HGspot problem s garancijom zaključana tema

poruka: 32
|
čitano: 10.827
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
HGspot problem s garancijom

Evo, samo da znate:

Kupio sam gotovo racunalo prije cca. 8 mjeseci, garancija je 2 godine. Izricito sam pitao i dobio odgovor da ukoliko otvorim racunalo, imam garanciju i dalje po komponentama (sve drugo je protuzakonito).

Otisao je DVD snimac, u servisu mi ga ne zele primiti jer sam ga sam izvadio iz racunala i donio te me salju u Utrine. Tamo ne zele nista poduzeti jer sam sam izvadio snimac van i kazu da moram dobiti nalog od servisa (koji mi se ne zeli izdati).

Prema tome - ukoliko ocekujete garanciju u HGspotu na neki komponentu koja vam otidje, pa ju sami izvadite van - zaboravite.

Osobno necu stati na ovome, nego bi im mogao (ako ce mi se dati ;-) dovuci inspekciju i bilo sto drugo mi padne napamet. Naravno - i pisati po forumima o tome da znaju ljudi koje govno je HGSpot postao.

Pozdrav :)

1 1 hvala 0
17 godina

E da i meni ne priznaju garaciju samo zato što sam izvadio komponentu i ja bih poludio. Dok evo znam neke kao PIN iz Našica di čovjek rekao mom bratu da grancije vrjedi za sve osim ako čekičem razbiješ komponentu  Smijeh

Sometime the best defense is to attack!

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ha cuj:

Jesi imao naljepnice na stranicama?

Ako da i maknuo si ih automatski nemaš garanciju.

Tak je to kod njih i drugih dealera.

Ako nisi imao naljepnice(što ne vjerujem) garancija je po komponenti.

Znaci i sam si sastavljao i prolazi bez ikakvih problema.

Nemoj se oslanjat na to što su ti rekli.

To je rekla kazala i nitko ti to nece vjerovat.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
3 1 hvala 1
17 godina

Nisam pravnik, ali čisto logičko razmišljanje:

Da si kupio televizor, mobitel ili perilicu posuđa, pa ih sam išao rastavljati, izgubio bi garanciju. Ista je stvar i s računalom.

Oni tebi nisu prodali komponente, nego računalo i garancija ide na kompletno računalo 2 godine. To ima svoje prednosti i nedostatke. Prednost je da im u garantnom roku možeš odnijeti računalo i da oni traže što je pokvareno, a ne da moraš sam odgonetavati. Garancija na DVD uređaj je obično 12 mjeseci, ali da se pokvarila u tom računalu nakon 22 mjeseca, a da ga nisi sam otvarao, imao bi pravo da ti je poprave ili zamjene besplatno.

S druge strane da se nakon isteka te dvije godine pokvarila neka komponenta kojoj je garancija 5 godina, servis bi je imao pravo reklamirati proizvođaču bez naknade, ali bi tebi mogli naplatiti i zamjenu i zamjenjeni dio ili ako su dobri, možda samo zamjenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 17:15 (klimama).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: HGspot problem s garancijom
LUXX kaže...

A što je s onim što obično piše na kutijama komponenti: Ugradnjom od strane neovlaštene osobe proizvod gubi jamstvo?
Kako to zaobići?
17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
LUXX kaže...

A što je s onim što obično piše na kutijama komponenti: Ugradnjom od strane neovlaštene osobe proizvod gubi jamstvo?
Kako to zaobići?
 Nemaš tu kaj zaobilazit.
Kod mene još ništa nije riknulo ali znam ljude koji su nosili reklamirat i nikad nije bilo problema.
Dakle ne pozivaju se oni na to.
Ali provjere dal si namjerno oštetio komponentu ili clockao pa skurio komponentu
ZLOČESTI MOD NR.1
16 godina
neaktivan

hmm, nekako me ovo nije zaprepastilo niti začudilo...jednostavno toga ima najviše kod nas. U odnosu na Ameriku imamo duplo skuplje komponente i još ovako...ah!Mršti se

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ima već tema u kojima se ljudi žale na HgSpot - pa nemojte tamo kupovat, ako ništa - skupi su! Ja kupujem u Linksa - usluga vrhunska, nema problema - malo cijene jesu više, ali jbg - koliko love - toliko muzike.

http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
protjeran
2029.MN4 kaže...

Pa ima već tema u kojima se ljudi žale na HgSpot - pa nemojte tamo kupovat, ako ništa - skupi su! Ja kupujem u Linksa - usluga vrhunska, nema problema - malo cijene jesu više, ali jbg - koliko love - toliko muzike.

Ja sam prvo u hgspotu pa u vemilu a sada u linksu. Ali links ima jedan DEBELI ali. Naime kupovao sam ram za laptop i rekli su mi uredno da mi nece uzeti nazad ako ne bude kompatibilan. Mislim da cu ipak nazad u vemil Osmijeh
16 godina
protjeran

Ukljucite malo zdravu ljudsku pamet i nemojte dati da vas muze kapitalizam.

Kupio sam racunalo, unutra je komponenta koja se pokvarila, imam pravo da mi se popravi. Tocka. Tako je oduvijek bilo i to radim 15 godina ili koliko vec.

Mozda ne mijenjas gumu na autu da ne izgubis garanciju za disk kocnicu?

17 godina
neaktivan
bnaci kaže...
2029.MN4 kaže...

Ja sam prvo u hgspotu pa u vemilu a sada u linksu. Ali links ima jedan DEBELI ali. Naime kupovao sam ram za laptop i rekli su mi uredno da mi nece uzeti nazad ako ne bude kompatibilan. Mislim da cu ipak nazad u vemil Osmijeh
 I to tebi kao nije ok? Pa prodali su ti ono što si tražio i ako je ispravno - zašto bi ti mijenjali?! ALI (jedno veliko ali) ako njima doneseš da ti oni ugrade RAM u komp - onda ovo što si rekao ne vrijedi.
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
dejo6 kaže...
LUXX kaže...

Kako to zaobići?
 Nemaš tu kaj zaobilazit.
Kod mene još ništa nije riknulo ali znam ljude koji su nosili reklamirat i nikad nije bilo problema.
Ali provjere dal si namjerno oštetio komponentu ili clockao pa skurio komponentu
 za clock nema sanse da skuze bar mene nisu...bilo ih 5 tamo i nisu skuzili
ot:ako si otvorio tesko da ce ti priznat garanciju..imam ja frenda kojem nisu
VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...
LUXX kaže...
dejo6 kaže...
LUXX kaže...

Kako to zaobići?
 Nemaš tu kaj zaobilazit.
 za clock nema sanse da skuze bar mene nisu...bilo ih 5 tamo i nisu skuzili
ot:ako si otvorio tesko da ce ti priznat garanciju..imam ja frenda kojem nisu
 Potpis. Ne može se skužiti jel proc clockan ili ne. Osim ako nisi divljak koji mu nabije toliko voltaže da ga doslovce spali. Hm, onda se vidi - po ugljenu da je clockan.
17 godina
neaktivan

Nemoj bit siguran u tu tvrdnju.

OC procesora ok.

Teško da ce to skužit.

Ali OC skurena grafa ili maticna može se lako skužit.

Znam dosta slucajeva.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
2029.MN4 kaže...
bnaci kaže...
2029.MN4 kaže...

I to tebi kao nije ok? Pa prodali su ti ono što si tražio i ako je ispravno - zašto bi ti mijenjali?! ALI (jedno veliko ali) ako njima doneseš da ti oni ugrade RAM u komp - onda ovo što si rekao ne vrijedi.
 Ok, da pojasnim. Dosao sam u radnju sa laptopom i pitao za ram. Kaze frajer ne priznaju vracanje ako ne odgovara a ako ga oni ugrade onda ce mi naplatiti 1 sat servisa. Jel sada JASNIJE?
17 godina

Klimama je u pravu... Vecina trgovina racunalne opreme zele se zastiti od nestrucnog rukovanja korisnika. U tom slucaju stavljaju se markice koje su dokaz otvaranja racunala. Prema tome u ovom slucaju si sam sebe zenuo i sam si si kriv. Isto tako u bar koliko ja znam u Hgspotu dobije se jamstveni list u kojemu su navedena sva pravila igre, prema tome trebao si se ravnati prema jamstvenom listu a ne prema usmenom dogovoru. Isto tako predavanjem uređaja postoji zakonski rok za otklanjanje problema i ukoliko se problem ne otkloni dobiva se novi uređaj. To također stoji u jamstvenom listu. Jamstveni list si ti prihvatio kupnjom uređaja i ne možeš ga mijenjati. Garancija također ne pokriva bila kakvo overklokiranje i to također stoji u jamstvenom listu, znaci da se u suprotnom prodavatelj oslobađa bilo kakve odgovornosti i popravak uređaja snosi se prema važećem cjeniku. 

16 godina
protjeran
igy kaže...

Klimama je u pravu... Vecina trgovina racunalne opreme zele se zastiti od nestrucnog rukovanja korisnika. U tom slucaju stavljaju se markice koje su dokaz otvaranja racunala. Prema tome u ovom slucaju si sam sebe zenuo i sam si si kriv. Isto tako u bar koliko ja znam u Hgspotu dobije se jamstveni list u kojemu su navedena sva pravila igre, prema tome trebao si se ravnati prema jamstvenom listu a ne prema usmenom dogovoru. Isto tako predavanjem uređaja postoji zakonski rok za otklanjanje problema i ukoliko se problem ne otkloni dobiva se novi uređaj. To također stoji u jamstvenom listu. Jamstveni list si ti prihvatio kupnjom uređaja i ne možeš ga mijenjati. Garancija također ne pokriva bila kakvo overklokiranje i to također stoji u jamstvenom listu, znaci da se u suprotnom prodavatelj oslobađa bilo kakve odgovornosti i popravak uređaja snosi se prema važećem cjeniku. 

Pa ustvari sam vise tuzan sto vidim da su korporacije uspjele zatupiti mase (ili im bar zaustaviti poriv za otporom i ljudskim ponasanjem), nego sto necu imati popravljen DVD.

Za pocetak, svi ti racuni na kojima pise da garancija ne vrijedi ako prstom maknes su vjerojatno pravno nistavni, protuzakoniti i protuustavni. Nadalje, zakon propisuje da ti firma moze na potpis dati samo odredjene stvari, ne sve sto im padne na pamet, iako bi ocito neki potpisali sve. To ti je jednako kao sto su ilegalni zelenaski krediti. No dobro... rekoh svoje u ovom threadu... valjda.

Bunite se ljudi... dok mozete :)
17 godina
kvark kaže...

Ukljucite malo zdravu ljudsku pamet i nemojte dati da vas muze kapitalizam.

Kupio sam racunalo, unutra je komponenta koja se pokvarila, imam pravo da mi se popravi. Tocka. Tako je oduvijek bilo i to radim 15 godina ili koliko vec.

Mozda ne mijenjas gumu na autu da ne izgubis garanciju za disk kocnicu?

Nije tako. Ti također ne možeš dokazati da se ta pržilica nije pokvarila pri jednom od otvaranja racunala i prckanja po njoj ili komponentama. Vjerojatno je za pretpostaviti da se to ipak nije dogodilo jer je przilica uređaj koji se na taj način može teško pokvariti, ali nisi poštivao jamstveni list kao ugovor koji si sklopio kupnjom uređaja tj računom kao potvrdom o kupnji.
17 godina
kvark kaže...
 Pa ustvari sam vise tuzan sto vidim da su korporacije uspjele zatupiti mase (ili im bar zaustaviti poriv za otporom i ljudskim ponasanjem), nego sto necu imati popravljen DVD.

Za pocetak, svi ti racuni na kojima pise da garancija ne vrijedi ako prstom maknes su vjerojatno pravno nistavni, protuzakoniti i protuustavni. Nadalje, zakon propisuje da ti firma moze na potpis dati samo odredjene stvari, ne sve sto im padne na pamet, iako bi ocito neki potpisali sve. To ti je jednako kao sto su ilegalni zelenaski krediti. No dobro... rekoh svoje u ovom threadu... valjda.

Zao mi je sto si tako prosao ali drugi put moras paziti. Jamstveni listovi nisu protuustavni ni nezakoniti i temeljeni su na zakonu o obveznim odnosima

edit bnaci:

Prodavatelj isto tako nije odgovoran za tvoje nepoznavanje proizvoda. Isto tako možeš laptop odnijeti na servis da ovlaštena osoba otkrije o kojoj se vrsti rama radi. Zasto? Jer se prodavatelj ograduje od bilo kakvog nestrucnog rukovanja robom. Kupnjom robe ti potvrdujes njenu fizicku ispravnost, ali ne i ispravan rad za sto imas garanciju. Svako suprotno ponasanje prodavatelja je njegov vlastiti rizik.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 19:31 (igy).
17 godina
kvark kaže...
igy kaže...

U svakoj garanciji ti lijepo piše da je ona važeća samo ukoliko proizvod koristiš u skladu s uputstvom za uporabu koji ti je dao proizvođač/prodavač.

Koji to zakon omogućava da proizvod koristiš na način suprotan od onoga kako piše u uputama za taj proizvod (a u uputama piše da ga ne otvaraš), a da ti onda prodavač, odnosno proizvođač u krajnjoj liniji, taj proizvod mora zamijeniti novim, ispravnim proizvodom ili ga popraviti?

17 godina

Vecina korisnika uopce ne cita ni jamstvene listove niti uputstva za uporabu vec se uređajima koristi prema vlastitom nahođenju. Cesto se zbog toga dogodi da idu na svoju stetu. Nazalost zakon ne poznaje pojam pravde vec pojam prava te je krut i nefleksibilan. Pravedno bi bilo da ti je przilica zamjenjenja ali pravno ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
igy kaže...

edit bnaci:

Prodavatelj isto tako nije odgovoran za tvoje nepoznavanje proizvoda. Isto tako možeš laptop odnijeti na servis da ovlaštena osoba otkrije o kojoj se vrsti rama radi. Zasto? Jer se prodavatelj ograduje od bilo kakvog nestrucnog rukovanja robom. Kupnjom robe ti potvrdujes njenu fizicku ispravnost, ali ne i ispravan rad za sto imas garanciju. Svako suprotno ponasanje prodavatelja je njegov vlastiti rizik.
 Hm... pa neka preuzmu onda taj rizik, ne kupujem hamburger. Uredno sam koristio garancije u vemilu na disk i maticnu, nisu mi rekli ni jednu rijec, samo su je pogledali da nema nekih vizualnih ostecenja i odmah dali novu. A za disk sam cekao posto ga nisu imali u mom gradu. Vrlo sam zadovoljan otisao.

Sada da se dotaknem samo hgspota. Cuo sam milion losih misljenja o njima i sam imam jedno gadno. Ali silom prilika sam morao i za svoj laptop kupiti ram posto nigdje dalje nije bilo modula od 2GB a ja nisam mogao cekati "neodredjeno" koliko su mi rekli u vemilu. Linksa jos nije bilo onda. To je bilo negdje pocetkom prosle godine.. da ne duljim, poneo sam laptop i rekao im sta treba, serviser je uzeo ram od prodavaca, ugradio ram predamnom i svi sretni. Tako se to radi! A ne evo ti, a ako ne radi ko te hebe.

Links je simpa, ali eto nije bez mane koju vemil ipak nema.
17 godina
bnaci kaže...
 Hm... pa neka preuzmu onda taj rizik, ne kupujem hamburger. Uredno sam koristio garancije u vemilu na disk i maticnu, nisu mi rekli ni jednu rijec, samo su je pogledali da nema nekih vizualnih ostecenja i odmah dali novu. A za disk sam cekao posto ga nisu imali u mom gradu. Vrlo sam zadovoljan otisao.

Sada da se dotaknem samo hgspota. Cuo sam milion losih misljenja o njima i sam imam jedno gadno. Ali silom prilika sam morao i za svoj laptop kupiti ram posto nigdje dalje nije bilo modula od 2GB a ja nisam mogao cekati "neodredjeno" koliko su mi rekli u vemilu. Linksa jos nije bilo onda. To je bilo negdje pocetkom prosle godine.. da ne duljim, poneo sam laptop i rekao im sta treba, serviser je uzeo ram od prodavaca, ugradio ram predamnom i svi sretni. Tako se to radi! A ne evo ti, a ako ne radi ko te hebe.

Links je simpa, ali eto nije bez mane koju vemil ipak nema.
U vemilu su to radili na vlastiti rizik... Moras se voditi cinjenicom da ti nisi jedini kupac. Zamisli da 15 kupaca uzme tvoj ram i od toga ih 7 vrati kao neodgovarajuci. Ti si u tom slucaju unistio ambalazu, pa si mozda i ostetio ram. Znaci radi se o 7 proizvoda koje bi oni trebali prodavati u "refuzi". Jel bi ih ti kupio ista u refuzi, moguce neispravno??? Zato ti nisu dali.
To sto si dobio na taj nacin je samo zbog poslovne prakse firme. Isto tako je  poslovna praksa  nekih firmi da u slucaju kvara od 3 dana zamjene uređaj bez slanja na servis. Ali to je samo poslovna praksa a ne ugovorna obveza. Sto znaci pri izboru trgovine mozes birati one s fleksibilnijom poslovnom praksom, koji bi za vid privlacenja kupaca izasli kupcu u susret. U suprotnom ni hgspot ni vemil ili treci nisu bezobrazni ili bilo kakvi ako ne daju, postuju zakon, tj. ugovor koji su sklopili s tobom i na koji si ti pristao.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 20:05 (igy).
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Nemoj bit siguran u tu tvrdnju.

OC procesora ok.

Teško da ce to skužit.

Ali OC skurena grafa ili maticna može se lako skužit.

Znam dosta slucajeva.

Pa zar ja nisam rekao isto to?
bnaci kaže...
2029.MN4 kaže...
bnaci kaže...
2029.MN4 kaže...

Ok, da pojasnim. Dosao sam u radnju sa laptopom i pitao za ram. Kaze frajer ne priznaju vracanje ako ne odgovara a ako ga oni ugrade onda ce mi naplatiti 1 sat servisa. Jel sada JASNIJE?
 Sad JE JASNIJE! Ali ne možeš njih krivit zbog toga. Trebaš ti sam znat koju komponentu trebaš. Zamisli kupi čovjek kauč i želi ga vratiti jer mu ne stane u sobu! Pa šta bi mu ti rekao?!
17 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...
bnaci kaže...
 Sad JE JASNIJE! Ali ne možeš njih krivit zbog toga. Trebaš ti sam znat koju komponentu trebaš. Zamisli kupi čovjek kauč i želi ga vratiti jer mu ne stane u sobu! Pa šta bi mu ti rekao?!
 Ako se ne varam on zna koju komponentu treba.
16 godina
protjeran
Perica kaže...
2029.MN4 kaže...
bnaci kaže...
 Ako se ne varam on zna koju komponentu treba.
 Neka, objasniti cu mu na primjeru kauca. Ocito se covjek bavi tapeciranjem kauca ili necim slicnim a ne racunalima.

Zamisli da dojdes u trgovinu i zatrazis kauc, i frajer ti dogura kartonsku kutijetinu na kojoj pise samo "kauc". Ne pise ni boja ni velicina ni kako to zapravo izgleda. Ako otpakiras da to ustanovis - TVOJ JE i nema vise nazad.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 21:34 (bnaci).
16 godina

To je tak u hg spotu, uklonis naljepnicu i gubis garanciju tak je i u vemilu i u vecini trgovina jedino u ADM-u ak skines naljepnicu garancija ti vrijedi na svaku komponentu posebno, bar su meni tako rekli tamo kad sam kupovao komp.

xfire: ivan01992 add me !
16 godina
neaktivan

Stvarno paradox: izvadiš komponentu da bi ti ju servisirali, jer si i za nju dobio račun i garanciju, a oni kažu da to ne vrijedi tako; pa ako nisi imao naljepnice vrati komponentu unutra i odnesi im cijelo kućište. Sad si nadam se naučio zašto se u krugovima konzultanata i ostalih koristi izraz "HG Šrot". Nije moj stav već prenosim stavove drugih. I mislim da u informatici uspoređivati kauč kao robu s računalnom opremom nije baš promišljeno :)

Meni osobno stoji novo napajanje u kutiji jer ima nekakvih problema i potreban je servis ili neznam šta, ali neću ga nosit jer živim kraj hgspota a oni mi kažu da nosim u Sensio servis na jankomir. Pa oni nemaju ni vlastiti servis a brand su kakav je danas teško stvorit u toj branši(stara slava). heh, kako ljudi mogu uništiti brand bez po frke.

Svako računalo koje naručim za faks na kojem radim dođe bez naljepnice gdje god kupio. Mislim da je problem u iskorištavanju malih kupaca (uključujući i mene osobno), imaš komponente a svaki kvar se može utvrditi bez problema, kako je nastao i zašto. Reko bi Pervan: "Lopovi" :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 10:45 (damirovski).
17 godina
damirovski kaže...

Stvarno paradox: izvadiš komponentu da bi ti ju servisirali, jer si i za nju dobio račun i garanciju, a oni kažu da to ne vrijedi tako; pa ako nisi imao naljepnice vrati komponentu unutra i odnesi im cijelo kućište. Sad si nadam se naučio zašto se u krugovima konzultanata i ostalih koristi izraz "HG Šrot". Nije moj stav već prenosim stavove drugih. I mislim da u informatici uspoređivati kauč kao robu s računalnom opremom nije baš promišljeno :)

Meni osobno stoji novo napajanje u kutiji jer ima nekakvih problema i potreban je servis ili neznam šta, ali neću ga nosit jer živim kraj hgspota a oni mi kažu da nosim u Sensio servis na jankomir. Pa oni nemaju ni vlastiti servis a brand su kakav je danas teško stvorit u toj branši(stara slava). heh, kako ljudi mogu uništiti brand bez po frke.

Svako računalo koje naručim za faks na kojem radim dođe bez naljepnice gdje god kupio. Mislim da je problem u iskorištavanju malih kupaca (uključujući i mene osobno), imaš komponente a svaki kvar se može utvrditi bez problema, kako je nastao i zašto. Reko bi Pervan: "Lopovi" :)

Stvarno paradox: izvadiš komponentu da bi ti ju servisirali, jer si i za nju dobio račun i garanciju, a oni kažu da to ne vrijedi tako; pa ako nisi imao naljepnice vrati komponentu unutra i odnesi im cijelo kućište  -> problem je u tome da ako imas naljepnicu i ako su ti oni slagali komp onda garancija vrijedi za cijelo računalo navedene 2 godine!
ako ga samostalno otvoris prije isteka te 2 godine gubiš njihovu garanciju!
na pojedine komponente nemas garanciju jer nisi kupovao jedno po jedno pa sam slagao i dobio hrpu onih garantnih papira.
ako je covjek primjetio da mu przilica ne radi bilo je potrebno odnijeti cijelo kuciste u hgspot i oni bi utvrdili/potvrdili njegove sumnje na dvd-rw te bi oni napravili zamjenu! ito besplatno ako je komp star 8 mjeseci!
a svoje neznanje oko sensa i hg spota... mislim, radije suti....
jesi ikada cuo za akvizije? jesi ikada cuo za spajanja tvrtki?!
e vidis, upravo to se dogodilo sa hg spotom i sensom!
i sada imas senso koji radi sistemske integracije i servis, a hgspot radi maloprodaju... na taj su nacin pokrili cijeli zivotni ciklus jednog proizvoda....
to je bilo nuzno da opstanu i da mogu barem malo konkurirati msanu! znas, msan istoima nekoliko brandova unutar kuce....
a cinjenica da na faksu uzimas no-name slozence puno govori o tvome poznavanje it opreme i o ozbiljnosti posla koji radis!
bolje da se primis lenovo thinkcentra ili hp desktopa od ovih katastrofa koej isporucuju msan, ve-mil, hgspot i slicni.
16 godina
protjeran

e bas zato je najbolje sam slagat komp a ne kupit gotovu konfu

intel-nvidia :( Forever trusting who we are and nothing else matters
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice