Kućna mreža - AP vs Range Extender vs MESH

poruka: 1.180
|
čitano: 690.529
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 mjeseci

Mislim da ću 3 mesh-a AX3000 od xiaomija zamjeniti za jedan jak standalone router, samo moram odabrati što.

0 0 hvala 0
13 godina

Treba mi za trosoban stan access point (spojit cu ga na telemach router lan kabelom).

Trenutno imam asus router koji mi daje wifi u stanu ali crkava.  a ovaj telemach router jednostavno nije dovoljno jak da wifiem pokrije cijeli stan.

Sto uzeti? 

nesto ovako;

https://www.amazon.de/-/en/TP-Link-RE225BE-Dual-Band-Amplifier-Compatible/dp/B0FGJYC3FX/261-1088157-3165714?psc=1&th=1

https://www.amazon.de/-/en/ASUS-RT-BE90U-Tri-Band-Extendable-Professional/dp/B0GN35F4SS

https://www.amazon.de/Zyxel-4-Stream-Standalone-NWA90BE-PRO/dp/B0FM3R6TYP?s=computers&th=1&psc=1

nije mi bitno jel wifi6 ili 7, samo mi je bitno da je wifi signal dovoljno jak da pokrije cijeli stan i da ima 2.5g port.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Kućna mreža - AP vs Range Extender vs MESH

Ako ti dizajn nije najbitniji, nego cijena, imaš trenutno u Mall-u router Cudy wr3600h za €57. Ima 2x2.5GbE + 2x1GbE. Konfiguriraš ga kao access point.

Nemam pojma koliko je signal dobar ali ima 4 vanjske antene, valjda je bolji od četvrtaste kutijice...

Gledam te!
12 godina

Broj antena na wifi uređajima ne znači apsolutno ništašto se tiče snage i dometa .

18 mjeseci
AF139 kaže...

Broj antena na wifi uređajima ne znači apsolutno ništašto se tiče snage i dometa .

Znači najjači router sa jednom antenom ima bolji domet/snagu nego najjači router sa 4 antene?

13 godina

mnogi routeri\access pointovi\extenderi imaju antene integrirane u samom kućištu. Broj vanjskih antema ne govori cijelu pricu.

18 mjeseci
Fanu kaže...

mnogi routeri\access pointovi\extenderi imaju antene integrirane u samom kućištu. Broj vanjskih antema ne govori cijelu pricu.

Jasno mi je ali je kolega rekao da to ne znači apsolutno ništa imati 4 u odnosu na 1 što se tiče snage/dometa. Podrcrtano 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2026 20:13 (Novice).
12 godina

Gore navedeni https://www.mall.hr/routeri/cudy-bezicni-ruter-wr3600h-be3600-25g-wi-fi-7 u specifikacijama ima 4 dual band antene (nema unutarnje).

Antene snagu sa izlaza čipseta pretvaraju u el. magnetno polje a kod prijema obrnuto . Ukoliko čipset ima ugrađenu opciju MIMO sa više izlaza i ulaza sa antena da bi se dobila veće brzina (Mbps) ne znači da se snaga zbraja jer bi to bio apsurd.

17 godina

-više antena omogućuju istovremeno-paralelno više linija-klijenata-frekvencija.. npr dualband, tj naravno, reklama-trgovina zbraja te brojke i juzer tome povjeruje.. mimo opet isto zbrajanje, tj to omogućuje ukupnu-suma propustnost routera, kao razlika simplex-duplex ili kao ddr-ram ono double, istovremeno-paralelno ali pojedini korisnik neće dobiti umnožak nego jednu liniju-brzinu, dok naravno router koji hendla recimo 10 juzera mora imati ukupnu propustnost 10x veću da bi ih opslužio, no to nije juzerska brzina itd. itd...

-reklame i kako one to namjerno prikazuju juzerima pa ih ne treba previše kriviti što to povjeruju :) ... a stvar nije istina-laž, točno-netočno, nego nešto kao ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
13 godina

fuck it, na kraju sam kupio Asus RT-BE86U za masne pare. Ovi Omada tanjuri su jeftiniji i tri band su ali nekako bi mi glupo bilo imati taj tanjur u sobi :e

prosli Asus router (RT-AC56U) je radio bez problema skoro 10g, nadam se da ce i ovaj novi Asus (+ ima merlin podrsku).

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice