Pozdrav
Imao sam mogućnost zamjene Samsunga za LG pa evo subjektivne procjene za eventualno nekog poput mene tko je imao dilemu oko ovih monitora.
Dakle kod Samsunga (19") je nativna rezolucija 1400*900, odaziv je 2ms i ima polu led staklo i frekevencija osvježavanja je 75Hz.
Kod LG (22") je nativna rezolucija 1920*1080 odaziv je 5ms i normalno staklo i frekevencija osvježavanja je 60Hz.
Detaljnije specifikacije možete naći na netu, ali da nastavimo sa subjektivnom procjenom.
U prvi mah mi se relativno svidio LG, sve je puno šire takoreći otvorenije, filmovi stvarno super izgledaju ali... u igrama i crtičima, animacijama definitvno dolazi do izražaja Samsungov polu led ekran gdje stvarno sve izlgega bar za 40-50% čišće i bistrije.
U igrama mi se isto tako pojavio neznam kako bih to nazvao, flickering? pri kretanju kao da se gube rubovi. Neznam da li je to zbog odaziva ili frekevencije ali definitvno bole oći. U svakom slučaju još je jedna osoba rekla nakon sat vremena na kompu da je bole oči na LGu naspram Samsunga.
Dakle moje mišljenje je ako vam treba monitor za gledanje filmova i internet definitvno LG, ako je za igre definitivno Samsung - ovo je znači usporedba samo između ova 2 za ostale monitore ne znam:)
Što znaći da je nakon probe LG vračen i ostavljen Samsung (jer ipak su mi igre preće:)
Pa nadam se da će nekom pomoći:)