Uspija sam ubacit orginal softwer maka sam od tele 2 i ubacija sam rom sad vidim da imam superuser u mobiutelu šta mi je sad radit i koji rom da stavim šta je najbolje?
Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
- poruka: 3.104
- |
- čitano: 1.052.711
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jucer sam rootao mob i stavio Fundowsky 4.0. Sa 360 luncherom sve radi 5x brze nego sa standardnim roomom. Ali baterija traje 5 sati a nisam bas nesto puno prcko po njemu. I Viber mi se gasi cijelo vrijeme. Jeli moguce da se zaznuo nesto sa rootanjem ili stavljanjem custom rooma ili se to događa i ostalima?
Ma jok, rebootao ga i ista stvar, samo piše "Preuzimanje nije uspjelo".
Imam jedan video u MP4 formatu (ili je to ipak MPEG-4?, slika)
kada ga pokusam pokrenut na mobitelu kaze mi "Cannot play video"
Da li netko zna zasto?
Da li je jedini lijek instaliranje drugog video playera? Kojeg (da je malo MB)?
Tnx
Da li je jedini lijek instaliranje drugog video playera? Kojeg (da je malo MB)?
Tnx
Nažalost čini mi se da je. Imao sam isti problem i isprobao 10-ak playera sa PlayStore-a. Ali nakon svih razvikanih imena ostao sam na Kascend Video Player-u. Kineski player, radi kao zvijer. Meni prvenstveno koristi kao player za serije skinute s neta i radi to odlično. Čita titlove i hrpu formata. Evo primjer videa koji je pročitao bez problema.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.redirectin.rockplayer.android.unified.lite
Prvi i jedini koji sam probao, sve 5.
Jucer sam rootao mob i stavio Fundowsky 4.0. Sa 360 luncherom sve radi 5x brze nego sa standardnim roomom. Ali baterija traje 5 sati a nisam bas nesto puno prcko po njemu. I Viber mi se gasi cijelo vrijeme. Jeli moguce da se zaznuo nesto sa rootanjem ili stavljanjem custom rooma ili se to događa i ostalima?
Rusi mi se i pda net. Nakon nekih 10-15 minuta mi se ugasi aplikacija i opet mi se pokrene sto rezultira dc-om. Ima ko kakvih slicnih iskustava?!
Evo jedan interesantan launcher ICS like
ICS Launcher for Android 2.2+
Simple, powerful, fast and highly customizable home replacement, based on Android 4.0.4 ICS Launcher.
Evo jedan interesantan launcher ICS like
ICS Launcher for Android 2.2+
Simple, powerful, fast and highly customizable home replacement, based on Android 4.0.4 ICS Launcher.
Koliko RAM-a jede otprilike?
Gledao sam jedino sa System Panel Lite i tamo pise nesto oko 18Mb, ali nisam siguran da li je to tocno.
.. molim pomoc, moze li se kako postojeci font za (stock) sms poruke, promijeniti? .. tocnije, da bude boldan, veci .. kao sto recimo ima go sms opciju promjene velicine/boje fonta .. u biti cu morati maknuti go sms pro jer mi jede daleko najvise ram-a iako je na lite (12-14mb) a jedino sto sam koristio u njemu jest podebljanje fonta i velicine .. drugo, molit cu preporuku launchera s podrskom za scrollable widget, a da po potrosnji ne prelazi 10-tak mb? .. probao sam launcher pro (11-14mb) i go launcher ex - taj trosi i vise od launcher pro, sad sam na adw (11mb) ..
stock 2.3.6 germany
rooted
pozz i hvala!
Mislim da je Zeam Launcher među "najlaksima"
Mislim da je Zeam Launcher među "najlaksima"
.. jest light, ali ne podrzava scrollable widget, sto sam naveo kao potrebno .. hvala
...moze pojasnjenje: Sta bi to bilo "scrollable widget"?
Tj. koja je razlika izmedju launchera koji to podrzava i launchera koji to ne podrzava?
Tnx
...moze pojasnjenje: Sta bi to bilo "scrollable widget"?
Tj. koja je razlika izmedju launchera koji to podrzava i launchera koji to ne podrzava?
Tnx
.. pa, vrlo jednostavno, stavi AtomaRSS ili Pure News (scrollable) widgete, recimo 4x4 na jedan prazan screen, pa ces vidjet o cemu se radi, ali naravno s neki od launchera koji to omogucuje - Go Launcher ex, Launcher pro, Adw .. ima netko kakvu preporuku za to sto sam pitao, launcher+sms font?
pozz
Što više čitam sve mi je manje jasno
1. CWM Recovery iz prvog posta i Recovery Clockmod by ZaDkYn (iz zadnjeg Bug-a, kod opisa rootanja ovog mobitela) je zapravo ista stvar, odnosno ima istu svrhu pa je potrebno instalirati samo jedno od toga dvoga?
2. Mobitel je tek kupljen i ima verziju 2.3.3, prvo bih htio staviti službenu 2.3.6 - koji mi je prvi korak? Instalacija CWM Recovery-a iz prvog posta da mogu napraviti backup i onda na SD karticu u .zip formatu staviti nadogradnju 2.3.6 pa je instalirati kroz CWM Recovery?
3. Upute za rootanje ću pitati kasnije kad shvatim kako nadograditi na 2.3.6 (ovo nije pitanje).
Što više čitam sve mi je manje jasno
1. CWM Recovery iz prvog posta i Recovery Clockmod by ZaDkYn (iz zadnjeg Bug-a, kod opisa rootanja ovog mobitela) je zapravo ista stvar, odnosno ima istu svrhu pa je potrebno instalirati samo jedno od toga dvoga?
2. Mobitel je tek kupljen i ima verziju 2.3.3, prvo bih htio staviti službenu 2.3.6 - koji mi je prvi korak? Instalacija CWM Recovery-a iz prvog posta da mogu napraviti backup i onda na SD karticu u .zip formatu staviti nadogradnju 2.3.6 pa je instalirati kroz CWM Recovery?
3. Upute za rootanje ću pitati kasnije kad shvatim kako nadograditi na 2.3.6 (ovo nije pitanje).
.. ne treba ti root za sluzbenu nadogradnju, iako sam ja prvo napravio root .. backup sam doduse radio s recovery .. stavi 2.3.6 njemacki ili spanjolski onako kako si rekao, da bude /dload/update.app, a onda mozes pokrenuti iz postavki storage, na dnu software upgrade .. za root ti treba samo RecoveryClockmodByZaDkYn na PC i su.zip na sd ..
pozz
Ma ja sam to sve krivo shvatio, skinuo sam 2.3.6 (njemački) i mislo sam ga takvog kakav jest u .zip formatu staviti na SD (kao što je opisana procedura za stavljanje novog roma u zadnjem Bugu).
Znači raspakiram ga i samo folder dload stavim na SD?
Stavljao sam neke druge rom-ove, a sad bi trebao nositi na servis sa garancijom, pa me zanima što i kako trebam staviti na mob da bude isto kako je bilo kad sam kupio mob.
Na prvoj stranici ima link za tele2 rom, ali je koliko vidim custom rom, pa ne znam kako bi prošao recovery na servisu? Ako bi, koji trebam stock rom, pretpostavljam je bitno samo da je 2.3.3?
Ma ja sam to sve krivo shvatio, skinuo sam 2.3.6 (njemački) i mislo sam ga takvog kakav jest u .zip formatu staviti na SD (kao što je opisana procedura za stavljanje novog roma u zadnjem Bugu).
Znači raspakiram ga i samo folder dload stavim na SD?
.. da, U8650-1V100R001C169B865 (Germany), unutra ti je dload i vendor, sad, neki su stavljali taj vendor, neki ne .. u biti vendor utjece na oznaku MPX na kameri (softverski) i na notification bar, ja sam stavio i vendor ..
pozz
Jeli se moze taj mob kod kuce dekodirati da ucitava vip karticu?
Što radim krivo?
Želim staviti stock rom 2.3.6, skinuo sam ovaj njemački, foldere dload i vendor stavio na sd. Prvo sam pokušao kao što mi je član fanga predložio Postavke-Pohranjivanje-Nadogradnja softvera... Telefon se isključi, odnosno restarta i kad pogledam verziju 2.3.3 znači ništa se nije dogodilo.
Pokušao sam zatim ovom metodom opisanom u prvom postu:
Upute za instalaciju stock rom-a:
1. Kopirajte stock rom na sd karticu, putanja do rom-a mora izgledati ovako: /dload/update.app
2. Iskljucite fast boot, settings->applications->fast boot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER i drzite dok ne krene instalacija
5. Nakon instalacije mobitel ce se rebootati i imat cete cist stock rom = HARD RESET
Ali kad pritisnem ovu kombinaciju tipki na zaslonu piše:
Firmware update
Step 1/2
Unpacking
(ikonica žutog trokuta sa uskličnikom)
Update failed
I onda mogu samo izvaditi bateriju, jer ništa drugo ne reagira, i ponovo ga upaliti---i sad dolazimo opet na ono pitanje sa početka ovog posta:
Što radim krivo?
Jeli se moze taj mob kod kuce dekodirati da ucitava vip karticu?
ili jeli se moze odniti u vip da ti oni to mukte napravu?
Što radim krivo?
Želim staviti stock rom 2.3.6, skinuo sam ovaj njemački, foldere dload i vendor stavio na sd. Prvo sam pokušao kao što mi je član fanga predložio Postavke-Pohranjivanje-Nadogradnja softvera... Telefon se isključi, odnosno restarta i kad pogledam verziju 2.3.3 znači ništa se nije dogodilo.
Pokušao sam zatim ovom metodom opisanom u prvom postu:
Upute za instalaciju stock rom-a:
1. Kopirajte stock rom na sd karticu, putanja do rom-a mora izgledati ovako: /dload/update.app
2. Iskljucite fast boot, settings->applications->fast boot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER i drzite dok ne krene instalacija
5. Nakon instalacije mobitel ce se rebootati i imat cete cist stock rom = HARD RESET
Ali kad pritisnem ovu kombinaciju tipki na zaslonu piše:
Firmware update
Step 1/2
Unpacking
(ikonica žutog trokuta sa uskličnikom)
Update failed
I onda mogu samo izvaditi bateriju, jer ništa drugo ne reagira, i ponovo ga upaliti---i sad dolazimo opet na ono pitanje sa početka ovog posta:
Što radim krivo?
.. ajd prvo napravi root, tako sam ga ja nadogradio iz prve, ako ti trebaju fajlovi, reci .. sigurno ti je dload (unutra update.app) na sd kartici? .. ne u nekom drugom podfolderu? .. jer ako si isao na nadogradnju preko pohranjivanje-nadogradnja, a nije nista obavio, znaci da nije nasao dload s update.app na sd kartici ..
Da, ispravno sam stavio folder i u njemu se nalazi update.app.......jest da mi je ovo prvi puta da radim nešto ovako na androidu ali nisam baš tolika šeprtlja (valjda, više ni sam neznam...).
Uglavnom sada sam izbrisao te foldere sa SD kartice i išao rootati mobitel po tvojoj preporuci, a po uputama iz zadnjeg Buga (tamo još imaju i slike pa mislim barem će ovo ići...), ali nakon što sam skinuo sve datoteke, intalirao driver, prebacio su.zip na SD.....uglavnom sve ide kako treba do koraka 3. (valjda vas većina čita Bug) a to je pokretanje instalador.bat, pritisnem enter ali ne izbaci {waiting for device} nego ovo:
http://img213.imageshack.us/img213/8647/zadkin.png
Postavke sam stavio ovako:
http://img6.imageshack.us/img6/7085/postavke1.png
http://img829.imageshack.us/img829/5528/postavke2.png
Ako znate pomagajte
Da, ispravno sam stavio folder i u njemu se nalazi update.app.......jest da mi je ovo prvi puta da radim nešto ovako na androidu ali nisam baš tolika šeprtlja (valjda, više ni sam neznam...).
Uglavnom sada sam izbrisao te foldere sa SD kartice i išao rootati mobitel po tvojoj preporuci, a po uputama iz zadnjeg Buga (tamo još imaju i slike pa mislim barem će ovo ići...), ali nakon što sam skinuo sve datoteke, intalirao driver, prebacio su.zip na SD.....uglavnom sve ide kako treba do koraka 3. (valjda vas većina čita Bug) a to je pokretanje instalador.bat, pritisnem enter ali ne izbaci {waiting for device} nego ovo:
http://img213.imageshack.us/img213/8647/zadkin.png
Postavke sam stavio ovako:
http://img6.imageshack.us/img6/7085/postavke1.png
http://img829.imageshack.us/img829/5528/postavke2.png
Ako znate pomagajte
.. ovako: su.zip na sd pa volume down i power tipka DOK je pokrenut instalador.bat + stisni bilo koju tipku na tipkovnici! .. i provjeri imas li fastboot.exe C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools\ .. da ga ne blokira firewall?
.. ovako: su.zip na sd pa volume down i power tipka DOK je pokrenut instalador.bat + stisni bilo koju tipku na tipkovnici!
Evo probao i ovo više puta i opet izbacuje onaj isti ispis kao na slici koju sam postavio prije....Neznam više lud sam, da ga nosim u Tele2 na reklamaciju a razlog navedem to što ga nikako nemogu rootati niti staviti 2.3.6 verziju
Evo vidima da si sad dodao ovo: C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools\ .. da ga ne blokira firewall?
To ne postoji na mom kompjuteru, u program filesima uopće nema folder android pa tako niti ostatak....
Ako imaš još koji prijedlog napiši, ali ti neću moći večeras odgovoriti jer sada idem leć pošto se sutra moram jako rano ustati.
.. ovako: su.zip na sd pa volume down i power tipka DOK je pokrenut instalador.bat + stisni bilo koju tipku na tipkovnici!
Evo probao i ovo više puta i opet izbacuje onaj isti ispis kao na slici koju sam postavio prije....Neznam više lud sam, da ga nosim u Tele2 na reklamaciju a razlog navedem to što ga nikako nemogu rootati niti staviti 2.3.6 verziju
.. provjeri imas li fastboot.exe C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools\ .. da ga ne blokira firewall?
Evo vidima da si sad dodao ovo: C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools\ .. da ga ne blokira firewall?
To ne postoji na mom kompjuteru, u program filesima uopće nema folder android pa tako niti ostatak....
Ako imaš još koji prijedlog napiši, ali ti neću moći večeras odgovoriti jer sada idem leć pošto se sutra moram jako rano ustati.
.. drivere nemas na pc