MikroTik routerboard 133c3

poruka: 21
|
čitano: 5.129
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Jel netko zna nesto o ovoj anteni?
Koliko je jaka i kakva je uopce?
Kada sam uzimao prvi internet, ponudili su mi antenu i rekli da je dobra, bolja od ostalih, a meni je takva trebala, jer sam morao uhvatiti signal sa preko 3 km, i mogu vam reci da je radila odlican posao.
Sada sam promjenio operatera, pa me zanima, radio sam neki scan s antenom i vidim dosta mreza i pise mi jacina signala -80, -90, pa me zanim koliko je to dobro, do sada se nisam bavio antenama i hvatanjem mreze, pa me zanima.
It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: MikroTik routerboard 133c3

??? routerboard 133c3 nije nikakva antena, nego kako sam naziv kaze routerboard na koji se mogu kaciti ostale komponente. Signal koji si naveo je mega los ...

17 godina
Evo sada vidim, uglavnom na tom ruterborad je jos ustekana antena, isto mikrotik, iako ne znam koja tocno.
Koliki signal treba biti?
It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovisi o mnogo parametara, ali glavni je lokacija mreze (AP-a) koji ti se izlistavaju ...

17 godina

Routerboard je ruter. Singal od -90dB je katastrofa.

Inace RB133 se prestao proizvoditi prije godinu dvije dana.
C verzija je okrljustena verzija 133 obicnog.
Na njemu bi trebao imati miniPCI slot u kojeg bi trebala biti umetnuta wireless kartica.
Na nju bi trebao biti ustekan pigtail a na njega zavidana antena.

Provjeri jel to tako? -90dB je stvarno premalo.

Preko WinBoxa se zakaci na ruter i vidi kolika mu je izlazna snaga. Inace Mikrotici su male ali mocne stvarcice. 

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 8:58 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Routerboard je ruter. Singal od -90dB je katastrofa.

Inace RB133 se prestao proizvoditi prije godinu dvije dana.
C verzija je okrljustena verzija 133 obicnog.
Na njemu bi trebao imati miniPCI slot u kojeg bi trebala biti umetnuta wireless kartica.
Na nju bi trebao biti ustekan pigtail a na njega zavidana antena.

Provjeri jel to tako? -90dB je stvarno premalo.

Da, sve je kako si i rekao, znaci na ruteru ima slot u kojeg je umetnuta kartica i na nju antena prikljucena.

Za signal, koliki treba biti da bi mogao net normalno funkcionirati? Jer to sam sve sinoc vidio i samo sam ostavio antenu, problem je sto mi je to na krovu sve, di je problem izici, jbg zgrada mi nema izlaz na krov, a ja s posla dodem kasno i vec mrak bude.

17 godina

Koja je antena u pitanju?

Ako imas omnicu i nalazis se ispod nje vjerovatno neces ni vidit signal jer se signal omnice siri kao plast kisobrana. Ako imas nekakvu usmjerenu antenu (yagi, panel, kantena) onda pogotovo neces vidit signal jer je jagi i kantena dosta usmjerena, dok panelica ima snop od oko 40 prostornih stupnjeva.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Ma antena je samo neka ploca, dimenzija mozda nekih 20x10 cm.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To ti je vrlo vjerovatno panel antena (ne vjerujem da je sektor antena) te bi njen signal trebao hvatati samo ispred i nesto sitno iza antene (singal panel antene je oblika suze).

Reci mi koji kabel ti je izmedju antene i ruterborda i koja je njegova duljina?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Sve je to skupa u jednoj kutiji, a duljina kabela je nekih 30 cm. neki je tanki kabel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Routerboard je u kutiji od antene?

Ili je routerboard u svojoj kutiji i onda je to spojeno na antenu. Jel znas razliku izmedju pigtaila i kabela?

Ajd fotkaj ti to pa postaj tu pa cu ti moc malo vise reci.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Routerboard je u kutiji od antene?

Ili je routerboard u svojoj kutiji i onda je to spojeno na antenu. Jel znas razliku izmedju pigtaila i kabela?

Ajd fotkaj ti to pa postaj tu pa cu ti moc malo vise reci.

Sada znam, google is your friend :D

Nisam kuci, na poslu sam, slikat cu veceras pa cu poslati slike.

Znaci, tu je board u koju je ustekana wireless kartica i to je sve u jednome celofanu, da se zastiti od kise, nadalje wireless kartica je pingtailom povezana sa pravokutnom plocom koja je ujedno antenai to je sve ubaceno u jednu kutiju.

17 godina

Ako ti je sve u kutiji zasto celofan? Pa ovaj tvoj ruter se grije... sta antena/kutija nije zabrtvljena?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Jest, ali predpostavljam to je nesto kao dodatna zastita, vjerujes mi da sam u petak prvi put otvorio kutiju :S
Iskreno to nije moje podrucje pa ne znam, i nisam se toliko uvlacio u to.

Kakav je taj cijeli sklop zajdeno, jel vrijedi ista? ako ne, da prodam to, da trazim nesto bolje?

btw. Koliki treba biti signal da bi net mogao normalno raditi

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 9:51 (goodye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
goodye kaže...

Jest, ali predpostavljam to je nesto kao dodatna zastita, vjerujes mi da sam u petak prvi put otvorio kutiju :S
Iskreno to nije moje podrucje pa ne znam, i nisam se toliko uvlacio u to.

Kakav je taj cijeli sklop zajdeno, jel vrijedi ista? ako ne, da prodam to, da trazim nesto bolje?

btw. Koliki treba biti signal da bi net mogao normalno raditi

A cuj... -70db, -75db... to bi ti bilo normalno za net. 

Ulogiraj se u routeros preko winboxa pa pogledaj kakvo je stanje tamo...

na kojoj snazi ti radi kartica. vidi li kakve druge mreze i koja je razina signala prema njima?

I'm going woo woo
17 godina
Hvala, vidjet cu veceras, poslikat cu i probat nesto iskemijati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
goodye kaže...
Hvala, vidjet cu veceras, poslikat cu i probat nesto iskemijati.
Samo ti nisam siguran moze li ti RB133 raditi u AP modu... Ukoliko ti je routeros LVL 3 onda ne, onda ga mozes koristit samo ka klijenta. Ako je lvl 4 onda ga mozes upogonit kao AP.

I'm going woo woo
17 godina
ne treba mi kao ap, nego samo da uhvatim signal
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa onda se spoji Winboxom i tamo vidi sto i koliko dobro vidis...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina

Imam par mikrotika, i na -90 db mi uredno radi internet. Riječ je o udaljenosti većoj od 8 km. Antene su panelke od 22db.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Citam ove postove i bogami i mene bi zbunili ,covjek pita za signal .Nije bitno u cemu je ruter a pretpostavljam da je u panel anteni.

Signal -90 je los ako bi kojim slucajm mogao da uhvatis  i -80 to je i u neku ruku prihvatljvo ,sto manje to bolje.

I graj se malo sa antenom zakreni lijevo desno pa skeniraj trazi bolje AP.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice