Trebam novi router a neznam koji?!

poruka: 7
|
čitano: 2.875
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Trebam novi wlan ruter a neznam koji?!

Evo, nakon ni sam neznam koliko godina od kad imam jedan te isti ruter, ( valjda 15 + ) zyxel počeo krepavat. Lan se sam od sebe isključi itd.

Želio bi da mi preporučite neki novi, ili da ovaj nekako ( softwareski ? ) pokušam popraviti il testirat, šta god.

Uz to naletio sam u jednom časopisu na test wlan rutera, pa je ispalo da je best buy d-link dir-501, pa lynksys wrt 160 nn, dir 600, airlive n-power i na kraju dir-615.

Uopće se ne kužim u to, pa me isto tako zanima jel -40dB lošije il bolje od -80dB?

Hvala svima.

tomo007.net63.net BUG tečaj

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Trebam novi wlan ruter a neznam koji?!
tomo007 kaže...

Evo, nakon ni sam neznam koliko godina od kad imam jedan te isti ruter, ( valjda 15 + ) zyxel počeo krepavat. Lan se sam od sebe isključi itd.

Želio bi da mi preporučite neki novi, ili da ovaj nekako ( softwareski ? ) pokušam popraviti il testirat, šta god.

Uz to naletio sam u jednom časopisu na test wlan rutera, pa je ispalo da je best buy d-link dir-501, pa lynksys wrt 160 nn, dir 600, airlive n-power i na kraju dir-615.

Uopće se ne kužim u to, pa me isto tako zanima jel -40dB lošije il bolje od -80dB?

Hvala svima.

neznam na što ti se točno odnose ove vrijednosti -40dB i -80dB, ali ako pričamo o jačini wireless signala bolje je -40dB

ja imam doma linksys wrt 120 i dobar je. radi dobro na t-comu. zyxela sada držim kao backup, a kaj se tiče wireless signala recimo da je ~20ak posto slabiji od zyxela zbog ovih integriranih antena koje ima al nije preslab

15 godina
neaktivan

Postovanje, trebao bih kupiti i instalirati router na kojeg bi se spajalo dosta racunala.

Evo zahtjeva:

- wifi s WPA2 enkripcijom

- jako dobar load balancing (QoS)

- traffic monitoring

- mogucnost ogranicavanja ukupnog prometa prema MAC adresi

- pozeljan wireless N standard

- pozeljan sto bolji wireless signal

- pozeljan intuitivan management

- pozeljno da je linux na routeru s mogucnoscu spajanja putem SSH konekcije

Molim preporuku, hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Trebam novi router a neznam koji?!
jos nista, pa nije valjda da ste toliko prezaposleni da mi nemozete dat barem neke smjernice
14 godina
neaktivan

nisi naveo budžet

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR941ND

http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTN16/

na oba se da staviti dd-wrt. drugi je hardverski jači...ako pare nisu problem - uzmi njega.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Prvo,odluči hoćeš li BEST BUY ILI BEST..kad odlučiš...

Moja preporuka je dokazana kvaliteta..

D-Link

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako hoćeš dobar QoS, gledaj da podržava Openwrt/Gargoyle. Svaki koji vrti dd wrt u pravilu može i Gargoyle.

Od jeftinih nije loš tp link 740.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 22:38 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice