Wireless adapter za PC

poruka: 15
|
čitano: 3.687
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Wireless adapter za PC

Pozdrav,

Trebam preporuku Wireless adaptera za PC budući da nemam wireless karticu instaliranu. USB varijanta mi je puno privlačnija, što zbog činjenice da s PCI izvođenjem neću puno dobiti na brzini budući da su naše brzine wirelessa i tako limitirane plus - sviđa mi se tehnika gdje adapter mogu u obliku USB dodatka piknuti u bilokoji komp - brzo i efikasno.

Dakle trebala bi mi kvalitetna preporuka, nekakav omjer uloženo-dobiveno koji će zadovoljiti moje potrebe. A osim gore navedenog bitno mi je samo da podržava i "n" WiFi standard, a ne samo a/b/g itd. Uz to - bitna mi je stabilnost i brzina no trebam naglasiti da mi se wireless router nalazi svega metar/dva od računala.

Hvala i ... namjeravao sam kupiti dodatak na Ebayu pa vam je stvarno repozitorij preporuka otvoren. Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 10:54 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Wireless adapter za PC
Za tih metar-dva udaljenosti od routera uzmi utp kabel i problem rijesen... ako bas zelis wireless,i to n,onda na tu udaljenost uzmes najjeftiniji... btw,ako ti sam router nije n,onda nista ne dobivas kupovinom n usb adaptera
17 godina
neaktivan
Wireless adapter za PC

Ma upravo mi je povezan s UTP cableom no žica jednostavno ne može biti tih metar jer udara u vrata i još štošta.

Hm, OK ... ali opet, ne bi htio uzeti neko smeće pa da mi rikne kao ovaj D-Link koji je ipak gurao nekoliko godina ... zato trebam preporuku ljudi, ajmo neku preporuku, best buy! =) thx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wireless adapter za PC

Airlive ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wireless adapter za PC

Splićo, Airlive zvuči zgodno no ponuda na Ebayu mi nekako izgleda dosta loša i prorijeđena. TP-link mi je zapao za oko, kakva su iskustva? http://www.links.hr/?naziv=mrezna-kartica-adapter-usb2-0-tp-link-tl-wn721n-150mbps-802-11n-b-g-za-bezicnu-mrezu-podrzava-sony-psp&option=artikl&id_artikl=053.503.079

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa ako ti je radia par godina, onda opet uzmi dlink, nista mu ne fali... npr. dwa-121 da ne strsi nigdi, tim vise sto si blizu routera...

airlive radi dobre stvari, npr. wn-370usb, ili wn-380usb, sa 150, odnosno 300mbps... posljednji je nasljednik proslavljenog wl-1700usb

17 godina
neaktivan
Wireless adapter za PC

Primljeno na znanje prika ... a ovaj model koji sam gore naveo? Malo sam gledao na Internetu i reviewovi su i više nego solidni, ima tko isksutva USB TP-Link modelima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvar je u tome da ce ti na tu udaljenost radit apsolutno svaki, ukljucujuci tog tp-linka... 60kn koliko kosta je komedija, jer s obzirom da ima 2 godine garancije, ispada da ga placas 2.5kn misecno, a nakon toga ces ionako kupovat 802.11ac opremu iako ce nasi isp-ovi i dalje nudit g ili u najboljem slucaju n routere. 

13 godina
neaktivan
Wireless adapter za PC

Istinu zborite obadvoje, dakle u principu mi je bitno da ovaj "smiješni" primjerak radi stabilno da ne prekida vezu radi svojih mušica. Good bet?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo tako... ne triba ti nikakvi fancy wireless adapter, posluzit ce bilo koji na toj udaljenosti... 

13 godina
neaktivan

Pitati ću ovdje da ne otvaram zasebno topic.

Imam WL1700usb airlive adapter preko kojeg se spajam na router (t-com) udaljen kojih 60ak metara (izuzev jednog zida nema optičkih zapreka) i veza na mom laptopu je konstantnih i stabilnih 11-18 Mbps. Router je od rodbine tako da je sve dogovorno, legalno :-)

Signal strenght: 66-70 %

Link quality: 50-70 %

Problem koji imam je opcija virtualnog wifi-a( u utility-u wireless adaptera) Naime, 2 tableta i jedan mobitel se uopće ne mogu spojiti na ovu mrežu. 

Da pojasnim, opcija virtual wi-fi je uključena i podešena, i na tabletu je vidljiva, ali kad se krene spajati jednostavno se loopa connecting (preuzimanje ip adrese) i to je to. NIšta od konekcije.

Isprobao isključiti firewall i antivirus(avast) ali ništa.

Izbrisao drivere i pokušao nanovo, ali ne. Laptop je spojen na net ali "ostatak" ne mogu spojiti na tu virtualnu mrežu routera.

Pokušao sam i s virtual router programčičem ali ne fercera.

Hvala unaprijed na pomoći!

PSN id: denchija
17 godina
neaktivan

Problem je sto pokusavas natjerat wl1700 da se u isto vrime ponasa kao client (prema udaljenom AP-u) i kao AP (prema klijentima u kuci), a koliko mi je poznato, softAP to nece omogucit. Ukoliko sam u pravu, imas par rjesenja, ali u svakom slucaju ti triba nesto opreme:

1. varijanta: uzet jos jedan wifi stick koji podrzava softAP funkciju (Ralink prolazi).

2. varijanta: kupit router koji podrzava universal repeater mod i ima barem dvije odvojive antene, pa jednu spojit usmjerenu prema rodbini, a drugu usmjerenu prema unutrasnjosti kuce.

3. varijanta: kupit dva routera, od kojih jedan treba podrzavat client mod, a drugi ce bit klasicni routerAP cime postizes stabilnost jer svaki od routera koristi neovisni "radio" za prijem i daljnje slanje. 

4. varijanta: kupit router s integrirana dva neovisna "radia", koji radi kao varijanta 3 samo u jedno uredjaju. 

13 godina
neaktivan

Imam od prije usb adapter D-link N150..može li on poslužiti?

Što bi bilo sljedeće učiniti?

P.s.pokušao s virtual router programom, spojim se  s tabletom na10ak minuta i net čak i radi,samo da bi se onda prekinula veza.

PSN id: denchija
17 godina
neaktivan

ako njegov softver podrzava softAP, moze, inace ne... 

2, 3 i 4 su rjesenja, sve bolja i skuplja...

14 godina
neaktivan
Wireless adapter za PC

Pogledaj zyxel nwd seriju

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice