Širokokutna IP kamera za streaming

poruka: 2
|
čitano: 3.611
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Širokokutna IP kamera za streaming

Ekipa, tražim IP kameru sa http/onvif, ali da ima barem 120 stupnjeva field of view, poželjno 135 ili više.

 

Ne treba ništa od dodatnih featurea, pa čak ni night vision jer će doslovno gledati na krajolik (more, planina, nebo) s velike udaljenosti. Namjena - prezentacija pogleda sa balkona.
Bitan je live stream da se može ukomponirati u web stranicu i da ne treba neki dodatni (plaćeni) softver. Otvoriti port na routeru i vozi.

Dakle nikakav security, snimanje niti cloud ne treba...

 

Pa eto ako tko ima kakvu ideju... sve što sam gledao, Reolink ili Amcrest npr. sve su ili uskog kuta ili nude bezbroj featurea koji se naravno uredno naplaćuju, a u ovom slučaju ne trebaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
offline
Re: Širokokutna IP kamera za streaming

Ja kod sebe za live stream (na YouTube) koristim 2x Hikvision DS-2CD2047G2-L 4Mp i 1x Reolink RLC-823A - 8MP PTZ.

Prije sam koristio jednu Hikvision HiWatch HWI-B121H (ne prodaje se više), poslije sam prešao na ove gore jer su bolje i vide u mraku.

 

Sve su IP, PoE (mogu se napajati i preko bilo kakvog 12V strujnog adaptera koji se kupi odvojeno), imaju ONVIF, napredni web UI i postavke, RTSP stream link i imaju kut širine 110 stupnjeva, vidi slike, već toliki kut je dosta.

Hikvision DS-2CD2047G2-L 4Mp vidi u mrklom mraku jer je night vision, ta po noći vidi zvijezde i milkyway kada staviš u noćnoj postavki najsporiju ekspoziciju na 3/1.

 

Ako bi baš htio veći kut od 120 stupnjeva, to sada već tražiš fish kamere ali to ti možda i ne treba, mislim da ti je 110 stupnjeva horizontalnog kuta i više nego dosta.

 

Ove moje kamere su skuplji rang ali zato daju super sliku (nakon ručnog podešavanja svih postavki za dan i noć).

 

 

 

A sada - live stream u web stranicu, to će ići malo kompliciranije.

Prvo, sve kamere imaju stream preko RTSP linka kojeg ne možeš gledati u browseru jer browseri ne podržavaju taj protokol.

 

Moraš investirati i u neki slabiji (može i rabljeni i stari) Linux PC sa dual core CPU i 2 GB RAM-a koji će raditi pomoću FFmpega restream u neki video oblik koji se može otvarati u browseru, npr. u MP4 video file.

Ili restreamati na platforme tipa YouTube, what'sup cams, itd. pa onda možeš njihov iframe tag ubaciti u svoju web stranicu.

 

Restream na YT i takve platforme je bolja solucija zbog gledatelja. Jer ako bi htio da gledatelji direktno otvaraju stream sa tvoje kamere, sama kamera na main streamu može podnijeti najviše 1-5 istovremeno gledatelja pa se zblesira od opterećenja i moraš je fizički isključiti pa uključiti u struju/PoE.

 

 

Reolink RLC-823A - 8MP (4K) PTZ Reolink RLC-823A - 8MP (4K) PTZ
Hikvision DS-2CD2047G2-L 4Mp Hikvision DS-2CD2047G2-L 4Mp
Hikvision DS-2CD2047G2-L 4Mp - po noći Hikvision DS-2CD2047G2-L 4Mp - po noći
Hikvision HiWatch HWI-B121H (ne prodaju se više) Hikvision HiWatch HWI-B121H (ne prodaju se više)
Livestream na YouTube preko Win 7 virtualke i free OBS studio Livestream na YouTube preko Win 7 virtualke i free OBS studio
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice