Prijedlozi oko kupnje kvalitetne opreme

poruka: 5
|
čitano: 2.141
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ej bok evo ovako totalni sam newbie znaci slabo poznajem mrezne komponente i nacine kako se sta spaja ali imam problem koji bi volio rjesit. Naime doma imam wireless internet (ISP mi je T-com) koji sam logicki stavio na 2. kat tako da mi signal hvataju uređaji na prvi i treci kat, Ne hvataju sve sobe ali 4/6 je dobar omjer {#} . Po postovima sta sam prelistavao vidio sam da postoji mogučnost pojačanja postojećeg Wifi signala odnosno povecanje dometa hvatnaja koristeći dodatni wireless router. Razumijem da se treba ostvariti bridge connection izmedu ta dva routera.
Pitanje glasi da li mi netko moze preporucit Router koji bi mogao koristi za povezivanje s postojećim (Gigaset SX763), ili da li je moguće kupnja dva nova uređaja (dali mi ISP to dopusta) s kojim bi mi signal bio jaci i s kojima bi imao vise ponudeni opcija , ili mi jednostavno treba antena nekakva i koja bi bila dobra?
Hvala na svim odgovorima {#} 

Hell yeah!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Airlive wl 1700 usb, moze biti i kao AP.

Ja sam ju koristio, izrazito jaka antena za malo novaca. 

http://www.protis.hr/products/details/usb-wireless-adapter-airlive-wl1700usb-long-range-11g-5dbi-dipole-antenna/27282

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 7:36 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prijedlozi oko kupnje kvalitetne opreme

Ako trebaš samo wireless signal na tim katovima, razmisli o AP (Access point). Po jedan staviš na svaku etažu, žicom ih prikopčaš na router i riješio si problem.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
Re: Prijedlozi oko kupnje kvalitetne opreme,
Praedator kaže...

Airlive wl 1700 usb, moze biti i kao AP.

Ja sam ju koristio, izrazito jaka antena za malo novaca. 

http://www.protis.hr/products/details/usb-wireless-adapter-airlive-wl1700usb-long-range-11g-5dbi-dipole-antenna/27282

lijep pozdrav!

imam jedno pitanje: da li u ovakvu nekakvu spravicu mogu ukopčati moj postojeći USB za mobilni internet, kako pri dijeljenju bežične veze ne bih morala imati uključen laptop ili mobitel? Radi se o tabletu koji nema svoj 3G. Ppstoji navodna mogućnost spajanja tog istog usba preko otg kabla na tablet i tako ostvarivanje veze , ali kada sam spojila javilo mi je da je usb storage oštećen , tj. nije ga uopće prepoznalo. Na tabletu postoji opcija Ethernet i traži neke podatke, ali ne znam više gdje te podatke naći jer je bilo davno kad sam spajala internet na laptop.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 9:58 (telefon 2).
12 godina

kada u google ubacim " hooking up 3G intrnet stick and tablet"  jedan od zanimljivih rezultata doveo me do ove spravice : vodafone mobile wifi r206 (ne mogu kopipejstat link jer sam na smartfonu{#} )  Mislim da to rješava problem više uređaja povezivih s internetom i kontroliranje potrošnje (novaca, bajtova, baterija.. ) Ima li nešto slično kod nas?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice