Kupovina novog monitora do max 2000 kuna.

poruka: 8
|
čitano: 2.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima. :)

Naime, ovakva je situacija. Imam trenutno monitor Acer V223HQ (21.5˝, 1920x1080, TN, VGA) koji me služio otprilike 7 godina normalno sve do danas.

Kad sam upalio računalo i monitor, na monitoru mi se prikazala slika na sekundu, dvije (slika je imala više nijansi crvene/narančaste boje nego

što bi trebala imati) i odmah nakon toga mi se prikazao crn ekran. Lampica od monitora svijetli ali mi je ekran crn. Upalim monitor ponovno

i ista stvar. Mislio sam da je sve to do kabela ali probao sam i sa drugim kabelom, nažalost ista stvar. Da li su to simptomi prestanka rada monitora ili?

Ako jesu, volio bih da mi preporučite monitor, koji bi mi služio najviše za gaming i web programiranje, do max 2000 kuna ako se stvarno isplati (još bolje ako je ispod 2000 kuna).

I ne bih uzimao monitor ispod 1920x1080 rezolucije i 24˝ dijagonale ekrana. 

Moja konfiguracija:

CPU: AMD FX-8320

MOBO: Asus M5A97 EVO R2.0

GPU: Sapphire Radeon R9 280

RAM: Kingston HyperX Fury 8 GB DDR3 1866 MHz

PSU: XFX TS 550W

Našao sam ova tri monitora:

http://edigital.hr/monitor/benq-gw2760hm-27-led-monitor-p349352.html

http://edigital.hr/monitor/lg-25um58-p-219-ips-led-monitor-p512557.html?utm_source=mar_husvet&utm_medium=onlineflyer&utm_campaign=LG_25UM58-P_219_IPS_LED_Monitor

http://www.adm.hr/product.asp?product=lg-29um57-led-ips-219-2560x1080&code=23891ADM (ne mogu postaviti link od Extreme Digital trgovine, tamo je cijena 1900 kuna)

Što vi kažete o ovim monitorima? Da li će biti problem veća rezolucija od 1920x1080 za moju konfiguraciju? Da li se isplati dati više novca samo za veću dijagonalu ekrana?

Imate bolji prijedlog? Hvala unaprijed na odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 0:30 (Kistra).

0 0 hvala 0
17 godina

R9 280 neće davati zadovoljavajući fps na rezoluciji 2560x1080, posebno u novijim igrama, a nadolazeće igre će te primorati i na brzi upgrade grafičke karte.

Starije igre će biti OK ovisno o igri.

Što se tiče kvara monitora, može biti da ti je otkazalo pozadinsko osvjetljenje, da su lampe pregorile, što se da lagano i jeftino popraviti. Upali monitor i malo bolje se zagledaj u display da vidiš da li daje sliku u vidu vrlo zatamljenih silueta, ako je tako onda je osvjetljenje, ako nije onda je veći kvar.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Bilo bi dobro kad bi se mogao jos malo protegnuti na Dell P2416D  24" 2560x1440p IPS, problem je jedino sta imas preslabu grafu za tu rezoluciju pa bi morao smanjiti na detaljima, mozda ako ces ic kasnije na jacu grafu, malo pregrmis pa spustis određene filtere. Uglavnom steta mi je da sa 1080p rezolucije ides opet na isto, 1440p je vise future proof i bolja je opcija za buducnost.

EDIT:

Moguce i da su mu kondenzatori otisli, al nije ni to preskupo za popravak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 1:07 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kad upalim monitor, vidim svoj "wallpaper" ali sa nekom čudnom crvenom bojom (izgleda mi kao nekakav filter, npr. kao oni što se koriste za uređivanje slika), međutim, to traje prekratko jer odmah dobijem crn ekran. tako da ni ne stignem vidjeti nešto više. I ne primijetim te "zatamljene siluete", nego vidim moj wallpaper i kao da ima taj neki filter, ne znam kako drukčije da objasnim.

Znam da R9 280 nije dovoljno jaka za 2560x1080 rezoluciju, ali svakako mislim novi monitor imati najmanje 5 godina pa i više, tako da bih u tom periodu sigurno promijenio grafičku karticu. Lucidius, ne odgovara mi cijena za taj monitor i nije mi jasno zašto je takva, kad ima 24˝ i 6 ms odziv? :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 1:34 (Kistra).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo ovdje imas brdo korisnih informacija o monitorima:

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Re: Kupovina novog monitora do max 2000 kuna.
Kistra kaže...

Kad upalim monitor, vidim svoj "wallpaper" ali sa nekom čudnom crvenom bojom (izgleda mi kao nekakav filter, npr. kao oni što se koriste za uređivanje slika), međutim, to traje prekratko jer odmah dobijem crn ekran. tako da ni ne stignem vidjeti nešto više. I ne primijetim te "zatamljene siluete", nego vidim moj wallpaper i kao da ima taj neki filter, ne znam kako drukčije da objasnim.

Znam da R9 280 nije dovoljno jaka za 2560x1080 rezoluciju, ali svakako mislim novi monitor imati najmanje 5 godina pa i više, tako da bih u tom periodu sigurno promijenio grafičku karticu. Lucidius, ne odgovara mi cijena za taj monitor i nije mi jasno zašto je takva, kad ima 24˝ i 6 ms odziv? :)

Zato jer ima 1440p rezoluciju.

10 godina
neaktivan

Aha, oprosti, nisam dobro pročitao. :S

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ipak sam se odlucio za monitor od minimalno 27˝ dijagonale ekrana do 2000 kuna. Koji uzeti? Uzeo bi si ovaj LG od 29˝ ali u Extreme Digital-u nemaju mogućnost plaćanja karticom (koliko vidim).

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 22:14 (Kistra).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice