Da. Btw GPS mi danas na cesti dobro radio. Preciznost 4m.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Misliš na navigaciju ili samo pozicioniranje?
Na gps testu a i unutar same navigacije nije me smještao u krive ulice već je bio dosta točan.
Koji shipping je "najbolje" uzeti kada naručujem cubot sa banggooda?
Air parcel, Standard shipping ili expedited? Mislim na carinu, jel...
Svaki paket ti ide na carinu, bez obzira kako je poslan
Ako ništa ne diraš i ostaviš početne postavke gdje je pošiljka s trackingom nećeš pogriješiti. Najbolje je sve ostaviti kako je, dodati kod i platiti pomoću paypala
i mene ovo zanima?
Ag008 hvala na kuponu! :)
Mobitel je naručen sinoć, jutros sam dobio mail da je shippan, a sad ćemo onda čekati. :D
Jel ima navedeni mobitel garanciju? I kako uopce funkcionira garancija kineskih (i drugih inozemnih) mobitela?
Lijepo na papiru ali u stvarnosti malo teže to ide.
Garancija stvarno vrijedi godinu dana od kupnje ali u slučaju kvara, trebao bi slati mob u kinu o svom trošku.
Sad dok on dođe u kinu, pa dok ga oni pošalju na servis, pa dok se sve to skupa popravi i pošalje nazad na balkan trebat će i do 4 mjeseca.
Po nekima na forumu moguće je kvar snimiti i poslati im video, a oni bi tebi poslali dio za mobitel.
Uglavnom računaj kao da i nemaš garanciju.
Lijepo na papiru ali u stvarnosti malo teže to ide.
Garancija stvarno vrijedi godinu dana od kupnje ali u slučaju kvara, trebao bi slati mob u kinu o svom trošku.
Sad dok on dođe u kinu, pa dok ga oni pošalju na servis, pa dok se sve to skupa popravi i pošalje nazad na balkan trebat će i do 4 mjeseca.
Po nekima na forumu moguće je kvar snimiti i poslati im video, a oni bi tebi poslali dio za mobitel.
Uglavnom računaj kao da i nemaš garanciju.
Ovo za snimanje i slanje videa, pa će ti kao poslati dijelove možešisto zaboraviti. Ja sam to tražio preko PP claima, poslali su i TN, ali i ti je jedna velika prevara kao i ostalo na Banggoodu . 22. su kao poslali paket, od 25.10. stoji u vreći u Kineskoj pošti, ali vjerojatno je riječ o lažnom broju. PP mi je odobrio povrat love ako im o svom trošku vratim mobitel, ali s obzirom na dosadašnja iskustva siguran sam da bi me muljali da ništa nije stiglo, ili nešto slično.
Uglavnom, NIKAD VIŠE BANGGOOD.
Napravio sam onaj postupak za pobo0savanje 3G signala koji je postavio mbaksa ali i dalje mi neradi.Mislim nisam bas u centru grada ali nisam ni na nekom brdu.
Imam skroz los signal koji ide od 1/4 E signala pa do 3/4 signala.
I da kada sam isao nesto skiniti nije se uspjlo zavrsiti isada mi je ostalo stalno u status bar-u trokut sa usklicnikom.Kako to mogu izbrisati?
Koji su to lopovi. Pokušao sam ostaviti "negativan" review, ali to očito ne prolazi njihove filtere.
Dao sam proizvodu samo jednu *, i objasnio svoje probleme sa mobitelom, ali Reviw-a nema.
Zato i ima tako odličnu prodaju jer o problemima nitko ne može obavijestiti druge.
Koliko vremena je prošlo od kad si napisao review?
Moj se pojavio cca. 5 dana (ne sjećam se točno), strpi se malo.
Sve super radi, nema nikakvih problema, samo me zanima kako da namjestim da mi tipkovnica sadrži "čćšđž" skinuo sam google keyboard ali ni na njoj nema :S
Probaj ovako: u postavkama tipkovnice odabereš HR jezik, a zatim pritisneš i držiš tipku npr. "c" na virtualnoj nako čega bi se trebala pojaviti "č" i "ć" slova.
Probaj ovako: u postavkama tipkovnice odabereš HR jezik, a zatim pritisneš i držiš tipku npr. "c" na virtualnoj nako čega bi se trebala pojaviti "č" i "ć" slova.
Za one kojima se teže snaći:
Ideš na postavke > Language & input > Keyboard & input methods > postavke od Android keyboard (AOSP) > Input languages > staviš kvačicu na Croatian.
Zatim si u postavke > Language & input >Keyboard & input methods za Default odabereš Croatian.
Instaliraj aplikaciju Croatian keyboard ili SwiftKey.
i mene ovo zanima?
Koristio sam iGo app od Osijeka do Pécs i mogu reci spasio me iGO <3 nikad bio tamo, smao sam znao ulicu di idem i plus bilo je nekih radova na ulicama Pécs :D sve je lijepo iskalkulirao i odveo me di sam tia :D jedino preciznost je bila 30m xD tipa ono ja sma na zavoju, a on za 30m skrenite desno ^^
Koristio sam cestovnu navigaciju (iako mi nije potrebna jer znam put od Rijeke do Opatije) Copliot Live Premium najnoviji.
Uredno je navodio, nije gubio signal, smjestio me točno gdje sam bio i na vrijeme je dala glasovnu naredbu za skretanje. Jednom sam ignorirao naredbu jer je cesta zatvorena kojom me uputila ali već za 2-3s kada sam skrenuo u drugu ulicu on je to prikazao (inače navigacija sama pretpostavi da ste nastavili preporučenim smjerom a i sama cesta je bila paralelno uz onu koju sam trebao).
Ključ dobrog GPS-a tj. pozicioniranja jest kada jednom otvorite navigaciju u automobilu, da ostanete na mjestu i da mobitel ima dobar pogled na nebo i da okolo nisu zgrade niti ste u tunelu.
Jednom kada ste locirani (prvi put u navigaciji) ostanite na tom mjestu minimalno minutu prije nego što krenete na put kako bi uhvatio lock na svim satelitima čim bolje.
Minimalno 2-3min morate biti na mjestu prije kretanja kako bi GPS bio najrpeciziniji.
Kada sam otvorio GPS test za vrijeme vožnje preciznost je bila 3 ili 4m.
Pomagajteee ljudiii,ako se ikakao može pomoći!!!Danas sam htio insatlirati novi stock rom za cubot,međutim instalacija je pošla krivo,a nisam napravio back up starog roma.....Kada sam pokušao ponovno da restartam mobitel,pojavi mi se samo logo od cubota i samo na tome ostaneee....Jeli ikako moguće da se instalira novi rom?!?!I još nešto mogu da uđem u cwm recovery.....Hvala unaprijeddddddddddd
Pomagajteee ljudiii,ako se ikakao može pomoći!!!Danas sam htio insatlirati novi stock rom za cubot,međutim instalacija je pošla krivo,a nisam napravio back up starog roma.....Kada sam pokušao ponovno da restartam mobitel,pojavi mi se samo logo od cubota i samo na tome ostaneee....Jeli ikako moguće da se instalira novi rom?!?!I još nešto mogu da uđem u cwm recovery.....Hvala unaprijeddddddddddd
Dakle, neka ovakva situacija bude upozorenje svima koji nemaju iskustva sa mijenjanjem romova na android uređajima!
Ako niste dovoljno upućeni, NEMOJTE mijenjati stock rom, npr. samo da bi imali izgled UI-a kao kod S4.
@markosanje
Kako je instalacija pošla krivo, možeš li malo opisati, što se točno dogodilo? Jesi radio kroz cwm recovery ili preko nekog programa?
Zar ne možeš ući u recovery tako što držiš power+vol up?
Vidim da je cijena ovog modela sada 120$ (imaju neki popust) dali još uvijek na to ide onaj -10$ kupon ?
Hvala na ispravku
Ovo je još uvijek best buy od kineza za tu cijenu ? Znači trebao bih očekivat još nekih 200 kn za pdv na tu cijenu ?

Ako niste dovoljno upućeni, NEMOJTE mijenjati stock rom, npr. samo da bi imali izgled UI-a kao kod S4.
Podržavam ovo. Stavljanje custom ROM-a nije zafrkancija - nije da možeš mobitel bootati s "diskete", formatirati ROM čip i nanovo instalirati ROM kao što se to radi s Windowsima.
Kako kaže kolega, ako niste dovoljno upućeni, nemojte to raditi. Ako niste napravili backup, nemojte to raditi! Ako nemate vremena za rješavanje mogućih problema ili nemate rezervni mobitel, nemojte to raditi. Ako nemate 1000 kuna za novi mobitel i nemate rezervni mobitel, nemojte to raditi. Ako ništa ne radite, ništa se ne može dogoditi (što bi bilo uzrokovano takvim radnjama, naravno).
Što se mene osobno tiče, ne dopadaju mi se alternativni ROM-ovi, prvenstveno zbog toga što mijenjaju izgled već naučenih ikona pa je (barem) inicijalno snalaženje otežano. Posebno mi se ne dopadaju oni s neergonomičnim (čitaj: ajfon) ikonama. Ikona bi ne samo svojim vizualnim elementima i bojom trebala označavati radnju/aplikaciju, nego i oblikom! Ako su ti sve ikone zaobljeni pravokutnici, više će ti trebati da uočiš željenu ikonu, pogotovo ako dobro ne raspoznaješ boje. Ajfon je tu nažalost pokrenuo jedan glup trend.
E sad - defaultni ROM doista je malo defektni - na primjer, ako koristiš samo jednu SIM karticu, nakon svakog izlaza iz avionskog načina rada će ti kvocati da nemaš SIM2. Zatim ako povučeš ladicu odozgor i nema statusa, moraš još kliknuti gore-desno da bi dobio one statusne ikone, a ujedno tih ikona nema dovoljno i nemaju sve mogućnosti koje bi trebale imati. Međutim, mnoge takve stvari se daju riješiti. Dakle, ako vam nije sila satvljati custom ROM, radije si sredite stock ROM pomoću GravityBoxa - vidi post kolege Eyekoola. Sredi čovjek te nezgodne sitnice i zbilja većina korisnika nema nikakve potrebe stavljati custom ROM. Napomena: i prije ovog je nužno instalirati CWM i napraviti backup iz CWM-a! Naime, uvijek nešto može poći po zlu.
UVIJEK PRIJE OZBILJNOG PETLJANJA PO MOBITELU NAPRAVITE CWM BACKUP!

Malo sam prosurfao i ispada da se ta greška ispisuje kad CWM misli da pokušavaš instalirati ROM na krivi model uređaja. Pretpostavljam da je za novi stock ROM instalacijska skripta podešena tako da se može instalirati samo na prethodnu verziju stock ROM-a, a ne na custom ROM-ove ili valjda na neuspješnu instalaciju (vjerojatno ti je ona prva neuspješna instalacija zbrljala ROM na mobitelu).
S obzirom da ti je u ovom trenutku mobitel još uvijek živ, bilo bi pametno da pomoću CWM-a napraviš backup, bez obzira što ti je mobitel u nefunkcionalnom stanju. A sad, što dalje? Ako si 100% siguran da je to ispravan ROM, probaj ukloniti provjeru i onda bi ga trebao moći instalirati na svoj mobitel.
Ovdje ti piše kako srediti skriptnu datoteku unutar instalacijske datoteke ROM-a, a ovdje imaš i jednostavan video tutorijal:
Ako ti ne uspije sa stock ROM-om, pokušaj instalirati neki drugi ROM. Naravno, sve što radiš, radiš na vlastitu odgovornost.
LOL Pa upravo to sam i napisao. To i je bila cijela svrha tog odlomka (Dakle, ako vam nije sila satvljati custom ROM, radije si sredite stock ROM pomoću GravityBoxa...) Ali valjda nisam bio dovoljno jasan.
Nasel sam nekakvu spanjolsku stranicu gdje se mogu kupiti kineski mobiteli, pa tako i Cubot gt99. Cijena nije losa - 1000kn, ali ako je to u spanjolskoj onda bi trebalo puno brze dolaziti + nemas pdv kad si vec platio njima, tj. spanjolcima (nadam se da nisam u krivu). Ja cu jos malo istraziti kaj se tice iskustava s te stranice.