orginalan, i rootan je par dana nakon sto je dosao.Nakon rootanja, lag se smanjio, ali nije nestao.Ono sto je ostalo isto kao i prije je GPS, los signal i prekidanje zvuka tokom razgovora.Vec sam svasta probao, u vezi zadnje tri stvari, ali bez uspjeha.

14 godina

@ Insomnia

Ako se smije znat odakle si naručio Xiaomija i koliko te izašlo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ajde kada več pričaš o "Brendovima" po čemu si ti našao brendove kineza? 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
strong8472 kaže...

@ Insomnia

Ako se smije znat odakle si naručio Xiaomija i koliko te izašlo?

Narucen je sa xiaomishopa, i izasao je cca 1800kn sa PDV-om.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 17:54 (Insomia).
13 godina
neaktivan

Možete li mi preporučiti best buy brand mob do 800 kn koji podržava ove naše frenkvencije

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Shockwave kaže...

Možete li mi preporučiti best buy brand mob do 800 kn koji podržava ove naše frenkvencije

Lenovo

http://www.banggood.com/buy/lenovo/140-0-0-2-0-24-0-price-0-0_page1.html

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 22:41 (Fero).
13 godina
crofis kaže...

Ovaj Huawei 3C H3 sa 2gb rama mi izgleda kao fantastična prilika, mislio sam iNew V3 uzimati ali ovaj mi se čini puno bolji a i ipak Huawei je jaka marka.

Ja sam se dvojio između iNew-a V3 i ZTE Geek-a V975 i onda sam primjetio ovaj Huawei ... {#}
Huawei ovaj model izbacuje kao izravnog konkurenta Xiaomi Hongmi-u.

Samo ne znam kad će biti dostupan po web shop-ovima, nadam se brzo jer se u Kini već može uzeti za 130$, odnosno 160$ za verziju od 2gb rama ali te cijene nama ništa ne znače jer će preko treće strane nama biti dosta skuplje al valjda neće preko 200$ {#}

Jedan od velikih pluseva po meni su Sony-eva kamera(glavna) i prednja Samsungova...

Ovaj video isto dosta pokazuje koliko im je stalo do kvalitete i izdržljivosti, isto jedan veliki plus:

Ne moram ni spominjati 2gb rama, baterija od 2300mAh, HD IPS ekran,...

Samo me brine što će biti s cijenom pošto je velika potražnja:

http://www.gizmochina.com/2013/12/23/9-millions-unit-huawei-honor-3c-beat-the-strongest-reservation-record/

I to se samo odnosi na prednarudžbe/rezervacije i to za verziju od 1gb, verzija od 2gb je danas izašla.
Valjda to neće ohrabriti Huawei odnosno preprodavače da dignu cijenu u nebesa {#}

17 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Patrick_cro kaže...

Svugdje je još uvijek preorder.
Taj telefon nebude dostupan sigurno još mjesec dana zbog velike potražnje.

Inače ima na aliexpressu kopija, pa pripazite kad kupujete.

meni je na trackingu jučer iskočilo "invoice missing" znači još 10-ak dana ništa od i newa-a

[M|C] jokaCRO ingame
16 godina

Koji "kinez" je trenutno najbolji oko 200-300€? Sestra traži nešto, veličine 4.5"-5" i da će izdržati 2god. Naravni čim jači HW i bar 2GB RAMa.Gledao sam OVOG, ali nisam baš upoznat s mediatek čipsetima, koliko sam skužio ovaj je u rangu Snapdragona 600, a to je više no dovoljno

Do sada nisam pratio temu, pa se ispričavam ako je već odgovoreno

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Iskreno ovo ti je nesto u najjacem rangu po meni,onoliko koliko se ja razumijem u "kineze",neka slobodno uzme ovaj jer je ovo Octa-Core procesor i ovo bi trebalo da leti i jede sve zivo,eto jedno moje misljenje...Al ima i jos boljih vjerujem

15 godina

Znaci evo spomenut cu jos i Oppo Find 5 mobitel,koji je za 350 eura iznimno iznimno dobar.Pa bih vam ga rado preporucio ako imate novaca:

http://europe.oppostyle.com/find-5/9-find-5-midnight.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
rocko9 kaže...

Znaci evo spomenut cu jos i Oppo Find 5 mobitel,koji je za 350 eura iznimno iznimno dobar.Pa bih vam ga rado preporucio ako imate novaca:

http://europe.oppostyle.com/find-5/9-find-5-midnight.html

Oppo je vec malo visa klasa, ali Find5 je sada malo glupo kupiti jer je on dosta davno izasao(prvi mobitel sa 1080p ekranom, krajem 2012.), a cijena je ostala gotovo ista(bila je 500USD kad je izasao)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina

Taj oppo je jedan od najboljih telefona koji je u klasi iphonea i htc-ovih flagshipova. Čvrstoća izvanredni materijali i sve ostalo. Pogledaj malo review-e po netu.

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

{#} ima li išta "bolje" odnosno da je pametnija kupnja od ovoga : http://www.minideal.net/dual-core-zte-v889m-mtk6577-android-4-0-3g-gps-4-0-inch-5-0mp-camera-smart-phone.html

a da je cijenom sličan ovome... netreba mi ništa skupo i nabrijano...HVALA {#}

5 Nema, uzmi taj
5 Ima boljih
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
red_bull kaže...

Taj oppo je jedan od najboljih telefona koji je u klasi iphonea i htc-ovih flagshipova. Čvrstoća izvanredni materijali i sve ostalo. Pogledaj malo review-e po netu.

Nisam rekao da nije, ali kupiti ga sada je kao da kupiš HTC One za 4500kn(koliko sam ga platio mjesec dana nakon izlaska), a za nekoliko tjedana ćeš za toliko novaca moći kupiti nasljednika(ili već sada nešto novije poput Notea 3, Xperie Z1 ili LG G2)

15 godina

Ja cu podrzati Oppo kao super mobitel,ali za tebe bi mogao ovaj Octa Core biti jako jako dobar,mislim da ti netreba bolji i da ces tesko nac bolji za takve novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice