"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.517.789
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ma nemoj,što fali kameri?
Nema ništa bolje od toga za te novce,mobitel je strava
robimarko@gmail.com
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

ZP 998 je strava mob, jedino što me eventualno smeta je to što neznam hoće li biti upgradea na Kit Kat.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
robimarko kaže...

Ma moj, manjak detalja, isprane boje, ne sviđa mi se

Ostalo je okej, a koliko vidim ni video nije nešto (zvuk) 

14 godina
A sad za kitkat neznam,ali vjerovatno će biti neki update.
A @MARKOZD15 ti previše izmišljaš za te novce.
robimarko@gmail.com
14 godina
MARKOZD15 kaže...
robimarko kaže...

Ma moj, manjak detalja, isprane boje, ne sviđa mi se

Ostalo je okej, a koliko vidim ni video nije nešto (zvuk) 

Pričekaj još malo i pikni Xiaomi Mi3

14 godina
odjavljen
robimarko kaže...
A sad za kitkat neznam,ali vjerovatno će biti neki update.
A @MARKOZD15 ti previše izmišljaš za te novce.

Neznam, ne ulijeva mi povjerenje taj Zopo radi lošeg GPS-a i kamera mi se ne sviđa, jednostavno to mi nije to

David87 kaže...

Pričekaj još malo i pikni Xiaomi Mi3

Gledao sam taj uređaj, čini mi se vrhunski, još me zanima review kamere i baterije nigdje nisam dobar osvrt našao

14 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jel može neka preporuka do 110 dolara? ako nije problem, hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bodija kaže...

Evo jedan mobitel za one koji neznaju što kupiti za stotinjak dolara. Mobitel je zapostavljen, a mislim da je zaslužio pažnju, jer cijenom i kvalitetom je u vrhu ponude oko 100 USD. Amoi A862w je mobitel koji ima qualcomov četvorojezgreni procesor, 1Gb rama, dvije kamere, prednju 3,0mpx zadnju 5,0mpx, ips ekran 4,5" rezolucije 960x540, bateriju 2000MAh i najvažnije proizvođač je provjeren i poznat. U Kini Amoi mobiteli su vrlo cijenjeni i imaju dobru podršku i količinu romova. Mana je što nema 900MHz na WCDMA 3G, ali to je tako karakteristika više od polovice kineza. Mobitel dolazi rootan, sa screen protectorom i silicon case, a ima i multilanguge (HR jezik). Kvaliteta izrade je vrhunska.

^

15 godina
jel ima tko taj mobitel uopće? da netko da neke informacije, kakav je, jel se kvari, i to, da ne budem baš ja pokusni kunić ;)
11 godina
neaktivan

Ja se ipak odlucio za nesto jeftinije, prvi kinez bi mi trebao bit do 200 kn,a inew v3 mi se cini dobar za te novce

E sad po vama dali je bolje uzet sa:

1) antelife-sa kuponom 170 usd, al bi trebao cekat do 7.2 zbog kineskog praznika,al nije mi to tako bitno jer mi nije hitno(i dobio bi jos mini zvucnik vrijednosti 15 usd), a postarina je Singapore post(20-40 dana) 

2) bangood- sa kuponom 180 usd, postarina je zrakom,registrirano,7-20 dana,sto je bolje od antea , te veliko možda da izbjegnem porez. 

I sto je po vama bolje?
Hvala na odgovoru :) 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja čekam da mi dođe taj mobitel sa Minideala, mislim da trenutno za tu lovu nema ništa bolje

11 godina
neaktivan

0 2 hvala 0
17 godina
marijelo kaže...

Ja čekam da mi dođe taj mobitel sa Minideala, mislim da trenutno za tu lovu nema ništa bolje

I ja sam ga jučer naručio, samo je bio nešto jeftiniji ($105,99).

13 godina
protjeran

i mene zanima isto {#}

17 godina

trazim mobitel 5" s dobrim ekranom, 1 ili bolje cak 2gb rama i dobrim gpsom.

gledam najvise preko njuskala, mozda bih kupio i u domacim shopovima.

Neken N6, Zopo, Iocean ili neki treci?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 19:23 (peacock).

0 0 hvala 0
17 godina

Ti koje si naveo ti bas nemaju dobar gps

You got to lose to know how to win
17 godina

Neo N003 onda?

0 0 hvala 0
17 godina
Zte 975, od 5 mobitela koje sam isprobao sa mediatekom niti jedan nema dobar gps. Probao 3 cubota gt99,iocean x7 elite, htm h9001 i nije to to. Tako da po mojem izbjegavaj mediatek ako zelis dobar gps.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
Patrick_cro kaže...
Zte 975, od 5 mobitela koje sam isprobao sa mediatekom niti jedan nema dobar gps. Probao 3 cubota gt99,iocean x7 elite, htm h9001 i nije to to. Tako da po mojem izbjegavaj mediatek ako zelis dobar gps.

Nije stvar u mediateku, ovo je prica prožvakana 100 put do sada.. Curi sam kupio Xiaomi Hongmi, koji u sebi ima mediatek MT6589T, pa apsolutno nikakav problem s gps-om nema.. Vani s upaljenom internet vezom ga je lockao za ‚15 sec doslovno, bez upaljene veze mu je trebalo oko 40 sec, preciznost unutar 4m oba puta.. S cime objasnjavas onda to, ako mediatek ima problem s gps-om?

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
Stvar je u GPS anteni,meni treba stići nova gps antena od ioceana besplatno koja bi trebala riješiti probleme sa gps-om
robimarko@gmail.com
17 godina

a gle ne ocekujem cuda, imao sam mtk6572 Hangar 18 Fresh i s upaljenim internetom je radio ok. preciznost mu nije bila neka, ali je radio. isto ocekujem i od novoga moba.

ovo za tronsmart sam sad citao i upravo to ne zelim da mi se dogodi. zelim da kupim mob i da radi a dosad sam nasao sve ovo:

Zopo ima problem s ekranom, burn in efekt, garancija u hangaru i po ostalim nasim web shopovima upitna.

Jos ima neki drugi kvar, vise se ne sjecam sta.

Iocean baterija i tronsmart baterija slaba.

Neo N003 navodno na par komada nece ocitati podatke/kontakte sa sim kartice.

Inew V3 wcdma samo na 2100, nema na 900.

a ja zelim fakin mob, da ga upalim i da radi. i da ga koristim. i to je to. i da mi ne javi sutra da nema mjesta instalirati aplikacije a u njemu kartica 32gb.

0 0 hvala 0
17 godina
Ma u 5 mobitela gps mi nije radio kako spada sada ti si imao srece da ti radi kako spada i odjednom su svi dobri, ako na 6" mobu ne radi i antena ne valja onda stvarno u kur.., pogledaj koliko je njih imalo problema sa gps na mediateku, a koliko na drugim cipsetima, gps nije nikako dobar na mediateku i to govorim iz iskustva na 5 mobitela. Koliko si ti mob testirao?
15 godina
neaktivan

Moj sam Lenovo A850 nakrcao svim programima koje sam imao i na LG L7 P700 + Awast + 2 navigacije i nikakvog laga nema.

GPS radi bez greške na obje navigacije (Sygic i IGo). Prezadovoljan - za sad.

dak
17 godina
Gdje ti je navigacija? Na a 850 ili na lg l7? I kolika ti je preciznost?
13 godina
peacock kaže...

trazim mobitel 5" s dobrim ekranom, 1 ili bolje cak 2gb rama i dobrim gpsom.

gledam najvise preko njuskala, mozda bih kupio i u domacim shopovima.

Neken N6, Zopo, Iocean ili neki treci?

Ja mislim da ti je najmanji rizik ZTE Geek V975, koji preko intela nebi trebao imati problema s GPS-om a ima 2GB rama i radi na 900MHz u 3G-u...

http://www.pandawill.com/zte-geek-v975-smartphone-intel-powered-20ghz-2gm-ram-50-inch-ogs-screen-android-42-p78003.html

Cijena je do nedavno bila 186$, sad su vratili na 200$.

Ili, da se strpiš za ovog, ako ti nije hitno:

http://www.etotalk.com/huawei-h3u00-2gb_p4875.html

Znam da je Mediatek, al ova zadnja serija MT6582 izgleda nema problema s GPS-om.

Ako ti kamera išta znači, straga ima 8.0MP(Sony f/2.0), sprijeda 5.0MP(Samsung
f/2.2)

13 godina

Ljudi, ako na MTK chipsetu ne radi GPS kako spada, ne radi se o tome da je problem u chipsetu. Radi se o tome da proizvodac nije napravio nista vezano za testiranje GPS-a ili ulozio imalo truda da se otklone eventualni bugovi.

Evo sto se mog iskustav tice, ako uzimate renomiranog, makar kineskog, proizvodjaca, GPS ce raditi kako treba, bez obzira radilo se o Mediatek, Qualcomm ili nekoj drugoj drugom proizvodacu chipseta.

Imam Cubot GT99, njegov GPS je gotovo neupotrebljiv, Tronsmart TS7 sam imao, njemu je radio bolje, ali isto bi znao dugo cekati za lock, Zopo ZP910 sam imao i njemu je radio dobro, samo je imao preciznost oko 7,8m, i sad imam Xiaomi Hongmi i njemu radi najbolje, pravi lock za 10ak sekundi max i preciznost mu je i kad nema cist pogled na nebo(neboderi) oko 4,5m..

@Patrick_cro: molio bih te da navedes 5 mobitela koje si testirao, da vidimo jel se radi o no name mobitelima ili o nekim markama..a ovo sto kazes da je majdo imao srece s Xiaomijem je smijesno, normalno da ce na jednom Xiaomiju GPS raditi kako spada, ne bi se prodavao u ovakvim kolicinama u svijetu da ima bugova..ili sam i ja isto imao srece?

Postoji razlog zasto se neki modeli prodaju u tisucama komada kroz nekoliko mjeseci, a Xiaomi u 2min proda zalihu od 100.000 komada svojih modela..

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 1:01 (assassin.st).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina

Napisao sam. To su 3 cubot gt99 pa Iocean x7 Elite i Htm h9001. Očekivao sam da če na Ioceanu raditi kako spada kada ono šipak i sa gps fixom ne radi kako se spada a mob nije baš malo došao 2000kn sa carinom, za Cubote da ne govorim niti na jednom nije radio kako se spada. Htm sam isprobavao prekjučer i satelite nikako nije lovio, navigaciju sam koristio Copilot live na svim mobovima, najbolje je šta sam navigaciju stavio i na samsung galaxy camera i tamo locka gps dok si rekao keks. Na Htm 9001 dok sam jučer išao natrag iz grada i imao upaljen internet gps je proradio ali nisam ga još testirao u autu tako da ču to danas ili sutra vidjeti. Ipak je to mob od 6" i ako i tamo ne valja antena onda zbilja u kur....

Inače Iocean je imao 6589t mediatek, Ovaj Htm h9001 ima 6582 čipset koji je novi tako da bi taj valjda trebao raditi. šta ču provjeriti danas ili sutra najkasnije.

Iocean x7 elite isto nebih preporučio kupovati zbog par stvari koje sam i ranije naveo, gps ne radi kako trebai Wifi signal je katastrofa, nema 900Mhz mrežu na 3g to su nedostaci, nekome preporučiti da kupuje kineza a koji nije provjeren da gps radi kako se spada je neodgovorno. 

Ja ču i dalje iznositi negativne strane mobitela  koje sam kupio, a ne kao večina da svoga konja hvali jer nema od nepotpunih informacija nikakvih koristi. Ja sam zato da se iznesu sve i pozitivne i negativne stvari mobitela pa neka onda kupac odluči sam šta mu je važnije.

Da ne kažem da je Cubot gt99 bio promašaj kod večine jer su svi očekivali funkcionalan Gps ali nepotpune i netočne informacije su kasnije dovele dosta ljudi do razočaranja u tom mobu.

Sada trenutno imam samo taj Htm h9001 i ako treba još šta testirati na njemu slobodno javite, do sada nemam nekih prigovora na njega osim tog Gps kojeg moram do kraja istestirati, Wifi signal je odličan za razliku od Ioceana. 

Mislio sam imao je sreće sa Mediatekom da radi kako spada jer kod večine kineza moraš fixeve itd da proradi, kada nigdje na stranicama nije navedeno da gps nije funkcionalan, šta je malo glupo po meni ako ima gps onda očekujem da radi kako spada, a ne da ja moram drk... po njemu pa da možda proradi i onda je još neprecizan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 8:00 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam na svom A850 upalio GPS, pokrenuo Sygic i dok sam ukucao rutu momentalno je krenulo u preračunavanje rute.

Preciznost pri 60km/h je valjda oko metra, jer kak se približavam raskršćima, tako i pokazuje.

Začudilo me da za 45 minuta stalnog navođenja (upaljen ekran) baterija nije krepnula, a bila je pri kraju.

Igo još nisam probao, budem sutra, ako me snjeg ne spriječi.

dak
17 godina
svi koji gledate ZTE Geeka V975 s Intel procesorom trebali bi prvo pricekati recenzije.

naime, sumnjiva je kompatibilnost Intel procesora sa Android aplikacijama.

guglajuci intel procesore, naisao sam na ovo

"Android on Intel isn't exactly the same as Android on ARM, it should be noted. Depending on how they’ve been written, some Android apps need to converted, or “ported”, over to the Intel platform, and as a consequence there are fewer apps in the Android app store when you have an Intel device compared to when you have an ARM device. I can’t find definitive information on how many Intel Android apps there are, compared to how many ARM Android apps there are, but Intel said last year that around 95 per cent of all Android apps should run on devices with Intel inside."

http://www.afr.com/f/free/technology/digitallife/intel_pain_your_cheap_android_tablet_xgjVCagJtbJ90grwSmSL9J

zatim i ovo:

http://mobilex86.com/android-app-compatibility-on-x86-devices/

na kraju ovo:

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2182314/intel-claims-atom-chip-run-cent-android-applications

"Last week Intel told The INQUIRER that Android smartphones with Intel Atom chips could run only 70 per cent of Android apps. However the firm has revised its statement, now claiming that 95 per cent of Android apps will run on Intel x86 chipped Android smartphones."

s obzirom na cijene i servis/garanciju u hrvatskoj, mislim da ce za mene najvjerovatnije biti kakav Zopo ili ZTE preko njuskala.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice