Samsung 2232BW - problem s rezolucijom...

poruka: 19
|
čitano: 6.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Uglavnom, kupila sam jučer monitor Samsung 2232BW.
U čemu je problem?! Želim ga staviti na rezoluciju za koju piše da je, a to je: 1680x1050. (Prije nisam mogla izabrati tu rezoluciju, ali sam apdejtala drajvere i za grafičku i za monitor pa sada mogu). Kada izaberem tu rezoluciju, desi se ovo: LINK. Ovo što je u crvenom kvadratu je otprilike ono što vidim na monitoru, a tek kada krenem lijevo, desno, gore ili dolje mišem, slika mi se pomakne u tom smjeru; znači, tek kada krenem mišem ulijevo, tek tada mogu vidjeti sve ikone na desktopu (ali mi zato nestane risajkl bin iz videokruga)!
Najbolja slika mi je na rezoluciji 1440x900: LINK. (Zar ta rezolucija nije za 19 inčne monitore?).
Osvježavanje sam stavila na 60 Hz iako može i na 75 Hz! Ne znam što je bolje u slučaju LCD-a?

Grafička je jako stara, Radeon X300, ne znam da li to utječe na tu pošemerenost slike pri rezoluciji 1680x1050? Namjeravam kupiti novo računalo stoga mi nemojte preporučivati to, trenutno me zanima rješenje ovog problema na ovom starom kompu.

HVALA Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
...samsung 2232BW - problem s rezolucijom...

namjesti na monitoru sliku, imas opcije monitora, namjesti sirinu, visinu i poziciju i to bi trebalo rjesit stvar, al nemoj mijenjat rezoluciju u windowsima, vec samo preko dugmica na monitoru (ako ih monitor ima)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Evo na ovoj temi je korisnik imao isti problem. Problem je rijesio tako sto je spojio monitor i graficku s DVI kablom (kako i treba).

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mislim da je problem u tome što si monitor spojila s grafičkom karticom preko d-sub odnosno analognog kabla. zanima me dali se uz taj monitor isporučuje dvi-d kabel? ja imam Samsung Syncmaster 930BF i kad ga spojim preko DVI kabla slika je savršena. ništa se ne treba podešavati. kad je spojen na dvi kabel i kad pritisnem tipku Auto Adjustment prikaže mi NOT AVAILABLE što znači da ona radi jedino preko d-sub konektora. tebi ovo u stvari treba.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2008 13:18 (Anonimni Surfer).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Samsung 2232BW - problem s rezolucijom...

Ufff, sjećam se ovakvog problema od daaavno prije. Mislim da je bilo na laptopu nekom...

Kao prvo, LCD staviš na 60 Hz i zaboraviš na to.

Kao drugo, ako ti se slika 'skrola' u svim smjerovima, nije do podešenja na monitoru. Stvar je u tome da ti je maksimalna rezolucija definirana na onih 1440x900 koje si spomenula. Kada postaviš veću rezoluciju od te, Windowsi ti dozvoljavaju ovakvo 'šetanje' po desktopu. Mislim da nije do grafičke (ma koliko stara bila), niti do kontrola na monitoru. Moj najbolji pokušaj bi bio traženje najnovijih drivera od monitora - jesi li 100% sigurna da si instalirala drivere za pravi monitor? Ako jesi, ne znam kako ti pomoći, sry...

Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan

Drivere sam stavila sa cd-a koji sam dobila uz monitor i sigurno su dobri. Nisam spojila s DVI kabelom (iako sam ga dobila uz monitor) jer ga nemam gdje uštekati, nemam takav utor vjerojatno jer je stara grafička, a ne da mi se sad kupovati onaj nastavak koji bi možda riješio problem jer ću uskoro kupiti novi komp. Rezoluciju sam stavila nižu jer mi na višoj nije kompletna slika. Pokušat ću s ovim ručnim narihtavanjem na monitoru ili se jednostavno strpiti do novog kompa i vidjeti kako će biti tamo.

Još jedno pitanjce. Kada komp samo gori, recimo torrent jer se nešto skida kroz cijeli dan, da li je bolje da monitor bacim u stand by pa ga mičem iz njega kad skoknem na komp ili je bolje ostaviti ga da gori ili možda skroz ugasiti s tipkom na monitoru?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Meni je u windows power settings nariktano da se monitor ugasi nakon 20 min neaktivnosti. Sstedim struju i monitor Osmijeh

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako...Ja na monitoru kao takvom nisam našla opciju za namještanje rezolucije. Našla sam u meniju mogućnost pomicanja slike lijevo-desno, ali to nije to. Naime kada u windosima narihtam rezoluciju na 1680x1050 slika se razvuče tako da ne vidim cijeli desktop. E, onda kad krenem pomicati s onim na monitoru lijevo-desno, onda on meni samo pomiče tu pozadinu. Znači pomaknem u desno da mi taskbar bude tamo gdje treba biti, onda lijevo na desktopu fale ikonice, ako pak pomaknem da ikonice na desktopu budu lijevo gdje trebaju biti, onda pak taskbar nije na mjestu, znači samo pomičem pozadinu, ali nije da sužavam-proširujem sliku. Za sada sve to skupa normalno izgleda kada je rezolucija na 1440x900, ali zašto ne radi na onoj na kojoj bi trebalo? Grafička je stara, ali sam pogledala na netu i vidim da podržava i veće rezolucije. Za sada DVI kabel ne mogu uštekati jer nemam takav utor na grafičkoj...Ima li Joško kakve ideje?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ...samsung 2232BW - problem s rezolucijom...
Mikalica kaže...

Ovako...Ja na monitoru kao takvom nisam našla opciju za namještanje rezolucije. Našla sam u meniju mogućnost pomicanja slike lijevo-desno, ali to nije to. Naime kada u windosima narihtam rezoluciju na 1680x1050 slika se razvuče tako da ne vidim cijeli desktop. E, onda kad krenem pomicati s onim na monitoru lijevo-desno, onda on meni samo pomiče tu pozadinu. Znači pomaknem u desno da mi taskbar bude tamo gdje treba biti, onda lijevo na desktopu fale ikonice, ako pak pomaknem da ikonice na desktopu budu lijevo gdje trebaju biti, onda pak taskbar nije na mjestu, znači samo pomičem pozadinu, ali nije da sužavam-proširujem sliku. Za sada sve to skupa normalno izgleda kada je rezolucija na 1440x900, ali zašto ne radi na onoj na kojoj bi trebalo? Grafička je stara, ali sam pogledala na netu i vidim da podržava i veće rezolucije. Za sada DVI kabel ne mogu uštekati jer nemam takav utor na grafičkoj...Ima li Joško kakve ideje?

kupi novu graficku
neku iz 8xxx serije
imas po 600 kn
recimo 2600 xt u adm
u slucaju da imas pci ekspres (sto sumnjam) neku jos bolju
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Mikalica kaže...

kupi novu graficku
neku iz 8xxx serije
imas po 600 kn
recimo 2600 xt u adm
u slucaju da imas pci ekspres (sto sumnjam) neku jos bolju
 Hvala, ali ne namjeravam kupiti novu grafičku sad jer ću kupiti novi komp. Sve me ovo brine jer imam 7 dana fore za zamijeniti monitor, a novi komp neću kupiti u tom roku pa da probam s DVI kabelom. Nemam više ideja što napraviti.
17 godina
moderator
Mikalica kaže...
 Hvala, ali ne namjeravam kupiti novu grafičku sad jer ću kupiti novi komp. Sve me ovo brine jer imam 7 dana fore za zamijeniti monitor, a novi komp neću kupiti u tom roku pa da probam s DVI kabelom. Nemam više ideja što napraviti.
 Da li imas kod nekog frenda/frendice mogucnost da probas monitor na DVI kablu? Mislim da je velika vjerovatnost da je to uzrok.
17 godina
neaktivan
RE: Samsung 2232BW - problem s rezolucijom...

odite u device menager i izbrišite dravjere koji pripadaju monitoru

16 godina
neaktivan

Dobar dan svima! Ja sam gospon mrzm - Mikaličin muž!  Osmijeh

Uglavnom, manje više smo isprobali sve što ste napisali osim onoga s DVI kabelom jer nemamo nikoga kod koga možemo isprobati monitor s njim, ali ja bih ovako laički rekao da problem ne bi smio biti u VGA ili DVI kabelu jer je to samo drugačiji prijenos paketa (signala), zar ne!?

Maloprije sam ponovio cijeli proces instalacije vozača! Prvo sam deinstalirao vozače i za grafičku i za monitor, restartao sam računalo i nanovo ih instalirao; vozači za grafičku su od jučer, a za monitor su stari oko godinu dana, ali ni nema novijih... Opet je isti problem kada prebacimo na 1680x1050 Mršti se! S novijim vozačima mi grafička podržava čak i 2048x1536 tako da ne bi smio biti u njoj problem!

DrNasty, Sutra će mi jedan poznanik donijeti drugu grafičku karticu, ali ne znam da li ona ima ulaz/izlaz za DVI kabel, ali se nadam da ima pa da i tu mogućnost isprobamo.

Inače, KApeTAnkO, ne vidim smisao u tome da napravim to što si napisao, ali ipak jesam i opet ništa...

Da reklamiramo monitor, ako i sutra na drugoj grafičkoj bude problem, ili ne?

...mj ptps...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2008 17:54 (mrzm smglsnk).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo, da se Mikalica i ja pohvalimo! Problem smo riješili; stvar je ipak bila u kabelu; znači, čim smo spojili DVI kabel, odmah je i rezolucija prihvaćena!

Hvala svima koji ste nam pokušali pomoći! Namigiva

...mj ptps...

1 0 hvala 0
14 godina

pozdrav...imam problem sa rezolucijom

imam samsung SyncMaster 920NW 19" i prije sam imao rezoluciju 1440x900 i nakon reinstall windowsa nemogu staviti tu rezu...mogu samo 1600x900 i manje :S... molim pomoc. a problem je u tome sto ova 1600x800 ne radi u svim igrama...imam GTS 450 pls pomozite...prije je bilo sve normalno i ta reza i sve...a sad :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung 2232BW - problem s rezolucijom...
joza7 kaže...

pozdrav...imam problem sa rezolucijom

imam samsung SyncMaster 920NW 19" i prije sam imao rezoluciju 1440x900 i nakon reinstall windowsa nemogu staviti tu rezu...mogu samo 1600x900 i manje :S... molim pomoc. a problem je u tome sto ova 1600x800 ne radi u svim igrama...imam GTS 450 pls pomozite...prije je bilo sve normalno i ta reza i sve...a sad :S

Jesi instalirao drivere za grafu?

14 godina

da jesam..

16 godina
neaktivan
joza7 kaže...

da jesam..

Potrazi drivere za monitor iako nikad nisam shvatio njihovu svrhu, ipak bi ja tu posumnjao u drivere.

Pobrisi stare pa instaliraj nove, neznam.

14 godina

jesam i to sam probao..sve ama bas sve, i reinstall drivere za grafu i za monitor i opet :S

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice