Kupujem novi monitor - treba mi preporuka

poruka: 24
|
čitano: 4.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Odlučio sam kupiti novi monitor i preći sa CRT 21 (Samsung 1100pPlus) na neki kvalitetni LCD monitor.

Već par dana nešto gledam ponude i najradije bih kupio T220, ali me zeza ta problematika sa ne originalnim panelima.

Lagano bih ja to provjerio, ali zbog previše obaveza što ličnih, što u vezi posla, to nisam u stanju, pa ću monitor najvjerovatnije naručiti telefonski ili emailom - te tu propada "moje provjeravanje originalnog samsung panela".

LG W2261VP mi se veoma sviđa i veoma je prihvatljive cijene, ali mi se ne sviđa prevelika rezolucija (1920 x 1080), jer imam GTS 250 512 DDR3 i mislim da bi ta rezolucija ipak bila prevelik zalogaj za grafičku i procesor koje trenutno imam.

Ono što ja tražim je  kvalitetan 22 inčni LCD monitor, rezolucije najviše 1680x1050, idealan za igranje igara, gledanje filmova, piskaranje, dobre oštrine slike (zbog piskaranja izvještaja i dosta čitanja istih i drugih word dokumenata).

Monitor mora imati DVI priključak, a volio bih da ima i DSub.

Limit je 1800 Kn ili 450 KM.

Svaka preporuka je dobrodošla ili iskustvo sa nekim LCD monitorom.

U slučaju da preporučujete monitore iz HR,  onda u obzir dolazi samo firme iz Zagreba.

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovaj ti je best buy,nema veze što je 23"  LG Flatron W2343T Full HD 23"

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Nekako mislim da ces se samo razocarati u kvaliteti slike ako predjes sa 21'' CRT-a na 22'' LCD u klasi do 1800kn...pogledaj druge slicne teme, ima ih podosta, pogotovo temu gdje se objasnjava razlika u matricama kod LCD-a...ono sto ces dobiti je LCD sa TN matricom koji su ok i zadovoljavaju prosjecnog korisnika, ali ne bi rekao da su kvalitetni(barem ne pod onim sto ja smatram kvalitetom).

Ako si bas zapeo, preporucam ti LCD koji ja imam, SM2233BW, ve-mil bi ga trebao imati, ja sam ga uzeo za nekih 1500 kn.

Samo, za kvalitetu slike koju sada imas i za te inche trebao bi vjerovatno izdvojiti 3-4 tisuce kunica da bi dobio slicno na LCD monitoru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupujem novi monitor - treba mi preporuka

Uzmi T220 ja ga imam oko 6 mjeseci i super sam zadovoljan,ima ti najbolji dizajn od svih monitora,mislim da mu je sad cijena oko 1500kn.

17 godina
tandara kaže...

Ovaj ti je best buy,nema veze što je 23"  LG Flatron W2343T Full HD 23"

Rezolucija tog monitora je 1920x1080 i ima odziv od 5 ms - ja tražim odziv od 2 ms i 1680x1050

PsychoticBaklava kaže...

Nekako mislim da ces se samo razocarati u kvaliteti slike ako predjes sa 21'' CRT-a na 22'' LCD u klasi do 1800kn...pogledaj druge slicne teme, ima ih podosta, pogotovo temu gdje se objasnjava razlika u matricama kod LCD-a...ono sto ces dobiti je LCD sa TN matricom koji su ok i zadovoljavaju prosjecnog korisnika, ali ne bi rekao da su kvalitetni(barem ne pod onim sto ja smatram kvalitetom).

Ako si bas zapeo, preporucam ti LCD koji ja imam, SM2233BW, ve-mil bi ga trebao imati, ja sam ga uzeo za nekih 1500 kn.

Samo, za kvalitetu slike koju sada imas i za te inche trebao bi vjerovatno izdvojiti 3-4 tisuce kunica da bi dobio slicno na LCD monitoru.

Šta da ti kažem, ovaj monitor imam već 3 - 4 godine, nije loš po kvaliteti slike, nego ima par mana koje mi sad počinju ići na živce:

- veoma velika "stražnica" monitora mi zauzima dosta mjesta na stolu kojeg zbog toga moram odmicati od zida još nekih 30 - 40 cm i onda mi dođe na pola stola te mi je preblizu očima

- ima manu u oštrini slike po rubovima - jednostavno sa focus-om nemogu namjestiti da mi je po čitavoj površini ekrana jednaka oštrina slike, te mi na ovom forumu zbog tog problema sa desne strane ekrana teško čitati popis aktivnih tema i magli mi se pred očima

Zbog ovog problema sa fokusom sam i najviše odlučio da ga mjenjam jer mi se oči počinju brzo umarati zbog toga...

HRVOJE345 kaže...

Uzmi T220 ja ga imam oko 6 mjeseci i super sam zadovoljan,ima ti najbolji dizajn od svih monitora,mislim da mu je sad cijena oko 1500kn.

Gore sam spomenuo problematiku oko provjeravanja originalnih samsungovih panela - dakle ne želim da naručim taj model, pa da mi uvale ove druge pa da imam probleme.

Hvala na savjetima.

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
17 godina
protjeran

Samsung je naucio na greskama i svi modeli u t seriji nadalje imaju kvalitetne panele. Sto se tice 5ms, dobar dio ovih sa 2ms nema pravi 2ms odziv, ''ghosting'' neces vidjeti ni na 5ms ekranu ako je ok.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

Samsung je naucio na greskama i svi modeli u t seriji nadalje imaju kvalitetne panele. Sto se tice 5ms, dobar dio ovih sa 2ms nema pravi 2ms odziv, ''ghosting'' neces vidjeti ni na 5ms ekranu ako je ok.

P...Baklava ti dobro kaže. Nije sve u 2ms. Đabe monitoru brza matrica ako je loša (ne fokusirana ili sa slabašnim bojama) slika, a ni ti podaci ponekad nisu takvi kakvim se prikazuju. Samsung T serije je jako dobar, ali mi se nekako više sviđa LG flatron sa full HD rezolucijom. Mislim da će uskoro svi bolji monitori morati imati HD rezu, a na kraju krajeva ti u svakoj igri možeš smanjiti rezu a možda jednog dana nadogradiš komp pa će ti biti drago što imaš monitor sa full HD rezom.

17 godina

Koliko vidim vi preporučujete ovaj model.

Ma nešto me ne privlači baš da dajem još 2000 Kn ili 500 KM za novu grafičku, ovu sam kupio prije 3 mjeseca.

Planiram još uzeti za par mjeseci i Intel q9550.

Mislim da je 1680x1050 rezolucija za mene.

Morat ću dobro razmisliti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Koliko vidim vi preporučujete ovaj model.

Ma nešto me ne privlači baš da dajem još 2000 Kn ili 500 KM za novu grafičku, ovu sam kupio prije 3 mjeseca.

Planiram još uzeti za par mjeseci i Intel q9550.

Mislim da je 1680x1050 rezolucija za mene.

Morat ću dobro razmisliti.

Preporučio bih ti i da memoriju nadogardiš na 4 GB dok je još jeftina, a proc samo klokiraj i bolje zamijeni grafu za ati 4890 toxic nego da mijenjaš proc. Proc možeš i kasnije, ovaj tvoj se da dobro klokat pa će poslužit još dosta dugo.

16 godina
neaktivan
boxer kaže...

najradije bih kupio T220, ali me zeza ta problematika sa ne originalnim panelima.

Imaju 4 vrste panela u T seriji,a dva pružaju dobru sliku:original samsungov i AU Optronic.Tu sam objasnio kako se provjerava i koje su vrste-LINK.

U mom T200 je AU Optronicov (ajde nije loše) panel,ali sam postavke slike i monitora dobro postavio da je teško razliku primjetiiti između mog i original samsungovog. Smijeh

Sasmusng T220 u ADM-a košta 1550 kn,tako da bi opet njega uzeo.Raci im u dućanu za problem sa panelima pa zatraži provjeru prije kupnje ili tamo u dućanu.

written by pod009
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 15:12 (pod009).
17 godina

Pa gore sam djelomično objasnio tu problematiku provjeravanja. Najvjerovatnije ću naručiti monitor preko rodice u Zg, ali ona nema pojma o tehnici, naročito o monitorima, rezolucijama, inčima, odzivima a kamoli o originalnom samsung panelu i kako to provjeriti.

Jedino u što se mogu uzdati jeste da ona skonta čitavu priču oko T220 i u poštenje prodavača i njegovu informiranost i da imam sreće i dobijem baš onaj koji hoću.

Zato sam tražio vašu preporuku nekog drugog monitora i proizvođača koji je po kvaliteti i specifikacijama približno T220 da izbjegnem čitavu zafrkanciju.

Nije moguće da ne mogu da nađem monitor nekog proizvođača koji je sličan po kvaliteti i cijeni (1680x1050, 2 ms, DVI/Dsub, 22 inč, oštra slika).

1920x1080 me ne privlači.

Još sam u potrazi, trenutno imam posla, pa ću se večeras  baciti u provjere cjenika i ponuda po netu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

valja li sta ovaj monitor ACER 23" X233HB

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
boxer kaže...

Odlučio sam kupiti novi monitor i preći sa CRT 21 (Samsung 1100pPlus) na neki kvalitetni LCD monitor.

Već par dana nešto gledam ponude i najradije bih kupio T220, ali me zeza ta problematika sa ne originalnim panelima.

Lagano bih ja to provjerio, ali zbog previše obaveza što ličnih, što u vezi posla, to nisam u stanju, pa ću monitor najvjerovatnije naručiti telefonski ili emailom - te tu propada "moje provjeravanje originalnog samsung panela".

LG W2261VP mi se veoma sviđa i veoma je prihvatljive cijene, ali mi se ne sviđa prevelika rezolucija (1920 x 1080), jer imam GTS 250 512 DDR3 i mislim da bi ta rezolucija ipak bila prevelik zalogaj za grafičku i procesor koje trenutno imam.

Ono što ja tražim je  kvalitetan 22 inčni LCD monitor, rezolucije najviše 1680x1050, idealan za igranje igara, gledanje filmova, piskaranje, dobre oštrine slike (zbog piskaranja izvještaja i dosta čitanja istih i drugih word dokumenata).

Monitor mora imati DVI priključak, a volio bih da ima i DSub.

Limit je 1800 Kn ili 450 KM.

Svaka preporuka je dobrodošla ili iskustvo sa nekim LCD monitorom.

U slučaju da preporučujete monitore iz HR,  onda u obzir dolazi samo firme iz Zagreba.

malo dug citat

nema veze

smao kupi ovaj koji si nam pokazao..

izvrstan monitor...ja imam W2261V

predobar monitor

i grafa ti nije slaba ni nikaj slično za njega

ja imma 4850 i isti je vrag

samo kupi, nemožeš fulat..ipak je to najbolji monitor do 1500 kn ... možda i više

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
protjeran

Koji mi monitor predlažete moj komp-Intel Core 2 Duo E8600 ,6GB RAMA ,HDD 1TB, NVIDIA GTX295

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
nvidia_gamer007 kaže...

Koji mi monitor predlažete moj komp-Intel Core 2 Duo E8600 ,6GB RAMA ,HDD 1TB, NVIDIA GTX295

koliko $$$$$$$ ili €€€€€ možeš potrošit

16 godina
neaktivan

u normalnom cijenovnom razredu sam je jedan lenovo l220x.Jedina mana je ukoliko imas sjeban vid pa ti 1920x1200 na 22 predstavlja problem.Mislim da je postojao i neki spva 22 od hp sa 1680x1050 rezom posvrljaj po netu.

16 godina
neaktivan

Pozz ljudi,evo uskoro kupujem novi monitor pa mi recite koji je od ova 2 bolji?

klik 1

klik 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skupi malo više para i uzmi T220,najbolji dizajn i best buy monitor bit češ miran dok ne dođe Oled a to ti je 7 do 8 godina.Inače se ispričavam za vrijeđanje,nisam te mislio uvrijedit,htio sam se samo malo našalt,moja isprika bih došla prije ali sam dobio crveni karton.

17 godina
protjeran

@ Big Guy

uzmi ovaj drugi za 899 kn . DVI , ostalo je isto, a još je jeftiniji

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Pozz ljudi,evo uskoro kupujem novi monitor pa mi recite koji je od ova 2 bolji?

A da uzmeš T200??Ako ne,uzmi drugi ko što je doxi napisao.

written by pod009
16 godina
neaktivan

Mislim da ću uzetu g2000WD,iako baš moja konfa nije za igranje na toj rezi...ali lako u igrama smanjim rezu na 1280x1024..Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji monitor bi preporučili za gtx260 u rangu oko 1500 Kn ?

Glavna namjena je za igranje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
oxy_moron kaže...

Koji monitor bi preporučili za gtx260 u rangu oko 1500 Kn ?

Glavna namjena je za igranje

Ja bih uzeo ovaj monitor i mislim da nešto bolje i nećeš naći za 1500 kn od ovog monitora.

I don't need sex government fuck me everyday.
16 godina
neaktivan

Da li će rezolucija tog monitora biti previše za moju grafu?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice