Program za umrežavanje

poruka: 3
|
čitano: 1.749
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Program za umrežavanje

Želim da nabavim ADSL internet, te kontam da napravim malu kućnu mrežu.

Imam 2 računara u kući jedan bi bio spojen na ADSL a drugi sa wireless konekcijom na router prvog.

Želio bi neki softver koji bi kada se ovaj spoji na router mogao izvršavati brzo slanje i primanje datoteka te omogućiti chat između 2 računara.

Razmišljao sam o Hamachiu, znali netko bolji program u tu svrhu???

0 0 hvala 0
15 godina
Program za umrežavanje

Đizs, pa imat ćeš lokalnu mrežu. Dakle, normalno možeš dijeliti (odabrane) fileove i foldere s jednog kompa na drugi i obrnuto. A za chat, ionako si stalno na internetu, koristi instant messenger koji već koristiš (ili instaliraj neki). Možeš napraviti i nove accounte ako baš hoćeš da budu vezani za pojedini komp (da ne koristiš svoj gtalk ili što već).

Edit: dakle, oba se spajaju na router koji dobiješ od operatera kad uzmeš ADSL. Jedan, pretpostavljam, misliš spojiti žicom, a drugi wirelessom - no nije ni bitno. Koliko god kompova (mobitela, televizora, frižidera) povezao na router, oni su u lokalnoj mreži i, uz malo sreće i truda, "vidjeti" će se međusobno.

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 23:00 (ninotocka).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Program za umrežavanje

Neznam kako je na novim windozima, ali na XPu ako nešto oćeš dijeliti na networku moraš desnim klikom odabrati taj folder, pa Sharing, pa uključit kvačicu na Share this folder on network. I moraš stavit da ti oba kompjutera budu u istoj workgrupi (iako mislim da ovo nije nužno).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice