Preporuka NAS uređaja za SOHO

poruka: 22
|
čitano: 7.501
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Tražim preporuku malog NAS uređaja, jednostavnog za konfiguraciju, koji bi se koristio u maloj Windows mreži. Svrha NAS uređaja je privatni "cloud", a i koristio bi se kao PLEX server za stremanje na PLEX TV. Za sada su mi prvi izbor Synology i QNAP uređaj. Također ako netko ima iskustva, zanima me kako koristiti AirPrint.

0 0 hvala 0
12 godina

Koliko MAX mislis ulozit za NAS i koliko diskova te kapacitet trebas ?

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Preporuka NAS uređaja za SOHO
Lewis kaže...

Koliko MAX mislis ulozit za NAS i koliko diskova te kapacitet trebas ?

Stavio bi gornji limit na 5,000 kn uključujući i diskove. Razmišljao sam o 2x1TB WD RED diska u RAID polju. NAS bi služio za backup i dijeljenje datoteka, a i kao Plex server.

17 godina

Gledaj jedino Synology. Sve drugo mu nije do koljena.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Synology je i jedini odabir nakon što sam malo istraživao koliko je kompatibilan sa Plexom. Uzeo bih bilo koji, samo mi je bitno da ima dosta  procesorske snage za transkodiranje videa, makar će stream ići samo na TV. Ima super Intelovih NUC-ova sa i7, ali malo mi premašuje ambicije. Sada samo treba odabrati model.

17 godina
etcshadow kaže...
tnakir kaže...

Synology je i jedini odabir nakon što sam malo istraživao koliko je kompatibilan sa Plexom. Uzeo bih bilo koji, samo mi je bitno da ima dosta  procesorske snage za transkodiranje videa, makar će stream ići samo na TV. Ima super Intelovih NUC-ova sa i7, ali malo mi premašuje ambicije. Sada samo treba odabrati model.

Baci oko na Plexove stranice, mislim da ti tamo pise koji je synology kompatibilan sa njim. Ja imam 213j model, on ne moze vrtit Plex.

Rvat katolik!
13 godina
etcshadow kaže...

Za budget koji si naveo, nazalost ne vidim Synology koji ulazi u rang; a da "ima dosta procesorske snage za transkodiranje videa"... Iako, faktor koji dosta uvjetuje cijelu priču je video koji mislis transkodiravati? Takodjer, samo opaska; sa samo dva diska u NASu ja bi radje to sve izveo na PCu (ukoliko imas dva free SATA slota i podrsku za RAID), iako RAID nije o glavu) pa neka gori 24/7

https://www.reddit.com/r/synology/comments/2cvdog/which_synology_are_you_using_for_plex/

Kako mene više pali prostor nego transkodiranje, trenutačni setup kako bi ja to izveo za cca 6.5k kn.

I 4 komada ovog u RAID5 :D

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=wd+red+3tb

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
10 godina
neaktivan
Jovanka kaže...
etcshadow kaže...

Za budget koji si naveo, nazalost ne vidim Synology koji ulazi u rang; a da "ima dosta procesorske snage za transkodiranje videa"... Iako, faktor koji dosta uvjetuje cijelu priču je video koji mislis transkodiravati? Takodjer, samo opaska; sa samo dva diska u NASu ja bi radje to sve izveo na PCu (ukoliko imas dva free SATA slota i podrsku za RAID), iako RAID nije o glavu) pa neka gori 24/7

https://www.reddit.com/r/synology/comments/2cvdog/which_synology_are_you_using_for_plex/

Kako mene više pali prostor nego transkodiranje, trenutačni setup kako bi ja to izveo za cca 6.5k kn.

I 4 komada ovog u RAID5 :D

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=wd+red+3tb

Zapravo kad malo bolje razmislim, Plex će jedino streamati na TV, tako da transkodiranje nije MUST, TV je plex ready, pa vjerujem da za stream 1080p na 1080p sadržaj nema potrebe za transkodiranjem. PC mi nije opcija nažalost, tako da ili Synology ili QNAP. Dva baya za diskove su mi dosta.

12 godina

Ha recimo onda DS215+ i dva disk apo zelji bi stali do 5000kn budzeta.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Baci oko na Plexove stranice, mislim da ti tamo pise koji je synology kompatibilan sa njim. Ja imam 213j model, on ne moze vrtit Plex.

Provjeri pakete ponovo

Ja isto predlažem synology a odmah ti predlažem i da zaboraviš transcoding - koristi DLNA i to je to.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...

Ja isto predlažem synology a odmah ti predlažem i da zaboraviš transcoding - koristi DLNA i to je to.

Otkad je to?

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Otkad je to?

2-3 mjeseca ako se ne varam. Ja isprobao i vratio se na serviio. Ali radi bez greške koliko sam vidio...

Freak Show Inc.
17 godina

Koliko ubije nas?

Ja inace imam rpi2 i njega koristim za gledat filmove...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Koliko ubije nas?

Ma ništa! Pojeo je nešto rama i to je to. Nakon što je indeksiranje završilo meni je radio normalno skupa sa serviiom (par tisuća crtića, dosta filmova i serija, spotovi...). Ali djeca su popizdila kad su na TV-u vidjela još jedan server pa sam ga maknuo. Ima odličan GUI za razliku od serviia koji nešto sere (pa koristiom servidroid aplikaciju na mobitelu).

Ali nakon što sam serviio podesio točno po svojim potrebama - nemam razloga prijeći na nešto drugo.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...

Vidi stvarno ga ima :) Taman ga instalira... zadnje sto sam ja gledao vezano za 213j i plex je bilo ovo: http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=193&t=82782

Nije bilo nikakve sanse da ga stavu zadnji put kad sam gledao :)

Rvat katolik!
10 godina
neaktivan
Friday kaže...

Synology is on the go. Jučer sam baš pročitao da podržava zadnje i DLNA streaming, a kako nisam siguran da mi TV ima podržanu Plex aplikaciju, DLNA mi je puno bolji izbor. Ovako bi za Plex morao imati barem i5 za realtime 1080 trankodiranje.

10 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Koliko ubije nas?

Kakve su performanse 2? Možda bi si složio mali media player.

17 godina
etcshadow kaže...
tnakir kaže...

Koliko ubije nas?

Kakve su performanse 2? Možda bi si složio mali media player.

Ma sve leti, radio je i stari pi, a ovaj je znatno brzi, bar 4x brzi...

Rvat katolik!
11 godina

Bilo je HP microservera G8 na njemačkom ebayu za 200-250 eura.

4 mjesta za 3.5" HDD. 2x Gbit lan.

Definitno bolje od dedicated NAS kutije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 11:08 (filter160).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
filter160 kaže...

Čovjeku treba dedicated NAS očito! A u tom segmentu teško da je išta bolje od synology-ja...

Freak Show Inc.
17 godina
filter160 kaže...

Ovisi sto ti treba. Ako trebas mali, tihi, low power consuption storage, onda ti ovo ne igra.

Rvat katolik!
11 godina

Ok, kužim ja to, ali trenutno imam doma jedan ovakav i tih je i malo troši (razlika bi bila možda max 10-20w između NAS kutije i ovog), a uz to nisi toliko ograničen. Iako to ne preporucam (za kućnog korisnika je sasvim ok) trenutno imam virutalni Pfsense i virtualni FreeNAS. Teroretski bi mogo dignuti i Server 2012 gore.

A cijena je manja od kvalitetne 4x3.5 NAS kutije.

Ako je za firmu, onda ovo ne dolazi u obzir.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 11:19 (filter160).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice