"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.999
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Na adresu ce ti doc pismo. Trazit ce od tebe da im posaljes link stranice s koje si narucio mobitel i kopiju racuna od paypal-a.

Nakon sto oni to obrade postar ce ti donijeti paket i njemu ces platit iznos PDV-a i oko 30kn troskova.

14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav,

možda neka preporuka do otprilike 200$?

ekran < 4,7", HD, 16M?

quad core

1GB RAM-a

google play

Slabo sam upućen u ovo tržište (a volio bih probat) pa čisto savjet što je kvalitetnije/provjereno.

Hvala unaprijed {#}

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav!

Postoji jedna tema u vezi Geekbuyinga koja je vec stara, a meni bi trebalo sad misljenje, ako je netko vec kupovao kineske mobitele s te stranice...

Naime, trebam jedan posteni mobitel, STAR W450 mi se jako dopada i u tom cijenovnom rangu je, ali opet kupovati napamet moze biti pogubno...

Ovo je model na stranici: http://www.geekbuying.com/item/W450-4-5inch-FWVGA-Capacitive-Screen-MTK6582-Quad-Core-Smartphone-1G-4G-8-0MP-Camera-Android-4-2-OS-3G-GPS---Black-321182.html

Ako mozda netko ima bolju ideju za kupnju, mozda neku bolju stranicu, a da za 800kn mogu dobiti neki normalan mobitel, recimo kao ovaj, svakako mi moze reci i pomoci :D

Gledao sam na ebay.co.uk, ima za 89 funti, al da ne dolaze cigle i tako nesto, molim vas lijepo da mi pomognete oko toga... HVALA VAM PUNO!!!

Lijep pozdrav, Lovro

Kovačić
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kal kaže...

Pozdrav,

možda neka preporuka do otprilike 200$?

ekran < 4,7", HD, 16M?

quad core

1GB RAM-a

google play

Slabo sam upućen u ovo tržište (a volio bih probat) pa čisto savjet što je kvalitetnije/provjereno.

Hvala unaprijed {#}

Sta kazes na ovaj190$ i uz kupon od 10$ dobijes ga za 180$ pogledaj malo Description 1gb rama 16gb rom

http://www.banggood.com/INew-V3-5-inch-MTK6582-1_3GHz-Quad-core-Smartphone-p-911969.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 12:55 (eldin007).
14 godina
neaktivan

Pregledao sam bezbroj kineskih mobitela (100$, quad core, 1Gb RAM, dual camera itd......) i nakraju sam odlučio za AMOI a862w

http://hotmid.com/amoi-a862w-quad-core-msm8225q-wcdma-gsm-dual-sim-4-5-inch-ips-android-phone.html

Na HOTMIDu je najjeftiniji, rootanje +3$, ima predinstaliran google play, nema hrvatski

na MINIDEAL-u rotanje besplatno, ima hrvatski jezik, silicon casse+film

http://www.minideal.net/amoi-a862w-smartphone-quadcore-msm8225q-wcdma-gsm-dual-sim-with-4-5-inch-ips-screen.html

neznam jeli rootanje neki problem ako nije uzimam ga sa HOTMID-a

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav,

nisam nikad naručivao s kineskih stranica (Alibaba, Banggood itd.) pa molim za malo pomoći.

Htio bih naručiti Xiaomi MI3 sa Snapdragonom 800 pa me zanima gdje ga mogu najpovoljnije naći, koliki su carinski troškovi (ako ih uopće ima) i da li ću platiti PDV?

Gledam po Alibabi i našao sam ovaj:

http://wesinuoco.en.alibaba.com/product/1559987473-0/Off_12_In_stock_Xiaomi_Mi3_MIUI_OS_2_3GHz_Quad_Core_Snapdragon_800_5_inch_FHD_Android_Phones.html

Nije mi jasna cijena jer je skoro duplo povoljnija od ostalih? I nije mi jasno što znači "Payment Terms: T/T,Western Union"? Jel to znači da ne mogu platiti kreditnom karticom ili PayPalom već moram isključivo raditi wire transfer (inozemnu doznaku)?

Netko je prije par stranica stavio ovaj link: http://www.fastcardtech.com/goods.php?u=49407&id=9491#aa

Nisam nikad čuo za tu stranicu pa ne znam da li su pouzdani? Banggood je npr. $33 skuplji, ali za njih barem znam da su 100% pouzdani.

Pogledao sam cijene i na Minidealu i Hotmidu i kreću se oko $440-450 s dostavom. Pitanje je samo što sve ide na tu cifru kad uređaj uđe u EU.

Svaka informacija je dobrodošla!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 15:15 (zag0).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako naručuješ iz Kine ide ti pdv i troškovi carinjenja. Pogledaj si na Njemačkoj stranici AndroidFiguren.de tamo možeš isto kupiti i nemaš nikakvih drugih davanja. Kontaktiraj sellera  za Mi3 jer ga trenutno nemaju na lageru ali ni Meinzu mx3 nije loš a možeš ga odmah kupiti kao i model Mi2S

&amp;amp;amp;quot;Just A Dream &amp;amp;amp;quot;.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

U ovoj temi sve piše, ja kada sam odlučio kupiti mobitel pročitao sam cijelu temu od a-ž i stvarno ne kužim zašto ne čitate nego se svako 2-3 stranice potavljaju ista pitanja...pa ne kupujete papir za printer....čitajte.

Frka85
Moj PC  
5 2 hvala 0
17 godina

Tema ima 71 stranicu, a ti si mi već mogao odgovoriti u svom postu.

Trenutno imam Xperiju Z i ne mislim ići na nešto slabije od toga - ili Xiaomi MI3 ili nešto od ostatku svijeta poznatijih brendova ala LG G2, Nexus 5, Galaxy Note 3. MI3 mi je bio interesantan kad su ga predstavili, a sad kad je izašla Snapdragon 800 WCDMA verzija - još mi je interesantniji. MIUI sam imao još na Galaxy S2 i sviđa mi se.

Znači 25% poreza i carinske takse (30-50 kn?) plaćam svakako? A gdje ga mogu kupiti najpovoljnije? Koja je caka s onim Alibaba linkom za $200-230? Ima netkog ovdje tko je već kupovao pa zna sve iz prve ruke?

Nisu sva pitanja koja imam odgovorena na prošlim stranicama.

2 2 hvala 0
13 godina
protjeran
bodija kaže...

Evo jedan mobitel za one koji neznaju što kupiti za stotinjak dolara. Mobitel je zapostavljen, a mislim da je zaslužio pažnju, jer cijenom i kvalitetom je u vrhu ponude oko 100 USD. Amoi A862w je mobitel koji ima qualcomov četvorojezgreni procesor, 1Gb rama, dvije kamere, prednju 3,0mpx zadnju 5,0mpx, ips ekran 4,5" rezolucije 960x540, bateriju 2000MAh i najvažnije proizvođač je provjeren i poznat. U Kini Amoi mobiteli su vrlo cijenjeni i imaju dobru podršku i količinu romova. Mana je što nema 900MHz na WCDMA 3G, ali to je tako karakteristika više od polovice kineza. Mobitel dolazi rootan, sa screen protectorom i silicon case, a ima i multilanguge (HR jezik). Kvaliteta izrade je vrhunska.

ja bi naručio ovaj mobitel , vidim dole u opisu piše crvenim slovima da je moguče da instaliraju jezik po želji i ima i hrvatski na spisku...a kad ga stavim u košaricu nigdje nema opcije da to zatražim...jel zna netko možda kako da to riješim da naručim a da ga dobim sa hrvatskim jezikom ?{#}

15 godina
ursusc355 kaže...
bodija kaže...

Evo jedan mobitel za one koji neznaju što kupiti za stotinjak dolara. Mobitel je zapostavljen, a mislim da je zaslužio pažnju, jer cijenom i kvalitetom je u vrhu ponude oko 100 USD. Amoi A862w je mobitel koji ima qualcomov četvorojezgreni procesor, 1Gb rama, dvije kamere, prednju 3,0mpx zadnju 5,0mpx, ips ekran 4,5" rezolucije 960x540, bateriju 2000MAh i najvažnije proizvođač je provjeren i poznat. U Kini Amoi mobiteli su vrlo cijenjeni i imaju dobru podršku i količinu romova. Mana je što nema 900MHz na WCDMA 3G, ali to je tako karakteristika više od polovice kineza. Mobitel dolazi rootan, sa screen protectorom i silicon case, a ima i multilanguge (HR jezik). Kvaliteta izrade je vrhunska.

ja bi naručio ovaj mobitel , vidim dole u opisu piše crvenim slovima da je moguče da instaliraju jezik po želji i ima i hrvatski na spisku...a kad ga stavim u košaricu nigdje nema opcije da to zatražim...jel zna netko možda kako da to riješim da naručim a da ga dobim sa hrvatskim jezikom ?{#}

Piši im na ovaj mail minideal17@gmail.com što želiš, a ono što možeš u naruđbi obilježi kvačicom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 16:55 (bodija).
17 godina

Ili u paypalu tjekom narudžbe možeš ostaviti komentar pa stavi "root, HRVATSKI language"

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
17 godina
marijelo kaže...

Pregledao sam bezbroj kineskih mobitela (100$, quad core, 1Gb RAM, dual camera itd......) i nakraju sam odlučio za AMOI a862w

http://hotmid.com/amoi-a862w-quad-core-msm8225q-wcdma-gsm-dual-sim-4-5-inch-ips-android-phone.html

Na HOTMIDu je najjeftiniji, rootanje +3$, ima predinstaliran google play, nema hrvatski

http://www.minideal.net/amoi-a862w-smartphone-quadcore-msm8225q-wcdma-gsm-dual-sim-with-4-5-inch-ips-screen.html

Ako kupuješ na HOTMID-u plaćaš i dostavu $20 tako da te ispadne nešto skuplje nego na MINIDEAL-u.

15 godina
Eyekool kaže...
marijelo kaže...

Ako kupuješ na HOTMID-u plaćaš i dostavu $20 tako da te ispadne nešto skuplje nego na MINIDEAL-u.

Mislim da je i sam skužio kad je stavio u košaricu...{#}

14 godina
neaktivan

Hvala na pomoći, uzimam sa minideal-a, još kad bi bio neki kupon kao na banggoodu to bi bilo super, već sam od njih naručio lenovo s750 čekam da stigne sa carine možda mi daju na račun toga.

0 0 hvala 0
17 godina
zag0 kaže...

Trenutno imam Xperiju Z i ne mislim ići na nešto slabije od toga - ili Xiaomi MI3 ili nešto od ostatku svijeta poznatijih brendova ala LG G2, Nexus 5, Galaxy Note 3. MI3 mi je bio interesantan kad su ga predstavili, a sad kad je izašla Snapdragon 800 WCDMA verzija - još mi je interesantniji. MIUI sam imao još na Galaxy S2 i sviđa mi se.

Znači 25% poreza i carinske takse (30-50 kn?) plaćam svakako? A gdje ga mogu kupiti najpovoljnije? Koja je caka s onim Alibaba linkom za $200-230? Ima netkog ovdje tko je već kupovao pa zna sve iz prve ruke?

Nemoj kupovati taj ni slučajno jer je ili kopija ili scam. Cijene ti mogu varirati maksimalno 20% od onih na službenim stranicama ako ne uzmeš u obzir kupone ili akcije.

Stime da ti alibaba i aliexpress nemaju paypal pa budi oprezan..

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 20:54 (red_bull).
16 godina
red_bull kaže...
zag0 kaže...

Nemoj kupovati taj ni slučajno jer je ili kopija ili scam. Cijene ti mogu varirati maksimalno 20% od onih na službenim stranicama ako ne uzmeš u obzir kupone ili akcije.

Da ljudi nisu lijeni nego žele sve na gotovo znao bih neke stvari....da se mene pita nikada ne bih kupovao sa takvih stranica takav mobitel, pronađi službenog zastupnika.

Frka85
17 godina
stručnjak kaže...
red_bull kaže...
zag0 kaže...

Da ljudi nisu lijeni nego žele sve na gotovo znao bih neke stvari....da se mene pita nikada ne bih kupovao sa takvih stranica takav mobitel, pronađi službenog zastupnika.

Službeni zastupnik za Xiaomi? Obzirom da se njihovi uređaji ne prodaju van Azije, zastupnika za sad nema. Jedina stranica za koju znam da je 100% pouzdana je Banggood. Za Alibabu/Aliexpres/Pandawill/Minideal/Hotmid/itd. ne znam jer ne poznajem nikog tko je od njih naručivao, ali komentari po internetu su pozitivni, tako da ne vidim razloga zašto ne bi i od tamo naručivao.

Na žalost, obzirom da mi kupnja po oglasnicima nije strana, kada usporedim cijenu npr. LG G2 ili Nexusa 5 na njuškalu s Xiaomi Mi3 (+ PDV + troškovi carinjenja) i na to dodam rizik od oštećenja prilikom transporta i nepostojanje garancije (osim slanja nazad u Kinu), mislim da je razlika u cijeni premala da ulazim u takve poduhvate. Mada mi se Mi3 jako sviđa i htio bi ga vidjeti uživo.

13 godina
neaktivan

Ajde @zag0 ne pričaj ne provjerene stvari napisao sam ti stranicu iz Njemačke gdje možeš kupiti Xiaomi modele, pa čak i taj Mi3 ali moraš čekati kad bude na lageru kod njih, i od tamo je već nekolicina forumaša sa ove teme kupila i dobila mobitele i još garancija 2.godine na njih.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Fero kaže...

Ajde @zag0 ne pričaj ne provjerene stvari napisao sam ti stranicu iz Njemačke gdje možeš kupiti Xiaomi modele, pa čak i taj Mi3 ali moraš čekati kad bude na lageru kod njih, i od tamo je već nekolicina forumaša sa ove teme kupila i dobila mobitele i još garancija 2.godine na njih.

Jesi ti pročitao samo prvi paragraf mog posta? Šta sam točno neprovjereno napisao?

Na AndroidFigurenu Mi3 košta 412.80€ + dostava za Hrvatsku 10.94€, dakle ukupno 423,74€ odnosno ugrubo 3200 kn. Na našim oglasnicima se može pronaći LG G2, Nexus 5 ili Xperia Z1 već od oko 2800 kn. Dakle, gdje je tu računica? Imam garanciju 2 godine? Gdje? U hrvatskoj? Ne, moram im slat poštom uređaj i vjerojatno platit duplu dostavu.

Kao što rekoh, ako si pročitao cijeli post, Mi3 je mrak uređaj, ali spec-wise ima isti ili skoro isti hw kao i ostali top modeli koje se kod nas može pronaći za manje novaca (novi ili par mjeseci stari).

*Nadam se da će linkovi raditi i kad ćeš ti čitati odgovor.

14 godina
neaktivan

Na AndroidFigurenu ti MI3 dode 404€ s dostavom

imam muda
17 godina
Miki Liki kaže...

Na AndroidFigurenu ti MI3 dode 404€ s dostavom

I to ti je to. previše iz razloga koje su ti forumaši već napisali.

Po meni se isplati uzimati kineza do maksimalno 1500 kn upravo zbog svega gore navedenog.

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan
zag0 kaže...

Službeni zastupnik za Xiaomi? Obzirom da se njihovi uređaji ne prodaju van Azije, zastupnika za sad nema. Jedina stranica za koju znam da je 100% pouzdana je Banggood. Za Alibabu/Aliexpres/Pandawill/Minideal/Hotmid/itd. ne znam jer ne poznajem nikog tko je od njih naručivao, ali komentari po internetu su pozitivni, tako da ne vidim razloga zašto ne bi i od tamo naručivao.

Minideal, Geekbuying, Merimobiles, to2c, Panda, Hotmid su sve pouzdane stranice s kojih je puno ljudi iz HR naručivalo, a prednost im je plaćanje Paypalom što osigurava sigurnost da ćeš u slučaju kakvih problema pare dobiti nazad. Na Aliexpressu sam isto kupovao no ne podržavaju PP već imaju svoje zaštitne mehanizme - u svakom slučaju kod ovako skuplje kupnje kupuj Paypalom na bilo kojoj od ovih stranica gdje je najjeftinije i imaju uredjaj na lageru (provjeriti chatom ili mailom). 

13 godina
neaktivan
zag0 kaže...
Fero kaže...

Jesi ti pročitao samo prvi paragraf mog posta? Šta sam točno neprovjereno napisao?

Službeni zastupnik za Xiaomi? Obzirom da se njihovi uređaji ne prodaju van Azije, zastupnika za sad nema. Jedina stranica za koju znam da je 100% pouzdana je Banggood.

Napisao si da se njihovi uređaji ne prodaju van Azije, a prvo govoriš kako bi ga kupio ali sada ti više ne odgovara zbog cijene, ako želiš taj model i platit ćeš ga.

12 godina
neaktivan
zag0 kaže...

Na AndroidFigurenu Mi3 košta 412.80€ + dostava za Hrvatsku 10.94€, dakle ukupno 423,74€ odnosno ugrubo 3200 kn. Na našim oglasnicima se može pronaći LG G2, Nexus 5 ili Xperia Z1 već od oko 2800 kn. Dakle, gdje je tu računica? Imam garanciju 2 godine? Gdje? U hrvatskoj? Ne, moram im slat poštom uređaj i vjerojatno platit duplu dostavu.

Kao što rekoh, ako si pročitao cijeli post, Mi3 je mrak uređaj, ali spec-wise ima isti ili skoro isti hw kao i ostali top modeli koje se kod nas može pronaći za manje novaca (novi ili par mjeseci stari).

prijatelju prvo odluci jel kupujes novo ili polovno.

15 godina

Posto nisam bas neki tip od mobitela.. odlucio sam se uzet neki kineski.. pa me zanima dali se uopce isplati uzimat kineski za oko 100$? 

Gledo sam nesto tipa ovo, jel valja to sta? jel ima nesto bolje za slicnu cijenu?

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za pocetak malo pogledaj koji review na netu. AMOI je ok brand, cini mi se da ima i MIUI nesluzbeni ROM za njega ali provjeri. U toj klasi novca su ljudi uzimali w450 (cca 100$) i dosta ih je imala problema (provjeri u temi, bilo je dosta o tome).

Racunaj na PDV 25% i cca 30tak kuna postanskih troskova na cijenu koju platis.

EDIT:
Na pocetku prijasnje stranice netko je napisao par recenica o tom mobu.

Ne bi bilo lose pogledati i druge modele npr Lenovo A760 koji ima nesto losiju rezoluciju ekrana ali ima 3g na 900 (provjeri kod ducana u kojem se odlucis na kupnju) pa usporedi modele

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 14:38 (cyclone).

5 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Ja sam ga naručio pa kud puklo da puklo, kad sam vidio šta ljudi pišu za onaj W450 odlučio sam se za AMOI iz razloga što je poznatiji i kvalitetniji.

11 godina
neaktivan

Poštovanje forumaš ovdje sam novi član pa odmah tražim pomoć, pošto vidim da ovdje zaista ima znalaca za ovu temu prvo moje pitanje bi bilo da li netko ima iskustva sa ovom stranicom  http://www.priceangels.com pošto sam na njoj našao zaista odličan mobitel za relativno malo para  http://www.priceangels.com/ZOPO-ZP980--Octa-Core-MTK6592-1-7GHz-14-0MP-Camera-3G-Smartphone-Android-4-2-2-with-14MP-OTG-1GB-RAM-5-Inch-FHD-Capacitive-Touch-Screen-White--s938080.html  270 $     stranica mi se čini ok ali izgled nekada zna prevariti, pa ako je netko kupovao preko nje neka javi kakva je imao  iskustva  

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice