Koji motor/skuter vozite? izdvojena tema

poruka: 672
|
čitano: 417.572
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji motor/skuter vozite?

Stavio sam policijsku sirenu.. {#}

ŽIVOT je kao pozornica, dođeš, vidiš, odeš. .
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Anketa:

Vozite li motor u zimskom periodu?

p.s. nabavio sam drugi skuter, gileru runner prodao, ako želite slike, recite {#}

12 Da
7 Ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav svima.

Pošto nisam našao pametniju temu, pitat ću ovdje..

Preporuka skutera do 50 ccm. Može li se naći nešto pametno do 4-5k kn? Najbolji omjer kvalitete/performansi/,održavanja.

Pošto sam položio B kategoriju, imam i AM, a pošto se nema para za auto, trebao bi neki skuter za kraće relacije. Možda i udaljenosti oko 80-100km, ako bi prošlo bez problema?
Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Posjedujem i vozim

Peugeot SpeedFight2 LC

Zasad zadovoljan :)

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji motor/skuter vozite?
dv14 kaže...
Pozdrav svima.

Pošto nisam našao pametniju temu, pitat ću ovdje..

Preporuka skutera do 50 ccm. Može li se naći nešto pametno do 4-5k kn? Najbolji omjer kvalitete/performansi/,održavanja.

Pošto sam položio B kategoriju, imam i AM, a pošto se nema para za auto, trebao bi neki skuter za kraće relacije. Možda i udaljenosti oko 80-100km, ako bi prošlo bez problema?

Pametan izbor je talijanski skuter recimo Gilera, sa vodenim hlađenjem koji te neće iznevjeriti, ja sam ga imao.

Kineski ne moraju biti loši ali su uglavnom zračno hlađeni, prednost im je cijena, te sama cijena rezervnih dijelova.

Ja sam imao Gileru Runner 50cc(vodeno hlađenje), pa sada imam Keeway Hacker 125cc(zračno hlađenje), da kucnem o' drvo problema nisam imao sa gilerom, niti sada sa keeway-om.

Možeš ići i na Apriliu sr, Yamahu aerox, to su sve skuteri koji su nepoderivi, to što su stari ne predstavlja problem.

Znači:

Gilera runner, Aprilia Sr, Yamaha Aerox, Malaguti f15, Peugeot Speedfight1, Speedfight2.. to su ti razvikani skuteri koji su i kvalitetni, isto tako i Kymco,  Keeway ali sa malo manje kvalitete(kineska mašina) ali opet mnogo jeftinijim dijelovima.

Pročešljaj oglasnik, razmisli, javi.{#}

12 godina
neaktivan

Može meni preporuka skutera do 125 ccm ?

Bitno da je kvalitetan i da može dobro povući  pošto sam velik.

I što jeftinije to bolje, nemora sada biti 2k kn .

Da je novijeg godišta.

LP! 
:) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 1:15 (TheMenstalist).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Može meni preporuka skutera do 125 ccm ?

Bitno da je kvalitetan i da može dobro povući  pošto sam velik.

I što jeftinije to bolje, nemora sada biti 2k kn .

Da je novijeg godišta.

LP! 
:) 

I za tebe isto važi(isti modeli- gilera runner, aprilia sr, kymco agility city samo 125cc oznaka), pročitaj moj post..

Ne brini toliko za godište..{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 1:30 (Prilika).
12 godina
neaktivan

Što je bilje uzeti nekakav enduro do 125 ccm ili skuter?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Opa..tema po mom ukusu.

Počel sam ko skuteraš sa novom Yamahicom...2006.g. Rossi Replica

Brzo mi je serijala dosadila pa je uslijedio tuning, prvo sam išel na Base(DR.Evo 70ccm gus) termogrupu pa kasnije na Midrace(Italkit 70ccm alu). Ulupao sam masu para i dobio skuter koji je bil živčan ko sam vrag, nije bilo dijela na njemu kojeg nisam zamjenil sa boljim, tj dijela na mašini ostalo je ostalo serijski...tolko toga sam napravil da mi tu ne bi bilo dosta tri stranice...pa da skratim.

Evo ove su slike zadnje, poslje toga je nedugo prodan...sve sam ja radil osim lakiranja, od pripreme do apliciranja folija tj naljepnica :)

Poslje toga je kupljea Gilera Runner VXR 200ccm 2006.g.........neke sitne preinake sam radio ali samo izgleda radi, gore je bio samo Malossi multivar, remen, filter zraka i 14gr. rolice...

Nju sam vozio do prošle jeseni kad sam uzeo .....

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 2:23 (aquaevivae).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Što je bilje uzeti nekakav enduro do 125 ccm ili skuter?

Skuter za gradsku vožnju naravno

15 godina
@Prilika hvala na odgovoru..

Zasad mi se nekako najviše sviđa Runner.. Ako se ne varam, ova čuda tipa Aerox imaju jako malo mjesta za suvozača. Nije baš da ću svaki dan voziti nekog, al eto..

E sad me zanima. Što se tiče Runnera, koje godine gledati? Negdje sam pročitao da ovi novi imaju lošiju plastiku i mašinu..
Ali te ionako ne gledam zbog cijene, tako da.. Svi su 2T sa vodenim hlađenjem?
Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad cu ja rec da vozim Baotiana (starija verzija, dobar komad xD ) sluzi od tocke A do tocke B. Hejteri navalite :D

13 godina
odjavljen

Od danas posjedujem Apriliu RS 50. Doduše, još nije spremna za cestu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 13:45 (Pranja).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...
E sad me zanima. Što se tiče Runnera, koje godine gledati? Negdje sam pročitao da ovi novi imaju lošiju plastiku i mašinu..
Ali te ionako ne gledam zbog cijene, tako da.. Svi su 2T sa vodenim hlađenjem?

Za runnera gledaj 1998 godinu jer je tu još mašina kvalitetno izrađivana a ima i disk pozadi.
Ja sam lično imao 1997 godište Runner-a i sasvim ok me slušao samo pozadi disk nije imao mada mi je lakše tako bilo kočiti nego sa diskom,

sad imam disk i zamalo ne ispadnem iz cipela kad treba "kočiti".

-Istina da nova gilera je sklapana u kini i to stoji što si naveo.

-Uglavnom su ti kvalitetniji sa vodenim hlađenjem.

p.s. vozim kineza i nema problema sem sitnih dječijih bolesti kojih sam imao i na gileri, bez divljanja svaki sluša {#}

16 godina
Pranja kaže...

Od danas posjedujem Apriliu RS 50. Doduše, još nije spremna za cestu.

Uff kad se sjetim moje i kad sam sjeo prvi put za nju,nisam imao pojma o mijenjanju brzina,na sta je to izgledalo,stari se krstio i molio da mjenjac ne ode samo :D

Odlican motor,nije trosio puno,4-5 litara max,isao 80-90 bez kita,sa kitom Top Perfomance 100-105 kmh,iako sa zescim tuningom bi isla 120 koliko YZF R125 ne moze ici.

13 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...

Uff kad se sjetim moje i kad sam sjeo prvi put za nju,nisam imao pojma o mijenjanju brzina,na sta je to izgledalo,stari se krstio i molio da mjenjac ne ode samo :D

Odlican motor,nije trosio puno,4-5 litara max,isao 80-90 bez kita,sa kitom Top Perfomance 100-105 kmh,iako sa zescim tuningom bi isla 120 koliko YZF R125 ne moze ici.

Vjeruj mi da ni ja nemam više pojma nego što si ti imao. Ovo mi je prvi motor. Nisam htio skuter ni Tomosa jer mi je to malo lame za po gradu, a ne kanim mijenjati ovo slijedećih par godina.

Mislim da 120 km/h s njom nije moguće. Kao što si rekao 105 će ići sa kitom 90 ccm, ali iznad toga teško,možda ako se mijenja i radilica, ali takvi kitovi koštaju kao i taj motor.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan

Ovo vozim trenutno....

Kaj se Runnera 50ccm tiče, naravno da je noviji bolji, pustite te gluposti oko plastika...ne budite smiješni, pa di će se proizvest nego u Kini....nije samo to na Runneru.

Manite se ajnšprica na 50ccm, uzimat Runnere samo sa fergazerom.

Novi Runner ima puno prednosti nad starim, tak da moja preporuka ti je kupiti čim noviji, naravno kolko ti financije dopuštaju, nemoj biti lud i kupit stari kramp od 15 godina.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 13:29 (aquaevivae).
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

zivjeli, imam kymco agility city 125

nisam ga vozio par dana, a kako zivim u hrvatskoj

nesto mi je ukralo s njega, vidi se na slici

e sad s te lijeve strane fale ta dva vijka

i čep ovi sa slike. sto je tocno to i kakvog utjecaja moze imat na sigurnost

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo vozi! Taj vijak drži fiksnu ovu crnu podnicu, ali vidm da je drugi na mjestu pa je to dovoljno, samo će ti u tu rupu ulazit voda i prljavština...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
aquaevivae kaže...

Samo vozi! Taj vijak drži fiksnu ovu crnu podnicu, ali vidm da je drugi na mjestu pa je to dovoljno, samo će ti u tu rupu ulazit voda i prljavština...

tako sam i mislio

nista, morat cu pronac kompatibilni vijak

15 godina

Znam da nije baš neko mjesto za to, al moram pitat.

Može neka preporuka skutera 50ccm, da je što jeftiniji a i dalje kvalitetan. Znaci neki omjer cjene i kvalitete, best buy.

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Talijan recimo 2006ta...Aerox, Runner, Piaggio kaj god od te trojce zemeš nemreš fulat, sad je stvar osobnog izbora i estetike...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:02 (aquaevivae).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
aquaevivae kaže...

Talijan recimo 2006ta...Aerox, Runner, Piaggio kaj god od te trojce zemeš nemreš fulat, sad je stvar osobnog izbora i estetike...

Lupaš gluposti.. mogao si mu reći uzmi runnera 2013 godište.. pa daj.. stariji skuteri su kao vino, što stariji to bolji.. a to što novi runner ima npr bolju struju

od starog(naravno da ima nov je) to je druga priča.. a kad dođe kvaliteta na red tu je stari runner bolji..

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:31 (Prilika).
17 godina
neaktivan

Takvima ko ti ni ne vredi nis objasnjavat, ja pricam gluposti sinek a popravljal sam vise skutera nek si ti videl...

Kaj ima bolje novi Runner, onak za takve klipane ko ti recimo 13" kotace, koji su ono gle cuda, bolje pokazali i pridonose boljoj upravljivosti i udobnosti skutera...ali ne tebe struja muci na 50ccm skuteru koja je btw tak jednostavna da se pitam zake bi ju uopce neko spominjal...

Ajmo dalje, svjetla, sic, kocnice i komande na volanu su napravljene kak treba, a ne na starim modelima...

Kad je rijec o masini, tu nema neke velike razlike, ima nesto sitno ali ne igra neku ulogu ak se odrzava skuter redovito.

I najvaznije, di ces ti ajde molim te kupiti posteni Runner a da je stari model i da nije 10 raskapan, da ga i kupis tu moras ulozit jos pola cijene da zamjenis dotrajale djelove,

Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji su favorizirali stare krampove pored novijih i u ovom slucaju boljih modela...

I BTW serija iz 2006g je jos radena u Izaliji...ak vam to kak znaci...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 2:19 (aquaevivae).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

More jedno pitanje? prijatelj je navečer htjeo provozat tomosa mislim da je 87" i da nebi bio glasan stavio vunenu čarapu u auspuh i da se ta čarapa drži ubacio exer{#} I tomos nakon par pokušaja upali,napravi 1km i od tada više upalio nije,niti sa čarapom niti bez čarape,jel itko zna u čemu je problem?

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

To nema nikakve veze, jer je auspuh i onak pun staklene vune (bar je bilo tak na mom apn6).

Čarape se stavljaju na fergazer, haha, pa ak mu je poteglo u cilindar nek ga rastavi i počistil.

EDIT; a možda ga je stvarno zaštopal, ko zna. Gurni starome par krumpira u auspuh, pa da vidiš!

Crkva je zlo 21. stoljeća
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 2:55 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

To nema nikakve veze, jer je auspuh i onak pun staklene vune (bar je bilo tak na mom apn6).

Čarape se stavljaju na fergazer, haha, pa ak mu je poteglo u cilindar nek ga rastavi i počistil.

EDIT; a možda ga je stvarno zaštopal, ko zna. Gurni starome par krumpira u auspuh, pa da vidiš!

hahaha xD Budem s njime vidjeo, ali mislim bezobzira što je auspuh pun staklene vune on je vunenu čarapu baš nabio na vrh auspuha,a kad je exer stavljom jedva ga je i stavio, možda se u motoru "zadimilo" tj. da nije možda dim prešao preko sviječica?? Samo nagađam...

Strm
14 godina
protjeran

Reci mu da se taj motor ne može utišati bez značajnog gubitka na snagi. A onda bolje da se vozi biciklom, bude brži.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Reci mu da se taj motor ne može utišati bez značajnog gubitka na snagi. A onda bolje da se vozi biciklom, bude brži.

E to care xD

Strm
13 godina
neaktivan
aquaevivae kaže...

Takvima ko ti ni ne vredi nis objasnjavat, ja pricam gluposti sinek a popravljal sam vise skutera nek si ti videl...

Kaj ima bolje novi Runner, onak za takve klipane ko ti recimo 13" kotace, koji su ono gle cuda, bolje pokazali i pridonose boljoj upravljivosti i udobnosti skutera...ali ne tebe struja muci na 50ccm skuteru koja je btw tak jednostavna da se pitam zake bi ju uopce neko spominjal...

Ajmo dalje, svjetla, sic, kocnice i komande na volanu su napravljene kak treba, a ne na starim modelima...

Kad je rijec o masini, tu nema neke velike razlike, ima nesto sitno ali ne igra neku ulogu ak se odrzava skuter redovito.

I najvaznije, di ces ti ajde molim te kupiti posteni Runner a da je stari model i da nije 10 raskapan, da ga i kupis tu moras ulozit jos pola cijene da zamjenis dotrajale djelove,

Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji su favorizirali stare krampove pored novijih i u ovom slucaju boljih modela...

I BTW serija iz 2006g je jos radena u Izaliji...ak vam to kak znaci...

Super, po tvome bi svako ko pomisli na riječ skuter, trebao imati u džepu min. 2.000€ da bude miran, da može kupiti novog runnera.. nemaju svi novaca.... 

Šta je sa onima koji su ovo tvoje pročitali a imaju približno 500-750€, uzeti novog runnera? ne...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 15:21 (Prilika).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice