"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.861
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Kako misliš koliko ispadne - pa cca 260$ + 25% PDV - valjda oko 1900 kn. A što se tiče toga što uzeti, vjerojatno je S3 bolji za gaming jer ima bolju grafičku, ali u svakodnevnom radu mi je Neo neusporedivo bolji, imao sam S3 godinu i pol dana i osim DualSim-a, itekako se vidi razlika izmedju 870 MB RAMa na S3 i 1970 MB RAMa na Neu, a tu je i veći ekran, veća fluidnost sustava za razliku od Samsungovog bloatwarea itd. Dakle, ovisi za što ti treba, u životu nisam upalio igricu na mobitelu tako da s te strane nemam pojma. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
gogych kaže...

...,ali čim prodam zte v967s i lenovo a850 koje trenutno imam ...

Zašto prodaješ Lenovo A850 (ako se smije znati), nisi zadovoljan ili?

15 godina
neaktivan
Fero kaže...
thaar kaže...

kupija sam zte v987 i nemam google play, znaći li to da ga samo treba rootat

Trebaš ga rootat i staviti google play apk u sistem/app te napraviti dopuštenja rw-r-r i restartat mobitel, ili probati mobitel vratiti na tvorničke postavke i napraviti google account, te nakon toga možda dobiješ google play apk, ali prvo probaj rootat mob pa skini google play sa xda developer foruma i preko Root Explorer Managera stavi je u sistem kako sam opisao, probaj.

koji je najbolji način za rootat na netu i forumima sam vidio jedno 5 načina, trebam li napraviti cwm backup prije roota?

13 godina
neaktivan

Ako ima 5 naćina za rootanje koje si vidio, mada sumnjam ali najčeće su 2 za Mtk modele

1.Preko flashtoola za Mtk 6588 stavljenje cwm recoverya i root 2.Preko Unkle toola updatat cwm recovery.img za svoj model mobitela ali prije toga moraš imati rootani mobitel.

Kada to napraviš onda možeš napraviti backup Roma ili Fw, a da li će raditi restore ako budeš vraćao bakupirani Fw ne znam jer neki modeli ipak imaju poteškoća s takvim backupom koliko sam pročitao za Lenovo A820 ima postupak, sa vraćanjem samo sistema, ali bez data i apk su bile instalirane, tako da apk i data sa interne memorije treba raditi sa drugim alatima ili Titanium backup&root.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Framaroot i rootaš s njime, nakon njega s googlestore-a skineš i instaliraš mobileuncle tools i to je sve što ti treba.

prodajem ps2 i gt99

0 0 hvala 0
11 godina

pozdrav!

pratim vec par dana ove teme sa kineskim mobitelima pa sam se i ja odlucio na kineskog kineza, i mog prvog smartphonea :) dvoumim se izmedju tronsmarta ts7 i haiera w910...nekako mi je blizi haier jer mi se cini kvalitetniji i kompletniji od ts7 iako je on jaci po performansama, a i citao sam na drugom forumu da haier sa nekim spanjolskim romom 4.1.2 postize na antutu oko 165000 sto je puno vise nego sa orginalnim, a i vise nego ts7..sto se tice cijene odgovaraju mi oba i planiram uzet i memorijsku od 16GB.

kod ts7 jedina prednost u odnosu na haiera mi je zamjenska i jaca baterija, dizajn, i dual sim a to sve bi i pretrpio ako je haier dovoljno bolji od njega pogotovo sto ima IP54 zastitu,..

pa evo zamolio bi one koji su imali priliku koristiti ova dva mobitela za par komentara, a i ostale ako imaju sto pridodati...

i da narucivao bih na navedenim stranicama pa ako moze i par komentara i u vezi njih i ako postoji kakav popust, dobro dosao :)

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma ne,nezadovoljan niti slučajno.

Mobitel je zvjerka,zaista ima sve što želim od mobitela,samo se nakupilo viška mobitela i trebam lovu kako bih isprobao i p780.

15 godina
neaktivan
turista kaže...

Framaroot i rootaš s njime, nakon njega s googlestore-a skineš i instaliraš mobileuncle tools i to je sve što ti treba.

roota sam ga na drugi način. samo kako instalirati google store, jos uvik mi ne radi. instalira sam black market.

kada idem instalirati cwm preko SP flasha, učitam scatter i stisnem download izbaci mi error xy is checked, but without path -.-

14 godina
neaktivan

Ne radi ti Google Play nakon što si ga instalirao putem .apk? I nakon što si instalirao Google Play Services.apk?

Onda skini preko BlackM. MobileUncle Tools (ili instaliraj .apk s neta), stavi CWM recovery na SD karticu u korijen (ne u folder), udji u Uncle i pokreni instalaciju u Recovery opciji, kad te pita izaberi s SD kartice taj CWM i on će ga instalirati. Kanije ulaziš u Recovery istovremenim držanjem "Power" i "Volume +" (ili minus, ovisi) tipke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 18:34 (frulex).
15 godina
neaktivan
frulex kaže...

Ne radi ti Google Play nakon što si ga instalirao putem .apk? I nakon što si instalirao Google Play Services.apk?

nisam uspio naci .apk fileove za skinit, moze tko dati link? zar se google play ne mora flashat iz cwm da bi radio?

također skinio sam youtube preko black marketa i nemogu se sign in unutar app, je li to zato sta nemam Google Play Services?

13 godina
neaktivan
thaar kaže...
frulex kaže...

nisam uspio naci .apk fileove za skinit, moze tko dati link? zar se google play ne mora flashat iz cwm da bi radio?

također skinio sam youtube preko black marketa i nemogu se sign in unutar app, je li to zato sta nemam Google Play Services?

Skini neki Root explorer manager, ili Root browser ili ES File Manager uđi u njega i nađi sistem/app te tamo zaljepi Google play koji si skinuo od nekuda i napravi premision rw-r-r , te restartaj mobitel, ako ne ide preimenuj google play u Phonesky.apk i opet premision rw-r-r i restartaj mob.

Google play skini na xda developer forumu, potraži ili ako si rootao mob i stavio cwm recovery flash-aj  Custom rom za svoj mob koji ima gapps, ali ako se ne snalaziš onda samo stavi google play u sistem/app i u app zaljepi, premjesti i premision promijeni za tu apk. Sve sam ti napisao i prije ali ne čitaš.

Evo ti custom rom ako želišhttp://www.needrom.com/mobile/zte-v987-s4ui/ ima sve šta trebaš, ali ima i drugih pa si pogledaj . Ovo radiš na svoju odgovornost i za moguće probleme ne odgovaram.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 19:45 (Fero).
14 godina
neaktivan
thaar kaže...

Pa čak i ne mora uvijek iz CWMa, zato i kažem da probaš prvo sa ta dva .apk, Play i Services jer ćeš onda moći i account staviti ako će htjeti raditi. A ako imaš instaliran Recovery, skineš paket Gapps flashas te ih sve dobiješ.

A evo ti link pa probaj 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 20:22 (frulex).
14 godina
Sa zadovoljstvom vam mogu objaviti da je kina-gadgets.com opet online i na premium hostingu,te smo brži nego ikada.
Posjetite nas i updaetajmo zajedno sadržaj

Napomena ne reklamiram već ističem forum čija je jedina svrha diskusija i informacije o kineskim uređajima
robimarko@gmail.com
13 godina
frulex kaže...

Kako misliš koliko ispadne - pa cca 260$ + 25% PDV - valjda oko 1900 kn. A što se tiče toga što uzeti, vjerojatno je S3 bolji za gaming jer ima bolju grafičku, ali u svakodnevnom radu mi je Neo neusporedivo bolji, imao sam S3 godinu i pol dana i osim DualSim-a, itekako se vidi razlika izmedju 870 MB RAMa na S3 i 1970 MB RAMa na Neu, a tu je i veći ekran, veća fluidnost sustava za razliku od Samsungovog bloatwarea itd. Dakle, ovisi za što ti treba, u životu nisam upalio igricu na mobitelu tako da s te strane nemam pojma. 

Hvala na odg {#} Iskreno ni meni gaming nije toliko bitan... Ak cu nes igrat, to ce biti one mini games (da mi npr. rayman radi - to mi je dovoljno hahah). U fluidnost uredaja ni ne sumnjam :) I vjerujem da je tako (2GB rama itekako znace!)

I imam jos jedno pitanjce... Kako sam u zadnje vrijeme dosta u "kinezima", zanimalo bi me zasto CUBOT GT99 (najprodavaniji mob koliko vidim po forumima) ima vecu ocjenu na benchmarku od NEO N003 (za 1000)? A specifikacije se znatno razlikuju, kao i cijena. {#} 

14 godina

FHD i 5" troše resurse...

prodajem ps2 i gt99
13 godina
David87 kaže...
Marcuskac kaže...
David87 kaže...

Izgleda da ću naručit HTM H100, košta AUD 217$ i još ću dobit kupon od 15$ tak da za te pare dobim mrak mob {#}

Nikada cuo za taj mobitel.

Ima kadi kakav review ili nesto?

Ima odlicne specifikacije pa me zanima gdje mogu vidjet mobitel u akciji.                            

mob je za preorder, a izlazi za mjesec dana, tako da za sada još ništa, no uz takav proc, 2GB rama i PowerVR 544MP4 mislim da je 1100kn ništ...

Cijena je bila odlična, sada je to malo otšilo gore. Digli su mu cijenu na 290$. Jesi ga kupio prije poskupljenja?

Sad je najpovoljniji na geekbuying gdje se može za 5$ kupiti kupona od 50$ popusta za HTM H100.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
17 godina

Što je odlična ponuda za nekoga tko treba veliki mobitel.

8 jezgri, 2 baterije, fullhd, i čak odlično izgleda, za oko 250$ {#}

Inače 8 jezgri, službeno, mobitel je postao bolji od mog kučnog računala {#}

Sva sreća, pa se još ram drži {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel ima tko iskistva sa pandawill kuponima i njihovim sajtom?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cadus kaže...
 zanimalo bi me zasto CUBOT GT99 (najprodavaniji mob koliko vidim po forumima) ima vecu ocjenu na benchmarku od NEO N003 (za 1000)? A specifikacije se znatno razlikuju, kao i cijena. {#} 

Ja se uopće ne zamaram benchmarcima jer zapravo ništa ne govore. Umi X1, Dual Core MTK6577 s 1GB RAMa mi je radio puno bolje i fluidnije u svakodnevnom radu od Samsunga S3 a razlika na Antutu je skoro duplo - cca 8500 / 15300. Razlika je i u tome što ako instaliraš neku aplikaciju za praćenje CPU u realnom vremenu (npr. CoolTool) vidjet ćeš da većina uređaja koristi većinu vremena samo jednu jezgru na npr. 500 MHz, druga se povremeno uključuje, a 3. i 4. jezgra užasno rijetko - dakle u normalnom radu većina uređaja radi na praktički jednoj jezgri tako da ti i ne možeš primijetiti veliku razliku osim na benchmarku koji ih sve upogoni. A imaš i primjere gdje npr. Haier W910 Dual Core ima Antutu skoro 17.000. Po meni bencharci ništa ne govore o iskustvu korištenja...

17 godina

Upravo sam naručio IPEGTOP Z26 s geeka.

Čak na FB stranici ima i kupon za popust (traje do 14.11.) OKTWQDJA koji daje 6$ popusta.

Kada stigne javim se s unboxingom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 13:18 (Yunfy-man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zna li netko dali je zaštičen dizajn od iPhone 5c? Kupio bi si goophone z5c, izgledom je kao iphone 5c ali na njemu pise goophone i ima njihov logo. Znači ne krši zakon što se tiče loga i trademarka.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa sta te briga nisi ti proizvodac, nema appleov logo znaci nema problema na carini. Samo mi nije jasno zasto oces tak ruzan telefon i sa samo 512rama.

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan

Nema veze sto ja nisam proizvodac, ja mogu dobit kaznu jer sam ga ja narucio. Pa za 70$ mi je ok mob, puno bolji od mojeg Galaxy Ace.

17 godina

Nemozes, po toj logici bi mogli dobiti kaznu i svi oni koji imaju one samsunge za koje je apple na sudu dokazo da kao krse njihov dizajn. Al nisam vidio da je iko od njih placo to nego samo samsung. Uostalom ak te tak strah imas broj carine nazovi i pitaj ljepo.

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
testerica kaže...

Nema veze sto ja nisam proizvodac, ja mogu dobit kaznu jer sam ga ja narucio. Pa za 70$ mi je ok mob, puno bolji od mojeg Galaxy Ace.

Nećeš dobiti kaznu osim ako ti ne pošalju isti taj model s Appleovim logom, dakle pripazi da uzmeš baš taj s Goophone logoom...

11 godina

jel ima tko iskustva sa stranicom tinytrade? hvala

0 0 hvala 0
16 godina

šta ako te poštar ne zatekne u kući?

Živim u hercegovini.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cub3man kaže...

jel ima tko iskustva sa stranicom tinytrade? hvala

Ako misliš na Haier W910 ja ne bih uzimao jer ti nema hardware tipke, nego screen tipke( software tipke pa razmisli o tome ).

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 18:08 (Fero).
11 godina

da, primjetio sam..al mislio sam da to nema veceg utjecaja osim sto smanji screen?

13 godina
neaktivan
cub3man kaže...

da, primjetio sam..al mislio sam da to nema veceg utjecaja osim sto smanji screen?

Ok, ali ako kojim slućajem budeš stavljao Custom rom moraš na to paziti.

"Just A Dream ".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice