Upomoč Koji Switch kupiti 24port gigabit

poruka: 3
|
čitano: 2.711
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Upomoč Koji Switch kupiti 24port gigabit

Molim za pomoč, imam razvedene utp kabele po kuči kategorija 6, sveukupno 17 kom koji završavaju u ormaru, treba mi savjet koji Switch kupiti za to sve pospojiti da pegla gigabit brzinu, gledao sam D-link DGS 1024D, jeli to ok ili ima bolje cijena do nekih 1500kn da je dobavljivo u hrvatskoj.kod ovog d-linka mi jedino nije jasno postoji verzija green a kod nas u dučanima pod oznakom se pojavljuje neki na izgled drugaciji model nego green jeli to isto ili.... U biti treba mi bilo koji savjet za to pospojit, da je stabilan, ne rikne za dvi godine i da piči gigabajt po kuči.

Hvala svima koji su spremni podjelit dobru informaciju.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Upomoč Koji Switch kupiti 24port gigabit

Jesi razmišljao da za te novce uzmeš 2 switcha s po 16 priključaka i spojiš ih? Izađe te isto, malo više struje troši, ali u slučaju da ode 1 switch imaš drugi koji možeš iskoristiti za 16 od 17 priključaka. Ili u slučaju da ti ne treba na svim priključcima puna gigabit brzina da uzmeš 1 gigabitni switch s 8-16 priključaka a drugi 10/100 i tako ušparaš?

Lijepo je imati razvučenu mrežu od 1 gigabit po kući, dobro planiranje za budućnost. :D

Samo 1 gigabit mreža nije 1 gigabajt, to je cirka 8 puta manje. Nekih 120 MB/s.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 12:54 (191x7).
12 godina
neaktivan
Re: Upomoč Koji Switch kupiti 24port gigabit
191x7 kaže...

Jesi razmišljao da za te novce uzmeš 2 switcha s po 16 priključaka i spojiš ih? Izađe te isto, malo više struje troši, ali u slučaju da ode 1 switch imaš drugi koji možeš iskoristiti za 16 od 17 priključaka. Ili u slučaju da ti ne treba na svim priključcima puna gigabit brzina da uzmeš 1 gigabitni switch s 8-16 priključaka a drugi 10/100 i tako ušparaš?

Lijepo je imati razvučenu mrežu od 1 gigabit po kući, dobro planiranje za budućnost. :D

Samo 1 gigabit mreža nije 1 gigabajt, to je cirka 8 puta manje. Nekih 120 MB/s.

i to ima smisla, hvala, ali sad dolazimo do onoga šta uzeti, koji model?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice