Dali mozda netko zna kako da stavim monitor na rezu 1920x1080.Meni nikako neda.Da mi najvise da stavim na 1400x1050.Molim pomoc hitno!!
Problem s rezolucijom monitora
- poruka: 14
- |
- čitano: 9.183
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najvjerojatnije je problem do drivera grafičke kartice.... Reinstalacija drivera bi trebala pomoći.
Probaj najprije stare pobrisate nekim programom za čišćenje, recimo Driver Sweeper te onda nove na čisto instalirati.
Da li imaš taj problem od početka?
Probaj najprije stare pobrisate nekim programom za čišćenje, recimo Driver Sweeper te onda nove na čisto instalirati.
Da li imaš taj problem od početka?
Dali mogu to pobrisat pomocu catalysta jer on mene pita ocu li instalirat drivere ili deinstalirat?Ne taj problem mi se tek sad pojavio.
negdje sam naletio na nekoga sa identičnim problemom, samo druga kartica (hd38xx serija) - njemo je, na neku foru, kartica bila disableana u Device manageru - naravno, enable, reboot, i sve mu je radilo ok.
u slučaju da to nije slučaj kod tebe, deinstaliraj ati drivere, pobriši sve vezano uz ATI driver sweeperom, pobriši i ATI folder na sistemskoj particiji, i nakon reboota ponovno instaliraj drivere (pazi da izabereš dobru verziju s obzirom na OS koji koristiš, dakle 64 bitnu verziju)
evo, za svaki slučaj, ovo je link za driver koji trebaš http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx
pa sto vi pricate pa uopce ne mora biti do drivera , daj mi ime i model monitora , po vasem misljenju monitor od 17'' moze imati rezoluciju 1920x1080 ako ima instalirane drivere
može meni neko samo kratko objasnit kaj prokraj rezlolucije ( kod mene npr 1920x1080 (native)) znači ovaj native? Kad postavim tu rezoluciju onda mi je slika preširoka i moram ju ručno popraviti. jel to zapravo to?mislim, to da se rezolucija ne pozicionira sama već ju treba ručno, dok je sam svim ostalim rezolucijama uredu? E da, i jel ima kakve razlike kad je monitor spojen preko vga kabla ili dvi-a?
može meni neko samo kratko objasnit kaj prokraj rezlolucije ( kod mene npr 1920x1080 (native)) znači ovaj native? Kad postavim tu rezoluciju onda mi je slika preširoka i moram ju ručno popraviti. jel to zapravo to?mislim, to da se rezolucija ne pozicionira sama već ju treba ručno, dok je sam svim ostalim rezolucijama uredu? E da, i jel ima kakve razlike kad je monitor spojen preko vga kabla ili dvi-a?
Vga je analogni a dv-i je digitalni
ok, to sam znao. mislio sam dal ima razike u kvaliteti slike il neš drugome...
Daj model monitora jel svaki model ima MAX.rezoluciju to bi nesto otprilike ovako islo
17'' = max.rez. 1024x768
19'' = max.rez. 1280x1024
20'' = max.rez. 1600x900
22'' = max.rez. 1680x1050
22,5= max.rez. 1920x1080
Ne mora biti ovako tocno posto neki imaju wide screen itd. da ne duljim , ako nemas instalirane potrebne drivere onda mozes u properties stavit rezoluciju preko 2000x1240... i po tome isto mozes zakljuciti da nemas instalirane drivere, ili na drugi nacin Start Run ''dxdiag'' pa u Display i ako pise n/a onda vidis da nije instalirano , FINAL STATEMENT: Nemozes sa 17'' monitorom imati rezoluciju 1920x1080 , nemaju driveri veze sa tim rezolucijama. Daj nam svoj model monitora pa cu ti reci koliko ti je max....
ok, to sam znao. mislio sam dal ima razike u kvaliteti slike il neš drugome...
Da, ima razlike u kvaliteti slike. Kod spajanja VGA kablom slika se na grafičkoj iz digitalnog konvertira u analogni signal, prenosi do monitora, te tamo ponovo konvertira u digitalni signal, jer LCD monitori nativno rade sa digitalnim signalom.
DVI je puno bolji način prijenosa slike.
Monitor je aoc f22+
Unistall drivere od graficke , restartaj komp ,
http://www.nvidia.co.uk/object/win7-winvista-32bit-275.33-whql-driver-uk.html
skini to , instaliraj , pa restartaj komp i moralo bi ti sve valjati , ovo ti je za win7 32 bita , ako slucajno imas 64 bita samo otidi na stranicu i odaberi OS:64bit i skini taj... iza toga bi ti moralo raditi sve kako treba ... Jesi li to skidao drivere za graficku ili si sa cd-a instalirao
Monitor je aoc f22+
Zar nemaš na samom LCd monitor od kojih ima podešavanje rezolucije? Pogledaj pod opcije kao Menu. I moj AOC isto može podesit po potrebi. A i ulogu isto igra driveri ako podržava veće rezu.