Odlučio sam kupiti novi monitor i preći sa CRT 21 (Samsung 1100pPlus) na neki kvalitetni LCD monitor.
Već par dana nešto gledam ponude i najradije bih kupio T220, ali me zeza ta problematika sa ne originalnim panelima.
Lagano bih ja to provjerio, ali zbog previše obaveza što ličnih, što u vezi posla, to nisam u stanju, pa ću monitor najvjerovatnije naručiti telefonski ili emailom - te tu propada "moje provjeravanje originalnog samsung panela".
LG W2261VP mi se veoma sviđa i veoma je prihvatljive cijene, ali mi se ne sviđa prevelika rezolucija (1920 x 1080), jer imam GTS 250 512 DDR3 i mislim da bi ta rezolucija ipak bila prevelik zalogaj za grafičku i procesor koje trenutno imam.
Ono što ja tražim je kvalitetan 22 inčni LCD monitor, rezolucije najviše 1680x1050, idealan za igranje igara, gledanje filmova, piskaranje, dobre oštrine slike (zbog piskaranja izvještaja i dosta čitanja istih i drugih word dokumenata).
Monitor mora imati DVI priključak, a volio bih da ima i DSub.
Limit je 1800 Kn ili 450 KM.
Svaka preporuka je dobrodošla ili iskustvo sa nekim LCD monitorom.
U slučaju da preporučujete monitore iz HR, onda u obzir dolazi samo firme iz Zagreba.