Novi router - mišljenja

poruka: 15
|
čitano: 4.952
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Novi router - mišljenja

Nakon što sam prihvatio sudbinu da je T-com-ov Thomson ST780 jednostavno  loš router odlučio sam kupit kakvog crnog D-Linka, D-Link je firma s kojom imam dobra iskustva što se tiče routera pa eto.

Uglavnom :

Ne koristim Wireless stoga je žični router dovoljan.
Uzeti ću nekog crnog da se uklopi u totalno crnu periferiju računala :)

Zanima me tehnička strana ovih rutera, između kojih se dvojim, pa stoga želim vašu preporuku :

Znači radi se o ovim routerima :

D-LINK DIR-100 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=026861

D-LINK DSL-321B    http://www.links.hr/index.php?naziv=ADSL+modem+D-LINK+DSL-321B%2C+Annex+B%2C+ADSL2%2F%2B%2C+RJ-11+ADSL+port+%2C+RJ-45+10%2F100&option=artikl&id_kategorija=053518&id_artikl=053.518.002

Uglavnom oba mi se sviđaju no trebao bih mišljenja koji se više isplati uzeti pošto je razlika u nekih 100 kuna.

Zanima me (osim preporuke i usporedbe) :

- Imaju li ova dva routera ( zapravo samo je ovaj DIR-100 router) nekakve limitacije što se tiče brzine ili će podržavati moju 4Mbitnu T-com vezu? Znači moći ću postići brzine kao i sa ovim Thomsonom ST780, znači oko 350-400 kbps?

- Kakvi su ovi routeri što se tiče konfiguracijskog sučelja? Veoma mi je važna port forward opcija zbog igara i sličnog.

- Kakva su vaša iskustva što se tiče pouzdanosti, stabilnosti i sigurnosti ovakvih routera? Jeli imaju firewall?

- Što točno (osim spajanja više računala u lokalnu mrežu) kad  bih kupio samo ADSL modem (D-LINK 321B). Mislim, ako je to samo prednost routera, onda mi niti netreba jer ne planiram povezivati više od jednog računala. Znači necu raditi lokalnu mrežu.

Eto toliko, hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 14:19 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi router - mišljenja

Moze kakav help oko ovog? Pogotovo što se sigurnosti ta 2 router/modema tiče. Malo me njihova relativno niska cjena brine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Novi router - mišljenja

kupi pa ćeš vidjeti a valjaju...

17 godina
neaktivan
Drkinho kaže...

kupi pa ćeš vidjeti a valjaju...

Ovako cemo :

Kupi mi ih ti pa cu ih ja isprobati pa ako ne budu radili kako treba, onda ih ti vracaj firmi gdje si kupio routere ? Ok? :)
16 godina
neaktivan

ok ja ću ti ih kupiti ti mi daj pare...

16 godina

Imao/imam dva D-Link routera.

Prvi je bio bez wirelessa ne sjecam se koji model. Svaki put kada je T-Com resetirao IP adresu (svakih 24 sata) trebalo mu je po 10-15 minuta da se reconnecta.

Nekad nije nikako ni htio do reseta ili ponovne rekonfiguracije. Toliko mi je ispio zivce da sam ga jednostavno izbacio.

Prije godinu dana morao sam hitno kupiti wireless router i jedini do kojeg sam mogao brzo doci bio je - D-Link DI-524.

Pao mi je mrak na oci, ali ajde riskirao sam s njim.

Na kraju se pokazao jako dobar, radi bez greske, ali da sam tada mogao birati zbog bolnog iskustva s prvim bi izbjegao D-Linka svakako Osmijeh

17 godina
neaktivan
Novi router - mišljenja

E sad nisam stvarno pametan što uzeti Smijeh

Btw. što kazete na USRobotics kao proizvođača routera?

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=017889

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2009 11:21 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi router - mišljenja

Btw. kad smo već kod marki, Linksys ili USrobotics ?

Znači dvojim između ova dva :

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=017889

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=012067

Recimo problem je pri izboru što kod ovog Linksysa ne piše da ima firewall, a sad neznam koliko je to točna informacija ili je samo izostavljena napomena?

Ili je svejedno pošto će obadvoje odraditi jednako dobro i kvalitetno posao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novi router - mišljenja

Mislim da je općenito Linksys nešto bolji izbor. Ali D-Link se kod mene pokazao dobar,makar nije bio nijedan od modela koje ti tražiš.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
16 godina

-gle, Kaasda, D-link, ... itd su jeftikaneri. -Zato (zbog previše problema) je t-com prešao na Thompsona.

Thompson, Siemens i tako neke marke su RoyceRoyce u odnosu na prethone, upališ i radi....

Druga je stvar kvaliteta usluge, linije, firmware koji ugrađuju (onemogućavajući neke opcije itd.... ali to je pravo ISPa.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Novi router - mišljenja

Da no problem je što su ova dva navedena routera samo "routeri" i u sebi nemaju modem :D

Tako da ću najverovatnije morati izabrati modem only pošto mi netreba wireless niti kućna LAN mreža.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pod modem -misliš DSL (RJ11-telefinski) priključak...

Bez wirelessa i još (1-4) porta ja nebi uzeo... možda 'sutra' zatrebaš, npr notebook i sl.

Nije mi jasan razlog kupnje routera... -pod ugovorom imaš garanciju, ako je istekao ugovor, produljiš ga i dobiješ novi (za 1kn).

Ako je zbog kvalitete, OK, ali kako biti siguran da je problem u routeru...

17 godina
neaktivan

Sigurno je problem u Thomsonu ST780 jer 20/20 ljudi imaju jedan te isti problem s port forwardom UDP porta 6112 a ne pomaze niti firmware od t-coma koji je "zaključao" većinu opcija.

Siguran sam da mi neće trebat wireless niti LAN, a što se tiče kvalitete - da zbog nje je primarno.

16 godina
ReiKo kaže...

Sigurno je problem u Thomsonu ST780 jer 20/20 ljudi imaju jedan te isti problem s port forwardom UDP porta 6112 a ne pomaze niti firmware od t-coma koji je "zaključao" većinu opcija.

Siguran sam da mi neće trebat wireless niti LAN, a što se tiče kvalitete - da zbog nje je primarno.

-misle da imaju isti problem... Pogledaj koje modele ima Iskon, AMIS, Metronet, Optima... od jeseni i T(s)com.
Firmware je problem za sebe (ISP ima pravo ali znaju zeznut...) - zato imaš detaljni manual od uređaja i sve se može, čak staviti original ili noviji FW.... -ali onda MaxTV?
-Dojam koji se dobije kad kažeš 20/20 ljudi.. -javljaju se samo oni s problemom... stotine drugih -NE.
A problem je možda u windozama, firewallu, AV, .... itd.
Od starijih uređaja najpoznatiji je Siemens 555 (505), ali nećeš ga više naći. USR, Zyxel i Thompson.... ostalo su jeftikaneri.
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
ReiKo kaže...

-misle da imaju isti problem... Pogledaj koje modele ima Iskon, AMIS, Metronet, Optima... od jeseni i T(s)com.
Firmware je problem za sebe (ISP ima pravo ali znaju zeznut...) - zato imaš detaljni manual od uređaja i sve se može, čak staviti original ili noviji FW.... -ali onda MaxTV?
-Dojam koji se dobije kad kažeš 20/20 ljudi.. -javljaju se samo oni s problemom... stotine drugih -NE.
A problem je možda u windozama, firewallu, AV, .... itd.
Od starijih uređaja najpoznatiji je Siemens 555 (505), ali nećeš ga više naći. USR, Zyxel i Thompson.... ostalo su jeftikaneri.

Isti firmware, isti ISP, isti model, ista igrica i isti UDP vraziji port :(
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice