Prevara na Ebay ili?

poruka: 282
|
čitano: 99.131
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay - pitanja i odgovori
11 godina
Re: Prevara na Ebay ili ?

Moj se još nije povukao, pa ne znam kako otvoriti case. Vidim da mu je brojka prodanih u međuvremenu skočila na 340 komada.

Probao sam prijaviti da mi aparat još nije stigao, ali mi je pisalo da je prerano za prijavu.

15 godina
neaktivan
Prevara na Ebay ili ?
It's not always rainbows and butterflies, it's compromise that moves us along
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...

Ja sam kod tog istog naručio crni,ali ništa danas su vraćeni novci,

15 godina
Prevara na Ebay ili ?

Ono što sam htjeo reći, pa mislim da Vam se ne isplati kupovati sad te tablete kao niske cijene,jer očito je sve patka.

Tako da ne morate se patiti s povratom i svime ostalim.

Najbolje pričekati neko vrijeme pa vidjeti šta će biti sa svime.

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sale03 kaže...
xXx lnf3rno xXx kaže...

Zanima me sljedece , zasto ako on jos ima taj crni ako je sve ok za sada , lik nije izbriso oglas niti nestao sa ebay-a ? I ako mi mozes reci ako nesto pođe po zlu znaci samo na resolve a problem ?

14 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...

Zanima me sljedece , zasto ako on jos ima taj crni ako je sve ok za sada , lik nije izbriso oglas niti nestao sa ebay-a ? I ako mi mozes reci ako nesto pođe po zlu znaci samo na resolve a problem ?

Čim duže čeka više će ih "prodat" - više će love maznut

13 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...
sale03 kaže...
xXx lnf3rno xXx kaže...

Ne taj crni koji ima još nego su bili po 32,88$ njega su danas maknuli i dobio sam povrat novca.

15 godina
neaktivan
sale03 kaže...
xXx lnf3rno xXx kaže...
sale03 kaže...
xXx lnf3rno xXx kaže...

Ne taj crni koji ima još nego su bili po 32,88$ njega su danas maknuli i dobio sam povrat novca.

Jesi li otvarao case ili su ti samo vratili?

13 godina

xXx lnf3rno xXx kaže...

Jesi li otvarao case ili su ti samo vratili?

Prvo sam kontaktirao prodavača,ali nije odgovarao pa sam otvorio case.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 23:21 (sale03).
15 godina
neaktivan
Prevara na Ebay ili ?

Adding one more master of disaster http://myworld.ebay.com/qiongmm2011?_trksid=p2047675.l2559

Ima skoro 1300 reputacija , 2 dolara je jeftiniji ... i ima jos par zanimljivih stvarcica 

ali mislim da bi moglo bit ok , gledajuci da se jedna mala xperijica play naplati oko 400kn a prodano je 5000 komada i sve ok , ovo mi se cini mogucim uz to da ugl. prodaju kinezi dok sam vidio i jednog iz Hong Konga ma dobro njima i ako 10kn zarade po jednom bit ce puni :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 22:03 (xXx lnf3rno xXx).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
xXx lnf3rno xXx kaže...

Adding one more master of disaster http://myworld.ebay.com/qiongmm2011?_trksid=p2047675.l2559

Ima skoro 1300 reputacija , 2 dolara je jeftiniji ... i ima jos par zanimljivih stvarcica 

ali mislim da bi moglo bit ok , gledajuci da se jedna mala xperijica play naplati oko 400kn a prodano je 5000 komada i sve ok , ovo mi se cini mogucim uz to da ugl. prodaju kinezi dok sam vidio i jednog iz Hong Konga ma dobro njima i ako 10kn zarade po jednom bit ce puni :D

Ovaj GoPro od $60 je jako zanimljiv.... i $35 1TB prijenosni disk..

14 godina
neaktivan

- Slučajan dupli post -

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 22:08 (Ray0).
15 godina
Prevara na Ebay ili ?

A što mislite o ovome? Tata je danas naručio jednog, pa ne znam da li da tražim refund odmah ili da ipak pričekam.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...

16 godina
Eyekool kaže...
xXx lnf3rno xXx kaže...

15 godina
Prevara na Ebay ili ?

cool, ma nema šanse da ima ne znam koliko feedbackova, ovakva ponuda nikako nije realna tako da :)

treba dobro razmisliti 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja sam kupio tablet prije desetak dana za normalnu cifru(61dolar)pa sam prije nego je seller poslao dogovorio sa njim da nadoplatim jos 15 dolara za bolji tablet.ubrzo nakon toga sam dobio tracking number i obiljezen je tablet kao poslano.na ebayu mi je ostao ubiljezen jeftinij tablet da sam kupio.e sad jucer sam dobio mail do ebaya:

MC015 The listing you're interested in is no longer availableWe're writing to let you know that the following listing was removed and the item is no longer available:

200784213134 - 7" Android 4.0 Capacitive 512MB 4GB Mid Tablet WiFi Multi-Core A13 3G Flash 11.1

The listing was removed because the item appears to have been listed without the account holder's permission. At this time, we're restoring the account to its original owner. You're no longer obligated to pay for the item. 

If you've already paid for the item, we suggest you take the following steps:
-- If you paid using PayPal, please visit the Resolution Center to file a claim: http://resolutioncenter.ebay.com/
-- If you sent a check or credit/debit card information, please contact your bank to dispute the charge. 
-- If you paid using cash, MoneyGram, or Western Union transfer, these payment methods are not covered by our eBay Buyer Protection Program. We recommend that you contact your local police to file a report, as well as contact MoneyGram or Western Union directly. Retain any emails you exchanged with the seller as the police may need them in order to investigate further. eBay will gladly help the police with their investigation.

Please don't send money or respond to any further emails regarding this listing. If someone asks you to continue with the purchase outside of eBay, we strongly recommend you ignore the request. Purchases made outside of eBay aren't protected by our Feedback system or buyer protection services.

If you don't receive the item, please let us know. You can contact us by clicking "Customer Support" at the top of most eBay pages.

Sto je meni sada ciniti?dali da trazim povrat novca?dali uopce mogu dobiti nazad naknadno uplacenih 15 dolara sto sam uplatio za bolji tablet(preko paypala).dali taj mail znaci da necu dobiti tablet?jer npr.prvi tablet koji se vodi da sam kupio nije vise dostupan,ali onaj drugi za koji sam nadoplatio je jos uvijek dostupan az prodaju

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 12:19 (Blue2).
14 godina
Blue2 kaže...

ja sam kupio tablet prije desetak dana za normalnu cifru(61dolar)pa sam prije nego je seller poslao ... ...

61 dolar je normalna cifra za neki šrot tablet, a ne za neki normalan tablet.

I da, to isto tako 99% sigurno znači da ćeš dobit kuvertu sa nečim, nekom sitnicom, ali vrlo vjerojatno NE tabletom, eventualno tabletom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 12:36 (miki1981).
14 godina
neaktivan

61 dolar je NORMALNA CIFRA za tablet koji sam kupio.jer je to njegova realna cijena.ako neznas pomoci na moj upit molim te da se suzdrzis od odgovora.hvala

14 godina
Blue2 kaže...

61 dolar je NORMALNA CIFRA za tablet koji sam kupio.jer je to njegova realna cijena.ako neznas pomoci na moj upit molim te da se suzdrzis od odgovora.hvala

Na pitanje sam ti odgovorio, direktno na ono dal ćeš dobiti tablet. A prvi dio odgovora u kojem ti kažem da je cijena preniska, ti je hint (tj indirektni odgovor) da s tim listingom nešto ne valja, kao što ti je isto tako hint i to što tog listinga više nema, dakle nije teško zaključiti da trebaš pokrenuti case i tražiti lovu natrag. Pa ako ipak nekim čudom i dođe lako ponovno pošalješ lovu.

A što se tiče tableta - neka prosječna cijena za takav tablet na ebayu je 75 USD, cijena od 61 je praktički među 5 najjeftinijih listinga od njih cca 500. Ako ne računamo one skroz očite prevare po 39 i manje USD.

EDIT: e da, i što se tiče one nadoplate...ako si je odradio preko ebay-a, na način da je on napravio novi listing sa jasno određenim opisom što ti za to dobivaš onda to možeš riješiti na isti način.

A ako je išlo direkt kao money request, ili kao invoice direkt na paypal, zaobilazeći ebay, tada taj doi moraš riješiti isključivo preko PayPala. Naravno ako je na money requestu ili invoice-u pisalo nešto neodređeno, tada su šanse za povratom tih 15 USD jako smanjene.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 12:54 (miki1981).
14 godina
neaktivan

Nadoplatu nisam vršio preko ebaya(iako sam ga kontaktirao u vezi nadoplate preko ebaya)Uplatu sam mu izvršio nakon što mi je poslao paypal acc. na koji da mu uplatim razliku i samo sam u napomenu kod uplate napisao da nadoplaćujem razliku za drugi tablet i stavio link tog drugug tableta.Znam da je naivno,ali tako sam postupio.Pošto nisam nikada tražio povrat novca pa neznam,misliš li da mogu izvući i tih 15 dolara nazad?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 14:12 (Blue2).
14 godina
Blue2 kaže...

Nadoplatu nisam vršio preko ebaya(iako sam ga kontaktirao u vezi nadoplate preko ebaya)Uplatu sam mu izvršio nakon što mi je poslao paypal acc. na koji da mu uplatim razliku i samo sam u napomenu kod uplate napisao da nadoplaćujem razliku za drugi tablet i stavio link tog drugug tableta.Znam da je naivno,ali tako sam postupio.Pošto nisam nikada tražio povrat novca pa neznam,misliš li da mogu izvući i tih 15 dolara nazad?

Teško je reć. Da su inače PayPalovci fer kod povrata - onda bi ti dobio tu razliku automatski čim bi npr dobio povrat od original kupnje preko ebaya.

Međutim kako oni vole zakomplicirat stvari postoji vjerojatno 50/50 šansa za tih 15 usd.

Osim ako su se stvari promijenile u zadnje vrijeme. Nisam već skoro godinu dana imao posla sa PayPal službom. Ali prijašnja iskustva sa njima su mi prilično očajna. Recimo samo da radije zovem T-com SZK za neki problem nego što kontaktiram PP za refund. Potpuno suprotno od samog ebay...što je apsurd, jer je to ipak ista firma. Al tako je. ebay stvarno napravi sve da izađe u susret kod problema, dok PP, barem u mojim slučajevima, najčešće napravi stvarno sve samo da ti zakompliciraju život i da te pokušaju natjerat da odustaneš od povrata...

Ali kažem, moguće da su se stvari promijenile. Bilo bi lijepo.

15 godina
Prevara na Ebay ili ?

ebay i paypal je ista stvar. Ista firma isto sve. Ako tražiš povrati preko ebaya, ne možeš i na paypal, i obratno. 

A sad ako su različita iskustva, e to je već druga stvar.

Ja sam i s jednima i drugima imao jako dobra iskustva u nekoliko povrata novaca.

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 17:11 (Franjo15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Prevara na Ebay ili ?

Nakon otvaranja case-a, za koliko vam je Pay Pal refundirao lovu?  Zapravo je stvar jasna, maknuli su iteme sa liste, uklonili su Usera, problema sa povratom nebi smjelo biti.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prevara na Ebay ili ?

Polako padaju svi koji prodaju "ispod cijene", tj. pokušavaju izvesti prijevaru.

More Li...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prevara na Ebay ili ?

Ja sam jučer naručio ovaj. Cijena je bila oko 40 posto spuštena. Lik je imao 41 komad i do navečer ih je sve prodao. Na ebayu je od 2011 pa reko da probam. Nije neki novac tako da... Javim se kad mi i ako stigne potvrda da je poslan.

Commodore 64 OC ~ 67, TV RIZ 15 cm upgrade to 15,5 cm - color
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
MaxWeber kaže...

Nakon otvaranja case-a, za koliko vam je Pay Pal refundirao lovu?  Zapravo je stvar jasna, maknuli su iteme sa liste, uklonili su Usera, problema sa povratom nebi smjelo biti.

i moj je danas nestao, ali ebay mi kaže da moram čekati 10 dana da se seller javi. čitao sam da su neki dobili novac natrag puno brže.

15 godina
neaktivan
domeklija kaže...
MaxWeber kaže...

i moj je danas nestao, ali ebay mi kaže da moram čekati 10 dana da se seller javi. čitao sam da su neki dobili novac natrag puno brže.

Za 2 sata je stigao mail sa potvrdom refunda

12 godina
neaktivan
Prevara na Ebay ili ?

pozdrav mene zanima ako dođu ti tableti dal ce bit problema sa uvozom tj. hakomom.

MeResina
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay - pitanja i odgovori
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice