Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.796
|
čitano: 2.025.282
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Kamere u smartfonima- Rasprava

Dajte nemojmo se zezati, volim i ja manual mode da se razumijemo.. cak u 90% slucajeva al ocu onda da tih 10% slucajeva auto funkcionira odlicno, pogotovo kad das tolike novce za njega 

2 0 hvala 0
11 godina

imam dslr i znam sto je manual mode. od moba trazim automatiku i to je to. od lg g4 mi pro mode sluzi da vidim sto sve moze, malo se poigram, napravim stotinjak sika i gotovo vise ga nikad ne ukljucim..

a da moram podesavat postavke za svaku novu situaciju jer me automatika moze zeznut.. komedija i sprdacina.. teglim onda dslr radije pa se igram ko covjek.. 

ali tko voli nek izvoli, naravno da ce p20p u tom slucaju biti vrh trenutno.. jos koji mjesec barem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ugasi AI i ostavi automatiku i problem riješen...AI je taj koji radi oscilacije od situacije do situacije.

Jos koji mjesec kazes...ako ce Pixel ici ponovno sa ovom veličinom senzora koju sada ima bit ce i dalje samo najbolji P&S camera phone, ali ne i ukupno najbolji sto se fotki tice.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
ocean77 kaže...

Ugasi AI i ostavi automatiku i problem riješen...AI je taj koji radi oscilacije od situacije do situacije.

Jos koji mjesec kazes...ako ce Pixel ici ponovno sa ovom veličinom senzora koju sada ima bit ce i dalje samo najbolji P&S camera phone, ali ne i ukupno najbolji sto se fotki tice.

daj izvor da je to uzrok losih fotki na p20p i da su bolje od konkurencije na automatici bez ai

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2018 21:54 (digitall).
16 godina
protjeran

Nije mi jasno na koji način P20 uspije profulati toliko boju.
Da li je to preproduction SW, treba isključiti AI ili je to jednostavno tako

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2018 23:31 (CroDexter).

0 0 hvala 0
12 godina

Kad smo imali prezentaciju p20 pro amo rec da nam je "diskretno savjetovano" da se iskljuci AI jer ne radi svoj posao baš najbolje, bar za sada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam da li ste vi primjetili ali zadnje vrijeme previše filozofija oko P20 Pro što se tiće kamere. Ima AI ali ga nemoj koristit, koristi night mode za noć, imaš manual mod pa si tamo namjesti, pa čekaj update softwarea jer će možda nešto popravit...imaš ovo, imaš ono. Brate mili previše filozofiranja.

Šta je problem napravit vrhunsku kameru s auto modom koja sama sve odradi, a ne gdje ja moram završit tećaj za fotografiranje da bi mogao slikat s mobitelom.

Baš sam za vikend slikao s Pixelom 2 XL (stavim večeras slike). Svaka slika vrhunski ispadne, i ono doslovno zdravo seljački izvadim mob iz džepa, upalim kameru, klik i slika bajna. I to je to. Nema tog software još u mobilnom svijetu koji može nadomjestit Google HDR i njihovu obradu slike.

Tko hoće mob koji ima vrhunski auto mod na kameri, taj neka kupi Pixel ili Samsung. Također i Iphone odlično radi posao.

0 0 hvala 0
12 godina
Nema nikakve filozofije, ugasis AI i stavis na automatiku i fotkas kao i sa Pixelom.
Ako zelis jos bolje rezultate od Pixela odes u manual mode...vrlo jednostavno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
Nema nikakve filozofije, ugasis AI i stavis na automatiku i fotkas kao i sa Pixelom.
Ako zelis jos bolje rezultate od Pixela odes u manual mode...vrlo jednostavno.

Nema kolega te automatike koji radi isti ili bolji posao od Google automatike. 

Manual mod me ne zanima jer nemam vremena se s tim zajebavat.Dok ja namjestim manual postavke prošla baba s kolačima. Tko voli nek izvoli.

12 godina
Meni manual mode nije nikakav problem i mobitel koji ga uopce nema kao npr. Pixel meni ne dolazi u obzir koliko god imao dobru automatiku.
Pixel je za ljude koji hoce imati dobru kameru bez puno razmisljanja, P20 PRO ce dati isto to, ali ce zadovoljiti i fotoentuzijaste koji zele iz kamere izvuci maksimum...po meni ta dva moba uopce ne ciljaju na istu skupinu kupaca.
Galaxy S9+ ili Note 8 su meni konkurencija P20 PRO dok je Pixel orjentiran na kupce sličnog profila kupaca iPhonea.

2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Ako zelis jos bolje rezultate od Pixela odes u manual mode

Yeah right.. zato ga je Pixel našamarao u svim reviewima, osim na komičnom DxO

12 godina
Bas naprotiv,jedino na DxO je P20 PRO imao grozne uzorke dok sam na masi drugih mjesta vidio pravi potencijal te kamere.

0 0 hvala 0
12 godina

Huawei P20 PRO vs Pixel 2 XL.

Vidljiva je znatno veca kolicina detalja na P20 PRO u uvjetima slabijeg svjetla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 11:52 (ocean77).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

To je sa ovim night modeom?

13 godina
ocean77 kaže...

Vidljiva je znatno veca kolicina detalja na P20 PRO u uvjetima slabijeg svjetla.

Source?

Hearthstone: Maks0806#2960
12 godina
maks0806 kaže...
ocean77 kaže...

Source?

Potrazit cu, to sam sejvao jos prije 2-3 tjedna na comp pa se ne sjecam vise sa kojeg sitea je to bilo.

15 godina
ocean77 kaže...

Ne vjerujem da je ovo uslikao Pixel 2 XL... gdje si to našao?

10 godina
neaktivan

Mislim da je video sa youtubea, gledao sam tu usporedbu cini mi se

12 godina
Deutsch kaže...

Mislim da je video sa youtubea, gledao sam tu usporedbu cini mi se

Da, sa YT...jedna od prvih usporedbi...ima mozda vec i mjesec dana.

10 godina
neaktivan

0 0 hvala 2
15 godina
Night mode je super ako slikaš statične kadrove. U tom slučaju daje najbolje low light fotke, mada i tada daje ponegdje nerealne boje. Beskorisno je u situacijama kada su osobe u pokretu, prometu, klubu i svugdje gdje ima više kretanja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Koliko puta moraš okinut sliku na P20 Pro da bi slika bila bolje od ostalih mobitela? Napiši koji mod se koristi kako se ekipa ne bi pogubila. 

Najveći problem P20 pro je što nije konstantan, što si rekli i ostali recenzenti. Ova tvoja slika samo potvrđuje ono što svi govore - nekad daje brutalne slike, nekad katastrofa. 

12 godina
R36 kaže...
ocean77 kaže...

Koliko puta moraš okinut sliku na P20 Pro da bi slika bila bolje od ostalih mobitela? Napiši koji mod se koristi kako se ekipa ne bi pogubila. 

Najveći problem P20 pro je što nije konstantan, što si rekli i ostali recenzenti. Ova tvoja slika samo potvrđuje ono što svi govore - nekad daje brutalne slike, nekad katastrofa. 

Ne daje mob slike katastrofa nego s njim svatko fotka, a neki zbilja pojma nemaju.

Taj mob nece kupiti netko tko cijeni jednostavnost i onima koji su na to navikli ne odgovara.

Ima brdo opcija i ne snalaze se svi u njima...ono sto bi trebalo napraviti je ugasiti AI i po potrebi staviti na AUTO ili MANUAL mode kome sto odgovara...po danu i dobrom svjetlu se komotno moze koristiti i 40 MP tko zeli maksimalnu kolicinu detalja.

Mnogi zaboravljaju da taj mob ima i 3X opticki stabilizirani zoom i 5X hibridni i da ti R36 sa svojim Pixelom- ides cropati fotku koju mozes dobiti sa samo jednom kamerom da postignes barem slican kadar dobio bi ocajnu kvalitetu crop-a...recimo da zelis izdvojiti samo vrh zagrebacke katedrale.

14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
R36 kaže...
ocean77 kaže...

Ne daje mob slike katastrofa nego s njim svatko fotka, a neki zbilja pojma nemaju.

Taj mob nece kupiti netko tko cijeni jednostavnost i onima koji su na to navikli ne odgovara.

Ima brdo opcija i ne snalaze se svi u njima...ono sto bi trebalo napraviti je ugasiti AI i po potrebi staviti na AUTO ili MANUAL mode kome sto odgovara...po danu i dobrom svjetlu se komotno moze koristiti i 40 MP tko zeli maksimalnu kolicinu detalja.

Mnogi zaboravljaju da taj mob ima i 3X opticki stabilizirani zoom i 5X hibridni i da ti R36 sa svojim Pixelom- ides cropati fotku koju mozes dobiti sa samo jednom kamerom da postignes barem slican kadar dobio bi ocajnu kvalitetu crop-a...recimo da zelis izdvojiti samo vrh zagrebacke katedrale.

Ja nisam nigdje vidio u predstavljanju da je P20 Pro za profesionalne fotografe i one koji se tako nazivaju. Sad ispada da su ljudi krivi jer oni pogrešno slikaju 

Evo čitam na drugom forumu čovjeka koji ga je imao : "Zaboravio sam reci da je face unlocking zaista brz ali i zaista ne siguran (napravio selfie sa drugim telefonom i sa slikom na display_u otkljucao P20 Pro)...zaista razocaravajuce...ali zato citac otiska radi nevjerojatnom brzinom."

"Sto se tice ljudi bez obzira da li selfi ili straznja kamera, onaj beauty mod i kad je na 0 "zategne" svaki slobodan dio koze (noge i ruke takodjer) da osoba izgleda kao barbika (barem na suncu), u zatvorenom nisam probao i ne mogu ti reci jer sam ga prodao (zbog lose kvalitete videa) i uzeo S9+." Kraj citata.

Huawei se hvali baš tim AI, a ti sad kažeš da ga treba ugasit. Tko je sad u pravu.

Kolega aj mi reci zašto bi ja išao cropati bilo koji detalj na slici?? Već sam to ponovio, da se gleda kompletna slika a ne jeda njezin dio. A nastavno na crop...pokazao sam već na onoj slici s tablicom automobila kako izgleda crop., drage volje ću ti to ponovno prezentirat s mobitelom koji ima jednu kameru. Smiješno je što sve Pixel radi s jednom kamerom., e sad zamisli da ima tri.

Nemoj se ti zamarat mojim Pixelom., ja znam što ima., i kakve slike dobivam. 

Čekam da prodaš Note 3 i kupiš P20 Pro, pa da nam pokažeš sve te silne mogučnosti a i bila bi ti ekipa zahvalna da napraviš detaljnu uputu kad koji mod koristit kako bi slike ispale savršeno.

12 godina
R36 kaže...

Kolega aj mi reci zašto bi ja išao cropati bilo koji detalj na slici?? Već sam to ponovio, da se gleda kompletna slika a ne jeda njezin dio... 

a ovo je baš bedastoća, ne ulazeći u raspravu koji je bolji... pa razloga ima milijun

nisi naslikao mona lisu da je gledaš u cjelini, nekad ćeš nešto cropati, nekad samo zumirati detalj da ga bolje vidiš jer te nešto zanima itd.

12 godina

Ja sam masu puta radio crop neke fotke...pa cak i iz najbanalnijih razloga tipa da poravnam horizont.

Nekada u brzini okines fotku i ne pazis na ravan horizont pa je svako ravnanje horizonta u biti crop fotke jer se gube rubovi.

Ti mozda nemas tako stroge kriterije pa ne maris za to sto ne znaci da ako ti ne koristis da nije bitno.

To je samo najbanalniji, ali ne i jedini primjer kada sam crop-ao neku fotku.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
R36 kaže...

Kolega aj mi reci zašto bi ja išao cropati bilo koji detalj na slici?? Već sam to ponovio, da se gleda kompletna slika a ne jeda njezin dio... 

a ovo je baš bedastoća, ne ulazeći u raspravu koji je bolji... pa razloga ima milijun

nisi naslikao mona lisu da je gledaš u cjelini, nekad ćeš nešto cropati, nekad samo zumirati detalj da ga bolje vidiš jer te nešto zanima itd.

ocean77 kaže...

Ja sam masu puta radio crop neke fotke...pa cak i iz najbanalnijih razloga tipa da poravnam horizont.

Nekada u brzini okines fotku i ne pazis na ravan horizont pa je svako ravnanje horizonta u biti crop fotke jer se gube rubovi.

Ti mozda nemas tako stroge kriterije pa ne maris za to sto ne znaci da ako ti ne koristis da nije bitno.

Poštovane kolege.

Samo vi cropajte i nemam ništa protiv toga...

U životu nisam cropao sliku koju sam uslikao, osim ako sam išao cropat screenshot.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 13:02 (R36).
12 godina
R36 kaže...
picajzla0707 kaže...
R36 kaže...

ocean77 kaže...

Poštovane kolege.

Samo vi cropajte i nemam ništa protiv toga...

U životu nisam cropao sliku koju sam uslikao, osim ako sam išao cropat screenshot.

Ne moras vise nista ni pisati jer tocno znam tvoj profil i smatram da si za sebe kupio najbolji moguci mobitel.

Ti si jednostavan i preferiras takve proizvode i meni opcenito nema smisla voditi polemiku sa tobom na ovu temu...to je kao da sa gay likom raspravaljam o tome dali je zgodnija zenska plavusa ili brineta.

15 godina

Slažem se, nikad nisam croppao sliku koju sam uslikao osim u slučaju stavljanja na društvene mreže kada me aplikacija prisili na to.

Iskreno nemam vremena to raditi, previše muke oko svega kao i s već spomenutim manual modom. Želim jednostavno stisnuti gumb i dobit respektabilnu sliku, pa makar ju uređaj 100 puta softwareski obradio boli me đoka ak je dobra.

ocean77  koji je tvoj profil? Kupiti telefon za 1000 eura i zajebavat se pola sata sa croppanjem i namještanjem manual moda? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 13:15 (Shaka111).
12 godina
Shaka111 kaže...

Slažem se, nikad nisam croppao sliku koju sam uslikao osim u slučaju stavljanja na društvene mreže kada me aplikacija prisili na to.

Iskreno nemam vremena to raditi, previše muke oko svega kao i s već spomenutim manual modom. Želim jednostavno stisnuti gumb i dobit respektabilnu sliku, pa makar ju uređaj 100 puta softwareski obradio boli me đoka ak je dobra.

Za tebe onda bas i je P20 PRO sa upaljenim AI jer radi u tom modu ponekad malo nabrijane fotke koje su idealne za drustvene mreze...sa naglasenijim bojama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice