Povecanje dometa wifi

poruka: 11
|
čitano: 16.835
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Povecanje dometa wifi

E ovako znam da ima slicnih tema medjutim nisam pronasao kvalitetan odgovor...

Naime, imam TP link router WR340G i zelio bih da moj kolega moze uhvatiti signal u zdradi pored moje...razdaljina nije velika...nekih 50metara max...isao sam sa svojim lap kod njega medjutim ne fata signal u njegovom stanu.../valjda prevelika razlika za moj router/...

Pa me interesuje da li imaju neki pojacivaci signala ili sl. kako bih mogao da hvata signal...
PS: on naravno treba kupiti samo wifi karticu
pozzz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Povecanje dometa wifi

Pojacivaci imaju ali su cijene  previsoke.Jedino ako on ima opticu vidljivost prema tvom stanu pa da malo ruter izneses blize prozoru .

17 godina
neaktivan
sone_87 kaže...

Pojacivaci imaju ali su cijene  previsoke.Jedino ako on ima opticu vidljivost prema tvom stanu pa da malo ruter izneses blize prozoru .

Pa zgrada se nalazi desno od moje...tako da mi je to vjerojatno problem...a imas li koji prijedlog pojacivaca jer stvarno ne znam sta da gledam...

15 godina
neaktivan
Povecanje dometa wifi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Adi-g kaže...
sone_87 kaže...

Pa zgrada se nalazi desno od moje...tako da mi je to vjerojatno problem...a imas li koji prijedlog pojacivaca jer stvarno ne znam sta da gledam...

Jbg nemas srece. Taj router baca siganl samo lijevo ;)

:)
14 godina
neaktivan
Adi-g kaže...
sone_87 kaže...

Sad ti kazem pojacivac ti je preskup za tu avanturu 700kn. Ima i jefitije ali nista time nebi mnogo dobio ,ipak signal da bi prosao kroz jedan zid on izgubi do 25dB i vise.Mnogi su se hvali po forumu kako su probili signal koz 2-3 kuce ali to je samo refleksja signala.

17 godina
neaktivan

Kod mene na poslu moj lap hvata signal kroz 4 zida i signal je na 80%.

17 godina
Povecanje dometa wifi

Kupi si range extender/repeater i to je to.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Ovisi od kakvog su materjala zidovi.

Mozes si kupiti repeater i staviti ga sto blize njegovom stanu.

Da se nac repeater za nekih 300 - 400 kuna.

Druga solucija, mozes na router spojiti antenu koju mozes usmjeriti prema frendovom stanu i primit ce signal 100%.

Jedino ja ti ne znam reci gdje i kako jer mi se nikad nije dalo za*ebavat s takvim stvarima ali sigurno je da se moze.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 15:01 (Psiho246).
14 godina
neaktivan
logic kaže...

sad ti kazem moze da bude u  pitanju refleksija signala ,obdija se signal od svih povrsina ali najbolje su metalne limen povrsine: auto. sat antene ,staklo ,rubnici prozora koji su limeni ,pa cak i od fasada zgrada...

17 godina
neaktivan

Moze biti i reflekija ali kroz barem dva zida mora proci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice