Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 835.431
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

koliko je bitan gorilla glass, gt99 ga nema, da li stoga dosta izgrebe nakon nekog vremena? također neki kinezi imaju retina display koliko to znaći?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

zanima me ako tko koristi dvije baterije, koliko je to praktično ? mislim svako malo jednu vadiš, pa ju puniš, pa stavljaš drugu, pa nju puniš.

jel bi možda bilo zgodnije neki power bank, pa sa njega dopunjavati, a i možeš ga koristiti za druge mobitele i sl., a ak imaš rezervnu bateriju to je obično za taj jedan mob.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
thaar kaže...

koliko je bitan gorilla glass, gt99 ga nema, da li stoga dosta izgrebe nakon nekog vremena?

Javio se jedan korisnik koji se požalio da mu je folija kratko trajala. Ekran se dakle neće sam od sebe izgrebati jer dolazi zaštićen s folijom. Ja ga imam prekratko da bi se folija oštetila - trebali bi se javiti oni koji ga imaju dulje.

Osobno nemam iskustva s Gorilla Glassom, a recimo jedan frend mi je rekao da bi i na takvo staklo bilo dobro staviti foliju jer se ekran može izgrebati ključevima ili recimo ako imaš prašinu ili pijesak u džepu, da ga to može oštetiti. Bilo bi dobro da se javi netko tko ima više iskustva s Gorilla Glassom pa da to potvrdi ili opovrgne.

thaar kaže...

također neki kinezi imaju retina display koliko to znaći?

Retina ne znači vrstu ekrana ili tako nešto, nego znači određenu minimalnu gustoću piksela pri kojoj ljudsko oko s normalne udaljenosti ne može percipirati pojedinačne piksele. Retina ekran kod iPhonea je 320 ppi (piksela po inču). Shodno tome, i ekran Cubota GT99 je retina ekran, jer ima podjednaku gustoću piksela (ima veću rezoluciju, ali i veću dijagonalu ekrana, što u konačnici daje gustoću od oko 320 ppi).

17 godina
moderator
domeklija kaže...

zanima me ako tko koristi dvije baterije, koliko je to praktično ? mislim svako malo jednu vadiš, pa ju puniš, pa stavljaš drugu, pa nju puniš.

jel bi možda bilo zgodnije neki power bank, pa sa njega dopunjavati, a i možeš ga koristiti za druge mobitele i sl., a ak imaš rezervnu bateriju to je obično za taj jedan mob.

Naravno, nije baš praktično, pogotovo ako mobitel držiš u prozirnoj plastičnoj futroli. Treba isključiti smartfon, skinuti futrolu, poklopac, izvaditi bateriju, staviti drugu, staviti poklopac (koji inače baš i ne ulijeva povjerenje), staviti futrolu i uključiti mobitel. Gotov si za minutu-dvije s tim, samo je pitanje koliko će takvih operacija poklopac izdržati.

Hoćeš li se odlučiti za dvije baterije ili nekakvi prijenosni punjač (ili kako ti kažeš "power bank") ovisi o tvojim potrebama, željama i mogućnostima. Recimo, ako idem na put od dva-tri dana, gdje ću kroz noć moći napuniti bateriju, meni osobno je smislenije imati dodatnu bateriju, gdje će mi dodatna baterija služiti samo u slučaju da glavnu potrošim. Za više dana i/ili ako ne bih bio siguran da ću bateriju moći napuniti, onda bi i prijenosni punjač dolazio u obzir.

Par stvari koje valja imati na umu - prijenosni punjači su osjetno veći i skuplji od baterija, kad ti je baterija smartfona pri kraju onda ćeš nekoliko sati imati smartfon kabelom priključen na njega da bi mu se napunila baterija. S druge strane, s jednim punjačem možeš puniti više različitih uređaja.

U globalu, ako ti treba punjenje samo baterije za Cubot, onda se zapravo u mnogim slučajevima više isplati kupiti ne jednu dodatnu, nego možda i dvije (pa čak i tri?) baterije - sve to će biti lakše i manje od prijenosnog punjača i smartfon je u punoj spremi čim mu zamijeniš bateriju - ne mora satima biti priključen na prijenosni punjač. Šteta samo što ne postoji zasebni punjač baterija za Cubot.

15 godina
mbaksa kaže...

Osobno nemam iskustva s Gorilla Glassom, a recimo jedan frend mi je rekao da bi i na takvo staklo bilo dobro staviti foliju jer se ekran može izgrebati ključevima ili recimo ako imaš prašinu ili pijesak u džepu, da ga to može oštetiti. Bilo bi dobro da se javi netko tko ima više iskustva s Gorilla Glassom pa da to potvrdi ili opovrgne.

Imam Lumiu 800 sa Gorilla Glassom, doduše prve generacije i dogodila su mi se dva oštećenja, istina nisu baš velika ali svejedno nije neuništivo. Ovdje ne pričam o nekom ekstremnom korištenju, većinu vremena nošena u džepu, po stolu, i nikada ispadala na pod.

Kako vidim na GSM areni i iPhone 3G ima Gorilla staklo ali on mi ima podosta vidljivih friževa po ekranu, slično je korišten kao i Nokia s tim da je kroz period od par godina par puta i pao na pod i slično.

Tako da svakako preporučam da stavite na bilo koji ekran zaštitnu foliju, čak i da se ona nešto brže istroši više se isplati nego riskirati oštećenja ekrana.

Swedish latin super funk.
15 godina
neaktivan

Koliko baterija može izdržati ako je napunim do 100% i izvadim iz mobitela?

Zdravi i veseli bili :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
bradonja_85 kaže...

Koliko baterija može izdržati ako je napunim do 100% i izvadim iz mobitela?

Ne znam. Li-ionske baterije se u pravilu sporo samoprazne, što znači da bi trebala biti prilično puna (>80%, >90%?) i nakon nekoliko mjeseci. Ako imaš dvije baterije, probaj pa javi. Ako nemaš, kupi, probaj pa javi. {#}

Edit: Piše na Wikipediji "Li+ batteries have a self-discharge rate of approximately 5–10% per month". Znači, to je otprilike to kako sam i rekao. Zanimljivo je kako se LSD NiMH baterije poput Eneloopica samoprazne još i manje, dok se obične NiMH samoprazne daleko brže od Li-ionskih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 23:40 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

Naručio sam prije dva tjedna, valjda će brzo doći Osmijeh.

Mislio sam se dal da kupim i dodatni punjač jer mislim da nije pametno često skidati i vraćati poklopac na Cubotu, al ako je tako da i nakon par mjeseci bude na nekih 80% onda se definitivno ne isplati.

Zdravi i veseli bili :)
15 godina
odjavljen

Najbolje Li baterije imaju samopražnjenje 3 posto mjesečno, a gore mogu i do 10 ili 15%. Ništa te ne košta da ju napuniš jednom u dva mjeseca.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
12 godina

pitao sam zato što sam prije par dana dobio ovo : http://www.banggood.com/Wholesale-2600mAh-Universal-Power-Bank-External-Battery-For-IPhone-4-4S-3G-IPod-p-53367.html - to je dosta vremena bila najprodavanija stvar na banggood-u.

probao sam napuniti mob, nije bio ispražnjen do kraja ali uredno ga je napunio.

razmišljao sam uzeti neki jači npr 5600 maH ili čak 12000, jer ovaj mi ne može puniti tablet.

što se tiče cijene 6$ za bank ili 9$ za bateriju nije baš isto.

isto tako je netko gore komentirao često otvaranje poklopca, ja sam svojega prvih par dana otvarao par desetaka puta dnevno,i moram priznati da poklopac drži, ali tome vjerojatno pripomaže gel futrola.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
domeklija kaže...

pitao sam zato što sam prije par dana dobio ovo : http://www.banggood.com/Wholesale-2600mAh-Universal-Power-Bank-External-Battery-For-IPhone-4-4S-3G-IPod-p-53367.html - to je dosta vremena bila najprodavanija stvar na banggood-u.

Zgodna stvar.

domeklija kaže...

razmišljao sam uzeti neki jači npr 5600 maH ili čak 12000, jer ovaj mi ne može puniti tablet.

Tebi je onda praktičnije da imaš takav nekakav punjač, s obzirom da imaš više mobilnih uređaja.

domeklija kaže...

što se tiče cijene 6$ za bank ili 9$ za bateriju nije baš isto.

Da, razlika je 50%, međutim ako pogledaš s druge strane - razlika je jedan sendvič. Tako da... {#}

Iako, sad kad vidim taj praktični mali punjač, razmišljam si da bi bilo bolje da sam njega naručio (ne zbog cijene, nego baš zbog toga da na terenu ne moram otvarati mobitel). Iako valja reći da u nekim slučajevima rezervna baterija može biti praktičnija - recimo ako si u pokretu - zamijeniš je i gotovo, umjesto da smartfon držiš par sati na punjaču. Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Idealno bi bilo da čovjek ima oboje.

11 godina
neaktivan

Neko da je resio problem sa mikrofonom (ili antena) odnosno problem sa krcenjem???

0 1 hvala 0
12 godina

moj je u rješavanju.

otvoren PP dispute, javio mi je na privatni mail a ne preko PP da moraju kupitit dijelove, isprobati ih, i poslati ih. Više ih ne fermam, čekam 20 dana a onda dižem claim.

tražit ću prije slanja da mi pošalju slike stvari u paketu, stvarno ne znam kako mogu isprobati antenu, znači onu traku i onda ju poslati, takvu razvučenu i oštečenu već imam.

11 godina
neaktivan
domeklija kaže...

moj je u rješavanju.

otvoren PP dispute, javio mi je na privatni mail a ne preko PP da moraju kupitit dijelove, isprobati ih, i poslati ih. Više ih ne fermam, čekam 20 dana a onda dižem claim.

tražit ću prije slanja da mi pošalju slike stvari u paketu, stvarno ne znam kako mogu isprobati antenu, znači onu traku i onda ju poslati, takvu razvučenu i oštečenu već imam.

A siguran si da je problem do antenu i onu traku a da nije problem neki software?? Ja na aliexpress.com sam napravio dispute i ovaj mi je rekao da ga popravim u lokalni serviser ali ovdje u MKD nemaju delove pa sam mu potrazio da mi posalje antena i mikrofon pa cu da vidim sta bude. Bilo bi ljepo ako neko resi ovaj problem da nam kaze resenije ovdje. Hvala puno

16 godina
neaktivan

Nakon riješenog restartavanja moba počelo mi se događati to krčanje prilikom poziva. Nekad bi to krčanje počelo odmah nakon javljanja, nekad nakon 5-10 sekundi. Isto tako nebi mogao zazvat nikoga nakon toga pa bi morao restartat mob.
Imao sam instaliran Clean master (aplikacija za oslobađanje RAM-a i ostalih stvari) i na početnom ekranu kad bi ram pao na 100-150 svaki put bi opalio free ram. Nakon toga krčanje prilikom poziva i ostala njasra...
Evo nakom tri dana i desetak poziva nema krčanja niti jednom. Aplikaciju sam maknuo, restartao i više se neopterečujem koliko je rama ostalo (nek se sistem brine za to). Mob je meni i sa 100 MB rama radio isto kao i da ima 500, stoga... Provajte maknut te appove za ram pa restart i vidit onda kako ide. Meni je izgleda pomoglo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 14:39 (flapo).
12 godina

Probat ću i to, ali moj je krčao čim sam ga upalio i stavio sim karticu. Prvi poziv i odmah šok, tako da sumnjam da je to kod mene problem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel netko probo igrat Real Racing 3

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
17 godina
moderator

870 MB za skinuti...

Zablokira mi mobitel na uvodnoj animaciji. Pa sam je poslao u vječna lovišta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 17:13 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

da li je tko dobijo već robu sa hotinbuya?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Naručio sam dva cubota, jedan je poslan dan kasnije jer nije bilo boje... kasnije su oba stigla na carinu isti dan, 24.09. jedan mi je vec carinjen, stigao doma, a drugog jos nisu ni otvorili... jel bi trebao biti zabrinut? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 17:39 (manutdsnak3).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
manutdsnak3 kaže...

Naručio sam dva cubota, jedan je poslan dan kasnije jer nije bilo boje... kasnije su oba stigla na carinu isti dan, 24.09. jedan mi je vec carinjen, stigao doma, a drugog jos nisu ni otvorili... jel bi trebao biti zabrinut? 

Prvo - nije pametno naručivati više paketa u (skoro) isto vrijeme. Drugo - moguće je da su se zabunili, da je carinik mislio da je dvaput u ruku uzeo isti paket kad je ista stvar unutra i ide na istu adresu pa da ti zbog toga ni nisu poslali poziv za carinjenje. Trebao bi ih kontaktirati (nisam siguran da bi im morao spominjati drugi paket; daj im tracking broj ovog koji ti nije stigao).

17 godina

Ima li smisla napisati ovima na banggood.com da mi omdah u paket stave račun s paypal-a, tako da me na carini ne traže da im to naknadno šaljem, pa da dobijem mob ranije?

totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
SinCr0 kaže...

Ima li smisla napisati ovima na banggood.com da mi omdah u paket stave račun s paypal-a, tako da me na carini ne traže da im to naknadno šaljem, pa da dobijem mob ranije?

Pitanje je hoće li ti na carini uopće otvarati paket. Ako ga i otvore, pitanje je hoće li uočiti račun, jer ne traže račune po paketima. Ako ga i nađu, pitanje je hoće li uvažiti taj račun. Pa sad... Piši ako hoćeš, ali ne računaj da ćeš imati ikakve koristi od toga. Uzmi u obzir i to da je carini bitnije da račun dobi od tebe, jer onda tebe može goniti ako si se usudio krivotvoriti račun, dok Kineza ne može.

PS ne znam kakva je situacija kad se naručuje samo mobitel, no recimo meni za mobitel i bateriju je račun s PayPala s Banggooda beskoristan jer na njemu piše samo ukupna cifra, odnosno ne piše vrsta robe. Dakle, u mom slučaju jedino što je dolazilo u obzir je račun s Banggooda, a ne s PayPala.

17 godina

Naručio sam i napisao sam da stave račun. Ako prođe super, ako ne isto mi je. 

totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Iz iskustva - tražiti će te da im pošalješ račun čak i ako ga prije toga nađu u paketu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 18:39 (Janer).
12 godina
mbaksa kaže...

Prvo - nije pametno naručivati više paketa u (skoro) isto vrijeme. Drugo - moguće je da su se zabunili, da je carinik mislio da je dvaput u ruku uzeo isti paket kad je ista stvar unutra i ide na istu adresu pa da ti zbog toga ni nisu poslali poziv za carinjenje. Trebao bi ih kontaktirati (nisam siguran da bi im morao spominjati drugi paket; daj im tracking broj ovog koji ti nije stigao).

Zašto nije pametno naručivati više paketa u isto vrijeme? Nije mi problem što se tiče plaćanja carine (ako si mislio na to), samo mi je čudno kako su jedan carinili,a drugi nisu. 

17 godina
moderator
manutdsnak3 kaže...
Zašto nije pametno naručivati više paketa u isto vrijeme? Nije mi problem što se tiče plaćanja carine (ako si mislio na to), samo mi je čudno kako su jedan carinili,a drugi nisu. 

Pročitaj cijelu prvu poruku, posebno "Uzastopne pošiljke". http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina
neaktivan
manutdsnak3 kaže...
mbaksa kaže...

Nemaš carine nego Pdv, i nije problem ako naručiš dva, tri odjednom ali kroz kratko vrijeme ako ih naručiš deset e onda bi to moglo ići u komercijalne svrhe tako da paziš. 

"Just A Dream ".
17 godina
moderator
Fero kaže...
Nemaš carine nego Pdv, i nije problem ako naručiš dva, tri odjednom ali kroz kratko vrijeme ako ih naručiš deset e onda bi to moglo ići u komercijalne svrhe tako da paziš. 

Carina ti ima pravo paket poslati na špediciju i ako ti samo dva paketa stignu isti tjedan. Ili ti ih sve ocariniti iako su pojedinačno jeftiniji od 160 kuna. Pitanje je, naravno, hoće li to napraviti. Zato je najbolje ne se uopće dovoditi u takvu situaciju. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice