Spajanje monitora preko dvi adaptera+hdmi kabl

poruka: 4
|
čitano: 4.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

trebao bi spojiti monitor na komp na malo veću daljinu, a skužio sam da bi me jeftinije ispala 2 dvi>hdmi adaptera + 5 metara hdmi kabla nego ista duljina DVI-DVI kabla...

jel bi to moglo funkcionirati?
monitor je neki samsung 22nešto bw
u grafičku ati 1650

http://www.ebay.com/itm/DVI-Male-HDMI-Female-Adapter-Converter-HDTV-9385-/180762065503?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a16423a5f

http://www.ebay.com/itm/5M-HDMI-Cable-16ft-HD-HDTV-PS3-xBox360-BluRay-1080p-k4d-/270770668130?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0b308262

to je sve zajedno nekih 8 dolara

a dvi kabl iste duljine bi ispo nekakvih 12 dolara http://www.ebay.com/itm/DVI-D-DVI-D-24-1P-Cable-16FT-5M-DVI-D-Dual-Link-M-Male-/330654057327?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cfc84836f

s tim da kod kombinacije adaptera i kabla imam više mogućnosti ubuduće za spajanje

jel bi to trebalo funkcionirat bez problema ili postoji mogućnost za nekakve poteškoće?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 22:06 (bgm256).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Do pet metara ne bi trebao imati nikakvih problema, jer do toliko i DVI standard radi do FullHD rezolucije bez problema. Tako da stvar možeš riješit DVI kabelom - vjerojatno. Poslje ću objasnit zašto "vjerojatno".

Ja sam imao sličnu situaciju i slične potrebe (samo kod mene monitor je oko 15 metara udaljen od računala) pa ću ti opisati kako sam to riješio:

dva DVI-HDMI adaptera, jedan kratki HDMI kabel od 1,5 metar, jedan dugački HDMI kabel od 20 metara i jedan HDMI repeater (HDMI repeater je inače u Hrvatskoj 250 kuna, kupio sam preko eBay-a za 84 kune). Bez HDMI repeater-a nema signala preko 5-10 metara. DVI kabel od 20 metara nisam ni našao da postoji tako da sam išao na HDMI varijantu. Od 5 metara DVI ima, imao sam takav, koristio bez ikakvih repeater-a i nisam imao nikakvih problema, ako ti je grafička DVI out i ako ti je monitor DVI in uzmi takav kabel i miran si.

E sad. Imam malih problema, ne znam točno s čime, ali pretpostavljam da baš sa DVI sučeljem, jer mi monitor nema HDMI. Naime, kad sam spojio ovako: grafička DVI out -> DVI-HDMI adapter -> HDMI 20m -> HDMI-DVI adapter -> DVI in na monitoru, uopće nisam imao signal. Kad sam dodao HDMI repeater i jedan HDMI kabel od 1,5m dobio sam signal i većinom je stabilan i ispravan, osim u situacijama kad... nije. Iz neobjašnjivih razloga i u nepravilnim vremenima jednostavno počinje nestajati signal, prekidati i tako to. Ali većinom radi ispravno. Možda HDMI repeater treba napajanje i gledam da to sad riješim pa ću vidjet.

Za usporedbu, na isti način sam povezao drugi DVI out iz grafičke na TV, isto sa jednim kabelom od 20 m i jednim od 1,5 m i sa HDMI repeaterom, ali TV rastura, nikakvih smetnji u signalu, nikakvih prekida, ništa. Možda zato što TV ima HDMI ulaz, ne znam, uglavnom bolje radi nego monitor.

Prednost ovakvog sustava: nigdje ne čujem kompjuter. Imam uz ove signalne kablove i USB repeater-e sa bežičnim prijemnicima i imam svu wireless i bluetooth periferiju. Nikad ugodniji rad na računalu bez računala.

Ponavljam, ako ti je 5 metara dosta, uzmi sve DVI. Ako treba više udaljenosti, onda pokušaj sa dva dvi-hdmi konektora i jednim HDMI kablom potrebne duljine (u tom slučaju razmisli da uzmeš i HDMI repeater), a ako ti monitor ima HDMI onda bodi direktno. Mislim da je DVI sučelje jednostavno zastarjelo za konekcije preko 5 metara - ovo je neki moj zaključak temeljen na saznanjima prikupljenim sa interneta, iz različitih testiranja, nisam elektronski tehničar i ne mogu potkrijepiti to formulama i ne znam čime, samo konkretnim pokušajima.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Spajanje monitora preko dvi adaptera+hdmi kabl

evoga sad sam za probu samo spojio adapter u monitor i u komp i hdmi kabel od metar i pol, i funkcionira, al me upravo ta daljina brinula, 5 m bi bilo naknap, a 10 m mogu komotno uza zid sobe povuć da mi ne ide posred sobe kablovinje, koje su šanse da bi mi preko jeftinog 10 metarskog HDMI kabla s ibeja i 2 također jeftina adaptera radilo ok? ako je bitna reza, to bi mi trebalo za 1680x1050 ako to ima neke veze

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 0:36 (bgm256).
16 godina
neaktivan

Vjerojatno će radit s kablom do 10 metara.

Ja imam kablove od 20 metara i morao sam kupiti HDMI repeater i napajanje za njega, tek tad mi se slika stabilizirala.

Ništa te ne košta zasad - i tako i tako planiraš kupiti 10 m HDMI kabel i dva adaptera - kupi to, spoji i vidi, ako sve radi, ništa ti dodatno ne treba. Ako budeš imao problema (titranje slike, zrnatost bijele i zelene boje, prekidanje prikaza) onda još kupiš jedan što kraći HDMI kabel i jedan HDMI repeater. Meni je za monitor trebao još i strujni adapter da HDMI repeater postane aktivni i s tim mi je prikaz savršen, na televizoru to nisam trebao, dovoljan mi je samo kabel.

Što se tiče cijena, definitivno eBay, kod nas svi deru minimalno 200 posto marže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice