Cura mi namjerava kupiti ovaj telefon u BonBonu. Da li itko od vas zna da li ga ima u našim trgovinama u Zagrebu ili je trenutačno sve rasprodano?
probaj preko njihovog web-shopa, mislim da ti je dostava besplatna.
Cura mi namjerava kupiti ovaj telefon u BonBonu. Da li itko od vas zna da li ga ima u našim trgovinama u Zagrebu ili je trenutačno sve rasprodano?
probaj preko njihovog web-shopa, mislim da ti je dostava besplatna.
Tesko da ces ga naci u bilo kojoj trgovini trenutno ja sam zvao jucer sve po redu!
Neznan kakvo je stanje po Zagrebu al u Splitu ga ima svugdi, ja san ga npr uzeo u Algoritma
Prije par dana jedan čovjek je G300 prodavao na njuškalu
- otvoren jednom samo za probu
- original garancija 2 godine (oduzmite koji dan od toga)
- dodana kožna futrola
- dodana 8gb sdhc kartica
cijena je bila 950.00 kn
Neznan kakvo je stanje po Zagrebu al u Splitu ga ima svugdi, ja san ga npr uzeo u Algoritma
Jep. Ja isto, tamo ispod ure, predzadnji bio. U alo-alo ga nestalo. I moram reći da sam oduševljen sa mobom!!!
Prije par dana jedan čovjek je G300 prodavao na njuškalu
- otvoren jednom samo za probu
- original garancija 2 godine (oduzmite koji dan od toga)
- dodana kožna futrola
- dodana 8gb sdhc kartica
cijena je bila 950.00 kn
Ja sam svoj prodao jutros za 900kn kolegi s posla. Fer cijena s obzirom da novi košta 1300kn kod nas. Viđao sam ih po njuškalu i za 800 ali se prodaju ko vruće kifle. Jedini razlog zbog kojega sam ga prodao je što mi trebaju novci za Honor 2.
evo ja sam svoj danas dobio. Zanima me da li je preporuciljivo odma preci na ICS? Mislim jel se ICS pokazao stabilnim na g300
Nema u ZG nigdje, zvao sve žive i nežive. Naručivanje sa web shopa ne možemo uzet u obzir jer bi išlo na rate na karticu (koja nije Amex).
evo ja sam svoj danas dobio. Zanima me da li je preporuciljivo odma preci na ICS? Mislim jel se ICS pokazao stabilnim na g300
Misljenja oko ovoga ce ti bit podijeljena
Npr ja cu ti rec da ako oces da ti igre malo zahtjevnije ne lagaju ili bar manje lagaju ostanes na GB, ali ako zelis malo napredniji sustav sa boljim opcijama i sasvim ok rad (sa manje igranja) slobodno idi na ICS (kad se malo ufuras mozes stavit i genokolar kernel da bude jos bolje)
Inace meni mob uopce ne pronalazi update na ICS, u bonbonu su mi rekli da se to izdaje prema serijskom broju i da valjda za moj jos nije doslo pa da mroam pricekat. Jeli to moze bit istina?
Misljenja oko ovoga ce ti bit podijeljena
Npr ja cu ti rec da ako oces da ti igre malo zahtjevnije ne lagaju ili bar manje lagaju ostanes na GB, ali ako zelis malo napredniji sustav sa boljim opcijama i sasvim ok rad (sa manje igranja) slobodno idi na ICS (kad se malo ufuras mozes stavit i genokolar kernel da bude jos bolje)
Inace meni mob uopce ne pronalazi update na ICS, u bonbonu su mi rekli da se to izdaje prema serijskom broju i da valjda za moj jos nije doslo pa da mroam pricekat. Jeli to moze bit istina?
Na Huaweijievim stranicama (malo su zbrljali, ali eto...) ima updatea na ICS... ICS je inače po meni PROMAŠAJ. Nešto što je trebalo biti puno bolje dorađeno. Iskreno, sve se više bavim mišlju da se definitvno vratim kruvcu od đumbira (GB)....
''Lakši je'', manje ždere memoriju, čak je i stabilniji i manje ''laga'' - samo što nema sve mogućnosti (više šminkerske, ali ajde) i lijep moderan dizajn kao ICS. Vidjet ću sada kada izdaju JB za Xperiu (i Huawei) na što to liči, ali ako ne valja definitvno se vraćam na GB...
GB LETI na gotovo svim mobitelima.
Debelo sumnjam da ces dobiti jb na huaweiu i xperijama u tom cijenovnm rangu (naravno tu su customi).. No ako te interesira, jb (4.2) na mom nexusu 7 leti, lag je minimalan, veliki pomak od gba kojeg sam koristio.4.1, je pak s druge strane dosta freezao prlikom web browsanja. Sad stoji pitanje kako bi to radilo na losijem hardveru...
Znaci zakljucak je da je sasvim nepotrebno upgradeati GB 2.3.6. na ICS. Nikakve bitne prednosti ne dolaze,naravno stvar slobodne volje
Debelo sumnjam da ces dobiti jb na huaweiu i xperijama u tom cijenovnm rangu (naravno tu su customi).. No ako te interesira, jb (4.2) na mom nexusu 7 leti, lag je minimalan, veliki pomak od gba kojeg sam koristio.4.1, je pak s druge strane dosta freezao prlikom web browsanja. Sad stoji pitanje kako bi to radilo na losijem hardveru...
Mislio sam na XperiuS, sad za najviše mjesec dana trebala bi dobiti JB (4.1 ili Butter).
Huawei bi također trebao dobiti JB (dobili su ga i jeftiniji uređaji od njega, pa što ne bi i Huawei koji je sada u ekspanziji)
4.1 imam za sada samo na tabletu (Coby) i nemam nikakvih problema s njim (ni s tabletom ni sa romom), brži je od GB-a i ugodniji za rad.
Mada mi se SVIĐA minimalizam GB-a (što sam stariji, shvaćam da su sve ove novitade samo šminka i bespotrebno usporavaju hardver). To je nešto kao Linux vs Windows... Linux ne pršti od nikakvih aera i dodatnih widgeta ali zato svoje odrađuje perfektno i pritom minimalno troši resurse :-))
kad vam ovo kaže W7 fan, onda znate koja je ura...
Pitanje je vezano uz sd karticu za ovaj smartphone. Uzeo bih od 32 gb pa sam u linksa našao na njihovim stranicama ova dva modela
Koju minimalnu klasu preporučate s obzirom da ću sa njime dosta slikati, a te slike izravno pohranjivati na karticu?
Volio bih uzeti karticu koja ima dobar odnos uloženo-dobiveno, baš kao i ovaj telefon
Ako vi cijenjeni forumaši imate kakav drugi prijedlog unaprijed se zahvaljujem
Pitanje je vezano uz sd karticu za ovaj smartphone. Uzeo bih od 32 gb pa sam u linksa našao na njihovim stranicama ova dva modela
Koju minimalnu klasu preporučate s obzirom da ću sa njime dosta slikati, a te slike izravno pohranjivati na karticu?
Volio bih uzeti karticu koja ima dobar odnos uloženo-dobiveno, baš kao i ovaj telefon
Ako vi cijenjeni forumaši imate kakav drugi prijedlog unaprijed se zahvaljujem
Desetku svakako. G.Skill nije bila loša marka ali zapravo je to danas sve to isto, makar s zvalo i Zbrljšvž - sve memorijske čipove rade svega 2 do 3 kineske tvornice... trenutno koliko čitam rade samo 2... i to jedna smanjenim kapacitetom. Samsung nešto planira otvorit svoje, ali ne znam kako će jer se kosooki izgleda spremaju u rat (Kinezi su zapalili tvornice Canona, Sonya i Panasonica u nekim pokrajinama) a Japan poziva J.Koreju da se udruže protiv Kine i Sj. Koreje... luda kuća...
... uglavnom, kupuj dok još ima :-))
Jos jednu stvar sam zaboravia pitat.
Jel ima jos ko problem da je zvuk u slusalicama pretih? ne mislim bas tih nego ono, imam osjecaj da se moze jos pojacat (slusalice nisu orignal nego novo kupljene )
npr na ajfonu prije su mi te iste slusalice bile dosta glasnije
Jos jednu stvar sam zaboravia pitat.
Jel ima jos ko problem da je zvuk u slusalicama pretih? ne mislim bas tih nego ono, imam osjecaj da se moze jos pojacat (slusalice nisu orignal nego novo kupljene )
npr na ajfonu prije su mi te iste slusalice bile dosta glasnije
Moj je savjet nabaviti neku aplikaciju koja pojačava zvuk (tipa Music FX), ima ih dosta besplatnih sa ekvilajzerima i basevima... I svakako koristiti neke bolje slušalice (ove priložene su loše = negdje se moralo uštedjeti)...
probat cu, znaci to je problem mobitela? jer slusalice su ok ove koje san uzea naknadno (in ear)
znaci to je problem mobitela?
Pa i ne baš. To je problem ROM-a. U to sam se uvjerio na 3 različita Huawei mobitela - u8650, g300 i p1. Mislim da postoji patch za to, ali nisam siguran za stock ROM. Za CM based ROM-ove ima patch koji se flasha preko CWM. Ugl likovi u Huawei-u koji su radili ROM-ove izgleda nisu obraćali pažnju na zvuk sa slušalicama
steta jer mi je to sad bas najiritantnija stvar na mobu, zvuk u slusalicama..
Imam pitanje u vezi garancije.
Dakle, negdje sam procitao da garancija pokriva skripanje plastike ili samo poklopca baterije na mobitelu i da su dobili nove te plastike (kao jedna serija mobitela ima problema s tim, moj nazalost isto skripi). Pa me zanima dal je to istina i dal ce zamjenit te dijelove ako ga odnesem gdje sam ga i kupio na reklamaciju.
Dakle, negdje sam procitao da garancija pokriva skripanje plastike ili samo poklopca baterije na mobitelu i da su dobili nove te plastike (kao jedna serija mobitela ima problema s tim, moj nazalost isto skripi). Pa me zanima dal je to istina i dal ce zamjenit te dijelove ako ga odnesem gdje sam ga i kupio na reklamaciju.
Ako na mobitelu nema tragova korištenja, dakle ogrebotina, udubina i sl. svakako ga nosi na garanciju.
Ako na mobitelu nema tragova korištenja, dakle ogrebotina, udubina i sl. svakako ga nosi na garanciju.
Hvala na odgovoru.
I jos sam nesto skuzio. Npr. kad postavim neki zvuk za zvono ili alarm, nakon nekog vremena se postavi na defaultni. U playeru na telefonu (Glazba+) mi se nakon nekog vremena obrisu playliste. Jel i drugima tako? Bi li kod toga pomogao tvornicki reset? Nisam jos pokusao da ne izgubim sve s telefona a kasnije ne pomogne. Mobitel je updatean na 4.0.3 verziju.
Garancija ne pokriva škripanje plastike, dajte ne budite bedasti... Osim ako ODMAH U TRGOVINI ne otvorite kutiju i prodavača uvjerite da vam da drugi...
PS - Slušalice su jako loše - spojio sam Appleove na njega i sve zvuči puno bolje. Osim toga, zvuk mu je prigušen (što je možda stvar ROMa, i mislim da se radi o onoj softverskoj granici - čuvanju sluha...
Pozdrav,
imam nekoliko pitanjaca glede ascenda g300, ako mi tko može pomoći.
Danas sam u algoritmu u ZG u Gajevoj vidio da imaju bar 5-6 komada. Čovjek u dućanu kaže da su zaključani na bonbon, ali bio je toliko odrješit da mu ništa ne vjerujem. Pa:
1. je li ga možda tko kupio u zadnjih tjedan dana i je li otključan na sve mreže ili je zaključan?
2. Ako ga otključam putem unlock codea (vidim po netu da je moguće za nekih 70-ak kn), hoće li to poništiti garanciju?
3. S obzirom da bi mi to bio prvi android, može li se spriječiti nadogradnja na noviju verziju OS-a? Netko je nekoliko stranica prije napisao da mu se automatski upgradeao na ICS.
Hvala!
Zaključani su na bonbon samo ako imaju GB (a svi su skoro na GB). Čim ga nadogradiš na ICS otključa se. I ne, takav unlock ne poništava garanciju pošto je tvornički unlock.
Imam problem s mobitelom: Npr. kad postavim neki zvuk za zvono ili alarm, nakon nekog vremena se postavi na defaultni. U playeru na telefonu (Glazba+) mi se nakon nekog vremena obrisu playliste. Jel i drugima tako? Bi li kod toga pomogao tvornicki reset? Nisam jos pokusao da ne izgubim sve s telefona a kasnije ne pomogne. Mobitel je updatean na 4.0.3 verziju.
Hvala! Jedino nisam dobro skužio ovaj dio:
takav unlock ne poništava garanciju pošto je tvornički unlock.
To se odnosi na otključavanje pomoću koda u servisu ili na otključavanje updateom na ICS?
Vidim da se ljudi žale na lošije performanse i trajanje baterije na ICS-u, pa zato
ja sam ga kupio s GB čim je izasao i bio je otključan ( kupio ga u Zadru, Tisak Media , Supernova centar)
Ja sam svog kupio u algoritma u Splitu i bio je zaključan na bon bon sa GB, ali sam napravio službeni upgrade na ICS i onda se je otključao (ja sam na Tele2). Nisam GB koristio tako da neznam uspredbu brzine između njega i ICS-a, ali meni na ICS-u radi besprijekorno. Roota sam ga i stavio genokolar kernel, clocka sam cpu, kupio sslauncher, room toolbox (u njemu sam clocka cpu), camera zoom fx (pokazala mi se bolja od stock kamere, jer u njoj mogu namjestiti da pomoću volumen tipki okidam), i još par stvarčica.
Ovo je isto moj prvi smartphone i mogu ti reć da sam jako zadovoljan sa njime.