32 bit vs 64 bit

poruka: 6
|
čitano: 2.042
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Smartphone 32 bit vs 64 bit

Pozz narode. Ne pratim baš nešto mobitele a sad bi si uzeo novi pa da se obratim za jednu dilemu ovdje. Ono što me sad konkretno zanima je iz naslova. Dakle, zanima me jel bolje uzet SoC Snapdragon 800 koji je 32 bit ili slabiji 615 koji je 64 bit. Zanima me u kontekstu toga što je 800 puno moćniji i jači nego 615 ali je potonji 64 bit a ovaj stariji je 32 bit a sad i OS ide na 64 bit (lolipop). Moje mišljenje je da ovom 615 ni 64 bitni software (kad se i to stabilizira) neće pomoć da se približi performansama moćnijem SoC 800 chipset-u jer sam čitao da je i to 64 bit više marketing nego neki osjetan pomak u stvarnom svijetu. Pitam to iz razloga što u cjenovnoj kategoriji u kojoj bi uzeo sad mob (do 2500 kn) mogu uzet puno moćniji SoC 800 ili mid range 615 i slične koji su 64 bit ali ipak bitno sporiji nego moćni SoC 800.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 11:20 (itomic009).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Smartphone 32 bit vs 64 bit
itomic009 kaže...

Pozz narode. Ne pratim baš nešto mobitele a sad bi si uzeo novi pa da se obratim za jednu dilemu ovdje. Ono što me sad konkretno zanima je iz naslova. Dakle, zanima me jel bolje uzet SoC Snapdragon 800 koji je 32 bit ili slabiji 615 koji je 64 bit. Zanima me u kontekstu toga što je 800 puno moćniji i jači nego 615 ali je potonji 64 bit a ovaj stariji je 32 bit a sad i OS ide na 64 bit (lolipop). Moje mišljenje je da ovom 615 ni 64 bitni software (kad se i to stabilizira) neće pomoć da se približi performansama moćnijem SoC 800 chipset-u jer sam čitao da je i to 64 bit više marketing nego neki osjetan pomak u stvarnom svijetu. Pitam to iz razloga što u cjenovnoj kategoriji u kojoj bi uzeo sad mob (do 2500 kn) mogu uzet puno moćniji SoC 800 ili mid range 615 i slične koji su 64 bit ali ipak bitno sporiji nego moćni SoC 800.

Koji mobiteli su u pitanju???

Ja bi išao na S800 (konkretno imam ga i sam u LG G2). 64bit procesor sam po sebi ti u ovom trenututku na mobitelu ne znači apsolutno ništa...

Za koju godinu kad RAM prijeđe 4GB u mobitelima će imati smisla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 13:23 (lllnuclearlll).
14 godina

Pa baš sam i gledao G2. Za malo manje od 2400 kn sad se može kupit novi G2 iz dućana ili recimo neki mid range mobiteli iz 2015. ili 2014. godine tipa Ascend P7, ili noviji Alcatel Idol 3 te recimo Sony Xperia M4 Aqua. Svi su tu u 200 kn razlike. Stvar  je u tome da G2 ima Snapdragon 800 koji je puno moćniji (pogotovo grafički) od ovih ali ovi noviji su 64 bitni. Gledao sam i neke kineze ali one jeftine neću uzimat a Xiaomi mi ne nudi ništa bolje za te pare ili novije. Čitao sam o tome 32 bit vs 64 bit i RAM je nanevažnija stavka ali svakako mi se čini da je to trenutno sve i dalje više marketing nego nešto drugo. Jer treba vremena dok se napravi tranzicija i onda opet teško da će i ti 64 bitni slabiji SOC čipovi moći parirati top end 32 bitnim.

17 godina
itomic009 kaže...

Pa baš sam i gledao G2. Za malo manje od 2400 kn sad se može kupit novi G2 iz dućana ili recimo neki mid range mobiteli iz 2015. ili 2014. godine tipa Ascend P7, ili noviji Alcatel Idol 3 te recimo Sony Xperia M4 Aqua. Svi su tu u 200 kn razlike. Stvar  je u tome da G2 ima Snapdragon 800 koji je puno moćniji (pogotovo grafički) od ovih ali ovi noviji su 64 bitni. Gledao sam i neke kineze ali one jeftine neću uzimat a Xiaomi mi ne nudi ništa bolje za te pare ili novije. Čitao sam o tome 32 bit vs 64 bit i RAM je nanevažnija stavka ali svakako mi se čini da je to trenutno sve i dalje više marketing nego nešto drugo. Jer treba vremena dok se napravi tranzicija i onda opet teško da će i ti 64 bitni slabiji SOC čipovi moći parirati top end 32 bitnim.

G2 ima jači Antutu score od svih ovih telefona, superiorniji je mobitel po svim aspektima od njih, od ekrana, procesora, a pogotovo baterije i kamere...

Telefon može sve kao i najnoviji flagship modeli i niti malo ne zaostaje za S6, HTC One M9 ili ostalim novijim telefonom ako se gleda obični prosječni korisnik koji neće tražit svaki pojedinačni pixel na kameri i sl.

Mobitel ima definitivno moju preporuku. A dobio je i update na Lolipop.

Za taj novac nebi ni pogledao ostale modele... Možda možeš G3 ulovit za slične pare, al na njuškalu. S tim da G3 nije ništa bolji telefon od G2 (možda kamera trunčice bolja, što nebi ni primjetio i ima izmjenjivu bateriju i mSD slot), a u nekim stvarima je i lošiji (pregrijavanje i potrošnja baterije).

Jedina veća mana po meni je nepostajanje mSD slota na mobitelu, no meni to ne predstavlja problem jer mi je 10GB prostora na mobitelu previše pošto redovito prebacujem stvari na računalo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 13:47 (lllnuclearlll).
14 godina
32 bit vs 64 bit
A zna se i g2 dosta zagrijat, bez brige. Kamera se nakon LL srozala, moram priznat. 10-ak GB memorije je meni baš malo, ali ovisi o korisniku
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: 32 bit vs 64 bit
zuper kaže...
A zna se i g2 dosta zagrijat, bez brige. Kamera se nakon LL srozala, moram priznat. 10-ak GB memorije je meni baš malo, ali ovisi o korisniku

Znam, no nikad nisam vidio poruku da ne mogu dić svjetlinu ekrana na MAX jer mi se mobitel pregrijao. Na G3 od frendice stalno joj to stoji prek ljeta, dok moj radi sasvim normalno, no ne igram igra baš pa vjerojatno nisam ni iskoristio puni potencijal procesora i grafike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 22:18 (lllnuclearlll).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice