"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.509.729
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Fero kaže...
David87 kaže...

stavio sam na 0.5 i malo je bolje, al nije to to. Što bi se desilo kad bi probao stavit MIUI od Cubot GT99??

To nikako jer nije to za tvoj mobitel Rom. Ne pokušavaj od drugih mobitela romove stavljati jer ćeš sjbti telefon.

{#} Neda meni vrag mira, pa sam ipak stavio taj rom i nije ga htio bootat, ali sam stavio novi od Tronsmarta, evo ovdje je tutorial za one koji neznaju kak to ide

Za sve one koji se odluče za kupnju Tronsmart TS7, dakle imao sam problem oko trzanja kod ulaska u meni i skrolanja, no riješio sam tako da sam napravio update u cwm-u i sad je stvar riješena i radi fluidno. Znači da nebi imali problem kao i ja, ovdje je LINK kak to ide (onaj korak koji je u komentaru, napravite pomoću Notepad++)

EDIT: Antutu Benchmark je skočio na 13302 nakon updejta {#}

Maurer
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 22:20 (David87).
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Može mala pomoć i savjeti...

Trenutno imam Galaxy S3 i gledam ove kineske mobitele u najvišem rangu i vidim da za novce koji bi dobio od prodaje S3 mogao kupiti kineski mobitel u rangu Galaxy S4 (LINK). Sad me zanima vaše mišljenje da li da kupim taj mobitel ili da pričekam novije kineske mobitele pošto oni uglavnom kopiraju, neki dan je predstavljen Note 3 s 3GB rama i 2.4 GHz Quad Core procesorom pa bi i kinezi mogli nešto slično vrlo brzo izbaciti. Najradije bih htio mobitel s 5 incha ekranom, 3GB rama i 2GHz+ Quad procesorom i 2000+ mAh baterijom pa da kad ga kupim imam sljedećih par godina. Od ovog sadašnjeg Galaxyja mi treba malo veći ekran, više rama i jači procesor da mi nikad ne šteka (i pogotovo bez onog iritantnog štekanja od par sekundi kod otvaranja Phonebook-a). Zato nisam siguran da li da kupim ovaj ZOPO i da li će on biti puno bolji od S3 ili bi bilo pametnije pričekati nešto novije? Jer glupo bi mi bilo kupiti ovaj ZOPO i onda taman kad mi stigne na vrata za 3 tjedna oni izbace novi model s jačim procesorom i 3GB rama za istu cijenu kao što sam platio ovoga... Bilo kakav savjet je dobrodošao. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kako doći do kupon-koda za Geekbaying?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bodija kaže...

Kako doći do kupon-koda za Geekbaying?

Pogledaj kod njih ako imaju Forum, pa tamo možda dobiješ ili nađeš ili zamoliš. 

Edit: Za @peterstern9 na tvom mjestu ne bih uopće kupovao mobitel, ali tebi zbog ekrana S3 je mali. Hmmm. Ako misliš da će izbaciti jaće modele pričekaj još mjesec, pa onda vidi. Linkao sam ti dva mobitela dvije stranice unazad i govoriš da su ti preveliki. Malo si mi ne jasan.

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 10:14 (Fero).
13 godina

Mislim da mi je dosao mob sa bangood-a :/

dobio sam upravo poziv za carinu od pošte, kupio sam onaj najeftiniji mobač - GT72 - 65$

nije mi jasno zašto ide carina ako je mob iz EU?

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 10:20 (FakeDeath).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Može mala pomoć i savjeti...

Trenutno imam Galaxy S3 i gledam ove kineske mobitele u najvišem rangu i vidim da za novce koji bi dobio od prodaje S3 mogao kupiti kineski mobitel u rangu Galaxy S4 (LINK). Sad me zanima vaše mišljenje da li da kupim taj mobitel ili da pričekam novije kineske mobitele pošto oni uglavnom kopiraju, neki dan je predstavljen Note 3 s 3GB rama i 2.4 GHz Quad Core procesorom pa bi i kinezi mogli nešto slično vrlo brzo izbaciti. Najradije bih htio mobitel s 5 incha ekranom, 3GB rama i 2GHz+ Quad procesorom i 2000+ mAh baterijom pa da kad ga kupim imam sljedećih par godina. Od ovog sadašnjeg Galaxyja mi treba malo veći ekran, više rama i jači procesor da mi nikad ne šteka (i pogotovo bez onog iritantnog štekanja od par sekundi kod otvaranja Phonebook-a). Zato nisam siguran da li da kupim ovaj ZOPO i da li će on biti puno bolji od S3 ili bi bilo pametnije pričekati nešto novije? Jer glupo bi mi bilo kupiti ovaj ZOPO i onda taman kad mi stigne na vrata za 3 tjedna oni izbace novi model s jačim procesorom i 3GB rama za istu cijenu kao što sam platio ovoga... Bilo kakav savjet je dobrodošao. Hvala.

Gledaj to je cisti Android gore na njemu, mozda ima neke dodatke, ali sigurno ce bolje raditi od S3, galaxije su uvijek nabacane sa svim i svacim. Ugl zato je kod mene sve zivo pobrisano i sad sam na miru.

Ugl ja bi uzeo sigurno ZOPO, ali posalji im mail i pitaj jel planiraju izbaciti nesto jos jace u skoro vrijeme :)

15 godina
FakeDeath kaže...

Mislim da mi je dosao mob sa bangood-a :/

dobio sam upravo poziv za carinu od pošte, kupio sam onaj najeftiniji mobač - GT72 - 65$

nije mi jasno zašto ide carina ako je mob iz EU?

Nije iz EU već iz Kine il gdje, prokužili su tu foru s Švedskom..A uostalom, ne plaćaš carinu već PDV koji 25%, i usluge carinjenja valjda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 10:39 (kcrnac).
16 godina

carina se ne placa do 150 eura ako dolazi izvan EU, tako da ti placas pdv.

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
mar123 kaže...

carina se ne placa do 150 eura ako dolazi izvan EU, tako da ti placas pdv.

Nema carine na elektroničku opremu. Samo PDV (ako je cijena preko 160kn sa dostavom). I ako nemaš sreće. {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
14 godina

Koji mob je po vama bolja kupnja:

A890

ili

TS7

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Krivi si linkao pod TL7, ali ja bi uzeo prvi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...
Krivi si linkao pod TL7, ali ja bi uzeo prvi.

A isti je mob, samo drugo ime, tako da svejedno.

Prvi ima slabiju prednju kameru i deblji je ali ima jaču bateriju, ali se

uz TS7 dobiju dvije.

13 godina
neaktivan
Krivo ovaj A890 ima obje kamere jaće. Jedino izgled drugoga i mislim Rom memori 8 gb ali je i jeftiniji.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...
Krivo ovaj A890 ima obje kamere jaće. Jedino izgled drugoga i mislim Rom memori 8 gb ali je i jeftiniji.

Zadnja kamera im je ista, 13Mpx, točnije 12.6Mpx, ili još točnije 8Mpx.

Prednja kamera je kod TS7 5Mpx, a kod A890 prema različitim specifikacijama sa različitih stranica, je u najboljem slučaju 5Mpx.

13 godina
neaktivan
E pa prijatelju prvo si rekao da je isti kao Cubot One što nije istina. Zato sam pisao i gledao taj Cubot i po tome sam i pisao specifikacije ali na kraju sam baš i pogledao taj TS7 8gb Rom i da on je po tom pitanju isplativiji.
Znaći drugi TS7 je zvijerčica. Uzimaj i ne gledaj više ako se dvoumiš izmzđu ta dva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Cubot One i TS7 su isti mobiteli, po svim specifikacijama.

I meni se čini da je One/TS7 isplativiji.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da u pravu si osim u kamerama je razlika kod Cubota prednja 2mpx i 8mpx zadnja, dok kod TS7 prednja 5mpx, a stražnja 13mpx. To je razlika za mene ako je tebi nebitno onda uzmi jedan od te dvojice.
Tako stoji u specifikacijama.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Fero kaže...
Da u pravu si osim u kamerama je razlika kod Cubota prednja 2mpx i 8mpx zadnja, dok kod TS7 prednja 5mpx, a stražnja 13mpx. To je razlika za mene ako je tebi nebitno onda uzmi jedan od te dvojice.
Tako stoji u specifikacijama.

Kamera je ista, razlika u MPixelima je zbog interpolacije koja je prisutna kod TS7. Fizički kamere su 2Mpix i 8MPix..

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
14 godina

Haha, ovako, problem je u krivom tumačenju specifikacija.

Mobiteli su isti, samo neki navode 2/8Mpx što je stvarna, hardverska veličina,

a neki navode 5/12,6(zaokruženo 12,13) što je softverska veličina.

Eto to je tajna kamera i specifikacija ova dva ista mobitela.

EDIT: assassin.st me pretekao

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 19:09 (Janer).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
David87 kaže...
Za sve one koji se odluče za kupnju Tronsmart TS7, dakle imao sam problem oko trzanja kod ulaska u meni i skrolanja, no riješio sam tako da sam napravio update u cwm-u i sad je stvar riješena i radi fluidno. Znači da nebi imali problem kao i ja, ovdje je LINK kak to ide (onaj korak koji je u komentaru, napravite pomoću Notepad++)

Jesi imao problema sa carinom obzirom da je TS7 klon od HTC-a One? Kakve sam ja kur..ve sreće, mene će tražiti da platim uništavanje.

btw jel zna netko gdje još ima TS7 8GB jer vidim da je svugdje "out of stock". Još ima samo 4gb a i pročitao sam da se TS više neće proizvoditi.

13 godina
neaktivan
Pa vidiš da je dobio TS7 i nije imao problema.

A za kamere nisam znao da razlićito navode za u biti isto. A šta znam ja seljo-beljo ja samo pročitam i to je neni osnovna informacija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
17 godina

Lijep i dobar mobitel x7...

Btw čudno je da se ts7 povlači iz prodaje i da samo rasprodaju zalihe. Po meni je mana TS7 ali i Cubot Onea što nema custom romova. Netko je i probao od gt99 staviti na njega i ne radi. Inače po mojoj logici da je mobitel dobar, ide mu lijepo prodaja, stalno bi se proizvodio i ne bi ovako nestao....

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
17 godina

A koju trgovinu preporucate geekbuying ili Banggood?

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

A koju trgovinu preporucate geekbuying ili Banggood?

Sve jedno samo usporediš cijene i to ti je to. Osim što za banggood lakše do kupona ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 20:57 (Fero).
16 godina
neaktivan

Koji mob ima najviše custom rom ova? Gledam si GT99 ili iocean X7, al mi je problem ostati na 4.2. verziji. 

0 0 hvala 0
17 godina

Razmišljam si nešto. Bio je plan kupiti neki mobitel do 1500-2000kn. Kineze sam u startu otpisao zbog garancije. Malo surfajući i gledajući što se sve radi po našim servisima (što je sramota), i uspoređujući cijene i specifikacije telefona došao sam do zaključka da je vjerojatno bolje kupit 2 kineska mobitela bez garancije za 1000kn po komadu, nego jedan za 2000kn kod nas sa slabijim specifikacijama i s 2 godine garancije (koju ti možda neće ni priznati).

Iskreno mišljenja sam da će mi 2 kineza izdržati minimalno 2 godine, koliko imam tak i tak garancije na bilo koji koji uzmem ovdje. A dobim 2 telefona... Naravno nebi odmah uzeo 2 komada, al ak crkne lako uzmem novi...

Sad dok sam u dilemi, jel može preporuka nekog kineza da ne čitam cijelu temu jer je stvarno dugačka, vidim da se vuče taj Cubot GT99 i iOcean X7??

Kolike su cijene tih telefona uopće i dali možda preporučujete neke druge?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 21:55 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prijatelju moraš proći temu da se ne ponavljaju linkovi sa mobitelima barem 10 stranica unazad i sve ćeš saznati, a preporuke su od nas svaki ima svog nekog favorita tako da ti moraš malo potražiti i odabrati što tebi odgovara jer osim Cubota, TS7, imaš Zopo, Faea, Thl, Zte , Xiaomi, Ocean-a itd. Svatko je od nas narućio neki od modela.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 22:08 (Fero).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Fero kaže...

Prijatelju moraš proći temu da se ne ponavljaju linkovi sa mobitelima barem 10 stranica unazad i sve ćeš saznati, a preporuke su od nas svaki ima svog nekog favorita tako da ti moraš malo potražiti i odabrati što tebi odgovara jer osim Cubota, TS7, imaš Zopo, Faea, Thl, Zte , Xiaomi, Ocean-a itd. Svatko je od nas narućio neki od modela.

OK nema problema, već 2 tjedna tražim uređaj i kalkuliram koda kupujem automobil a ne telefon {#}, još sat vremena čitanja neće ništa promijeniti {#}

14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Razmišljam si nešto. Bio je plan kupiti neki mobitel do 1500-2000kn. Kineze sam u startu otpisao zbog garancije. Malo surfajući i gledajući što se sve radi po našim servisima (što je sramota), i uspoređujući cijene i specifikacije telefona došao sam do zaključka da je vjerojatno bolje kupit 2 kineska mobitela bez garancije za 1000kn po komadu, nego jedan za 2000kn kod nas sa slabijim specifikacijama i s 2 godine garancije (koju ti možda neće ni priznati).

Iskreno mišljenja sam da će mi 2 kineza izdržati minimalno 2 godine, koliko imam tak i tak garancije na bilo koji koji uzmem ovdje. A dobim 2 telefona... Naravno nebi odmah uzeo 2 komada, al ak crkne lako uzmem novi...

Sad dok sam u dilemi, jel može preporuka nekog kineza da ne čitam cijelu temu jer je stvarno dugačka, vidim da se vuče taj Cubot GT99 i iOcean X7??

Kolike su cijene tih telefona uopće i dali možda preporučujete neke druge?

Pa garanciju dobijes, i isto mozes poslati nazad tamo u slucaju da se nesto desi. Koliko sam vidio postarina nije skupa, a oni ce ti sigurno srediti i jos platiti postarinu za nazad i ako treba nesto gratis dati. Nikad vise necu uzeti mobitel u HR !

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice