Problem s frekvencijom osvježavanja CRT monitora

poruka: 4
|
čitano: 3.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Monitor je CRT, LG 17".

Stavio sam novu grafičku (ati 64MB) u comp, podesio rezoluciju na 1024x768, stavio refresh rate na 85 Hz, ali slika i dalje titra. Kada uđem u podešavanje monitora (tipke na monitoru), pokazuje mi da je frekvencija 48kHZ/50 Hz. Isto tako primjete se titraji, odnosno bole oči nakon kraćeg gledanja u ekran.

Probao sam na drugom monitoru, isto CRT, tamo je bilo sve ok, nisu se primjetili titraji. Reinstalirao sam i drivere za grafičku, ali ništa se nije promjenilo.

Kako podesiti refresh rate na monitoru ili bi on to automatski trebao napraviti nakon što sam podesio na grafičkoj kartici?

Da li to znači da je monitor u kvaru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Problem s frekvencijom osvježavanja CRT monito

Evo da odgovorim sam sebi, mozda nekome pomogne. Problem je bio u TV izlazu, odnosno kada sam izvadio kabel iz S-video izlaza, frekvencija na monitoru se vratila u normalu.

Sada kada uđem u podešavanje monitora (tipke na monitoru), pokazuje mi 1024x768 / 85 Hz. Tako je postavljeno i na postavkama display properties-a.

17 godina
neaktivan
moderator
RE: Problem s frekvencijom osvježavanja CRT monito
bmikic kaže...

Evo da odgovorim sam sebi, mozda nekome pomogne. Problem je bio u TV izlazu, odnosno kada sam izvadio kabel iz S-video izlaza, frekvencija na monitoru se vratila u normalu.

Sada kada uđem u podešavanje monitora (tipke na monitoru), pokazuje mi 1024x768 / 85 Hz. Tako je postavljeno i na postavkama display properties-a.

Ako nema vidljivih promjena (titranje) onda spusti na 75 Hz ili ako moze na 80 Hz zdravije je za monitor

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
15 godina

Spusti na 75, nebi tribalo bit problema, meni je već 11 godina na 75Hz i nikad nisan primjetija titranje, u radu ni u igrama.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice