Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 454.620
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gearbest.com
XXX-Man kaže...

Redmi 4x završio na carini :(

Baš nemam sreće...

Također je i moj zapeo, ali, pogodnost toga da si affiliate je ta da gearbest mozes traziti refund za carinu. Samo pitaj svog handlera what happens in case of custom fee-s. Meni su već rekli da će oni to pokriti.

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
16 godina
moderator

Dobar savjet, nisam se toga uopće sjetio 

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
16 godina
Gearbest.com

koliko carini treba nakon kaj im se posalje racun da naprave svoje? jucer navecer sam poslao racun email-om, jel mogu ocekivati ista ovaj tjedan? po iskustvu nekom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Blade18 kaže...

koliko carini treba nakon kaj im se posalje racun da naprave svoje? jucer navecer sam poslao racun email-om, jel mogu ocekivati ista ovaj tjedan? po iskustvu nekom

Rekao bih da možeš očekivati idući tjedan.

10 godina
odjavljen

Samo jednom sam im slao račun i to sam napravio odma ujutro. Paket stigao idući dan.

16 godina
moderator
Gearbest.com

I eto okinuli oni meni lijepo 270kn...not cool

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XXX-Man kaže...

I eto okinuli oni meni lijepo 270kn...not cool

dobro si prosao, mene su oderali za 500kn, ali neka, dobiti cu ih nazad

16 godina
moderator

Zašto si naručio DHL-om?

16 godina
XXX-Man kaže...

Zašto si naručio DHL-om?

nisam narucio, oni su mi poslali tako, inace salju preko postnl, ali sad je doso novi handler koji je poslao preko dhl-a i eto 

15 godina
Gearbest.com

Pitao vec u Mi temi ali mozda neko ima slicna iskustva ovdje. Koliko vremena prosjecno treba da vam stignu stvari sa gearbesta. Narcuo sam Mi band 2 sa aliexpressa, dosao je za 11 dana. S gearbesta sam narucio Mi Vr i piston slusalice prije 5 tjedana a jos nista, samo u trackingu stoji ovo "
Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days." (na datum 18.08.)

MadeInCroatia
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Obično oko 3 tjedna od slanja treba da dođe do mene.

Sa aliexpresa mi obično najbrže dolazi, čak se desilo par puta da dođe za 6-7 dana.

10 godina
odjavljen

Ako ti reference number počinje sa LVS, znači da ide belgijskom poštom i obično stiže kroz 10-ak dana, nekad i manje.

Ako šalju nizozemskom poštom (ref. NL), onda znam čekat i po 3-4 tjedna. Dva, tri paketa su poslali i kineskom poštom, to sam pak znao čekat i do mjesec i pol. 

15 godina
kbenzema kaže...

Ako ti reference number počinje sa LVS, znači da ide belgijskom poštom i obično stiže kroz 10-ak dana, nekad i manje.

Ako šalju nizozemskom poštom (ref. NL), onda znam čekat i po 3-4 tjedna. Dva, tri paketa su poslali i kineskom poštom, to sam pak znao čekat i do mjesec i pol. 

Ide LVS, ali eto 09.08. naruceno danas je 15.09.

Edit: ispravljen datum 

MadeInCroatia
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 8:30 (Ghost777).
16 godina

Ja sam naručio mi box  18.08, jučer je došlo na poštu kod mene s tim da je par dana bilo na carini. Mislim da ću radije drugi put platiti malo više i ići na aliexpress jer nisam nikad s njima imao problema i iznenađujuće brzo su mi stvari dolazile.

16 godina
Gb je spor,i sva im roba ide na carinu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gearbest.com

Evo edit, prijavio sam robu na carini na $39 i na kraju sam morao platiti jos 120 kuna po pouzecu na posti tak da nisam bas ustedio neku lovu preko GB-a... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja imam drugačija iskustva. Imam pedesetak narudžbi s Gearbesta i uvijek mi je sve dolazilo za prosječno dva tjedna. Nikad problema s carinom, a bilo je narudžbi iznad granice.. Sa Alija sam manje naručivao, ali sve što je došlo dulje je putovalo, nešto i preko mjesec dana. Često su ovi s Alija slali kao small packet by air pa mi poštar uzme još 4.5 kn što me posebno živcira
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ja nedavno narucio mob od 110 $ i preko DHLa doslo za 8 dana. Bilo na carini 2 dana, platio troskove carinjenja 125kn i PDV.
Zanima me ako narucim iz EU warehousa, za cijenu iznad 150€ placam li carinu i porez?

0 0 hvala 0
11 godina
Gearbest.com

Kraljevi brzine su Honorbuy, narucio sam vec 4-5 stvari od tamo i sve je doslo za tocno 3 dana.

Imaju skladiste u EU (Italija) i nema nikakvog carinjenja i skrivenih potencijalnih troskova jedino se placa postarina.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
DHL(SG) je singapurski. Meni je zadnja narudzba isla preko njih. Dosta brzo, al sigurno salju na carinu. Troskove carinjenja placas njima 120kn
8 godina
neaktivan
davidovski kaže...

Vidim da imaju i ovu opciju prilikom narucivanja iz Kine. Da li je to onaj DHL kod kojeg se moraju placat i njihovi troskovi carinjenja te vadit onaj broj ili je to samo kad je DHL EU?

Expedited Shipping 3 - 10 business days$3.86 DHL(SG)

DHL(SG) je singapurski. Meni je zadnja narudzba isla preko njih. Dosta brzo, al sigurno salju na carinu. Troskove carinjenja placas njima 120kn

16 godina
neaktivan
Gearbest.com

Pozdrav, narucio sam ocu MI 5x i masku sa Gearbesta prije 5 dana. Vec pet dana status stoji PACKED i ne mice se. Da li mi ko moze reci jel ovo normalno ili sta mi je ciniti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

moras pripazit prilikom narucivanja kad je salju, nekad je to sa odmakom od jednog dana, a nekad 10 dana

16 godina
Gearbest.com

Pozdrav ekipa,

narucio prije par dana neki Leeco za 120 dolara,dns mi dosao doma i postar mi je naplatio 244,32 kn,tako pise na njihovoj Potvrdi o uplati/isplati.Dosao mi je i papir sa carine o obračunu carinskih davanja pri uvozu i na njemu stoji krajnji iznos od 188 kn,sto odgovara iznosu pdv-a za cijenu uredjaja.Zanima me sta bi moglo biti ovih 50 kn razlike,da li mi je posta nesto naplatila ili?Koliko se sjecam od zadnjeg puta kad sam placao pdv na nesto uvezeno imao sam mislim 12 kn troskova carine.

0 0 hvala 0
16 godina

Troškovi carine, nema džabe ništa... imaš sreće da je samo toliko, znaju naplatiti ležarine i ostale gluposti...

16 godina
Blade18 kaže...

Troškovi carine, nema džabe ništa... imaš sreće da je samo toliko, znaju naplatiti ležarine i ostale gluposti...

Al zar ne bi to onda bilo navedeno na prethodno navedenom papiru,di je obracun carinskih davanja,valjda je na tom papiru njihov konacni racun?

17 godina
moderator

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

BTW uzeo si onaj neki računčić na pošti/od poštara, ne? Na kojem piše što još plaćaš povrh PDV-a/carine.

16 godina
mbaksa kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

BTW uzeo si onaj neki računčić na pošti/od poštara, ne? Na kojem piše što još plaćaš povrh PDV-a/carine.

To mi je trebalo,čitao sam to dosta davno,pa sam trazio brzi odgovor jer nemam vremena trenutno za istrazivanje,iz tog posta mi je ostalo onih 12 kn,al sam smetnuo ostale troskove.Uzeo sam racuncic al na njemu je samo ime posiljke,moje ime i cijena navedena,tako da nista detaljnije nije bilo navedeno.Ty na odgovorima.

13 godina
neaktivan
Gearbest.com

Ekipa treba mi mala pomoć

Naručio sam sa GearBesta neku glupost 55$, preko DHL je išlo i naravno zapelo na carini. OK imam EORI broj, priložio sam račun itd, taj dio sve OK.
Paket je stajao na carini skoro 20 dana(što mi je do sada uvijek bilo normalno) i onda su ga uredno vratili nazad za Kinu bez da me je itko išta obavijestio.

Kontaktirao sam DHL i dobio ovaj odgovor

Pregledom pošiljke utvrđen je  pogrešan zadržaj pošiljke.  O događaju je obavješten pošiljatelj koji nam je dao nalog za vratimo pošiljku nazad. Pošiljku smo vratili pod novi awb brojem 4838635966.  Savjetujem da za sve dodatne informacije kontaktirate Pošiljatelja.

DHL Povrat

Nakon njih sam kontaktirao support od GearBesta da mi objasne što se desilo sa pošiljkom. Poslali su mi debilan odgovor

1.) da provjerim svoju adresu dostave

2.) da kontaktiram carinu da je možda tamo

3.) poslali su mi link na Terms & Conditions?!?

Kao što se vidi gore u linku pošiljka je uredno zaprimljena tamo negdje kod njih, a u Terms & Conditions ako sam dobro protumačio piše da nisu dužni prstom mrdnuti ako moja narudžba nije imala Shipping insurance.
Negdje sam pročitao da mogu preko PayPala "istjerati pravdu" i tražiti povrat novca?

Molio bih vas da mi date nekakav koristan savjet što da napravim?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Pokušaj se s Gearbestom dogovoriti. Osoba koja ti je odgovorala kao da uopće nije pogledala o čemu je riječ nego ti je samo poslala generičke odgovore. U konačnici - da, preostaje ti PayPal ako se ne uspiješ dogovoriti s Gearbestom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice