Zanima me da li je ikako moguće spojiti ps3 na monitor preko pc-a znaci plan je prikljuciti ps3 na pc putem hdmi-a te da pc salje sliku na monitor koji ima samo vga prikljucak... da li je to moguce?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sad sam skuzio da je nemoguce jer graficka kartica ima samo output prikljucke...
Pa kupi VGA to HDMI adapter i riješena stvar
A da probaš spojiti monitor s PS-om bez posredovanja PC-a?
Pa kupi VGA to HDMI adapter i riješena stvar
VGA -> HDMI adapter ne postoji. VGA je analogni a HDMI digitalni i treba ti konverter koji košta malo previše.
mislim da postoji vga to hdmi... ali da u pravu si vga je analogni a hdmi digitalni tako da postoji problem sto se tice prijenosa zvuka
Adapter ≠ konverter.
Ti možeš prespojiti žice kako treba ali što ti vrijedi kada uređaj x šalje analogni signal sa svojim formatom a uređaj y očekuje digitalni signal u drugom formatu?
Da bi riješio taj problem, postoje konverteri, uređaji koji taj analogni signal pretvaraju u digitalni. To nisu pasivne komponente kao kablovi i adaperi nego aktivne komponente koje procesiraju signal i pretvaraju ga u odgovarajući format. Isto bi bilo kao da bi presjekao USB kabel i zalemio serijski konektor na njega.
Druga stvar kada imaš npr. PowerStrip program koji može "natjerati" grafičku da šalje pravi signal na DVI konektor i da taj signal VGA monitor "razumije". PS3 to ne može.
I na kraju - to nema veze sa zvukom. Možeš ti disableat zvuk na HDMIju. Problem je video signal.