Huawei P 10 lite autofocus problem ili ne?

poruka: 5
|
čitano: 6.072
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Odnedavno sam vlasnik P 10 lite. Problem koji imam s njime je da je autofocus kod snimanja detalja na predmetu (dakle sa male udaljenosti od predmeta) katastrofa (mutna slika). Uspoređujem sa Lumiom 640DS, koja takve stvari sa iste udaljenosti od objekata odrađuje fantastično. 

Eh sad, je li ovo bug ili fićr? Može li se to podesiti? Je li potreban popravak? Ili da se pomirim s time da je jednostavno kamera na ovom uređaju lošija od one na upola jeftinijoj Lumiji?

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Re: Huawei P 10 lite autofocus problem ili ne?

Imam ga tek nekoliko dana i nisam imao prilike za neko intenzivnije bavljenje fotkanjem, no, ne očekujem čuda.

Tvoje pitanje ima i odgovor: 

"The Huawei P10 lite able to focus as close as 5 cm from a subject" 

http://www.photographyblog.com/reviews/huawei_p10_lite_review/image_quality/

Tako da je vjerojatno u pitanju ograničenje same kamere ako si mobitel previše približio predmetu. 

Ali, klizni prston po ekranu udesno i dobit će jednu od opcija "Načini rada" pod nazivom "profesionalne fotografije". Poigraj se fokusom i prebaci na MF te klizačem koji će se pojaviti namjesti macro fotografiju. Nakon toga probaj smiriti ruku i fotkati neki predmet iz blizine. Meni je uspjelo dobiti relativno oštru fotku mrežice zvučnika na stolu iz trećeg pokušaja. A taj uzorak mrežice je dosta zahtjevan za fokusiranje. Bolji rezultat sam dobio kada sam malo odmaknuo mobitel od predmeta i uključio AF-C.

U jednoj drugoj recenziji spominje se dobar rad autofokusa s problemima pri rubu slike (neoštrina), za što je rečeno da se s istim problemom moraju nositi i neke profi kamere.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.6.2017 22:02 (ridealong).
15 godina

Da, zanimljivo. Sa ovim manualnim fokusiranjem dobijem ok rezultat. Auto kao da ne zna fokusirati kod makro fotki. Prilično čudno.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Re: Huawei P 10 lite autofocus problem ili ne?

Svi su ti mobiteli daleko od savršenstva. Skuplji su nešto bolji. Najgora je automatika, a za manualno podešavanje nemam uvijek vremena jer trenutak za dobru fotku brzo prođe (osim ako je riječ o nekom fiksnom predmetu i sl.).

16 godina
neaktivan

To zvuci kao da ne fokusira ono sto zelis. Da ne bi morao prvo fokusirat pa onda okinut fotku pokusaj u postavkama fotoaparata ukljucit stavku "touch to capture". Na taj nacin dodirnes prstom na koje mjesto zelis i to ti se fokusira i automatski okine. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice