Gigaset SX 473 Wlan router

poruka: 6
|
čitano: 3.814
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
offline
Gigaset SX 473 Wlan router

Pozdrav svima,

 

imam Gigaset SX 473 wlan router koji je otključan i kojeg koristim kao AP. Povezan je sa mrežnim kabelom sa glavnim routerom i stvar funkcionira. Ali problem je taj što mi je download brzina preko njega (preko wifija) dosta manja nego na glavnom routeru (iako su međusobno povezani mrežnim kabelom). Download kao da je limitiran na 15-16 Mbit. Čak je i upload veći (on je 20 Mbit). U isto vrijeme glavni router je download 50 Mbit.

Glavni router je Huawei Ha 35-11 (hybridni od HT-a). 

 

Pitanje: u čemu bi mogao biti problem? U postavkama nisam ništa pronašao.

 

Hvala unaprijed

 

Darko

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Gigaset SX 473 Wlan router
dbumbar kaže...

..

Pitanje: u čemu bi mogao biti problem? U postavkama nisam ništa pronašao.

..

 -problem? -u očekivanjima, starosti (desetljeće za wlan je razlika u mogućnosti a time i brzini..), u tome što je to wlan i ovisi o tisuću sitnica, smetnji-kanal-udaljenost kao i postavkama 11g i teoretskom brzinom 54mpbs kao i realno zbog mimo pola i manje.. tj brzina-propustnost je ukupna dok ti za komunikaciju treba dvosmjerno, čitavo vrijeme.. i po ovim brojkama imaš realni max koji možeš imati.. možda do recimo 30mbps ali opet ovisiš o svemu, uređaj koji se spaja dvostruke smetnje-problemi samim brojem tvojih routera-wlana i slobodnih kanala + dodaj tome susjede i sve mobilne uređaje koji to opterete kao i to da stariji wlan s većim brojem klijenata ne može hendlati dok noviji mogu recimo do 64.. stari su pucali na 5-10..

-ako pogledaš novije routere s wlanom, vidjet ćeš recimo da ima dva wlana, 2.4 i 5ghz.. dualband, kao i to da ima više antena, barem dvje, 4-5-6.. a to što ima više antena ti govori da imaju neku svrhu, simplex-duplex itd. i time dobiješ teoretski ukupan-max protok, protok po wlanu koji se reklamno sumira, jednosmjerno-dvosvmjerno itd. + od teoretskog max dijela uvjek moraš odbiti sam protokol-korekciju-greške + ponavljanje paketa, .. tj možeš imati transfer recimo 25mbps s greškama-ponavljanjima recimo 20% i tad si efektivno prenio 20mbps.. a ako je simplex-jedna antena tad možeš pola od tog + broj uređaja koji rade i slobodnih kanala kao i širinu pojasa koji možeš podesiti 20-40-80hz ali time i pad ovisno o smetnjama.. tj kao pravilo, što je brži protokol to je više osjetljiv na greške-smetnje-gubitke i samo u idealnim uvjetima dobiješ te brzine dok automatika spušta na prvu-nižu-stabilnu kao optimalnu (i podiže ako se popravi..).. čak je ponekad efikasnije izabrati nižu brzinu i tako eliminirati šaltanje gore-dolje..

-ako na glavnom-liniji imaš dl 50, tad ćeš statistički na dodatnom wlanu kao ap dobiti 25 i manje... pošto imaš 15 to je recimo ok-očekivano-normalno.

-upload može biti rezultat keširanja.. dok sve mrežno može biti stvar prioriteta, sreće, stanja u nekom trenutku ili ovisnost o uskom grlu.

-wlan nije žica.. tj na žici bi očekivao 100mbps i recimo dobio oko 80-90. Kod wlana bi to bilo u idealnom slučaju, koji je samo teoretski moguć, pa na g-54 možeš dobiti max +40mbps.. a ako to podjeliš na dvosmjerno dobiješ ispod 20mbps što imaš... dakle to je ok za taj uređaj-generaciju i mogućnosti. Ako želiš brže, moraš nešto novo + imati sreće za smetnje itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
online
Re: Gigaset SX 473 Wlan router

To je prastara krama sa starim/sporim procesorom + sve ono što je ihush naveo. Dobro da si i tih 15mbit dobio.

2 godine
neaktivan
offline
Re: Gigaset SX 473 Wlan router

Ihush, hvala ti na detaljnom odgovoru. Onda je to vjerovatno to. To je njegov max i gotovo.

Što se tiče samih smetnji i ometanja signala to je kod mene minimalno jer živim u malom mjestu u kući gdje su susjedi dovoljno daleko udaljeni da bi radili neke smetnje.

Ukupno u kući imam glavni router i dva druga Ap-a koji su sa glavnim routerom povezani sa mrežnim kabelom (svaki na svojoj etaži kuće).

Da li bi bilo bolje svakom od njih dodijeliti vlastiti kanal ili ostaviti na automatski?

 

Hvala

8 godina
online
Re: Gigaset SX 473 Wlan router

Svaki bi trebao biti na svom kanalu, ručno postavljen, točnije 1, 6 i 11 - oni se jedini ne preklapaju.

2 godine
neaktivan
offline
Re: Gigaset SX 473 Wlan router
Nuclear_Phoenix kaže...

Svaki bi trebao biti na svom kanalu, ručno postavljen, točnije 1, 6 i 11 - oni se jedini ne preklapaju.

 Hvala ;-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice